Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. Το νέο κόμμα του Λοβέρδου

Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com
 



Πριν από λίγο ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε στην προσωπική του ιστοσελίδα την ίδρυση της «Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας»-Διαβάστε την ιδρυτικη διακήρυξη
 


Πριν από λίγο ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε στην προσωπική του ιστοσελίδα την ίδρυση της «Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας».
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Ιδρύσαμε την ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. ( Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας). Καλούμε όποιον συμφωνεί με τις απόψεις και τους σκοπούς μας, να υπογράψει την διακήρυξη στο διαδυκτιακό τόπο www.rikssy.gr»
 Η ιδρυτική διακήρυξη της κίνησης Λοβέρδου


Διαβάστε την ιδρυτική διακήρυξη της πολιτικής κίνησης του Ανδρέα Λοβέρδου, ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ (Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας), την ίδρυση της οποίας ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα ο ίδιος, στην προσωπική του ιστοσελίδα:

«Το ελληνικό έθνος, εντός και εκτός του ελληνικού κράτους, έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου επί χιλιετίες. Σήμερα για μια ακόμη φορά, ο ελληνικός λαός, αν και δεν βρίσκεται σε εθνικό ή εμφύλιο πόλεμο, δεινοπαθεί κάτω από μία πολυετή οικονομική κρίση με δραματικές διαστάσεις. Η δοκιμασία είναι σκληρή, αλλά θα την ξεπεράσουμε.

Η εθνική διάρκεια υπήρξε ανέκαθεν πρώτος και κύριος στόχος των προγόνων μας . Δεν το ξεχνούμε, αλλά και δεν ξεχνούμε ότι χωρίς δίκαιους κανόνες, κινδυνεύει η εθνική και η λαϊκή ενότητα.

Δεν ξεχνούμε επίσης ότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης είχαν έντονα στοιχεία οικονομικής και κοινωνικής αδικίας. Τα βάρη και οι ζημίες δεν κατανεμήθηκαν με δίκαιο τρόπο. Και αυτό βεβαίως υπονομεύει την ίδια τη συνοχή του ελληνικού λαού. Πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση αλλά και, ταυτοχρόνως, να αποκαταστήσουμε την Δικαιοσύνη σε όλους τούς τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Πρέπει δηλαδή να διασώσουμε την ενότητα του λαού για να προστατεύσουμε την εθνική του διάρκεια.

Αυτό είναι σήμερα το ύψιστο χρέος μας. Είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη. Οφείλουμε να δώσουμε όλο μας τον εαυτό, ώστε να ξαναβρεθεί ο δρόμος της ευημερίας και της αξιοπρέπειας για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Είναι γεγονός, ότι η οικονομική κρίση δεν αντιμετωπίστηκε όσο γρήγορα χρειαζόταν. Η ύφεση πρωτοεκδηλώθηκε το 2008 , ενώ η κρίση του δημοσίου χρέους είχε προβλεφθεί πολύ νωρίτερα . Έως, όμως, το 2010 η Ελλάδα κοιτούσε αμήχανα. Όταν την χρονιά εκείνη αποφασίσαμε να ριχτούμε στον αγώνα, είχαμε ανοικτά δύο δύσκολα μέτωπα. Από την μια πλευρά, το υπερβολικό δημόσιο χρέος και από την άλλη, η καταστροφική έλλειψη ανταγωνιστικότητας των προϊόντων και της οικονομίας μας.

Χάρη στις θυσίες του λαού και τον αγώνα ορισμένων πολιτικών, τα δημόσια οικονομικά έχουν πάρει πια το δρόμο της εξυγίανσης με την ισορροπία εσόδων και εξόδων. Μπορούμε δηλαδή μέχρις ενός βαθμού να ζούμε με όσα παράγουμε. Για όσα μας λείπουν θα έχουμε σύντομα, εφόσον βεβαίως εφαρμοσθούν οι απαιτούμενες πολιτικές, και πάλι τη δυνατότητα να βγαίνουμε στις αγορές με όρους αξιοπρεπείς. Τη μάχη αυτή την κερδίζουμε, αδικήθηκε όμως ο λαός και πικράθηκε. Γι’ αυτό και πρέπει να αποκατασταθεί επειγόντως η Δικαιοσύνη.


Το μέτωπο της ανταγωνιστικότητας παραμένει ανοικτό, ενώ η ύφεση συνεχίζει να κατατρώει τα σωθικά της Ελλάδας. Το κόστος εργασίας μειώθηκε, και μάλιστα υπέρ του δέοντος, δεν αποτελεί πια εμπόδιο στις επενδύσεις. Αλλά η οικονομία εξακολουθεί να ποδηγετείται από τη γραφειοκρατία της διοίκησης και της δικαιοσύνης, και εδώ η ατολμία των πολιτικών είναι ασυγχώρητη. Πρέπει επιτέλους να επικεντρώσουμε τις δυνάμεις μας στο δεύτερο αυτό μέτωπο. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος, διότι η ύφεση απειλεί τα δημοσιοοικονομικά μας επιτεύγματα και συνεπώς την ίδια την ύπαρξή μας. Ο πολίτης που πνίγεται στα χρέη και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της οικογένειάς του, οι νέοι που απαξιώνονται μέσα στην ανεργία, δεν μπορούν να περιμένουν.

Ο μύθος του Σισύφου δεν είναι το σύμβολό μας. Όσο, όμως, καθυστερεί η ανάληψη των κατάλληλων πρωτοβουλιών, θα μας απειλεί το φάσμα της φτώχειας, της δυστυχίας και της εγκληματικότητας είτε μέσα, είτε έξω από τη ζώνη του ευρώ. Βαθμιαία στην πρώτη περίπτωση, ακαριαία στην δεύτερη. Πρέπει να σταματήσουμε την ύφεση και να ξαναβρούμε τον δρόμο της ανάπτυξης.

Κατά την περίοδο της ευδαιμονικής Δημοκρατίας των τελευταίων δεκαετιών πολλά ξεχάσαμε και ξεχνώντας, πολλά χάσαμε. Κυρίως χάσαμε την αίσθηση των πραγμάτων, την αίσθηση των αναλογιών. Επιδιώξαμε και πετύχαμε την ευημερία, χωρίς να στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας. Αρκεστήκαμε στην κατανάλωση με δανεικά. Δεν υπήρξε ποτέ σοσιαλδημοκρατική παρέμβαση στην οικονομία, ενώ ατόνησε η πολύτιμη διεργασία κοινωνικής αναδιανομής, που είχε οδηγήσει στην καθολίκευση της κοινωνικής ασφάλισης και στη δημιουργία του ΕΣΥ. Η παρασιτική οικονομία κυριάρχησε ανενόχλητη. Οι ρυθμίσεις της αγοράς ήταν προσχηματικές. Η αγορά παρέμεινε ανελεύθερη, νοθευμένη, παρασιτική, με έντονες τάσεις αισχροκέρδειας έτσι ώστε να χάνει κάθε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Και ναι μεν ωφελήθηκαν οι κρατικοδίαιτοι και οι λοιπές βεντούζες, πλην όμως η Ελλάδα κατέρρευσε.

Υπάρχει πράγματι μία σκοτεινή και μία φωτεινή πλευρά της Μεταπολίτευσης. Θα ήμασταν όντως ανιστόρητοι αν λησμονούσαμε τα φωτεινά επιτεύγματα της Μεταπολίτευσης, όπως η αποκατάσταση της Δημοκρατίας σε δύο φάσεις κατά τη δεκαετία του ’70 και ολοτελώς μέσα στη δεκαετία του ’80, η διαμόρφωση μεσαίας εύπορης τάξης, η δημιουργία και η καθολίκευση υποδομών κοινωνικής πολιτικής, που έως και τη δεκαετία του 1980 ήταν σχεδόν ανύπαρκτες, και τέλος η ένταξη στην ΕΟΚ και την Ευρωζώνη.

Η ιλιγγιώδης ταχύτητα με την οποία καταρρέει η ελληνική οικονομία και οι τρομακτικές επιπτώσεις της για την πλειονότητα των ελλήνων πολιτών είναι εν πολλοίς συνέπεια της ευδαιμονικής Δημοκρατίας, του σκοτεινού προσώπου της Μεταπολίτευσης που μας οδήγησε στον γκρεμό. Πλην όμως, θέλοντας και μη, άνοιξαν τα μάτια μας. Είδαμε από τί πάσχουμε ακριβώς. Κανείς δεν μπορεί πλέον να πει πως δεν βλέπει. Και όποιος επιμένει να κρατάει κλειστά τα μάτια, λοιδορείται. Αλλά τα κλειστά μάτια ευνοούν φαινόμενα ακόμη πιο δυσάρεστα για τη Δημοκρατία. Το μεταναστευτικό αποτελεί μείζον πρόβλημα της κοινωνίας μας και δεν πρόκειται να το αφήσουμε στα χέρια εκείνων που ξέρουν να καλλιεργούν και να εκμεταλλεύονται την παρασιτική ψυχολογία της ανασφάλειας. Γνωρίζουμε τα ασυγχώρητα σφάλματα του πρόσφατου παρελθόντος ως προς τη διαχείριση του τεράστιου αυτού προβλήματος, αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μεταβάλει τους Έλληνες σε όχλο.

Πολιτικοί και κόμματα μιλούν ασταμάτητα για την κατεπείγουσα ανάγκη ενός εθνικού προγράμματος εξόδου από την κρίση, το οποίο όμως, ούτε καταρτίζεται, ούτε εφαρμόζεται. Αναλάβαμε να το καταρτίσουμε και ήδη εργαζόμαστε με πίστη και αφοσίωση . Πρόκειται για ένα σχέδιο άμεσης δράσης. Ο πολίτης που ταλαιπωρείται θέλει σχέδια για το αύριο, που να αρχίζουν από το σήμερα.

Είμαστε σοσιαλδημοκράτες και συνεπώς βασικό μας μέλημα είναι το κοινωνικό κράτος και οι δίκαιες ρυθμίσεις στη λειτουργία της αγοράς. Ταυτοχρόνως, ο ριζοσπαστισμός είναι η έκφραση της πολιτικής μας βούλησης και η ενοποιητική μας δύναμη. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε αμέσως σε πολιτικές, οικονομικές και θεσμικές αλλαγές.

Η Ελλάδα είναι χώρα πλούσια, αρκεί να μη σπαταλά τους ανθρώπινους και υλικούς πόρους της στις μικροεπιδιώξεις των λίγων πονηρών. Η εφαρμογή του εθνικού μας προγράμματος θα απεγκλωβίσει από το κράτος την πραγματική οικονομία με τις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις της. Θα την απελευθερώσει από τη γραφειοκρατία και τους βραδύτατους ρυθμούς που χαρακτηρίζουν την απόδοση της Δικαιοσύνης. Οι αδειοδοτήσεις θα καταργηθούν, οι δικαστικοί έλεγχοι των οικονομικών δραστηριοτήτων θα διενεργούνται γρήγορα και ορθολογικά βάσει μιας μικρότερης αλλά κατά πολύ πιο αποδοτικής κλίμακας. Ταυτοχρόνως, η ρύθμιση της αγοράς θα είναι και η σφραγίδα της σοσιαλδημοκρατικής μας ταυτότητας. Είναι σκάνδαλο να πέφτουν οι μισθοί, να ανεβαίνουν οι τιμές και να αυξάνεται η ανεργία, οι δε τράπεζες να αρνούνται τη στήριξη των νέων επιχειρήσεων και των έξυπνων και αποδοτικών επιχειρηματικών ιδεών, χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν.

Το κοινωνικό κράτος αναδιανομής, παρά την αισθητή αύξηση των χρηματοδοτικών πόρων του, λειτούργησε μάλλον υπέρ των προμηθευτών και των υπαλλήλων του και σε βάρος των ασφαλισμένων και των ασθενούντων. Πρέπει να συνεχισθεί ο εξορθολογισμός του συστήματος, να δημιουργηθεί δε ένα δίκτυο προστασίας για τους ανέργους και τους ανήμπορους. Αυτές είναι οι πολιτικές που χαρακτηρίζουν την σοσιαλδημοκρατική παράταξη. Αυτές είναι οι πολιτικές που προσδίδουν πολιτική ταυτότητα. Η καλλιέργεια ψευδαισθήσεων είναι δουλειά των δημαγωγών και των λαϊκιστών της πολιτικής και των μίντια, που αντιτάσσονται λυσσαλέα σε κάθε προσπάθεια ριζοσπαστικής αλλαγής.

Σκοπός των ριζοσπαστικών αλλαγών είναι να εξουδετερωθούν οι αγκυλώσεις και οι στρεβλώσεις που έχουν υποστεί οι θεσμοί. Η Γ’ Ελληνική Δημοκρατία ολοκλήρωσε πλέον τον κύκλο ζωής της. Τώρα πρέπει να παραδώσει τη θέση της στη Δ΄ Ελληνική Δημοκρατία. Γραφειοκρατικά κόμματα, αναχρονιστικές ιδέες, εκφάνσεις της διοίκησης και της δικαιοσύνης που παραμένουν εχθρικές προς την ανάπτυξη και τους ίδιους πολίτες πρέπει να αντικατασταθούν από θεσμούς προόδου, ανάπτυξης και Δικαιοσύνης.

Είμαστε σοσιαλδημοκράτες και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η πολιτική έχει νόημα. Παρά τους κλυδωνισμούς της, η Δημοκρατική Παράταξη είναι ο πολιτικός χώρος που συνενώνει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Θέλουμε να ανασυγκροτήσουμε τον σοσιαλδημοκρατικό χώρο με τη συγκρότηση ενός μεγάλου και ριζοσπαστικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

Σήμερα είμαστε πολλοί, μα δυστυχώς διασπασμένοι. Η συλλογικότητα και οι δημοκρατικές διαδικασίες πρέπει να γίνουν η δύναμή μας. Η ματαιοδοξία των πολιτικών, που ποτέ δεν υπήρξε χρήσιμη, σήμερα είναι άκρως επικίνδυνη και μπορεί να αποβεί καταστροφική. Μόνο με συλλογική ηγεσία, χωρίς αποκλεισμούς, με συγκεκριμένο σχεδιασμό για την έξοδο από την κρίση και συγκεκριμένα μέτωπα κατά του κομματικού και του οικονομικού παρασιτισμού μπορεί να αντιμετωπισθεί ο σημερινός κατακερματισμός των δυνάμεών μας, η αδράνεια και η αμηχανία.

Η κρίση έδειξε σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες τί ακριβώς σημαίνει να μεταβάλλονται σε δανειστές οι εταίροι, και, άρα, πόσο μεγάλη σημασία έχει να ξαναβρούμε το δρόμο μας. Η κρίση μας έδωσε την ευκαιρία να καταλάβουμε πολύ καλά τι παθαίνει ένας λαός όταν χάνει τον μπούσουλά του, την πυξίδα του, όταν παραμελεί τα καθήκοντά του και λατρεύει μόνο τα δικαιώματα.

Κάθε λαός, έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Κατά τη δεκαετία του 2000 κυρίως, περίσσεψαν τα αρνητικά. Ταυτοχρόνως όμως πλήθυναν και τα αρνητικά της Ευρώπης. Ο συνδυασμός των ριζοσπαστικών αλλαγών σε τοπικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο καθίσταται σήμερα η επιτακτικότερη πολιτική ανάγκη.

Δεν αρκεί να δηλώνεις ευρωπαϊστής. Ήδη η πρώτη οικονομική δύναμη της Ευρώπης συμπεριφέρεται με «ευρωσκεπτικισμό», σε μία στιγμή που η ευρωπαϊκή ιδέα θα έπρεπε να αποτελεί το δραστικότερο κίνητρο στο ξέφραγο αμπέλι της παγκοσμιοποίησης. Ο ευρωπαϊστής δεν μπορεί να θυσιάζει τα πάντα στο βωμό του βραχυπρόθεσμου οικονομικού, κρατικού ή κομματικού κέρδους και γι’ αυτό οφείλει να κατανοεί την ανάγκη ριζοσπαστικών αλλαγών στην πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης, την ανάγκη μιας κοινωνικής ένωσης. Ταυτοχρόνως, ως Έλληνας πρέπει να συναισθάνεται πόσο απαραίτητη είναι η συμμετοχή μας στον κεντρικό ευρωπαϊκό συσχετισμό δυνάμεων, παρά τις σημερινές του διαιρέσεις.

Θέλουμε να ξαναβρούμε το συλλογικό σθένος και να δώσουμε λογική ελπίδα στη χώρα και τους πολίτες, στηριγμένοι στα πράγματα και στις δυνάμεις μας. Δεν θέλουμε να μας εμπαίζουν οι δημαγωγοί ούτε να εμπαίζουμε, ως δημαγωγοί, τους συμπολίτες μας. Τα λόγια χωρίς έργα, τα ψεύδη και το εμπόριο φρούδων ελπίδων κούρασαν κι απογοήτευσαν τους πολίτες, ιδίως τους νέους. Πρέπει να γκρεμίσουμε το τοίχος της αναξιοπιστίας. Εμείς, που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, πιστεύουμε πως η πατρίδα μας μπορεί να ανορθωθεί, να επιστρέψει σύντομα στο δρόμο της ευημερίας και της αξιοπιστίας.

Οι πολίτες δεν έχουν χρόνο. Είναι ανάγκη να δράσουμε αμέσως. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, το χιλιοειπωμένο πολιτικό σύνθημα «εδώ και τώρα» αποκτά όλη τη σημασία που έχασε στο στόμα των φυγόμαχων πολιτικών.

Έχουμε συναίσθηση ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου, απαιτείται καθολική ρήξη με τον οικονομικό παρασιτισμό, τη γραφειοκρατία, το πελατειακό και παρασιτικό κομματικό σύστημα. Γι’ αυτό προτείνουμε να συγκροτηθεί ένα ριζοσπαστικό, μεταρρυθμιστικό, ευρωπαϊκό, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, που θα πείσει τους πολίτες και θα υλοποιήσει τις αναγκαίες και ανατρεπτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

Απευθυνόμαστε με θάρρος και πίστη στους ανέργους, σε αυτούς που φοβούνται πως θα χάσουν τη δουλειά τους, στους εργαζόμενους του πρωτογενούς τομέα και σε αυτούς που θέλουν να εργαστούν σε αυτόν, στους επιχειρηματίες που καταδικάζουν τον παρασιτισμό και την αισχροκέρδεια, στις υγιείς δυνάμεις του δημόσιου τομέα, στους υπαλλήλους που εντάχθηκαν στο Δημόσιο μέσω εξετάσεων και των Εθνικών Σχολών, στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη τη στοργή και τη μέριμνα του κράτους και, πρώτα από όλους, στις νέες και τους νέους. Θέλουμε η Ελλάδα της δημιουργίας να νικήσει την άλλη πλευρά μας, τη σκοτεινή, την παρασιτική και να επικρατήσει το ελληνικό πρόσωπο της προκοπής, της αξιοκρατίας και της αλληλεγγύης».

Από .......   parapolitika

To πάρτυ ως τα ξημερώματα του βαρύγδουπου παράγοντα της πολιτικής Παπαδόπουλου. Ποιοι έδωσαν το παρόν.

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com


Πάρτι έδωσε το Σάββατο το βράδυ με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος, στην Ελληνοαμερικάνικη Ενωση, επί της οδού Μασσαλίας. Μάλιστα υπήρχε και ζωντανή ρεμπέτικη μουσική από δύο νεαρούς μέλη της ΔΗΜΑΡ. Ο ένας έπαιζε μπουζούκι και ο άλλος ακορντεόν.

Το πιο εντυπωσιακό που συνέβη στο πάρτυ ήταν το ζεϊμπέκικο που χόρεψε η πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ κυρία Αννα  Διαμαντοπούλου υπό τους ήχους του ζεϊμπέκικου της Ευδοκίας: «Είναι ένας ελληνικός χορός, το ζεϊμπέκικο είναι άλλωσε χορός της χαρμολύπης», έλεγε αργότερα η κυρία Διαμαντοπούλου.

Την πρώην υπουργό του ΠαΣοΚ παρακολουθούσε να χορεύει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης ο οποίος στη συνέχεια έριξε και αυτός μια στροφή στο πάρτι του πιστού συνεργάτη του.

Ηταν παρόντες σχεδόν το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ και τα στελέχη της, ανάμεσα στους οποίους οι κ.κ. Ν. Τσούκαλης, Γρ. Ψαριανός, Σπ. Λικούδης, Ν. Μπίστης, ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Σάκης Οικονόμου, ο πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ κ. Χρ. Πρωτόπαπας ενώ γύρω στα μεσάνυχτα έκανε την εμφάνισή του και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας ο οποίος είχε σύντομη συνομιλία με τον κ. Κουβέλη λέγοντας ότι θα πρέπει να βρίσκεται την Κυριακή το πρωί στο γραφείο του για το θέμα της επαναγοράς των ομολόγων. Επίσης, παρόντες ήταν η κυρία Αλεξία Μπακογιάννη, ο αδελφός της δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης αλλά και αρκετοί δημοσιογράφοι κυρίως τηλεοπτικοί.

Το πάρτι τελείωσε τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής.

ΒΗΜΑ

Αυτός ήταν γιορτασμός!

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου τίμησαν χτες οι ΕΑΜογενείς αντιστασιακές οργανώσεις και  κατά κύριο λόγο το ΚΚΕ με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου σχεδόν από  όλη τη χώρα.
Σε αντίθεση με την θλιβερή εικόνα της προπερασμένης Κυριακής του λεγόμενου επισήμου η κυβερνητικού γιορτασμού που συγκέντρωσε ελάχιστους επισκέπτες αν και ο  καιρός ήταν καλός και ευνοούσε μια  μέρη έστω εκδρομή στην περιοχή , χτες  καταγράφτηκε για μια ακόμη χρονιά πλημμύρα κόσμου.
Κυρίαρχες μορφές βέβαια άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που είχαν ενεργό συμμετοχή στην Εθνική Αντίσταση άλλα πλέον έχουν εκλείψει οι άνθρωποι που μετείχαν στο σπουδαίο εκείνο  αντιστασιακό  γεγονός του 1942 , της ανατίναξης της γέφυρας από όπου περνά  ο σιδηρόδρομος και τότε μετέφερε πολεμοφόδια των κατακτητών προς τον Πειραιά και από εκεί στην Μέση Ανατολή που είχε μεταφερθεί το  πεδίο των μαχών.
Δεκάδες πούλμαν τουριστικά μετέφεραν εκατοντάδες επισκέπτες από την Αττική ,την Θεσσαλία , την Μακεδονία κ.α.
Παρά τη βροχή και το τσουχτερό κρύο οι επισκέπτες κατέκλυσαν τον λόφο απέναντι από την ιστορική γέφυρα και τίμησαν με τον δικό τους τρόπο το κορυφαίο εκείνο σαμποτάζ που δυσκόλεψε τα σχέδια του άξονα λίγο πριν την μητέρα των μαχών στο Στάλινγκραντ της Σοβιετικής Ένωσης και το Βατερλό των γερμανικών δυνάμεων που οδήγησε στην κατάρρευση του άξονα και το τέλος του φασιστικού ολέθρου.
Βασικός ομιλητής ήταν το μέλος του πολιτικού γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ Τηλέμαχος Δημουλάς ο όποιος αναφέρθηκε  μέσα από την δική του οπτική γωνία στα γεγονότα εκείνης της εποχής αναδεικνύοντας την πρωταγωνιστική συμβολή των αγωνιστών του ΕΛΑΣ υπό τον Άρη Βελουχιώτη.
Την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου τίμησαν χτες οι ΕΑΜογενείς αντιστασιακές οργανώσεις και  κατά κύριο λόγο το ΚΚΕ με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου σχεδόν από  όλη τη χώρα.
Σε αντίθεση με την θλιβερή εικόνα της προπερασμένης Κυριακής του λεγόμενου επισήμου η κυβερνητικού γιορτασμού που συγκέντρωσε ελάχιστους επισκέπτες αν και ο  καιρός ήταν καλός και ευνοούσε μια  μέρη έστω εκδρομή στην περιοχή , χτες  καταγράφτηκε για μια ακόμη χρονιά πλημμύρα κόσμου.
Κυρίαρχες μορφές βέβαια άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που είχαν ενεργό συμμετοχή στην Εθνική Αντίσταση άλλα πλέον έχουν εκλείψει οι άνθρωποι που μετείχαν στο σπουδαίο εκείνο  αντιστασιακό  γεγονός του 1942 , της ανατίναξης της γέφυρας από όπου περνά  ο σιδηρόδρομος και τότε μετέφερε πολεμοφόδια των κατακτητών προς τον Πειραιά και από εκεί στην Μέση Ανατολή που είχε μεταφερθεί το  πεδίο των μαχών.
Δεκάδες πούλμαν τουριστικά μετέφεραν εκατοντάδες επισκέπτες από την Αττική ,την Θεσσαλία , την Μακεδονία κ.α.
Παρά τη βροχή και το τσουχτερό κρύο οι επισκέπτες κατέκλυσαν τον λόφο απέναντι από την ιστορική γέφυρα και τίμησαν με τον δικό τους τρόπο το κορυφαίο εκείνο σαμποτάζ που δυσκόλεψε τα σχέδια του άξονα λίγο πριν την μητέρα των μαχών στο Στάλινγκραντ της Σοβιετικής Ένωσης και το Βατερλό των γερμανικών δυνάμεων που οδήγησε στην κατάρρευση του άξονα και το τέλος του φασιστικού ολέθρου.
Βασικός ομιλητής ήταν το μέλος του πολιτικού γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ Τηλέμαχος Δημουλάς ο όποιος αναφέρθηκε  μέσα από την δική του οπτική γωνία στα γεγονότα εκείνης της εποχής αναδεικνύοντας την πρωταγωνιστική συμβολή των αγωνιστών του ΕΛΑΣ υπό τον Άρη Βελουχιώτη.
Από .......  lamiafm1

Σοκ: Σε διαθεσιμότητα κάθε τρίμηνο 6.200 δημόσιοι υπάλληλοι!

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Εξειδικεύονται τα μέτρα που θεωρούνται προαπαιτούμενα για τη «σωστή» και αποτελεσματική εφαρμογή όσων έχει δεσμευτεί η χώρα…
Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότηταςόλο και πιο πιθανό θεωρείται να απαιτηθούν παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό με τηνολοκλήρωση αναλογιστικών μελετών αλλά και στην τιμολόγηση των γενόσημωνφαρμάκων.
Τα τελευταία μάλιστα 24ωρα εξειδικεύονται και τα βήματα πουπρέπει να γίνουν ώστε να τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοιεντός του 2013. Επίσης
Πιο αναλυτικά, στο Μνημόνιο επιβεβαιώνεται ο στόχος μείωσηςτων δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015, μέσω συνδυασμού των μέτρωνκινητικότητας, μείωσης των συμβασιούχων, αποχωρήσεων και απομάκρυνσης τωνεπίορκων.
Για τη διαθεσιμότητα σημειώνεται πως έως τα τέλη Φεβρουαρίουθα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα σχετικά σχέδια από τα υπουργεία και βάσειαυτών θα τεθούν τριμηνιαίοι στόχοι για τις «επιβεβλημένες αποχωρήσεις».
Κάθε τρίμηνο του 2013 θα βγαίνουν σε διαθεσιμότητα 6.250υπάλληλοι, οι οποίοι για ένα έτος θα λαμβάνουν το 75% του βασικού μισθού. Κάτιπου, όπως αναφέρεται, θα βοηθήσει στη μετάβαση των εργαζομένων, εάν χρειαστεί,στον ιδιωτικό τομέα.
Εξάλλου, εντός του Ιανουαρίου του 2013 θα είναι έτοιμοςνόμος για αλλαγές στη διαδικασία πρόσληψης στο Δημόσιο και στην αξιολόγηση τωνανώτατων στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Πηγή: ΕΡΤ, Έθνος, MEGA

Κλείδωσε το φορολογικό -Από τις 26.000 ευρώ ο συντελεστής 45% [πίνακες]

Αναρτήθηκε από ....... energoipolioteskv.blogspot.com


Σε ακόμα μια αλλαγή στη νέα φορολογική κλίμακα, πριν αυτή φτάσει στη Βουλή, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς όπως διαπιστώθηκε, υπήρχαν σοβαρές στρεβλώσεις στη κατανομή των φορολογικών βαρών. Αυτό που «χτυπάει», όμως, είναι η εφαρμογή του ανώτατου συντελεστή από τα επίπεδα των μόλις 26.000 ευρώ, ενώ σε κάθε περίπτωση η νέα εκδοχή της κλίμακας δεν σχετίζεται με τις προσδοκώμενες αλλαγές στη φορολογική μεταχείριση των παιδιών.
Ειδικότερα, στη τελική της μορφή η κλίμακα προβλέπει έως τις 18.000 ευρώ εισόδημα, συντελεστή 21%, από τις 18.001 έως τις 26.000 ευρώ συντελεστή 26%, ενώ από εκεί και πέρα θα εφαρμόζεται συντελεστής 45%. Προκειμένου να αποφευχθούν επιβαρύνσεις- μαμούθ λόγω της εφαρμογής του ανώτατου συντελεστή από τόσο χαμηλά, η έκπτωση φόρου των 1.950 ευρώ, που αντικαθιστά το γενικό αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, θα ισχύει για όλα τα εισοδήματα, χωρίς απομείωση, όπως προέβλεπε το σχέδιο που είχε δοθεί στα κόμματα.
Αν και η νέα κλίμακα έχει δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα, σε σχέση με το προηγούμενο σχέδιο, η ασφαλιστική δικλείδα είναι η γενικευμένη έκπτωση φόρου των 1.950 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι εάν τους επόμενους μήνες παρατηρηθούν δημοσιονομικές αποκλίσεις, αυτή η έκπτωση θα είναι μεταξύ των πρώτων υποψηφίων για «ψαλίδισμα», όπως άλλωστε προβλέπει το νέο Μνημόνιο για απαλλαγές και εξαιρέσεις, αφήνοντας έτσι εκτεθειμένους χιλιάδες φορολογούμενους στις άγριες διαθέσεις του ανώτατου συντελεστή 45%.
Επί του παρόντος, με βάση τη νέα εκδοχή της κλίμακας, για εισοδήματα έως 18.000 ευρώ δεν υπάρχει η παραμικρή διαφοροποίηση, για εισοδήματα από 18.000 έως 25.000 ευρώ η αύξηση του συντελεστή στο 26% απορροφά το όφελος της διατήρησης ανέπαφων των 1.950 ευρώ, ενώ για εισοδήματα από 25.000 ευρώ έως 44.000 ευρώ προκύπτουν μικρές ελαφρύνσεις, πάντα, σε σχέση με το αρχικό σενάριο. Από τις 45.000 ευρώ και πάνω, η νέα εκδοχή της κλίμακας φέρνει επιβαρύνσεις που κυμαίνονται στα 300 ευρώ.
Ενδεικτικά, με την εφαρμογή της νέας κλίμακας, για 26.000 ευρώ εισόδημα προκύπτει ελάφρυνση 150 ευρώ σε σχέση με το αρχικό σχέδιο. Σε σχέση με τα ισχύοντα, για φορολογούμενο χωρίς παιδιά προκύπτει ελάφρυνση 10 ευρώ, για υπόχρεο με 1 παιδί αύξηση φόρου 190 ευρώ και με 2 παιδιά 690 ευρώ. Αντιθέτως, για 50.000 ευρώ εισόδημα προκύπτει επιβάρυνση κατά 280 ευρώ σε σχέση με το αρχικό σχέδιο. Όσον αφορά, δε, στη σύγκριση με τα ισχύοντα, προκύπτει αύξηση φόρου 2.090 ευρώ για φορολογούμενο χωρίς παιδιά, 2.290 ευρώ για υπόχρεο με 1 παιδί και 2.490 ευρώ για φορολογούμενο με 2 παιδιά.
Αυτή η εικόνα των μεγάλων επιβαρύνσεων στους φορολογούμενους με παιδιά, που δεν καλύπτεται από τα νέα Οικογενειακά Επιδόματα ειδικά σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, αποτελεί το βασικό πεδίο διαφωνιών μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη κυβέρνηση. Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζητάνε είτε να υπάρξει προσαύξηση στην έκπτωση των 1.950 ευρώ είτε να αυξηθούν τα Επιδόματα. Από το υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι δεν μπορεί να ασκείται κοινωνική πολιτική μέσω της φορολογίας κι ότι είναι προβληματική η προσαύξηση της έκπτωσης των 1.950 ευρώ λόγω διαφορετικής αντιμετώπισης των ελευθέρων επαγγελματιών που δεν τη δικαιούνται.
Ορθότερη χαρακτηρίζεται η ενίσχυση των νέων Επιδομάτων κυρίως με εσωτερική ανακατανομή τους, ενώ σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται ότι προαπαιτούμενο των όποιων αλλαγών είναι η εξασφάλιση ισοδύναμων μέτρων 450 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 100 εκατ. ευρώ υπολογίζεται το κόστος ενίσχυσης για τρίτεκνους- πολύτεκνους)
Στην αναζήτηση των ισοδύναμων έχουν προταθεί η περαιτέρω αύξηση της φορολογίας καταθέσεων στο 17,5% αντί 15% από 10% σήμερα, η υψηλότερη φορολογία στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, η φορολόγηση όλων των εισοδημάτων με βάση τη κλίμακα, η αύξηση του Τέλους Επιτηδεύματος των ελευθέρων επαγγελματιών.
Η αρχική εισήγηση

Για εισόδημα μέχρι 18.000 ευρώ ο φόρος μειώνεται κατά 1.950 ευρώ
Για εισόδημα από 18.001 έως και 29.000 ευρώ η μείωση των 1.950 ευρώ περιορίζεται κατά 50 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος
Για εισόδημα από 29.001 ευρώ η μείωση των 1.950 ευρώ περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος.
Η τελική απόφαση


Από ......  newsit

Η διαρροή για τη λίστα Λαγκάρντ, τα 500 εκατ. δολάρια και την Μαργαρίτα

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Σάλος προκλήθηκε χθες στο πολιτικό σκηνικό με τις αποκαλύψεις δύο υψηλόβαθμων στελεχών του ΣΔΟΕ τα οποία κατέθεσαν στους οικονομικούς εισαγγελείς για τη λίστα Λαγκάρντ και έβαλαν στο κάδρο της υπόθεσης την Μαργαρίτα Παπανδρέου. Στις καταθέσεις του ανέφεραν ότι πίσω από την κατάθεση των 500 εκατ. δολαρίων στην οποία εμφανίζεται η ιδιωτική υπάλληλος Μαρία Παντελή κρύβεται η μητέρα του πρώην Πρωθυπουργού Μαργαρίτα.
Οι καταθέσεις αυτές έγιναν από τον σημερινό επικεφαλής του ΣΔΟΕ και προσωπικό φίλο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά Στέλιο Στασινόπουλο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, καθώς και από τον διευθυντή περιφερειακής διεύθυνσης Ευάγγελο Καραμάνο. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης της υπηρεσίας τους για τη λίστα Λαγκάρντ αναφέρθηκε το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής και οι δύο στις καταθέσεις τους ανέφεραν ότι είχαν ακούσει από τον διευθυντή ελέγχων του ΣΔΟΕ Νίκο Λέκκα, στις 2 Οκτωβρίου 2012, πριν στείλουν τη δικογραφία με τη λίστα Λαγκάρντ στη Βουλή, ότι «πίσω από τη μεγαλύτερη κατάθεση της λίστας είναι η Μαργαρίτα Παπανδρέου».
Αρνείται ο Νίκος Λέκκας
Οταν όμως ήρθε η σειρά του Νίκου Λέκκα να καταθέσει εκείνος δεν είπε τίποτα για την επίμαχη πληροφορία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης δεν του έθεσαν καμία ερώτηση για το θέμα αυτό. Κύκλοι που πρόσκεινται στον Νίκο Λέκκα υποστηρίζουν ότι ο ίδιος δεν αποκάλυψε τίποτα στον Στέλιο Στασινόπουλο αφού δεν γνώριζε το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ.
Αντεπίθεση Μαργαρίτας Παπανδρέου και Γιώργου Παπανδρέου
Ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προέβη σε σκληρή δήλωση πολιτικοποιώντας το ζήτημα και αποδίδοντας τη διαρροή για εμπλοκή της μητέρας του Μαργαρίτας στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ σε «κατεστημένα συμφέροντα που παρασιτούν εις βάρος της χώρας» και τα οποία ουσιαστικά επιτίθενται στον ίδιο:
«Τα δημοσιεύματα στα οποία παραπέμπουν πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, στα φύλλα της 2ας Δεκεμβρίου 2012, είναι προφανές ότι στοχεύουν εμένα και την πολιτική που άσκησα απέναντι σε πάσης φύσεως πολιτικές και ιδιοτελείς σκοπιμότητες. Παλεύοντας για μια Ελλάδα παραγωγική και ελεύθερη από δουλείες, από πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπερφορές. Παλεύοντας απέναντι σε ό,τι μας οδήγησε στην Ελλάδα του 2009.
Πρόκειται για μια χυδαία επιχείρηση, η οποία προωθείται από όσους "άκουσαν", όσους διοχέτευσαν και τελικώς όσους δημοσιεύουν -και με τον τρόπο που το κάνουν- φήμες χωρίς στοιχεία, χωρίς προηγούμενη έρευνα.
Όμως, αποκαλύπτουν εαυτούς. Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι συγκεκριμένα κατεστημένα συμφέροντα, που παρασιτούν εις βάρος της χώρας, σχεδιάζουν και υλοποιούν συστηματικές επιχειρήσεις συκοφαντίας εναντίον μου.
Προφανώς, επειδή φοβούνται πως ό,τι και να κάνουν, όποιο ψέμα και να πουν, όσο και να με χτυπήσουν, θα με βρίσκουν σταθερά απέναντι τους. Ότι δεν θα με λυγίσουν. Καλά κάνουν και φοβούνται».
Ακόμη πιο αιχμηρή είναι η δήλωση της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου, η οποία κάνει λόγο για «λαδωμένα φύλλα που συνεχίζουν να πωλούν την Πατρίδα και τη Δημοκρατία» και απειλεί με μηνύσεις:
«Oι υπεύθυνοι των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, έχουν την εμπειρία να γνωρίζουν ότι, όφειλαν να μου υποβάλουν μια απλή έστω ερώτηση, να διερευνήσουν την υπόθεση πριν δημοσιοποιήσουν οτιδήποτε. Να παρουσιάσουν λόγο και αντίλογο. 'Ανανδροι, ανήθικοι, δεν το έπραξαν.
Είναι δυνατόν να δημιουργούνται πρωτοσέλιδα με βάση το ψέμα και την διαβολή; Γιατί τόσα ψέματα; Γιατί τόσες επιθέσεις; Ίσως επειδή δεν υπέκυψε ποτέ η οικογένειά μου στις επιδιώξεις και στα ισχυρά κατεστημένα συμφέροντα του τόπου.
Δεν έσκυψε ποτέ σε εκείνους που μου επιτίθενται σήμερα. Ίσως επειδή παρά τα κτυπήματα τόσους μήνες τώρα, το όνομα Παπανδρέου ακόμη ζει. Σημειώνω με περηφάνια ότι και οι τρεις πρωθυπουργοί - Γεώργιος, Ανδρέας, Γιώργος - συγκρούστηκαν με τα παρασιτικά κατεστημένα συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε με μεγαλύτερη πίστη στις αρχές μας, τις αξίες μας, στη δημοκρατία.
Εμείς αγωνιστήκαμε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για όλα αυτά. Εκείνοι, συνεχίζουν να πωλούν σε λαδωμένα φύλλα την Πατρίδα και τη Δημοκρατία. Από δω και μπρος η Δικαιοσύνη θα έχει το λόγο».
Ο ρόλος της Μαρίας Παντελή και του Σάμπι Μιονί
Στη λίστα Λαγκάρντ φιγουράρει το όνομα της Μαρίας Παντελή, η οποία εμφανίζεται ως δικαιούχος της κατάθεσης των 500 εκατ. δολαρίων. Η κυρία Παντελή ήταν υπάλληλος στο γραφείο του γνωστού επιχειρηματία Σάμπι Μιονί, ο οποίο εξέδωσε ανακοίνωση και αναφέρει:
«Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής, σχετικά με τον δικαιούχο της μεγαλύτερης κατάθεσης των 550 εκατομμυρίων Δολαρίων της λίστας Lagarde, επιθυμώ να διευκρινίσω τα παρακάτω προς αποκατάσταση της αλήθειας:
1. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν γνωρίζω, δεν έχω συναντήσει ποτέ, ούτε έχει οποιαδήποτε, άμεση η έμμεση, σχέση με το λογαριασμό των 550 εκ Δολαρίων ή με εμένα, η Κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου ούτε οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογενείας Παπανδρέου
2. Ο δικαιούχος του λογαριασμού ήταν Αμοιβαίο Κεφάλαιο επενδύσεων που είχε μετοχές του εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Ιρλανδίας. Όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία τα χρήματα των Αμοιβαίων Κεφαλαίων είναι κατατεθειμένα σε τράπεζα Θεματοφύλακα, δηλαδή στην HSBC στη συγκεκριμένη περίπτωση, γεγονός που τεκμηριώνεται και από το ενημερωτικό δελτίο του Αμοιβαίου Κεφαλαίου (στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου). Κανένα φυσικό πρόσωπο, ούτε η Μαρία Παντελή, ούτε εγώ δεν είμαστε οι ιδιοκτήτες του λογαριασμού. Ο δικαιούχος των 550 εκ. Δολαρίων είναι το Αμοιβαίο Κεφάλαιο και οι μεριδιούχοι του. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της ανακρίβειας, η εμφάνισή μου ως δικαιούχου των 550 εκατομμυρίων είναι ανάλογη του ισχυρισμού ότι ο διευθύνων σύμβουλος μιας τράπεζας είναι και δικαιούχος των καταθέσεων της τράπεζας.
Ήμουν Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης του εν λόγω Αμοιβαίου Κεφαλαίου μέχρι το Ιούνιο του 2009 και η Μαρία Παντελή υπάλληλος της εταιρείας. Η εταιρεία διαχείρισης του Αμοιβαίου Κεφαλαίου ανήκε από το Φεβρουάριο του 2006 στην εισηγμένη στην Ελβετία τράπεζα EFG International».
Ο Σάμπι Μιονί γεννήθηκε στην ΕΛλάδα αλλά από το 2000 ζει στο Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με τα Νέα ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιονί διατηρούσε φιλία με τον υποψήφιο για τον Δήμο Βουλιαγμένης Δημήτρη Τζιώτη, ο οποίος φέρεται να είχε φιλική σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ενόχληση Βενιζέλου από τις αποκαλύψεις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε χθες ενοχλημένος από τις αποκαλύψεις για τη λίστα Λαγκάρντ και την ανάμειξη του ονόματος της Μαργαρίτας Παπανδρέου. Με αιχμηρή ανακοίνωση ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε την παραίτηση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου, από τον οποίο, υποτίθεται, ξεκίνησε η διαρροή για την μητέρα του Πρωθυπουργού.
«Τα σημερινά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Το Βήμα της Κυριακής» και «Πρώτο Θέμα» και καταρχάς αυτή καθεαυτή η κατάθεση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα -αν πράγματι δόθηκε- θέτουν τεράστιο ζήτημα γύρω από τη λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου στη χώρα μας», επισημαίνουν συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για το θέμα της εμπλοκής της Μαργαρίτας Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ.
«Αντί να λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο της αποστολής του το ΣΔΟΕ, με ευθύνη της διοίκησής του, έχει καταστεί παρασκηνιακό κέντρο εκπομπής ανεύθυνων συκοφαντιών που κατασκευάζονται και διακινούνται με εκπληκτική ευκολία, υπονομεύοντας το κράτος δικαίου και δηλητηριάζοντας το κλίμα σε βάρος επιλεγμένων πολιτικών στόχων», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει:
«Η άμεση αντικατάσταση του ειδικού γραμματέα είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει».
Φωτογραφία: Eurokinissi

Σάλος προκλήθηκε χθες στο πολιτικό σκηνικό με τις αποκαλύψεις δύο υψηλόβαθμων στελεχών του ΣΔΟΕ τα οποία κατέθεσαν στους οικονομικούς εισαγγελείς για τη λίστα Λαγκάρντ και έβαλαν στο κάδρο της υπόθεσης την Μαργαρίτα Παπανδρέου. Στις καταθέσεις του ανέφεραν ότι πίσω από την κατάθεση των 500 εκατ. δολαρίων στην οποία εμφανίζεται η ιδιωτική υπάλληλος Μαρία Παντελή κρύβεται η μητέρα του πρώην Πρωθυπουργού Μαργαρίτα.
Οι καταθέσεις αυτές έγιναν από τον σημερινό επικεφαλής του ΣΔΟΕ και προσωπικό φίλο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά Στέλιο Στασινόπουλο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, καθώς και από τον διευθυντή περιφερειακής διεύθυνσης Ευάγγελο Καραμάνο. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης της υπηρεσίας τους για τη λίστα Λαγκάρντ αναφέρθηκε το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής και οι δύο στις καταθέσεις τους ανέφεραν ότι είχαν ακούσει από τον διευθυντή ελέγχων του ΣΔΟΕ Νίκο Λέκκα, στις 2 Οκτωβρίου 2012, πριν στείλουν τη δικογραφία με τη λίστα Λαγκάρντ στη Βουλή, ότι «πίσω από τη μεγαλύτερη κατάθεση της λίστας είναι η Μαργαρίτα Παπανδρέου».
Αρνείται ο Νίκος Λέκκας
Οταν όμως ήρθε η σειρά του Νίκου Λέκκα να καταθέσει εκείνος δεν είπε τίποτα για την επίμαχη πληροφορία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης δεν του έθεσαν καμία ερώτηση για το θέμα αυτό. Κύκλοι που πρόσκεινται στον Νίκο Λέκκα υποστηρίζουν ότι ο ίδιος δεν αποκάλυψε τίποτα στον Στέλιο Στασινόπουλο αφού δεν γνώριζε το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ.
Αντεπίθεση Μαργαρίτας Παπανδρέου και Γιώργου Παπανδρέου
Ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προέβη σε σκληρή δήλωση πολιτικοποιώντας το ζήτημα και αποδίδοντας τη διαρροή για εμπλοκή της μητέρας του Μαργαρίτας στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ σε «κατεστημένα συμφέροντα που παρασιτούν εις βάρος της χώρας» και τα οποία ουσιαστικά επιτίθενται στον ίδιο:
«Τα δημοσιεύματα στα οποία παραπέμπουν πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, στα φύλλα της 2ας Δεκεμβρίου 2012, είναι προφανές ότι στοχεύουν εμένα και την πολιτική που άσκησα απέναντι σε πάσης φύσεως πολιτικές και ιδιοτελείς σκοπιμότητες. Παλεύοντας για μια Ελλάδα παραγωγική και ελεύθερη από δουλείες, από πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπερφορές. Παλεύοντας απέναντι σε ό,τι μας οδήγησε στην Ελλάδα του 2009.
Πρόκειται για μια χυδαία επιχείρηση, η οποία προωθείται από όσους "άκουσαν", όσους διοχέτευσαν και τελικώς όσους δημοσιεύουν -και με τον τρόπο που το κάνουν- φήμες χωρίς στοιχεία, χωρίς προηγούμενη έρευνα.
Όμως, αποκαλύπτουν εαυτούς. Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι συγκεκριμένα κατεστημένα συμφέροντα, που παρασιτούν εις βάρος της χώρας, σχεδιάζουν και υλοποιούν συστηματικές επιχειρήσεις συκοφαντίας εναντίον μου.
Προφανώς, επειδή φοβούνται πως ό,τι και να κάνουν, όποιο ψέμα και να πουν, όσο και να με χτυπήσουν, θα με βρίσκουν σταθερά απέναντι τους. Ότι δεν θα με λυγίσουν. Καλά κάνουν και φοβούνται».
Ακόμη πιο αιχμηρή είναι η δήλωση της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου, η οποία κάνει λόγο για «λαδωμένα φύλλα που συνεχίζουν να πωλούν την Πατρίδα και τη Δημοκρατία» και απειλεί με μηνύσεις:
«Oι υπεύθυνοι των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, έχουν την εμπειρία να γνωρίζουν ότι, όφειλαν να μου υποβάλουν μια απλή έστω ερώτηση, να διερευνήσουν την υπόθεση πριν δημοσιοποιήσουν οτιδήποτε. Να παρουσιάσουν λόγο και αντίλογο. 'Ανανδροι, ανήθικοι, δεν το έπραξαν.
Είναι δυνατόν να δημιουργούνται πρωτοσέλιδα με βάση το ψέμα και την διαβολή; Γιατί τόσα ψέματα; Γιατί τόσες επιθέσεις; Ίσως επειδή δεν υπέκυψε ποτέ η οικογένειά μου στις επιδιώξεις και στα ισχυρά κατεστημένα συμφέροντα του τόπου.
Δεν έσκυψε ποτέ σε εκείνους που μου επιτίθενται σήμερα. Ίσως επειδή παρά τα κτυπήματα τόσους μήνες τώρα, το όνομα Παπανδρέου ακόμη ζει. Σημειώνω με περηφάνια ότι και οι τρεις πρωθυπουργοί - Γεώργιος, Ανδρέας, Γιώργος - συγκρούστηκαν με τα παρασιτικά κατεστημένα συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε με μεγαλύτερη πίστη στις αρχές μας, τις αξίες μας, στη δημοκρατία.
Εμείς αγωνιστήκαμε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για όλα αυτά. Εκείνοι, συνεχίζουν να πωλούν σε λαδωμένα φύλλα την Πατρίδα και τη Δημοκρατία. Από δω και μπρος η Δικαιοσύνη θα έχει το λόγο».
Ο ρόλος της Μαρίας Παντελή και του Σάμπι Μιονί
Στη λίστα Λαγκάρντ φιγουράρει το όνομα της Μαρίας Παντελή, η οποία εμφανίζεται ως δικαιούχος της κατάθεσης των 500 εκατ. δολαρίων. Η κυρία Παντελή ήταν υπάλληλος στο γραφείο του γνωστού επιχειρηματία Σάμπι Μιονί, ο οποίο εξέδωσε ανακοίνωση και αναφέρει:
«Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής, σχετικά με τον δικαιούχο της μεγαλύτερης κατάθεσης των 550 εκατομμυρίων Δολαρίων της λίστας Lagarde, επιθυμώ να διευκρινίσω τα παρακάτω προς αποκατάσταση της αλήθειας:
1. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν γνωρίζω, δεν έχω συναντήσει ποτέ, ούτε έχει οποιαδήποτε, άμεση η έμμεση, σχέση με το λογαριασμό των 550 εκ Δολαρίων ή με εμένα, η Κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου ούτε οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογενείας Παπανδρέου
2. Ο δικαιούχος του λογαριασμού ήταν Αμοιβαίο Κεφάλαιο επενδύσεων που είχε μετοχές του εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Ιρλανδίας. Όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία τα χρήματα των Αμοιβαίων Κεφαλαίων είναι κατατεθειμένα σε τράπεζα Θεματοφύλακα, δηλαδή στην HSBC στη συγκεκριμένη περίπτωση, γεγονός που τεκμηριώνεται και από το ενημερωτικό δελτίο του Αμοιβαίου Κεφαλαίου (στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου). Κανένα φυσικό πρόσωπο, ούτε η Μαρία Παντελή, ούτε εγώ δεν είμαστε οι ιδιοκτήτες του λογαριασμού. Ο δικαιούχος των 550 εκ. Δολαρίων είναι το Αμοιβαίο Κεφάλαιο και οι μεριδιούχοι του. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της ανακρίβειας, η εμφάνισή μου ως δικαιούχου των 550 εκατομμυρίων είναι ανάλογη του ισχυρισμού ότι ο διευθύνων σύμβουλος μιας τράπεζας είναι και δικαιούχος των καταθέσεων της τράπεζας.
Ήμουν Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης του εν λόγω Αμοιβαίου Κεφαλαίου μέχρι το Ιούνιο του 2009 και η Μαρία Παντελή υπάλληλος της εταιρείας. Η εταιρεία διαχείρισης του Αμοιβαίου Κεφαλαίου ανήκε από το Φεβρουάριο του 2006 στην εισηγμένη στην Ελβετία τράπεζα EFG International».
Ο Σάμπι Μιονί γεννήθηκε στην ΕΛλάδα αλλά από το 2000 ζει στο Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με τα Νέα ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιονί διατηρούσε φιλία με τον υποψήφιο για τον Δήμο Βουλιαγμένης Δημήτρη Τζιώτη, ο οποίος φέρεται να είχε φιλική σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ενόχληση Βενιζέλου από τις αποκαλύψεις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε χθες ενοχλημένος από τις αποκαλύψεις για τη λίστα Λαγκάρντ και την ανάμειξη του ονόματος της Μαργαρίτας Παπανδρέου. Με αιχμηρή ανακοίνωση ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε την παραίτηση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου, από τον οποίο, υποτίθεται, ξεκίνησε η διαρροή για την μητέρα του Πρωθυπουργού.
«Τα σημερινά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Το Βήμα της Κυριακής» και «Πρώτο Θέμα» και καταρχάς αυτή καθεαυτή η κατάθεση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα -αν πράγματι δόθηκε- θέτουν τεράστιο ζήτημα γύρω από τη λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου στη χώρα μας», επισημαίνουν συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για το θέμα της εμπλοκής της Μαργαρίτας Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ.
«Αντί να λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο της αποστολής του το ΣΔΟΕ, με ευθύνη της διοίκησής του, έχει καταστεί παρασκηνιακό κέντρο εκπομπής ανεύθυνων συκοφαντιών που κατασκευάζονται και διακινούνται με εκπληκτική ευκολία, υπονομεύοντας το κράτος δικαίου και δηλητηριάζοντας το κλίμα σε βάρος επιλεγμένων πολιτικών στόχων», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει:
«Η άμεση αντικατάσταση του ειδικού γραμματέα είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Από ....... iefimerida

Εφοριακοί με 2,2 εκατ. ευρώ (αδήλωτες) καταθέσεις στο εξωτερικό

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Άλλος στη Γερμανία, άλλος στην Ελβετία, άλλος στην Κύπρο, αλλά κανείς στην Ελλάδα. 11 εφοριακοί και οι σύζυγοί τους έβγαλαν στο εξωτερικό, σε διάστημα δυο ετών, 2,2 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να τα δηλώσουν στο πόθεν έσχες τους...

Όλα έγιναν τη διετία 2009-2010, προέκυψε από τις διασταυρώσεις στοιχείων που έκαναν ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης με τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα.

33 προϊστάμενοι ΔΟΥ και ελεγκτές από εφορίες και το ΣΔΟΕ, που έχουν υποχρέωση να υποβάλουν πόθεν έσχες, έβγαλαν στο εξωτερικό εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ. Συνολικά, από τους συγκεκριμένους υπαλλήλους έκαναν... φτερά για άλλες πολιτείες κι έγιναν καταθέσεις στο εξωτερικό 8 εκατ. ευρώ.
Από τους 33 υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, οι 18 τα έστειλαν οι ίδιοι. Κι από αυτούς, οι 13 τα δήλωσαν και οι υπόλοιποι υπέβαλαν «ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης».
Άλλοι 15 υπάλληλοι ήταν δικαιούχοι σε λογαριασμούς όπου, οι σύζυγοι ή συγγενείς τους, έστειλαν περισσότερες από 100.000 ευρώ. Οι έξι, δε δήλωσαν τίποτα.

Το μεγαλύτερο ποσό που «έφυγε» είναι 550.000 ευρώ. Εμβάστηκε σε λογαριασμό στην Κύπρο, με συνδικαιούχο ελεγκτή εφοριακό. Τα περισσότερα από τα εμβάσματα άλλωστε (8 τον αριθμό) έφυγαν για τράπεζες της Κύπρου. Ένα κατέληξε στη Γερμανία και δυο στην Ελβετία.

Από την έρευνα προκύπτει πως οι εντολές για τη μεταφορά των χρημάτων δε δόθηκαν από τους ίδιους του υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ αλλά από συγγενείς τους.
Πέντε ελεγκτές φέρονται να έστειλαν αυτοπροσώπως από 100.000€ έως 200.000€ στο εξωτερικό, χωρίς να τα δηλώσουν όπως είναι υποχρεωμένοι.
Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων έφυγε για το εξωτερικό πριν από την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των Νέων, στο μικροσκόπιο του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης βρίσκονται περισσότεροι από 4.000 εφοριακοί, για να γίνουν έλεγχοι στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που έχουν υποβάλει.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι υπάρχουν και υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς ελεγκτικές αρμοδιότητες, που έχουν στείλει χρήματα στο εξωτερικό.

Επίσης, μετά τους εφοριακούς, οι έλεγχοι θα επεκταθούν, το αμέσως επόμενο διάστημα, στους πολεοδόμους που υπάγονται στους ΟΤΑ και υπολογίζονται στους 3.500.


Από ......  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από.......   energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' σέντρα ''

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com