Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Πανελλαδική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στα Τέμπη το Σάββατο

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας διοργανώνει το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στα Τέμπη (ώρα 12:00) η Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών Λάρισας.

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση των Τεμπών απευθύνει και η ΟΛΜΕ, η οποία καλεί παράλληλα τις κατά τόπους ΕΛΜΕ σε γενικές συνελεύσεις με πρόταση για απεργία στις 7 Φεβρουαρίου, ημέρα που στο Συμβούλιο Επικρατείας εκδικάζεται η προσφυγή εκπαιδευτικών κατά της διαθεσιμότητας στην οποία τέθηκαν τον Ιούνιο του 2013.

Στο κάλεσμά τους για την αυριανή συγκέντρωση, οι λαρισαίοι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα τονίζουν ότι «κατακτήσεις δεκαετιών καταργούνται με διαδικασίες εξπρές ενώ η χρηματοδότηση έχει περικοπεί κατά 40%».

«Ζούμε σε μία εποχή που πλήττονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, υποβαθμίζεται-απαξιώνεται ο εκπαιδευτικός και παιδαγωγικός ρόλος» προσθέτουν.
Από ...... tovima

Ανακοινώνει περιφερειάρχες η ΝΔ (ονόματα)

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


Την πρώτη της κίνηση κάνει η ΝΔ ενόψει των εκλογών του Μαϊου. Στη γραμμή που χάραξε ο νέος Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, το κόμμα δεν πρόκειται να ανακοινώσει χρίσματα αλλά, αντιθέτως, θα κοινοποιήσει ποιούς υποψηφίους αναμένεται να στηρίξει στις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Καθημερινή, αποτελεί ειλημμένη απόφαση η στήριξη των Κώστα Μπακογιάννη για τη Στερεά Ελλάδα, Χριστιάνας Καλογήρου για το Βόρειο Αιγαίο, Σεραφείμ Τσόκα για την περιφέρεια Κρήτης, Γιώργου Παυλίδη για την Αν. Μακεδονία και Θράκη και, πιθανότατα, του Γιώργου Παπαναστασίου για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Ο κ.Τσόκας όπως είχε γράψει το CRETALIVE έχει κάνει την κίνησή του εδώ και 3 μήνες και μάλιστα έχει ήδη συμπληρώσει ένα μέρος του ψηφοδελτίου του με αξιόλογα στελέχη από όλη την Κρήτη.

Παρόντες στη μάχη θα είναι και οι νυν περιφερειάρχες δηλαδή οι Κώστας Αγοραστός (Θεσσαλία), Αλέκος Καχριμάνης (Ηπειρος), Γιώργος Δακής (Δυτ. Μακεδονία) και Σπύρος Σπύρου (Ιόνιο). Επίσης, υποψήφιος θα είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να εκλεγεί απευθείας από τους πολίτες καθώς τώρα υπηρετεί ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έχοντας διαδεχθεί τον Παναγ. Ψωμιάδη που εξέπεσε κατόπιν δικαστικής απόφασης.

Πάντως και από τις νέες πληροφορίες, προκύπτει ότι παραμένουν τα κενά ως προς την κρίσιμη περιφέρεια Αττικής, την Πελοπόννησο και το Νότιο Αιγαίο, όπου οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

cretalive.gr

Από .......  aftodioikisi

Γκάφα ολκής: Αποσύρουν την αύξηση στα τσιγάρα επειδή εξαιρέθηκαν τα πούρα

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Με εντολή Στουρνάρα αποσύρθηκε τελικά άρον άρον η τροπολογία για την αύξηση στην τιμή των τσιγάρων. Αιτία... η εξαίρεση που προβλεπόταν για πούρα και πουράκια, παρ' όλο που αναγραφόταν ρητώς τόσο στην τροπολογία όσο και στη σχετική εγκύκλιο που επίσης αποσύρθηκε !

Η επίμαχη  τροπολογία κατατέθηκε την Παρασκευή σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Κυβέρνηση και υπουργείο Υγείας προσδοκούν έσοδα 48 εκατ. ευρώ από την αύξηση του ειδικού φόρου, υπερκαλύπτοντας κατά 3 εκατ. την απώλεια εσόδων των 45 εκατ. ευρώ από την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία.

Η τροπολογία θα επανακατατεθεί τη Δευτέρα, με την αύξηση των 5 λεπτών ανά πακέτο που τίθεται σε ισχύ σε αντικατάσταση του 25ευρου, να ισχύει πλέον και για τα πούρα και για τα πουράκια.

Στα οικονομικά οφέλη από το μέτρο, κυβέρνηση και υπουργείο Υγείας προσμένουν σε έσοδα της τάξης των 48 εκατ. ευρώ, τρία περισσότερα από εκείνα που υπολόγιζαν από τα 25 ευρώ στα νοσοκομεία (45 εκατ. ευρώ).

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ», εκτός από τα οικονομικά οφέλη που υπολογίζει η κυβέρνηση ότι θα έχει από την αύξηση αυτή, λόγω της ελάχιστης αύξησης της τιμής, αναμένει και «μείωση της κατανάλωσης προϊόντων που είναι επιβλαβή για την υγεία», όπως αναφέρει η έκθεση αξιολόγησης συνεπειών ρυθμίσεων.

Τα έσοδα από την αύξηση του ειδικού φόρου προβλέπονται στα 48 εκατ. ευρώ υπερκαλύπτοντας την απώλεια εσόδων των 45 εκατ. ευρώ από την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία.

Με την τροπολογία αυξάνεται το ποσό του πάγιου φόρου των τσιγάρων από τα 80 στα 82,5 ευρώ ανά φορολογική μονάδα, δηλαδή ανά 1.000 τεμάχια, τσιγάρων και αντίστοιχα το ελάχιστο ποσό του ειδικού φόρου κατανάλωσης από τα 115 στα 117,5 ευρώ ανά φορολογική μονάδα.

Επίσης, αυξάνεται ο συντελεστής του ειδικού φόρου κατανάλωσης που επιβάλλεται στον λεπτοκομμένο καπνό για την κατασκευή χειροποίητων τσιγάρων και στα άλλα καπνά για κάπνισμα από τα 153 στα 155,5 ευρώ ανά χιλιοστόγραμμο βάρους.

 Από .......  epikaira

Α.Φιλιππίδης στο ΣΚΑΪ

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

O Π.Τατσόπουλος στο ΣΚΑΪ

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com