Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτή είναι η λίστα με τους φοροφυγάδες που θα κυνηγήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αναρτήθηκε από ...........  energoipoliteskv.blogspot.com


Λίστα Λαγκάρντ, offshore εταιρείες, εμβάσματα εξωτερικού, ακίνητα Λονδίνου, σκάφη ελλήνων υπηκόων με ολλανδική σημαία, ενδοομιλικές συναλλαγές, λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων, είναι οι πρώτες υποθέσεις φοροδιαφυγής που θα κυνηγήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από πληροφορίες της Κουμουνδούρου, σύμφωνα με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και το υπουργείο Οικονομικών για τις ανέλεγκτες υποθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει βαριά υποννοούμενα για την αβελτηρία της κυβέρνησης, δίνοντας έτσι συνέχεια στον πόλεμο κατά τις φοροδιαφυγής, μετά και την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο ΣΔΟΕ τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η λίστα Λαγκάρντ είναι στην κορυφή της λίστας καθώς από τις 2062 περιπτώσεις ο έλεγχος έχει τελειώσει μόνον σε 25. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη έχει ξεκινήσει ο έλεγχος, μέσα στο 2104, σε 780 περιπτώσεις, σε 5 το 2013 και σε 20 το 2014.

«Η φοροδιαφυγή που έχει διαπιστωθεί, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ είναι 25 εκατ και οι φόροι που αναλογούν είναι της τάξεως των €12 εκατ» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας ότι στις 31.12.2015 η λίστα Λαγκάρντ παραγράφεται.

Μάλιστα τονίζει ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα στο ΣΔΟΕ, «η ενημέρωση μόνο για τη λίστα Λαγκάρντ διήρκεσε μιάμιση ώρα».

Δεύτερο στη λίστα περιπτώσεων μεγάλης φοροδιαφυγής είναι η περίπτωση εμβασμάτων εξωτερικού κατά την περίοδο 2009-2011. Υπήρξαν διαπιστωμένες 24.710 περιπτώσεις, ελέγχθηκαν το 2013 μόλις... δύο, από τις οποίες εισπράχθηκαν €5 εκατ Σημειώνει δε ότι αναμένει ακόμη τα στοιχεία για το 2014.

Οι «αμαρτωλές» offshore εταιρείες είναι ο τρίτος στόχος άντλησης εσόδων καθώς στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 10.000. Από αυτές πέρσι ελέγχθηκαν μόνο 34(!) βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ ενώ αναμένονται στοιχεία για το 2014.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου σχολιάζεται επίσης η στάση του ΥΠΟΙΚ:
«Δεν είναι δυνατόν κάθε μήνα το υπουργείο οικονομικών να δημοσιοποιεί πληθώρα οικονομικών στοιχείων και γι’αυτές τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής να μην δίνει στοιχεία (ακίνητα Λονδίνου, σκάφη ελλήνων υπηκόων με ολλανδική σημαία και άλλες, όπως οι ενδοομιλικές συναλλαγές και το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων».

Μάλιστα για να φανεί το μέγεθος της ελλιπούς πληροφόρησης της κυβέρνησης προς τον ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αναγκάστηκε να καταθέσει, πριν από λίγες μέρες, ερώτηση στη Βουλή για να πληροφορηθεί το συνολικό ποσό του ΕΝΦΙΑ που βεβαιώθηκε».

Από ..........  iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: