Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ανεπάγγελτοι κεντροαριστεροί με κεντροδεξιές τσέπες στήνουν νέα μπίζνα

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Από τον Βασίλη Μπόνιο

PHOTOGRAPHER Menelaos Myrillas

Οι Απόκριες έφτασαν πριν τα Χριστούγεννα στην Αθήνα με την Αθηνά Δρέττα να υποδύεται την Μαρία Δαμανάκη του Πολυτεχνείου και σύμφωνα με την Δήμητρα Κρουστάλλη του ΒΗΜΑτος: "Η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της Κεντροαριστεράς προκάλεσε έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας. 

Η αίθουσα του Ακροπόλ, τα θεωρεία, οι διάδρομοι, το ελάχιστο εκατοστό του θεάτρου κατελήφθη από τον κόσμο. Εκτιμάται ότι την παρακολούθησαν μέσα και έξω από το θέατρο πάνω από 2.000 άτομα. 

 Η οδός Ιπποκράτους έκλεισε για λίγη ώρα έξω από το θέατρο από τον κόσμο που προσπαθούσε άλλα ήταν αδύνατο να μπει μεσα. Τότε ήταν που πήρε η Δρέττα το “μικρόφωνο και παρακάλεσε τους ορθίους στα θεωρεία να κατεβούν κάτω γιατί υπήρχε κίνδυνος για την ευστάθεια του κτιρίου(!!! )
Και συνεχίζει η Κρουστάλλη την επική περιγραφή που θα ζήλευε και ο Γιώργος Χελάκης:
"Στις 7.30 ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δεν μπορούσε να μπει στην αίθουσα εξαιτίας της κοσμοσυρροής. Η εκδήλωση ξεκίνησε χωρίς εκείνον, που εισήλθε στην αίθουσα αθόρυβα. Νωρίτερα είχαν χειροκροτηθεί θερμότατα ο κ. Κ. Σημίτης και ο κ. Γ. Καμίνης.

Η ατμόσφαιρα στο Ακροπολ παλλόταν από προσμονή και έναν ενθουσιασμό πρωτόγνωρο για πολιτική εκδήλωση.


Πολλοί θυμήθηκαν τη δεκαετία του 70
ενώ το κοινό συμμετείχε ενεργά σε μια αυθόρμητη ερασιτεχνική και ενθουσιώδη αυτοδιαχείριση του προγράμματος της εκδήλωσης. Καμιά σύγκριση με την κουρασμένη ατμόσφαιρα των τυπικών πολιτικών εκδηλώσεων….”


Μιλάμε για απανωτούς πολιτικούς οργασμούς που θα ζήλευε και ο Λαρς Φον Τριερ.
Προφανώς το στερητικό σύνδρομο της εξουσίας των αργόσχολων κουλτουριάρηδων της αριστεράς με την δεξιά τσέπη, σε συνδυασμό με την ανάγκη της διαπλοκής να διαθέτει εναλλακτικές λύσεις που θα της επιτρέπει να αναγεννάται μέσα από τις στάχτες της, τους οδηγούν, για μια ακόμη φορά στην μεταπολίτευση, στο εγχείρημα της κατασκευής των ηγετών του σωλήνα.

Κεντρικό πρόσωπο «Κίνησης των 58» ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης-της τάξης του '96 των Τσοχατζόπουλου-Παπαντωνίου-Σμπώκου-Μαντέλη-Sienens-Iντρακόμ και πάει λέγοντας μια και η λίστα της διαφθοράς και της διαπλοκής δεν έχει τελειωμό.

Χάρη στο σύστημα Σημίτη γεννήθηκαν τα νέα-νεόπλουτα επιχειρηματικά τζάκια (και στα ΜΜΕ) με την λογική οι δικοί μας και οι εχθροί μας. Όσοι βρέθηκαν απέναντι στους εκσυγχρονιστές δεν είχαν καμία τύχη μια και το σύστημα Σημίτη ήταν ξακουστό για την εκδικητικότητά του.
Αλλά ακόμη και άσπιλος να ήταν η 8ετής κυβερνητική θητεία του αυτό το τσίρκο της θεόπνευστης κεντροαριστεράς σε συνδυασμό με την αγωνία του συστήματος να τους επιβάλλει μας υπόσχεται αστείρευτο γέλιο προσεχώς, ενώ φωνάζει από μακριά την δίψα για νέες μπίζνες και νέες αρπαχτές.

Σε λίγο θα μας πουν ότι εκπροσωπούν και τους Αγανακτισμένους του Συντάγματος ή τα 300 χιλιάδες νοικοκυριά που η ΔΕΗ των σκανδάλων και των Φωτόπουλων τους άφησε να ξεπαγιάζουν.

Κι αν δεν τους εκπροσωπούν, ας μπουν στον κόπο να κοιτάξουν ο ένας τον άλλον και να αναρωτηθούν τι είδους πολίτες θα μπορούσε να εκπροσωπεί η αφεντιά τους, εκτός από τα σεσημασμένα συμφέροντα της διαπλοκής...

Από ..........   kourdistoportocali

Οι κρατικοδίατοι επιχειρηματίες, τα σεσημασμένα πιράνχας του Δημοσίου, παίζουν τα ρέστα τους!

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com


ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ, ΛΟΙΠΟΝ, ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΡΑΧΜΗ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Από τον Θανάση Μαυρίδη

Κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες κάνουν  συμφωνίες  με το μπλοκ των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν οποιαδήποτε μεταρρύθμιση. Χρηματοδοτούν με εκατομμύρια ευρώ εκστρατεία για την πτώση της κυβέρνησης και την επιστροφή της χώρας στην δραχμή. Ο σκληρός πυρήνας των κρατιστών αντιστέκεται και περνά στην αντεπίθεση.

Η σημερινή κυβέρνηση έχει πέσει σε παγίδα. Πίστεψε ότι αν προστατεύσει το σπάταλο κράτος θα μειώσει την φυσική της φθορά λόγω της κρίσης. Ότι θα μπορούσε να στηριχτεί την κρίσιμη ώρα σε όλους εκείνους που οφείλουν την ύπαρξή τους στις προνομιακές σχέσεις που οικοδόμησαν τα προηγούμενα χρόνια με το κράτος.


Έκανε λάθος και απέφυγε αρχικά τη σύγκρουση με τα πιράνχας τους δημοσίου. Αντίθετα, έριξε όλο το βάρος της στις μειώσεις μισθών και συντάξεων. Έτσι, όταν αποφάσισε ή αναγκάστηκε να κτυπήσει τα ιδιότυπα, αλλά και πανίσχυρα συμφέροντα που λυμαίνονται δεκαετίες τώρα τον δημόσιο πλούτο της χώρας, βρέθηκε προ εκπλήξεων. Το βαθύ κράτος της διαφθοράς είχε δυνάμεις να περάσει στην αντεπίθεση. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση έχασε τις όποιες συμμαχίες είχε στην κοινωνία.

Είναι γνωστό  ότι σε αυτή την χώρα δεν υπήρξε εθνική αστική τάξη. Κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες καθόντουσαν συνήθως στις πρώτες σειρές της αίθουσας και εξασφάλιζαν το μέλλον τους εξαγοράζοντας τους εκάστοτε ηθοποιούς που έπαιζαν μπροστά τους, στην λεγόμενη πολιτική σκηνή. Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι παίζουν τώρα τα ρέστα τους! Ξέρουν ότι αν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην χώρα η θέση τους θα είναι στην φυλακή! Προτιμούν, λοιπόν, μία Ελλάδα έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση και με δραχμή, παρά να χάσουν οι ίδιοι την προνομιακή σχέση που έχουν με την "Ελληνική Δημοκρατία".

Είναι εκείνοι που έβγαλαν στο εξωτερικό υπό την μορφή καταθέσεων τα χρήματα του σχεδίου Μάρσαλ. Είναι οι ίδιοι που κατασπατάλησαν τους κοινοτικούς πόρους. Δεν θα διστάσουν να συνθηκολογήσουν και με την επόμενη κυβέρνηση, ανεξάρτητα από το αν είναι μαύρη κόκκινη ή κίτρινη. Αρκεί να συνεχίσουν να αρμέγουν την αγελάδα, όπως έκαναν δεκαετίες τώρα. 


Κάνουν όμως ένα λάθος. Λεφτά δεν υπάρχουν! Σχέδιο Μάρσαλ δεν προβλέπεται να μοιραστεί, ούτε η Ευρώπη σκοπεύει να φέρει και πάλι στο προσκήνιο τα πακέτα Ντελόρ. Η επιλογή της δραχμής θα έχει ολέθριες συνέπειες για την χώρα. Το πιστόλι πάνω στο τραπέζι δεν πρόκειται να απειλήσει τους "άλλους". Θα είναι μία ενέργεια που θα απειλήσει πρωτίστως τα εθνικά μας συμφέροντα.

Όλα αυτά δεν τους ενδιαφέρουν. Είναι τυχοδιώκτες, δεν τους νοιάζει αν θα υπάρχει αύριο χώρα ή όχι. Στο κάτω - κάτω της γραφής, αν κάτι πάει άσχημα, τα δικά τους λεφτά τα έχουν στην Ελβετία, στην Σιγκαπούρη και στο Λονδίνο...

Μιλάνε για το μνημόνιο σαν να έφερε αυτό την κρίση στην Ελλάδα και να μην συνέβη το αντίστροφο. Έχουν δήθεν έτοιμες τις λύσεις στο τσεπάκι τους, αλλά δεν έχουν απάντηση στο τι θα κάνουν με το χρέος. Αλλάζουν απόψεις σαν τα πουκάμισα. Διαφωνούν με την "νεοφιλελεύθερη πολιτική", αλλά συμφωνούν στην Βουλή με την πολιτική Στουρνάρα στους φόρους. Μένει να μας πουν τι είναι ακριβώς αυτή η λεγόμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική και πότε εφαρμόστηκε στην Ελλάδα. Επίσης, τι θα κάνουν οι ίδιοι όταν και αν αναλάβουν την εξουσία. Όχι γενικόλογα τσιτάτα. Συγκεκριμένα πράγματα, αν είναι σε θέση να το κάνουν.

Είναι φανερό ότι εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, όπως και λεφτά δεν υπάρχουν. Το ερώτημα είναι αν θα συνεχίσουμε να βυθιζόμαστε στον βούρκο της ύφεσης και της ανωμαλίας, όταν αποδεδειγμένα  έχουμε την δυνατότητα να ακολουθήσουμε έναν άλλο καλύτερο δρόμο.


Το πρόβλημα δεν είναι ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα τα δημόσια ταμεία. Πολύ απλά διότι αυτά είναι άδεια. Ό,τι ακούτε και βλέπετε μέχρι σήμερα είναι στην λογική ότι κάπου βρίσκονται κρυμμένα λεφτά κι ότι θα έρθει ο καλός κυβερνήτης να τα ανακαλύψει και να τα διαχειριστεί καλύτερα. Είναι ένα ψέμα. Λεφτά δεν υπάρχουν.

Η έξοδος της χώρας από την κρίση περνάει αναγκαστικά μέσα από την  αναδιάρθρωση του δημοσίου, έτσι ώστε αυτό να προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες του. Μέσα από την καταπολέμηση της διαφθοράς και  της γραφειοκρατίας για την δημιουργία ενός νέου περιβάλλοντος για τις επενδύσεις. Και βέβαια μέσα από το κτίσιμο νέων δομών στην Παιδεία και στην Υγεία.

Το κυριότερο, όμως, είναι να απαλλαγούμε από την γάγγραινα των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών. Στο κάτω - κάτω της γραφής ο κάθε ένας από εμάς θα μπορούσε να γίνει μεγιστάνας αν πουλούσε στο δημόσιο προϊόντα και υπηρεσίες σε τιμές πολλαπλάσιες από εκείνες της αγοράς! Δεν πρόκειται για επιχειρηματικότητα, αλλά για εγκληματικές ενέργειες σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων. 

Χρειάζεται, λοιπόν, να αναδειχτεί μία νέα γενιά επιχειρηματιών, εκείνη των ανθρώπων της εργασίας και της δημιουργίας. Κι οι οποίοι δεν χρειάζονται ούτε προνομιακές συμβάσεις με το δημόσιο ούτε δωρεές κεφαλαίων. Ισονομία χρειάζονται και ρευστότητα για να μπορούν να αναπνεύσουν.

Αλήθεια, τί είναι εκείνο που εμποδίζει τον ελληνικό πολιτικό κόσμο να συμφωνήσει σε μία τέτοια προοπτική; Εκτός κι αν υπάρχουν κρυφές ατζέντες που αυτή την στιγμή δεν τις γνωρίζουμε. Να θυμούνται, πάντως, ότι οι μύθοι περί Ρώσων και Κινέζων που δήθεν θα μας έσωζαν από τους "τοκογλύφους της Ευρώπης" αποδείχτηκαν μπαρούφες. Ας μην ελπίζουν σε συμμαχίες που ουδέποτε πρόσφεραν στην χώρα. Πολύ απλά, διότι αυτές δεν υπάρχουν. 

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr



Πηγή:www.capital.gr
Πηγή

Η κίνηση των "58" κατέκλυσε το Ακροπόλ

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com


Μεγάλη προσέλευση και ενθουσιασμός στην κεντρική εκδήλωση στο αθηναϊκό θέατρο...
Μηνύματα για ενότητα μεταξύ των δυνάμεων του χώρου της κεντροαριστεράς, αλλά και μηνύματα αισιοδοξίας για την επίτευξη αυτού του στόχου, με πρώτο σταθμό τις επικείμενες ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές, έστειλαν οι ομιλητές της ανοικτής συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν η πρωτοβουλία των «58» και οι πολιτικές κινήσεις Δυναμική Ελλάδα, Νέοι Μεταρρυθμιστές, «Μπροστά!», Πολιτεία 2012, Πρωτοβουλία Β', το βράδυ της Δευτέρας, στο θέατρο Ακροπόλ, στο Κέντρο της Αθήνας.

Στη συγκέντρωση έδωσαν το «παρών» ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς επίσης και πολλοί βουλευτές και στελέχη, ιστορικά και νεότερα, του κόμματος, ενώ εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ παρέστησαν ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός (ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό), ο εκπρόσωπος Τύπου, Ανδρέας Παπαδόπουλος, αλλά και τα μέλη της ΕΕ του κόμματος, Σταύρος Λειβαδάς, Γεράσιμος Γεωργάτος (οι οποίοι υπογράφουν το κείμενο των «58») και Τέλης Σιαμαντάς.

Χαιρετισμοί Σουλτς και Σβόμποντα
Με μαγνητοσκοπημένα μηνύματά τους, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, Μάρτιν Σούλτς, και ο πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, χαιρέτησαν την πρωτοβουλία εν όψει των ευρωεκλογών.
Ειδικότερα, ο κ. Σουλτς σημείωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει και πως σε αυτόν τον αγώνα «πρέπει να αναλάβουμε από κοινού, όλες οι προοδευτικές, δημοκρατικές και σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις». «Στον αγώνα αυτόν, θέλουμε την ελληνική Κεντροαριστερά η οποία ανέλαβε την ευθύνη σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και με τεράστιο πολιτικό κόστος, να είναι στην πρώτη γραμμή, να έχει ηγετικό ρόλο στις κοινές μας προσπάθειες να αλλάξουμε την Ευρώπη».
Ο κ. Σβόμποντα τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό «η Προοδευτική Συμμαχία της Κεντροαριστεράς να διορθώσει ορισμένα από τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν και να συμβάλλει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα με έναν κοινωνικό προσανατολισμό». Σημείωσε επίσης ότι «πρέπει να υπάρχει στην Ελλάδα μια εναλλακτική στη δεξιά, μια εναλλακτική στο δεξιό εξτρεμισμό και τον αριστερό λαϊκισμό».

Δήλωση Βενιζέλου
Προσερχόμενος στην εκδήλωση, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε, με δήλωσή του, τη στήριξη και την πίστη που το ΠΑΣΟΚ από την αρχή, «ανυπόκριτα, χωρίς μιζέριες, χωρίς ηγεμονισμούς, χωρίς κανέναν αποκλεισμό έχει εκφράσει για την υπόθεση της Κεντροαριστεράς, της μεγάλης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης» και εξέφρασε τη στήριξη του προς την πρωτοβουλία των «58», καλώντας παράλληλα όλους «με γενναιοδωρία, χωρίς αντιστάσεις σε σχέση με το παρελθόν, να συγκροτήσουμε αυτό το μεγάλο ρεύμα που υπάρχει».

«Θέλουμε», σημείωσε, «να συσπειρωθούν όλοι, κόμματα, κινήσεις, πρόσωπα, όλοι όσοι πιστεύουμε σε αυτές τις αρχές, που σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εκφράζουν οι Ευρωπαίοι Δημοκράτες και Σοσιαλιστές, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα». Ως προς αυτό χαρακτήρισε ως εξαιρετική τη «διπλή ευκαιρία» των δημοτικών και των ευρωπαϊκών εκλογών, τονίζοντας ότι «όλοι μπορούμε να συστρατευτούμε στο μεγάλο ψηφοδέλτιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, του οποίου μέλος βέβαια είναι, εδώ και χρόνια, το ΠΑΣΟΚ».

Όπως υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, η κεντροαριστερά «έχει μία δυναμική, που κανείς δεν μπορεί να ανακόψει, γιατί καλύπτει έναν τεράστιο χώρο, από τη συντηρητική παράταξη μέχρι την κομμουνιστική αριστερά, γιατί αυτός ο τεράστιος χώρος έχει μία μεγάλη παράδοση, γιατί εκφράζει την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να διαμορφωθεί η στρατηγική για την επόμενη ημέρα».

Χαιρετισμοί Ρήγα και Ψαριανού
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, χαρακτήρισε στρατηγική επιλογή του κόμματος την ανασύνταξη της κεντροαριστεράς, εκτιμώντας ότι «κάτι καρπίζει¬. Τόνισε ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε να συνθλιβεί ο χώρος μεταξύ της συντηρητικής δεξιάς και της λαϊκιστικής αριστεράς», ενώ απαντώντας σε ενστάσεις που εγείρονται ως προς το εγχείρημα είπε ότι «πολιτικά πρωτόπλαστοι δεν υπάρχουν, όλοι έχουμε 'δαγκώσει' το 'μήλο» και ότι χρειάζεται ειλικρίνεια. Τόνισε ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ προσέρχεται με «ψηλά το κεφάλι» και χωρίς ηγεμονισμούς.

Από την πλευρά του, ο Γρηγόρης Ψαριανός υποστήριξε ότι η σύγχρονη ευρωπαϊκή Ελλάδα χρειάζεται συμμαχίες για να προκύψει, ιδέες, μεταρρυθμίσεις, μεγάλες θεσμικές αλλαγές, συμπληρώνοντας ότι «θα πρέπει γι' αυτό το σκοπό να συνεργαστούμε». Επιπλέον, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην πρωτοβουλία που «αφορά την πλειοψηφία του λαού» και υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται για 'γάμο' ούτε για 'σύμφωνο συμβίωσης'», αλλά για μια κοινή πορεία για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή Ελλάδα.

Οι ομιλητές
Ο κεντρικός ομιλητής και κεντρικό στέλεχος της Πρωτοβουλίας, ο πανεπιστημιακός Γιάννης Βούλγαρης είπε ότι το «μαζικό παρών» στη σημερινή εκδήλωση μετέτρεψε την «έκκληση» σε «απαίτηση» να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες συγκρότησης της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, μιας παράταξης που, όπως είπε, αρνείται «τον αριστερό λαϊκισμό, τον ψευδεπίγραφο ριζοσπαστισμό».

O κ. Βούλγαρης μίλησε για την ανάγκη «συγκρότησης της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης με συναινέσεις, διαφάνεια, χωρίς ηγεμονισμούς». Ο κόσμος, συνέχισε, θέλει αυτό να γίνει τώρα, «ένας τρίτος πόλος αναφοράς για μελλοντικές συνεργασίες, όχι ένα κόμμα μπαλαντέρ». «Δεν φτιάχνουμε άλλο κόμμα, δεν είμαστε 'ΠΑΣΟΚ και συνεργαζόμενοι' ή 'ΔΗΜΑΡ και συνεργαζόμενοι, δεν είμαστε 'βενιζελικοί', ούτε 'κουβελικοί', ούτε λυκουδικοί'».

Κάλεσε δε τους πολίτες να προσέλθουν στην ευρωκάλπη ως συνδιαμορφωτές ενός νέου ευρωπαϊκού προοδευτικού ρεύματος και σημείωσε ότι γι' αυτό πρέπει να συστρατευτούν όλες οι δυνάμεις της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης. «Πρέπει να βρούμε ένα σχήμα ενωτικής καθόδου στις ευρωεκλογές που θα επικυρωθεί από ανοικτές κοινωνικές διαδικασίες», τόνισε. «Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν», συνέχισε και υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να είμαστε τόσο μικροί ώστε να μην μπορούμε να δούμε έξω από το 'εγώ' μας και το 'μαγαζί' μας».

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Παρασκευάς Αυγερινός, που συνυπογράφει το κείμενο των «58» χαρακτήρισε το εγχείρημα ως τη «μόνη σοβαρή συλλογική προσπάθεια του μεταρρυθμιστικού χώρου» και ως «μονόδρομο», προσθέτοντας ότι η πιο γόνιμη προσφορά του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια είναι «να μεταγγίσουμε το πάθος και τις ιδέες μας στην ελληνική 'Ελιά'». Επιπλέον, ανέφερε ότι είναι μεγάλη η ευθύνη και όσων μιλούν στο όνομα της κεντροαριστεράς, αλλά αρνούνται να συμπαραταχθούν. Υπογράμμισε ακόμα ότι «οι '58' δεν είναι ούτε 'τορπίλη' ούτε 'σωσίβιο', αλλά μια καθαρή λύση».

Η επιστήμονας Χαριτίνη Καρακωστάκη είπε ότι «πρέπει να πορευτούμε όλοι μαζί» και πως «σε αυτή την ιστορική συγκυρία, πρέπει να λειτουργήσουμε όλοι σαν έθνος», για να χαρακτηρίσει την πρωτοβουλία των «58» ως προϊόν αυτή της συνείδησης.

Ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος που συνυπογράφει το κείμενο των «58» τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι απαιτείται απολογισμός, για να υποστηρίξει ότι πέραν του τεράστιου οικονομικού ελλείμματος, η χώρα αντιμετωπίζει και το τεράστιο έλλειμμα παιδείας. «Ο χρόνος χτυπά δυνατά το χέρι του, ας τον ακούσουμε με το μυαλό, αλλά και με την καρδιά», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο επιστήμονας Πασχάλης Αγανίδης που συνυπογράφει το κείμενο των «58» εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εγχείρημα της έκφρασης των δυνάμεων της κεντροαριστεράς μέσα από έναν πολιτικό φορέα. «Αναδεικνύουμε το κενό εκπροσώπησης και θέλουμε να εκφράσουμε μια σιωπηλή πλειοψηφία», είπε.

Εκ μέρους των κινήσεων-συνδιοργανωτών, ο Γιάννης Τούντας είπε ότι τουλάχιστον σε ένα πρώτο στάδιο συνύπαρξης, πρέπει να δημιουργηθεί ένα συνεχώς διευρυνόμενο πλαίσιο συνεργασίας αυτόνομων κομμάτων, κινήσεων, πρωτοβουλιών και πολιτών και πως η πρώτη κεντρική συνεργασία που θα πρέπει να εξασφαλιστεί είναι η κοινή κάθοδος στις επερχόμενες ευρωεκλογές, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Οι συμμετοχές
 
Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κόσμου, γεμίζοντας το θέατρο Ακροπόλ. Μεταξύ αυτών, αλλά και πέρα των προαναφερθέντων, έδωσαν το «παρών» οι υπογράφοντες το κείμενο των «58», ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελής Καψής, ο Νίκος Μπίστης, ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΣΤΑΜΕ, Γιώργος Σιακαντάρης.

Από το ΠΑΣΟΚ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Συμεών Κεδίκογλου, Άντζελα Γκερέκου, Κώστας Τριαντάφυλλος. Επιπλέον, οι Νίκος Σαλαγιάννης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Δημήτρης Καρύδης, Αντώνης Λιάρος, ο γραμματέας της Νεολαίας, Παύλος Χρηστίδης. Οι πρώην υπουργοί Τάσος Γιαννίτσης, Νίκος Χριστοδουλάκης, Γιώργος Δρυς, Χρήστος Ροζάκης, Κατερίνα Μπατζελή. Ακόμα, οι Κώστας Καρτάλη, Νάσος Αλευράς, Τόνια Αντωνίου, Δημήτρης Λιντζέρης, Ανδρέας Μακρυπίδης. Σούλα Μερεντίτη, Θάλεια Δραγώνα.
 
Από ....... epikaira

Με 400 εκατ. ευρώ Αραβες και Τούρκοι παίρνουν τον «Αστέρα»

Αναρτήθηκε από ...........  energoipoliteskv.blogspot.com


Όλο το παρασκήνιο του διαγωνισμού

 «Απλά, οι Άραβες ήθελαν το ‘’φιλέτο’’ του Αστέρα πάρα πολύ και το έδειξαν έμπρακτα».
Ετσι σχολιάστηκε χθες το βράδυ από στελέχη που παρακολούθησαν πολύ στενά τη διαδικασία, η βελτιωμένη προσφορά των 400 εκατ. ευρώ που υπέβαλε η αραβική AGC για το 90% του μεγαλύτερου φιλέτου της Μεσογείου. Τίμημα, το οποίο ανεβάζει ουσιαστικά την αξία του 100% της εταιρείας, μαζί με το δανεισμό της (enterprise value) κοντά στα 500 εκατ. ευρώ.

Η  JERMYN Street Real Estate Fund που εκπροσωπεί την AGC ήταν η μόνη τελικά από τους τρείς υποψηφίους επενδυτές, η οποία ξεπέρασε και μάλιστα με την …απόσταση ασφαλείας των 19 εκατ. ευρώ τον ‘’πήχυ’’ των 381 εκατ. που είχαν θέσει ως ζητούμενο τίμημα στο διαγωνισμό για το 90% της Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης η Εθνική Τράπεζα και το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

 Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες του ακινήτου, Εθνική και ΤΑΙΠΕΔ, είχαν διαμηνύσει στους τρείς εναπομείναντες ενδιαφερομένους, την AGC, το σχήμα των Dolphin Capital Investors (Μ. Καμπουρίδης, Π. Χαραλαμπίδης, Α. Παπαγεωργίου) - Colony Capital και το συνασπισμό των ομίλων Olayan και Κωνσταντακόπουλου ότι δεν θα δέχονταν τίμημα κάτω από τα 381 εκατ. ευρώ για το 90% του Αστέρα κατά τη διαδικασία της υποβολής των βελτιωτικών προσφορών.

 Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την AGC, η αμέσως καλύτερη προσφορά κατατέθηκε χθές από το σχήμα των Dolphin - Colony Capital, η οποία κινήθηκε σε επίπεδα ελαφρώς υψηλότερα των 300 εκατ. ευρώ για το 90%, ενώ χαμηλότερα των 300 εκατ. ευρώ κινήθηκε η τρίτη κατά σειρά προσφορά των Οlayan- Κωνσταντακόπουλου.

Από την πλευρά της, η AGC είχε καταθέσει και στον πρώτο γύρο της διαγωνιστικής διαδικασίας την υψηλότερη προσφορά, στα πέριξ  των 340 εκατ. ευρώ, δείχνοντας από την αρχή τις διαθέσεις της. Σημειώνεται ότι στο σχήμα της AGC συμμετέχουν περί τα 20 επενδυτικά funds από τη Μέση Ανατολή με σημαντικότερα τα sovereign funds του Κουβεϊτ (Kuwait Investment Fund) και του Αμπου Ντάμπι (Abu Dhabi Investment Fund), ενώ μικρό ποσοστό, κοντά στο 15% διαθέτει και ο τουρκικός όμιλος Dogus.

Τι σημαίνει στην πράξη η συμφωνία για τον Αστέρα
Από πλευράς του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής χθές εκφραζόταν ικανοποίηση ως προς το προσφερθέν τίμημα, έστω κι αν αμφότεροι θεωρούσαν σίγουρο ότι θα ακουσθούν και φωνές περί ‘’ξεπουλήματος’’ δεδομένης της μοναδικότητας του ακινήτου. Ηδη μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση ο δήμος και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν προαναγγείλει δικαστικές προσφυγές, ενώ για το θέμα του Αστέρα έχουν υπάρξει ήδη σφοδρές επικρίσεις και στη Βουλή από αντιπολιτευόμενους βουλευτές.
Αντικειμενικά, το θετικό της χθεσινής εξέλιξης είναι το γεγονός ότι το εγχώριο real estate και δή το τουριστικό real estate επανατοποθετείται στο διεθνή χάρτη για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια με τη μεγαλύτερη συμφωνία που έχει γίνει ποτέ με αμιγώς ξένους επενδυτές και μάλιστα εκτός Ευρώπης.

Επιπλέον, στελέχη της αγοράς ανέφεραν ότι η εν λόγω συμφωνία θα δημιουργήσει συνολικά θετικό αντίκτυπο και μία άμεση επένδυση συνολικά στην ελληνική οικονομία, κινώντας εκ νέου το υπό αμφισβήτηση πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ώστε να δοθεί και ένα μήνυμα σε τρόϊκα και αγορές εν όψει του ‘’δύσκολου’’ 2014.  
Τα σχέδια της AGC και το ακίνητο της Εκκλησίας

Τι μέλλει γενέσθαι εφεξής;
«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» ανέφεραν χθές στο newmoney.gr στελέχη που παρακολουθούν στενά το διαγωνισμό, συμπληρώνοντας ότι Εθνική και ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να τηρήσουν τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στον πλειοδότη προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία και να μπούν τα 400 εκατ. ευρώ στο …ταμείο.

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχει ήδη λάβει τις πρώτες εγκρίσεις από το Νομαρχιακό Συμβούλιο και ακολουθούν οι επόμενες εγκρίσεις ώστε να συνεχίσει και να ολοκληρωθεί η διαδικασία του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημόσιου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) για τη μετατροπή του ξενοδοχειακού συγκροτήματος σε ζώνη τουρισμού - αναψυχής ώστε να κατασκευαστούν στη συνέχεια οι παραθεριστικές κατοικίες.

Η πολυτελής κατοικία θα είναι αυτή που θα προσδώσει και υπεραξία στο φιλέτο των 304 στρεμμάτων του Αστέρα, καλύπτοντας συνολικά τα 33.500 τ.μ. από τα συνολικά 56.700 τ.μ. της προτεινόμενης δόμησης για το ακίνητο. Με τη λύση αυτή θα συνυπάρχουν οι ξενοδοχειακές μονάδες (υφιστάμενες ή νέες) με πολυτελείς κατοικίες ή πολυτελή διαμερίσματα και με χρήσεις υποστηρικτικές. Μέρος των κατοικιών/ διαμερισμάτων μπορούν να τοποθετηθούν στις υφιστάμενες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις  που θα αλλάξουν χρήση με τη μετατροπή των υφιστάμενων καμπανών του ΑΡΙΩΝΑ (χρονολογούνται από τη δεκαετία του ’60) σε κατοικία. Στη μελλοντική ανάπτυξη και αξιοποίηση του ακινήτου απαιτείται επιπλέον η ύπαρξη τουριστικής μονάδας τουλάχιστον 17.000 τ.μ., δυναμικότητας 265 κλινών, με τη διατήρηση και εκσυγχρονισμό τουλάχιστον μίας εκ των υφισταμένων εν ενεργεία ή όχι μονάδων, ή εναλλακτικά η κατεδάφιση και δημιουργία νέων.

Κατοικίες 1.000 τ.μ. αξίας άνω των 35 εκατ. ευρώ
Οι πληροφορίες τώρα αναφέρουν ότι στο σχεδιασμό των Αράβων είναι η κατασκευή υπερπολυτελών κατοικιών της τάξεως των 1.000 τ.μ. έκαστη, οι οποίες μπορεί να πουληθούν με τιμές ακόμη και πάνω από τα 35 εκατ. ευρώ η κάθε μία! «Το business plan περιλαμβάνει ό,τι πιο exclusive, ό,τι πιο ακριβό και ό,τι πιο πολυτελές έχει γίνει μέχρι σήμερα στην Αττική που θα απευθύνεται σε Αραβες και θα πωλείται με τιμές κοντά στα 30- 35 χιλιάδες ευρώ το τ.μ.», ανέφεραν χθές τα ίδια στελέχη προσθέτοντας ότι «έτσι αντικρούεται και ο ισχυρισμός των κατοίκων και του δήμου της περιοχής ότι θα τσιμεντοποιηθεί ο Αστέρας. Το κόστος κατασκευής για την AGC θα είναι αντίστοιχα πολύ υψηλό, με υψηλές ποιοτικές και περιβαλλοντικές προδιαγραφές ώστε και αυτή να δώσει στο ‘’προϊόν’’ της υπεραξία, δεδομένου ότι μόνο από την ξενοδοχειακή δραστηριότητα δεν μπορεί να γίνει απόσβεση της επένδυσης».  

Στην Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προτείνεται μελλοντικά η ένταξη και της γειτονικής έκτασης της Εκκλησίας στη ζώνη τουρισμού αναψυχής, η οποία σήμερα φιλοξενεί το εκκλησιαστικό ορφανοτροφείο. Για την έκταση των 85 στρεμμάτων, η οποία ανήκει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή της Ελλάδος, ήδη έχουν επιδείξει ενδιαφέρον αραβικά κεφάλαια και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα ενδιαφερθεί και η AGC (σ.σ. αν δεν το έχει κάνει ήδη) στην περίπτωση που ολοκληρωθεί φυσικά η συμφωνία για τον Αστέρα.

Από την πλευρά της, η Εκκλησία ετοιμάζεται να προχωρήσει στην αξιοποίησή του ακινήτου αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σύστασης της Εταιρείας της Εκκλησίας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, σύμφωνα και με την τροπολογία που έχει περάσει ήδη από τη Βουλή. Πάντως, το εν λόγω ακίνητο, αν και προνομιακό, δεν μπορεί να αξιοποιηθεί ολόκληρο, δεδομένου ότι μεγάλο τμήμα του είναι χαρακτηρισμένο ως δασικό.

Πηγή  :  newmoney.gr

Επιδρομή και κατάσχεση καταθέσεων μέσα σε 10 ημέρες -Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μισθοί, συντάξεις, καταθέσεις

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com


Από την Πέμπτη τίθεται σε εφαρμογή η επίθεση στις καταθέσεις όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, αφού με ένα κλικ η οικονομική υπηρεσία θα μπορεί να δίνει εντολή στην τράπεζα όπου ο οφειλέτης του Δημοσίου έχει λογαριασμό ώστε αμέσως να γίνεται κατάσχεση.

Οι τράπεζες από τη στιγμή που λαμβάνουν εντολή από το ΣΔΟΕ, την Εφορία ή την Οικονομική Αστυνομία είναι υποχρεωμένες να δώσουν τα στοιχεία και εντός 10 ημερών να προχωρήσουν στην κατάσχεση.

Επί της ουσίας, η Γενική Γραμματεία Εσόδων και το ΚΕΠΥΟ θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά μέσω ΤΕΙΡΕΣΙΑ στις τράπεζες τα κατασχετήρια και αυτές ερευνώντας εάν υπάρχουν υπόλοιπα καταθέσεων του οφειλέτη, θα απαντούν θετικά, θα κατάσχουν τα ποσά που αντιστοιχούν στις οφειλές και θα τα αποδίδουν μέσω ΔΙΑΣ στο υπουργείο Οικονομικών.

Αν και τα σχετικά όρια για το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων (25% για μισθούς- συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ) δεν αλλάζουν, είναι αξιοσημείωτο ότι καθ' όλη τη διαδικασία ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και τραπεζών, ΔΕΝ προβλέπεται υποχρέωση ενημέρωσης του άμεσα ενδιαφερόμενου, δηλαδή του οφειλέτη, καθώς προφανώς το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι φτάνει και περισσεύει το ειδοποιητήριο κατάσχεσης, που επιδίδεται πριν από την όποια διαδικασία.

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι το ίδιο το υπουργείο δεν αποκλείει εκ προοιμίου το ενδεχόμενο να κατασχεθεί ποσό μεγαλύτερο της οφειλής, ενώ το πιο εξοργιστικό είναι ότι σε μια τέτοια περίπτωση αντί να ακολουθηθεί η αντίστροφη διαδικασία- δηλαδή να πιστωθεί ο τραπεζικός λογαριασμός με το επιπλέον ποσό που κατασχέθηκε- ο οφειλέτης θα πρέπει να τρέχει στη... Δ.Ο.Υ. για να εισπράξει!!!!

Από .......  iefimerida

Ο Κασιδιάρης με τη σβάστικα στο μπράτσο εκπαιδεύει τάγματα χρυσαυγιτών [εικόνες]

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ως πρωταγωνιστή σε στρατιωτικού τύπου γυμνάσια αναδεικνύουν τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, νέες φωτογραφίες.

Το υλικό που παρουσιάζει το Εθνος, πιθανότατα αποτελεί μέρος της δικογραφίας που έχει συντάξει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και έχει ήδη συμπεριληφθεί στον ογκωδέστατο φάκελο που έχουν στα χέρια τους οι ειδικές εφέτες ανακρίτριες.

Εικονίζεται ο βουλευτής να ηγείται ασκήσεων που εκτελούν χρυσαυγίτες στο ύπαιθρο, άλλοτε συμμετέχοντας και άλλοτε δίνοντας παραγγέλματα.

Στις εικόνες εμφανίζεται και ο βουλευτής της ΧΑ Κορινθίας, Στάθης Μπούκουρας.
Οι φωτογραφίες αποτελούν μέρος των ντοκουμέντων που αποδεικνύουν την πρόθεση της Χρυσής Αυγής να οργανώσει στρατιωτικό σκέλος. Πρόκειται για φωτογραφίες από εθνικιστικές κατασκηνώσεις που είχε οργανώσει το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα το υλικό προέρχεται από την περιοχή της Κορίνθου και τα μέλη που συμμετείχαν σε αυτές πιθανότατα προέρχονται από τον τοπικό πυρήνα της ακροδεξιάς οργάνωσης.

Στον ....απολογισμό των κατασκηνώσεων διαβάζουμε από την επίσημη ιστοσελίδα της ΧΑ τα ακόλουθα: «Η Τ.Ο. Κορίνθου της Χρυσής Αυγής, μαζί με αντιπροσωπείες συναγωνιστών από γειτονικούς νομού, έζησαν ένα τριήμερο γεμάτο ένταση που θα ζήλευαν ακόμα και σημερινές στρατιωτικές μονάδες» και συνεχίζουν «Αρτια σωματική εκπαίδευση, κατάβαση σε πλαγιές, νυχτερινή πεζοπορία περιμετρικά της λίμνης Δόξας, πορεία χιλιομέτρων σε δύσβατα μονοπάτια...».












Από  .......  iefimerida

Financial Times: Η Ελλάδα αντεπιτίθεται, αλλά ο Σαμαράς δεν πρέπει να το παρακάνει με την αντίσταση στην Τρόικα

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Σε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα αντεπιτίθεται», είναι ο τίτλος του κυρίου άρθρου των Financial Times, η εφημερίδα αναφέρει πως μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να έχει εξασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να θεωρεί πως έχει στα χέρια του ένα ισχυρό χαρτί να παίξει στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Ωστόσο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να μην το παρακάνει, αφού η ελληνική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί τον επόμενο χρόνο και η προοπτική της παραμένει εύθραυστη.

Παράλληλα στον υπότιτλο του κειμένου ο αρθρογράφος σχολιάζει πως η Αθήνα θα έπρεπε να διαλέγει πιο προσεκτικά τις μάχες της με την Ευρώπη.

Προσθέτει ότι είναι κατανοητό που ο Αντώνης Σαμαράς αισθάνεται την ανάγκη να κάνει επίδειξη δύναμης, καθώς η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του συνασπισμού του είναι τώρα εξαιρετικά ισχνή και κόμματα της αντιπολίτευσης όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή ενισχύονται λόγω των δεσμεύσεών τους να επαναδιαπραγματευτούν τη συμφωνία διάσωσης ή ακόμα και να εγκαταλείψουν το ενιαίο νόμισμα.

«Παρόλα αυτά ο κ. Σαμαράς οφείλει να είναι προσεκτικός ώστε να μην το παρακάνει. Ενώ η ελληνική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί τον επόμενο χρόνο, η προοπτική της είναι ακόμα εύθραυστη».

Επίσης, σημειώνει το άρθρο, ούτε όλοι οι όροι του πακέτου διάσωσης είναι επιζήμιοι για την ελληνική οικονομία. «Είναι αλήθεια ότι έχει δοθεί υπερβολική έμφαση στη δημοσιονομική προσαρμογή και υπερβολικά λίγη στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Οι στόχοι ήταν κατά κανόνα μη ρεαλιστικοί. Αλλά η Ελλάδα πρέπει να ανανεώσει το σύστημα είσπραξης φόρων για να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών της.

Από ..........  iefimerida

Ποιά χρέη θα σας διαγράψει η Εφορία – Διαβάστε τις προϋποθέσεις

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

Με εγκύκλιο του ο Χ. Θεοχάρης ξεκαθαρίζει ποιές οφειλές προς το Δημόσιο δεν μπορούν να εισπραχθούν και συνεπώς θα πρέπει να διαγραφούν από την Εφορία.

Ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων με εγκύκλιο του καθορίζει ποιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και κάτω από ποιές διαδικασίες πρέπει να χαρακτηριστούν ως ανεπίδεκτες είσπραξης.
Διαβάστε όλες τις προϋποθέσεις.


Ποιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο πρέπει να χαρακτηριστούν ως ανεπίδεκτες είσπραξης

α) να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τον εντοπισμό πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων (κινητών, ακινήτων, απαιτήσεων στα χέρια τρίτων ή τυχόν άλλης πηγής εσόδων),

β) να έχει ολοκληρωθεί η αναγκαστική εκτέλεση επί των υπαρχόντων περιουσιακών στοιχείων και να έχει εισπραχθεί το προϊόν της εκποίησης των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων και προσόδων του οφειλέτη,

γ) να μην υπόκειται σε ακύρωση ή σε διάρρηξη κατά τα άρθρα 939 επ. Α.Κ. η καθ' οιονδήποτε τρόπο εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη,

δ) σε περίπτωση που έχει λάβει χώρα κήρυξη του οφειλέτη σε πτώχευση, να έχει περατωθεί αυτή ή να έχει κηρυχθεί η παύση των εργασιών της,

ε) σε περίπτωση εκκαθάρισης επιχείρησης ή περιουσίας λόγω λύσης του φορέα της, υπαγωγής σε διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης, δικαστικής εκκαθάρισης κληρονομίας ή για άλλο λόγο, να έχει περατωθεί αυτή,

στ) να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ανωτέρω (υπό στοιχεία α έως ε) προβλεπόμενες ενέργειες και ως προς τυχόν πρόσωπα που είναι συνυπόχρεα με τον πρωτοφειλέτη για την καταβολή των χρεών προς το Δημόσιο,

ζ) να έχει υποβληθεί εμπεριστατωμένη έκθεση ελέγχου από ειδικά οριζόμενο για το σκοπό αυτό ελεγκτή, ο οποίος πιστοποιεί ότι συντρέχουν οι ανωτέρω προϋποθέσεις και ότι δεν υφίσταται άλλη πηγή αποπληρωμής της οφειλής από τον οφειλέτη και τα τυχόν συνυπόχρεα με αυτόν πρόσωπα, μετά από έρευνα στα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων, των πράξεων προσδιορισμού αποτελεσμάτων, σε περίπτωση που έχει διενεργηθεί τακτικός φορολογικός έλεγχος και των πιθανών ευρημάτων αυτού καθώς και σε κάθε στοιχείο του φακέλου, όπως δηλώσεις μητρώου, δηλώσεις στοιχείων ακινήτων Ε9, δηλώσεις μισθωμάτων Ε2, ισολογισμούς, έντυπα πληροφοριών για περιουσιακά στοιχεία φυσικών και νομικών προσώπων, όπως αυτά κάθε φορά ισχύουν, από τα οποία μπορεί να προκύψει οποιαδήποτε πηγή αποπληρωμής του χρέους, εφόσον υφίστανται. Ειδικά για τις οφειλές στα Tελωνεία ο οριζόμενος ελεγκτής θα απευθύνεται στην αρμόδια φορολογική αρχή για τη λήψη των ανωτέρω απαιτούμενων στοιχείων

η) εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την κίνηση της ποινικής διαδικασίας, να έχει υποβληθεί αίτηση ποινικής δίωξης, όταν πρόκειται για συνολική βασική οφειλή άνω των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ κατά τις διατάξεις του άρθρου 25 του ν. 1882/1990 (ΦΕΚ 43 Α), όπως ισχύει σήμερα, εκτός εάν δεν είναι δυνατή η υποβολή της.

Οι συνέπειες από την ημερομηνία καταχώρισης της οφειλής στα βιβλία των ανεπίδεκτων είσπραξης

Με την ίδια εγκύκλιο αναφέρονται οι συνέπειες από την ημερομηνία καταχώρισης της οφειλής στα βιβλία των ανεπίδεκτων είσπραξης και για χρονικό διάστημα δέκα ετών από τη λήξη του έτους μέσα στο οποίο έγινε η καταχώριση.

α) αναστέλλεται αυτοδίκαια η παραγραφή της οφειλής,

β) δεν χορηγείται στον οφειλέτη και σε όλα τα συνυπόχρεα πρόσωπα αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας για οποιαδήποτε αιτία. Εφόσον πρόκειται για είσπραξη χρημάτων που θα διατεθούν για την ικανοποίηση του Δημοσίου ή για εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, το προϊόν των οποίων θα διατεθεί για τον ίδιο σκοπό, χορηγείται βεβαίωση οφειλής.

γ) δεν χορηγείται στον οφειλέτη και σε όλα τα συνυπόχρεα πρόσωπα άλλο προβλεπόμενο από το νόμο πιστοποιητικό για μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων, εκτός αν πρόκειται για εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, το προϊόν των οποίων θα διατεθεί για τον ίδιο σκοπό.
Οι αρμόδιες κατά τη χορήγηση των ανωτέρω πιστοποιητικών υπηρεσίες πρέπει να εξετάζουν αν η οφειλή έχει καταχωρισθεί στο ειδικό βιβλίο ανεπίδεκτων είσπραξης.

δ) δεσμεύονται στο σύνολό τους οι τραπεζικοί και επενδυτικοί λογαριασμοί των παραπάνω προσώπων κατ' ανάλογη εφαρμογή της διαδικασίας του άρθρου 14 του ν. 2523/1997.


Από .......  newsit

Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμη και στην Αττική - Που θα "χτυπήσει" το νέο κύμα κακοκαιρίας

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com

- Νέο κύμα κακοκαιρίας με χαμηλές θερμοκρασίες έρχεται τις επόμενες ώρες
- Χιονιάς και θυελλώδεις άνεμοι έως 10 μποφόρ θα σαρώσουν τη χώρα
- Σταδιακή επιδείνωση του καιρού
- Χιόνια αναμένονται και στην Αττική
- Που θα υπάρξουν τα μεγαλύτερα προβλήματα

Ενώ η μέρα θα ξεκινήσει με λιακάδες σε όλη τη χώρα, σιγά σιγά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται από τα βόρεια λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώνουν κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά, χιονόνερο σε υψηλότερες περιοχές και χιονοπτώσεις στα βουνά.

Από το απόγευμα, ακόμη και περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο θα χιονίσει, δηλαδή στα χωριά του Πηλίου, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στη Χαλκιδική, νοτιότερα στην Αττικοβοιωτία σε όλα τα βουνά, στη Στερεά Ελλάδα δηλαδή στον Παρνασσό, στην Γκιώνα, στον Ελικώνα στο Καλλίδρομο, στην Οίτη και στα Βαρδούσια καθώς επίσης στην Εύβοια στη Δίρφη.


Τα περισσότερα χιόνια θα πέσουν το βράδυ της Τρίτης προς τα ξημερώματα της Τετάρτης

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ στο Ιόνιο, στο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ και τη νύχτα της Τρίτης τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -6 εως 13 βαθμούς, στα κεντρικά από -1 εως 17 βαθμούς κελσίου και στις νοτιότερες περιοχές από 11 εως 18 βαθμούς κελσίου. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν το μεσημέρι πριν την επέλαση του νέου κύματος κακοκαιρίας που μας έρχεται από την Ουκρανία.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά ηλιοφάνεια αλλά απο το μεσημέρι και μετά θα συννεφιάσει οπότε και θα εκδηλωθούν βροχές και χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα βουνά. θα χιονίσει στην Πάρνηθα, στην Πεντέλη και στις κορυφές του Υμηττού. Μέσα στη νύχτα, ξημερώνοντας η Τετάρτη θα χιονίσει και στα υπερβόρεια προάστια της Αττικής, δηλαδή στο Καπανδρίτι, στο Γραμματικό, στο Βαρνάβα και στις περιοχές ουσιαστικά από την Αττική Οδό και πάνω. Χιονόπτωση και χιονόστρωση θα έχουμε και στις περιοχές του παλιού δρόμου Αθηνών - Θηβών, δηλαδή στα Βίλια, Ερυθρές, Οινόνη, Κάζα. Χιόνια θα έχουμε και στα βόρεια προάστια αλλά εκεί δε θα το στρώσει διοτι πέρα από το χιόνι θα εκδηλωθούν και ανεμοθύελλες που θα εμποδίσουν τη χιονόστρωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ανοιχτά θα φτάσουν ακόμη και τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 4 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώνουν, βορειοδυτικούς ανέμους 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία απο 3 εως 12 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό:

Παγετός και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη

Πέρα από τον παγετό που θα υπάρχει στις κεντρικές και βόρειες περιοχές όπου ο υδράργυρος φαίνεται να βρίσκεται ακόμη και στους -10 βαθμούς, θα εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στις δυτικές βορινές περιοχές ενώ χιόνια θα πέσουν στα βουνά της ανατολικής, κεντρικής και βόρειας χώρας αλλά ακόμη και στα νησιά.

Ιδιαίτερα στις περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Ευβοιας, στις Κυκλάδες, στις Σποράδες και κυρίως στη Σκύρο, στη Λήμνο, στον Αι Στράτη, περιμένουμε να χιονίσει ακόμη και σε χαμηλότερες περιοχές και θα χιονίσει και στην Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν επίσης στις περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, όπως είναι η ορεινή Κορινθία, η ορεινή Αργολίδα, ο Πάρνωνας,  ο Ταύγετος, το Μαίναλο, τα φαινόμενα θα είναι λίγοτερα στις δυτικές περιοχές της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα φτάσουν στα πελάγη τα 8 και τα 9 μποφόρ, ιδιαίτερα στο Αιγαίο ακόμη και τα 10 μποφορ δυσκολεύοντας τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -8 εως 9 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 10 βαθμούς και στα νησια από 5 εως 12 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού με χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα βουνά και στα υπερβόρεια προάστια. Οι άνεμοι θα πνέουν 8 μποφόρ αλλά στην Ραφήνα και στο Λαύριο θα φτάσουν τα 9 και ανοιχτά στο Κάβο - Ντόρο ακόμη και τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 εως 7 βαθμούς κελσίου στα βόρεια προάστια όμως η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι -4 βαθμοί και στην Πάρνηθα -6 βαθμοί κελσίου.

Στη Θεσσαλονικη ο καιρός θα είναι καλύτερος με λίγα σύννεφα αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 1εναν εως 6 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε τι προβλέπει ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός για τον καιρό της ερχόμενης Τετάρτης:

Πολικές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν την Πέμπτη

Περιμένουμε νεφώσεις με ασθενείς βροχές,  χιονόνερο και χιονοπτώσεις σε περιοχές της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, δηλαδή στην ανατολική Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Ευβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα, τα δυτικά και τα βόρεια και όλο το Ιόνιο θα είναι ηλιόλουστο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά όμως θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ και θα εξασθενίσουν τη νύχτα της Πέμπτης. Το κρύο θα εξακολουθήσει να είναι τσουχτερό και θα εκδηλωθεί παγετός στην κεντρική και βόρεια χώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -9 εως 9 βαθμούς, στα κεντρικά από -5 εως 11 βαθμούς και στα νησιά από 6 εως 12 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική αρχικά περιμένουμε συννεφιά αλλά από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και θα υπάρξουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανοιχτά του Ευβοϊκού θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1εναν εως 9 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 εως 8 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση του καιρού για την ερχόμενη Πέμπτη:

Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο

Μετα την πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι της Πέμπτης, την Παρασκευή με τα μέχρι τώρα προγνωστικά φαίνεται ότι θα έχουμε μια υποτροπή της κακοκαιρίας με βροχες κυρίως στις νότιες και νησιωτικές περιοχές και χιονόνερο και χιονι στα βουνά.

Από το Σάββατο όμως και κυρίως από την Κυριακή ο καιρός βελτιώνεται, οι άνεμοι εξασθενούν και η θερμοκρασία σιγά σιγά θα αρχίσει να ανεβαίνει. Ωστόσο το κρύο θα εξακολουθήσει να ειναι τσουχτερό ενώ θα υπάρχει παγετός το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Από ........ newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com