Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Commerzbank: Ανησυχούμε για την κατάσταση στην Ελλάδα

Αναρτήθηκε από ........   energoipoliteskv.blogspot.com



Ο ένας μετά τον άλλον οι ξένοι οίκοι λαμβάνουν τα αρνητικά μηνύματα που βγαίνουν από την Ελλάδα και έχουν να κάνουν με το πάγωμα των συνομιλιών με την Τρόικα.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της γερμανικής τράπεζας Commerzbank να αναδείξει, με σχετική ανάλυσή της, τα προβλήματα που αναφύονται από την τεταμένη σχέση ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους δανεστές.

 Όπως ανέφερε ο αναλυτής της γερμανικής τράπεζας, Ντέιβιντ Σνάουτς: «Η διαφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα, αλλά και ο κίνδυνος σε πρόωρη προσφυγής στις κάλπες λόγω της προεδρικής εκλογής, έχουν καταφέρει να επισκιάσουν τη βραχυπρόθεσμη πρόοδο της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας».

Ο κ. Σνάουτς στην ανάλυσή του προσθέτει και τον παράγοντα «ανησυχία» που πλέον εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη, με επίκεντρο -ξανά- τη χώρα μας. Λέει χαρακτηριστικά: «Οι αναλυτές ανησυχούν για την αβεβαιότητα γύρω από την Ελλάδα. Η χώρα θα χρειαστεί χρηματοδοτική στήριξη και το 2015».

Η μοναδική λύση στο αδιέξοδο είναι το «ξεκλείδωμα» της τελευταίας δόση και η στήριξη της Ελλάδας. «Μόλις αποκρυσταλλωθεί η κατάσταση και διασφαλιστεί πως η Ελλάδα θα λάβει την απαιτούμενη στήριξη, τότε τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο», συμπληρώνει ο κ.Σνάουτς.
 

Από ..........  iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: