Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ...

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



και άντε και ψηφίσου

Από .......  skitsoblog

Αργύρης Λαφαζάνης:''Στη πορεία για το Γουδή δε θα είμαστε μόνοι θα χουμε και παρέα''!

Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com

'Και θα έχουμε και το κ.Καρατζαφέρη να μας λέει τα ευφυολογήματα και τα λογοπαίγνιά του και το κ. Σαμαρά με τα πεισματάκια του''!

Αφού τα λένε μόνοι τους χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα άλλο;

Δείτε το βίντεο...



http://egersis2.blogspot.com/2011/11/blog-post_9666.html

Βαθιά ανάσα για 180.000 Δημοσίους Υπαλλήλους – 5 ρυθμίσεις στα στεγαστικά

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Πάγωμα δόσεων και επιμήκυνση αποπληρωμής
- Μισή δόση για πέντε χρόνια
- Ποιοι δικαιούνται ακόμη και αναστολή πληρωμής δόσεων

Για κάποιους το μνημόνιο και οι αλλαγές στο μισθολόγιο δεν έφεραν απλά τα πάνω-κάτω, τους έστειλαν απευθείας σε μηδενικούς μισθούς όπως απέδειξε το newsit αποκαλύπτοντας τις μηδενικές μισθοδοσίες που πήραν τον περασμένο μήνα πολλοί υπάλληλοι που χωρίς επιδόματα, με το νέο μισθολόγιο και τις κρατήσεις βρέθηκαν χωρίς εισόδημα (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Τώρα 180.000 υπάλληλοι του Δημοσίου που αλλιώς τα είχαν υπολογίσει και αλλιώς τους τα έφερε το Μνημόνιο έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια πολύ βαθιά ανάσα καθώς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει αναρτήσει ρυθμίσεις στη “Διαύγεια” που σίγουρα καλύπτουν πολλούς από εκείνους που έχασαν κυριολεκτικά τη γη κάτω από τα πόδια τους.

Τι προβλέπεται:

- “Πάγωμα” των δόσεων για 24 μήνες
- Καταβολή του μισού ποσού της δόσης ως και για πέντε χρόνια
- Επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου (περισσότεροι φόροι αλλά μικρότερη δόση) ως και για μια δεκαετία.
- Αναστολή πληρωμής των δόσεων για όσους είναι υπό σύνταξη
- Επιμήκυνση του ορίου ηλικίας στα 85 των δανειοληπτών έτη


Δηλαδή, ανάλογα με το εισόδημα (θα μπουν κριτήρια) υπάρχει πλέον δυνατότητα σε όποιον αδυνατεί να πληρώσει για πέντε χρόνια να καταβάλει τη μισή δόση. Υπάρχει και πρόβλεψη για το 50% του ποσού να μην αποδεσμεύεται από το εφάπαξ ή την αποζημίωση λόγω απόλυσης αλλά να καταβάλλεται το ποσό από τον φορές.

Ακόμη και αν δεν είναι αρκετό το εφάπαξ για την αποπληρωμή υπάρχει δυνατότητα στον δανειολήπτη για να εξοφλήσει όλο το ποσό να το κάνει σε 48 άτοκες δόσεις ή έντοκα μέχρι τη λήξη του δανείου.

Αν και πάλι ο δανειολήπτης δεν μπορεί να πληρώσει τότε με απόφαση του Δ.Σ. του ταμείου θα αναστέλλεται για 24 μήνες η αποπληρωμή.

Όσοι είναι στο ... κενό για τους μήνες που περιμένουν να βγει η σύνταξη έχουν τη δυνατότητα να μην καταβάλλουν δόσεις.

Όταν όμως βγει η σύνταξη θα πρέπει να καταβάλουν όλες τις δόσεις που δεν πλήρωσαν, άτοκα.

Παράλληλα όποιος το επιθυμεί μπορεί από σήμερα κιόλας να κάνει δήλωση επιμήκυνσης του δανείου για όσα έτη επιθυμεί μέχρι και το 85ο έτος της ηλικίας του.

Είναι ήδη σε ισχύ οι διατάξεις που δίνουν τη δυνατότητα επιμήκυνσης:
ως 10 χρόνια για στεγαστικά (μέγιστη διάρκεια 40 έτη)
ως 10 χρόνια στα επισκευαστικά ( μέγιστη διάρκεια 26 έτη)
ως 5 χρόνια στα μικρά επισκευαστικά και βλαβών (μέγιστη διάρκεια 15 έτη) 


Από  .......   Newsit

Στη δημοσιότητα η επιστολή Σαμαρά προς τον πρόεδρο του ΕΛΚ

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βίλφριντ Μαρτένς
Την επιστολή του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς και τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν, μεταξύ των οποίων η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΝΔ.

 
Ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει ότι οι εκλογές θα εκτονώσουν την κατάσταση στην ελληνική κοινωνία και ξεκαθαρίζει ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους και συμφωνεί με "εργαλεία" που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής του προέδρου της ΝΔ προς τον κ. Μαρτένς έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,  
Όπως σας ανέφερα ήδη, θεωρώ απαραίτητο να ενημερώσω τους συναδέλφους μου στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα.
 

Οι πρόσφατες εξελίξεις έθεσαν σε μεγάλο κίνδυνο τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.


Η Νέα Δημοκρατία παρενέβη ενεργά για να εξουδετερώσει όλους τους επικείμενους κινδύνους: το "δημοψήφισμα" απορρίφθηκε, από τον κ. Γ. Παπανδρέου ζητήθηκε να παραιτηθεί από Πρωθυπουργός, και μια νέα μεταβατική Κυβέρνηση σχηματίστηκε με τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας και του κόμματος του ΛΑ.Ο.Σ.
 
Αυτή η Κυβέρνηση θα προωθήσει την επικύρωση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου 2012.

Πιστεύουμε ότι ο νέος Πρωθυπουργός, κ. Λ. Παπαδήμος, -Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) έως την προηγούμενη χρονιά- και η ευρεία πολιτική βάση της νέας Κυβέρνησης, θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας στην Ευρώπη. Η νέα Κυβέρνηση απολαμβάνει ισχυρής κοινοβουλευτικής στήριξης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με εξαίρεση τους βουλευτές των κομμάτων της αριστεράς.

Πιστεύουμε επίσης ότι οι εκλογές θα εξομαλύνουν την κατάσταση στην Ελληνική κοινωνία, εκτονώνοντας τις πολιτικές πιέσεις και αποτρέποντας σοβαρές κοινωνικές αναταραχές.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια: "συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές."
 

Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο.


Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό.

Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.


Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης υποστηρίζει "εργαλεία" που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας.


Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!


Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν.


Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.
 

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή.
 
Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε.
 

Με εκτίμηση,


Αντώνης Κ. Σαμαράς


Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
».

ΚΚΕ: Ο κ. Σαμαράς λέει «ναι» σε όλα

Την αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσε η επιστολή που προέδρου της ΝΔ προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του Περισσού επισημαίνεται ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ λέει ναι σε όλα και δεσμεύεται για όλα απέναντι στην ΕΕ» και εκφράζεται η απορία «τι άλλο του ζητάνε να υπογράψει» και «πως συνεχίζει να παριστάνει τον αντιμνημονιακό».
Κατά το ΚΚΕ, «φυσικά και έχει κάθε δικαίωμα να δεσμεύεται αυτός και το κόμμα του απέναντι στους συμμάχους του στην ΕΕ», αλλά, όπως προστίθεται «ούτε αυτός ούτε κανένας άλλος από την συγκυβέρνηση έχει δικαίωμα να μιλάει εξ ονόματος του λαϊκού συμφέροντος».

Από  ...tvxs

«Εξετάζουμε την ηλεκτρική διασύνδεση νησιών με τουρκικά δίκτυα»

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Συνέντευξη στην «Ηurriyet daily news» έδωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου
Η διασύνδεση των ελληνικών νησιών με τουρκικά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, ίσως βοηθήσει ώστε να ξεπεραστούν τα πρόσφατα πολιτικά προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην Hurriyet Daily News.

Όπως αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα, το σχέδιο του Έλληνα υπουργού Ενέργειας να προσφύγει στα τουρκικά δίκτυα για να καλύψει τις ανάγκες σε ενέργεια ελληνικών νησιών, «μπορεί να ενισχύσει τις σχέσεις Άγκυρας-Αθήνας που βρέθηκαν υπό πίεση από τις εργασίες γεώτρησης των Ελληνοκυπρίων», σύμφωνα με δηλώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Έχουμε μιλήσει και νωρίτερα με τις τουρκικές αρχές για τη διασύνδεση ελληνικών νησιών με την Τουρκία, για ηλεκτρική ενέργεια, και ακόμη το εξετάζουμε», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός στο περιθώριο ενός φόρουμ για την Ενέργεια που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη.

«Πάντα θέλαμε να διασυνδέσουμε τα νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα να τα διασυνδέσουμε με τουρκικά δίκτυα», τόνισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος πρόσθεσε ότι η κίνηση ίσως αποδειχθεί περισσότερο προσιτή και αποτελεσματική για την Ελλάδα

Αναφερόμενος στην ένταση που δημιουργήθηκε με τις δραστηριότητες γεωτρήσεων των Ελληνοκυπρίων, ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε «μπορώ να δω την νευρικότητα της Τουρκίας αλλά θα υποχωρήσει με τον καιρό».

Μιλώντας ακόμη για το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας και στον ενεργειακό κλάδο, ο υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι «οι τουρκικές εταιρείες μπορούν να πάρουν μέρος και αυτές στους διαγωνισμούς. Δεν έχουμε κανένα κανόνα διάκρισης εναντίον των τουρκικών εταιρειών», προσθέτοντας ότι η Socar, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν ήταν μεταξύ των υποψηφίων για την απόκτηση ποσοστού στη ΔΕΠΑ.

πηγή

Ο Σαμαράς αντιμέτωπος με το δίλημμα που κάνει τους αρχηγούς, ηγέτες!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

 Την αντιμνημονιακή πολιτική ο  Σαμαράς να μην την εκχωρήσει σε κανέναν!


Διαβάζω στο ΒΗΜΑ:
“Με τις «κατάλληλες αλλαγές» και εφόσον απευθυνθεί στα «πρόσωπα που πρέπει» η επιστολή του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που δόθηκε χθες, Δευτέρα, στη δημοσιότητα καλύπτει τα αιτήματα των Ευρωπαίων, όπως σημειώνουν πηγές των Βρυξελλών. Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, ουσιαστικά, αυτό που ζητείται πλέον από τον κ. Σαμαρά, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της 6ης δόσης, είναι να καταστήσει σαφές ότι οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει αφορούν και την μετά Παπαδήμου εποχή, δηλαδή και μετά τις εκλογές. Κι αυτό διότι στην επιστολή προς το ΕΛΚ, ο κ. Σαμαράς αποφεύγει να δεσμευθεί ρητά για την υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης έως το 2015. 
Μάλιστα, στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι μετά την «μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου» ολοκληρώσει την αποστολή της, θα πρέπει να «τροποποιηθούν συγκεκριμένες πολιτικές», προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του προγράμματος.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να απευθύνει την επιστολή του στον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.”
Είναι φανερό ότι από τον κ. Σαμαρά ζητάνε «γή και ύδωρ»!
Να δεσμευτεί εγγράφως ότι θα ακολουθήσει και αυτός  απαρέγκλιτα τη πολιτική του μνημονίου. Χωρίς τροποποιήσεις, χωρίς ενστάσεις, χωρίς αλλαγές. Nα ακολουθεί και να εκτελεί εντολές και οδηγίες!
Αυτό θέλουν!
Λοιπόν, ο Σαμαράς είναι ένας …τυχερός άνθρωπος!Βρίσκεται αντιμέτωπος με το  δίλημμα που κάνει τους αρχηγούς,  ηγέτες!
Οι επιλογές είναι δύο:
Μπορεί να αναζητήσει μια συμβιβαστική φόρμουλα, να  «τροποποιήσει»  την επιστολή του, κατά τα κελεύσματα των δανειστών, να την  απευθύνει αρμοδίως και η χώρα μας να πάρει την 6η δόση.
Αποτέλεσμα: Ο μεν λαός θα ξεχάσει την …..ευεργεσία του, πολιορκημένος από μύρια προβλήματα, αλλά στο υποσυνείδητό του θα καταγράψει τον Σαμαρά ως ένα πολιτικό που δεν άντεξε στην πίεση και υποχώρησε. Συμβιβάστηκε. Μπορεί, μετά τις επόμενες  εκλογές, ακόμα και να κερδίσει, αλλά δεν θα μπορεί ούτε τη γραμματέα του να διαλέξει! Ο κ. Ραχεϊνμπάχ  δεν θα  εγκρίνει  ούτε τις δαπάνες για τις  αναχαιτίσεις της πολεμικής μας αεροπορίας. Άλλωστε στη Γερμανία δεν κάνουν…αναχαιτίσεις! Τα έξοδα είναι …περιττά!
Και ποιός ξέρει ακόμα τι θα του ζητήσουν για την 7η ή την 8η δόση…
Έχει νόημα να είναι κανένας πρωθυπουργός υπ’ αυτές τις συνθήκες;
Η άλλη λύση είναι να παραμείνει συνεπής  στις θέσεις του. Να προστατέψει την αξιοπρέπεια του.
Αντιλαμβάνομαι ότι θα πέσουν όλοι πάνω του.
Οι πιέσεις θα είναι αφόρητες.
Το ίδιο και οι απειλές!
Πιθανότατα  η μισή Ν.Δ. θα  έχει αντίθετη άποψη!
Ακόμα και πολλοί, που τώρα κραυγάζουν υπέρ του «όχι», αν δεν πληρωθούν χριστουγεννιάτικα,  θ’ αλλάξουν γνώμη.
Η απόσταση από το «ωσαννά» μέχρι το «άρον-άρον σταύρωσον αυτόν», είναι μια δρασκελιά! Το έχουμε ξαναδεί το έργο!  Και η γνώμη του πλήθους ευμετάβλητος!
Η άποψή μου είναι η εξής:
Ο κ. Σαμαράς στήριξε την Κυβέρνηση Παπαδήμου για να δρομολογηθούν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και να εκταμιευτεί η 6η δόση. Υποτίθεται ότι μετά από αυτό εξέλιπαν οι λόγοι που καθυστερούσαν την εκταμίευση.
Όμως, η συμπεριφορά των εταίρων μας αποδεικνύεται  καταχρηστική.
Μπορούμε να τους εμπιστευόμαστε για τη συνέχεια, όταν λειτουργούν  με τον τρόπο αυτό;
 Οι λύσεις είναι δύο:
Πρώτον, να κληθεί η Ολομέλεια της Βουλής και να αποφασίσει  αν πρέπει να αποσταλούν οι επιστολές των αρχηγών και μάλιστα με το περιεχόμενο που απαιτούν οι Βρυξέλλες!
Επειδή δεν ζητάνε κάτι μόνο από τον κ. Σαμαρά.
Ζητάνε να δεσμευτεί η χώρα σε μια πολιτική, που μέχρι σήμερα απεδείχθη, εκ των αποτελεσμάτων της, καταστροφική.
Απαιτούν να δεσμεύσουν το μέλλον μας και να αποδεχθούμε τετελεσμένα.

Δεύτερον, αφού η Κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν μπορεί να φέρει σε πέρας την αποστολή για την οποία σχηματίστηκε, δηλαδή, μεταξύ άλλων και  την εκταμίευση της 6ης δόσης, τότε δεν έχει λόγω ύπαρξης.
Να αποσύρει σήμερα κιόλας τους Υπουργούς της ΝΔ από την Κυβέρνηση.
Ο κ. Παπαδήμος διαθέτει  ισχυρή  πλειοψηφία, μπορεί να κυβερνήσει.
Και ας κυβερνήσει, αν αντέχει, μέχρι το 2013!
Την αντιμνημονιακή πολιτική ο κ.Σαμαράς να μην την εκχωρήσει σε κανέναν.
Και  όταν θέλουν να κάνουν εκλογές.
Για να μιλήσει ο λαός.
Oι εταίροι μας πρέπει να καταλάβουν ό,τι έχουν προ πολλού υπερβεί τα εσκαμμένα.
Δεν  μας βοηθούν  στο πλαίσιο της κοινοτικής αλληλεγγύης. Να μας καθυποτάξουν θέλουν.
Και το επιχειρούν με τρόπο βάναυσο και προκλητικό.
Επιτέλους, ας τους πεί κάποιος ο,τι η αξιοπρέπεια δεν έχει τιμή.

Κώστας Ροδινός 


Από ........  Antinews

"Η Ελλάδα μόνη της δεν μπορεί να διατηρήσει το Αιγαίο"

 Αναρτήθηκε από.........  energoipoliteskv.blogspot.com



Η ανανεωμένη γεωπολιτική ανάλυση που κάνει το αμερικανικό think tank Stratfor για την Ελλάδα δεν είναι ούτε ευχάριστη ,ούτε αισιόδοξη.Χωρίς τα όσα υποστηρίζουν οι “εγκέφαλοι” του αμερικανικού think tank να πρέπει να αποτελούν θέσφατα,έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε τι υποστηρίζουν για τη χώρα και τι μηνύματα προσπαθούν να περάσουν.
Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή το Stratfor καταλήγει στο δύκολο παρόν και στο απρόβλεπτο μέλλον της Ελλάδας.
Οι συντάκτες της ανάλυσης λένε ότι η από αρχαίων χρόνων επιδίωξη για κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορεί ούτε σαν ...όνειρο να συζητηθεί και η επιτακτική ανάγκη πλέον είναι ο έλεγχος του Αιγαίου.Αλλά αυτό όπως μάλλον χαιρέκακα υποστηρίζουν δεν μπορεί να να γίνει χωρίς “εξωτερικό προστάτη”. “Το ερώτημα είναι αν η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχτεί τη μείωση του γεωπολιτικού της ρόλου”,αναφέρει η ανάλυση του Stratfor ,στην οποία επισημαίνεται και η ραγδαία άνοδος της Τουρκίας.
“Η Ελλάδα πρέπει να ξαναβρεί ένα τρόπο για να ξαναγίνει χρήσιμη στις μεγάλες δυνάμεις -πράγμα απίθανο εκτός αν υπάρξουν συγκρούσεις στα Βαλκάνια- ή θα πρέπει να επιδιώξει μια διαρκή ειρήνη με τη Τουρκία”,γράφουν.
Τα επόμενα τρία χρόνια,συνεχίζει η ανάλυση θα είναι έτσι κι αλλιώς καθοριστικά με την χρεοκωπία να είναι πάντα ένα ανοιχτό.Το Stratfor, υποστηρίζει ότι οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να “τραβήξουν τη πρίζα” ,μόλις νοιώσουν ασφαλείς από τις επιπτώσεις που θα έχει η εκδίωξή της.
Η κατάληξη της ανάλυσης είναι δραματική:
“Μετά τη χρεοκωπία η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει τη πλήρη κατάρρευση και κοινωνική βία που έχει να δει από τη περίοδο της Χούντας.Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στο άγνωστο.Και για πρώτη φορά από το 1820 είναι πραγματικά μόνη”.

Πηγή: onalert.gr

Η δόση, το τελεσίγραφο και η υπογραφή της καταδίκης

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου *

Το ότι ζούμε σε φαιδρούς καιρούς, θα το έχετε αντιληφθεί, όσοι δεν είστε οι ίδιοι καραγκιόζηδες ή δεν απασχολείστε στο πλαίσιο της προπαγάνδας εκείνων που κατέστησαν τον εκβιασμό μοναδικό μηχανισμό άσκησης πολιτικής.  

Δεν είναι η πρώτη φορά στην διεθνή πολιτική που εκδίδεται ένα τελεσίγραφο, το οποίο όσο θετικά και να το απαντήσεις, καταλήγει στην καταδίκη σου: από οικονομικό αποκλεισμό ή πόλεμο, έως στρατιωτική επίθεση. Συνήθως τα τελεσίγραφα αυτά είναι έτσι διατυπωμένα, ώστε να οδηγούν το αδύναμο μέρος σε μια σειρά εξευτελιστικών υποχωρήσεων, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να τα δώσεις όλα, να τα κάνεις όλα όπως ζητεί ο εκδότης της υπέρτατης τελεσιγραφικής απειλής, αλλά παρόλα αυτά να μην καταστεί δυνατόν να αποσοβηθεί η τιμωρία και να γλυτώσεις από το μένος του προσβεβλημένου (ή δήθεν προσβεβλημένου) από την συμπεριφορά σου, ισχυρού.



Κάπως έτσι διαδραματίζεται και το σημερινό «έργο» στην ελληνική κρίση: Αν ο αρχηγός της «αξιωματικής συγκυβέρνησης» δεν βάλει την υπογραφή του κάτω από το ΝΑΙ στο τελεσίγραφο της τρόικας (πού ακριβώς;), δεν πρόκειται να εκταμιευθεί η 6η δόση, μαθαίνουμε από έγκυρες πηγές!  Θέλουν λέει γραπτές εγγυήσεις, όπως ζήτησαν και ισχυρίζονται ότι έλαβαν στην περίπτωση της Πορτογαλίας, η οποία ασφαλώς συνιστά  μια εντελώς διαφορετική περίπτωση και πολιτικά και στενά τεχνικά.

Εδώ έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, με πρωθυπουργό στα μέτρα και πολιτικά σταθμά της τρόικας και με μια ψήφο εμπιστοσύνης…να! Αντικειμενικά τεράστια, πώς να το πω; Άλλο πράγμα έχουμε, λοιπόν εδώ, που καμία σχέση δεν έχει με το Πορτογαλικό παράδειγμα, το οποίο μάλιστα σήμερα αποκαλύπτει ότι εκείνη η «δέσμευση» των πολιτικών αρχηγιών ήταν μάλλον άνευ οικονομικής σημασίας.  Παραπονιέται και αυτός ο δυστυχής Αντώνης Σαμαράς! Σου λέει: έλεος ρε παιδιά, όλα τα έδωσα, όλα τα κάνω, αλλά μην με οδηγήσετε να βάλω και την υπογραφή μου εκεί όπου δεν μου επιτρέπει η αγωγή μου!  Πέντε ενέργειες, σου λέει ο άνθρωπος, έχω κάνει μέχρι τώρα για να ικανοποιήσω το τελεσίγραφο, οι οποίες με δεσμεύουν  προσωπικά και κομματικώς ας πούμε στην εφαρμογή της απόφασης της Συνόδου της 26ης Οκτωβρίου. Καλά, δεν με λυπάστε τους λέει: δέσμευση δεν συνιστά και η ψήφος εμπιστοσύνης που έδωσα στην κυβέρνηση Παπαδήμου; Τι μεγαλύτερη δέσμευση θα ήταν από την δρομολογημένη απόφαση να υπερψηφίσω τον απόλυτα πλασματικό προϋπολογισμού του 2012, αντιτείνει, και βάζει σε υποψίες τον πονηρεμένο αναγνώστη μου, τον οποίο θα μαλώσω αμέσως για την κακιά σκέψη του! Θέλεις φίλτατε να μου χαλάσεις την «ιστορία» και να τελειώσει έτσι άδοξα το σχόλιο αυτό;    

Άσε να το διασκεδάσουμε λίγο ακόμη με την υπόθεση της υπογραφής. Άσε να πέσουν και στοιχήματα! Θα την βάλει ή δεν θα την βάλει; Ότι και να γίνει όμως πλέον να την βγάλει αποκλείεται. Εγώ πιστεύω ότι επειδή ο κ. Σαμαράς είναι άνθρωπος χριστής αγωγής, δεν θα την βάλει, αλλά οι άλλοι που είναι ταπεινοί και πρόστυχοι θα ισχυριστούν ότι την έβαλε, αλλά δυστυχώς …άργησε!

Αν ασφαλώς θέλατε να μιλήσουμε σοβαρά... Αν ποτέ θα μπορούσαμε να μιλήσουμε σοβαρά στο πλαίσιο του παρόντος τελεσιγράφου, θα λέγαμε ότι η κατακράτηση της δόσεως, μετά την υπερψήφιση του «Μεσοπρόθεσμου» συνιστά αντισυμβατική συμπεριφορά εκ μέρους της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αν και αυστηρά νομικά, ούτε αυτό δεν θα μπορούσε κανείς να θεμελιώσει, διότι όλη η υπόθεση που υπερασπίζεται η κυβέρνηση Παπαδήμου με την σύμπραξη των Trilobita της πολιτικής ζωής είναι ολίγον φλού τεχνικώς-επιστημονικώς! Όσοι αγαπήσατε ή/και αγαπάτε την επιστήμη που εγώ μισώ, καθώς με καθορίζει εις βάρος πιο σημαντικών ενασχολήσεων μου, φαντάζομαι ότι θα συμφωνείτε. Σας βλέπω ήδη να γελάτε ειρωνικά!

Ο «λόγος της δόσης», είναι μια απίθανη Discourse. Δομεί σε νέα βάση τη σχέση εξάρτησης της χώρας μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Παραθεσμική βάση, άρα και απολύτως σαθρή σε επίπεδο λαϊκής νομιμοποίησης ή ακόμη και σε αυτό του διεθνούς δικαίου. Όπως έχω εξηγήσει σε προηγούμενα σημειώματα συστήνει Δίκαιο αφ' εαυτής. Το κόλπο της είναι ότι εντός αυτής της discourse το πολιτικό σύστημα εμφανίζεται δήθεν αιχμάλωτο της κοινωνικής ανάγκης που προβάλλεται ως επιτακτική. Τα Trilobita δεν έχουν τάχαμου περιθώριο διαπραγμάτευσης με την τρόικα, διότι έτσι… δεν  έχει δόση, άρα και μισθούς και συντάξεις, όπως απειλούν την κοινωνία! Τι να σου κάνουν λοιπόν;   Κάνουν την ανάγκην φιλοτιμίαν, σε μια παραλλαγή της διφορούμενης διδαχής: «Ουδείς ανάγκης μείζον ισχύει νόμος». Για σκέψου να πιάσει και ο πολίτης τη σημασία αυτής της φράσης κάπως αλλιώς;

Άσχημα παιχνίδια κυριαρχίας, λοιπόν, διαδραματίζονται στα πέριξ και ξέρετε γιατί; Μα, για να ποδηγετήσουν τον λαό, τώρα που το πολιτικό σύστημα εμφανώς απώλεσε την λαϊκή πολιτική νομιμοποίηση και να φτάσουμε στη κάλπη των γενικών εκλογών με το πλαίσιο χρεοστασίου για την επόμενη δεκαετία έτοιμο, δεδομένο και σφραγισμένο (όχι απλώς διακομματικά υπογεγραμμένο), ίσως πεις. Καλά, αυτά τα είπαμε ήδη, δεν θα χρειαζόταν να γράψω αυτό το σημείωμα για να μυρικάσουμε τα ίδια ! Άλλο παίζεται επιπλέον. Χρόνος επιχειρείται να κερδιθεί, ώστε να εξεταστούν σε βάθος τεράστια, νομικά, θεσμικά γενικότερα και οικονομοτεχνικά προβλήματα, στο δρόμο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Συνεχίζει, βλέπετε, να είναι  υψηλό το κόστος για πολλές ευρωπαϊκές ισχυρές χώρες και σε οικονομικό και σε πολιτικό επίπεδο.  Τεράστια ζητήματα έχουν προκύψει και μεγάλες διαφορές διχάζουν τις κρίσιμες για αυτή την απόφαση ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όπως και την αμερικανική πλευρά. Ένα βασικό πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι η υποτίμηση δεν θα γίνει σε νόμισμα που ήδη υπάρχει, όπως έγινε στο πέσο στην Αργεντινή, αλλά σε ένα νέο που θα εκδοθεί.

Σε ότι αφορά στην Ελλάδα δεν το συζητώ καν. Άλλο πράγμα είναι αυτό που έγινε στην Αργεντινή και άλλο πράγμα θεσμικά και τεχνικά για μια χώρα που είναι ενταγμένη σε ένα ισχυρό νομισματικό σύστημα. Εδώ, φίλε, δεν έχεις για παράδειγμα πέσο να υποτιμήσεις. Πρέπει να στήσεις ένα νομισματικό σύστημα από την αρχή, με μια διοικητική δομή αναχρονιστική και ένα τραπεζικό σύστημα …ρώτα τον Λουκά Παπαδήμο να σου πει! Το πιο κρίσιμο είναι τί θα δραχμοποιηθεί και πώς. Εδώ θα κρινόταν και το πολιτικό παιχνίδι σε μεγάλο βαθμό.

Όλη η επιχείρηση με τα «τελεσίγραφα» κατατείνει ώστε να συνδυαστεί  η υπάρχουσα εσωτερική υποτίμηση με μία εξωτερική υποτίμηση και με ένα «κούρεμα» του δημόσιου χρέους που θα μπορούσαν  να αντέξουν οι τράπεζες δίχως να δραχμοποιηθεί το υπόλοιπο. Επ’ αυτής της βάσης επιχειρηματολογούν διάφοροι οικονομολόγοι και ορθώς υπολογίζουν ότι μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν δραματική για την ελληνική κοινωνία. Όμως αυτή η επιχειρηματολογία θεωρεί δεδομένη την παραμονή μας στην ΕΕ και ότι η διαπλεκόμενη ελίτ της Ελλάδας θα συνεχίσει να κυριαρχεί και να διαμορφώνει το θεσμικό οικοδόμημα της χώρας. Πράγματι, επιστροφή στην δραχμή δίχως απόλυτη ανατροπή των σχέσεων κυριαρχίας στην χώρα και του καθεστώτος της διαπλοκής που υπηρετεί εν πολλοίς τα συμφέροντα του χρηματοπιστωτικού λόμπυ, θα αντιστοιχούσε σε περισσότερα από πέντε μνημόνια αθροιστικά. Θα ήταν σαν να σου κοβόταν η ανάσα. Και σε θεσμικό και οικονομικό πλαίσιο τα πράγματα θα ήταν δυσκολότερα από την Αργεντινή για να υπάρξει αναδιοργάνωση.

Αντίθετα, αν η υπόθεση θεμελίωσης ενός νέου εθνικού νομισματικού συστήματος σε  αυτοκυβερνητικό πλαίσιο συνοδευόταν από μια ριζική αλλαγή του καθεστώτος κυριαρχίας στην χώρα, που θα μετέβαλε σε μεγάλο βαθμό και τις παραγωγικές σχέσεις με την άνοδο των λαϊκών δυνάμεων και την σύνθεση μίας προοδευτικής κυβέρνησης, προσηλωμένης στην προστασία της ευρύτερης κοινωνίας, τότε τα δεινά για τον λαό θα περιορίζονταν σημαντικά. Τότε η ριζική αναδιάρθρωση στο δημόσιο χρέος και η έξοδός από την ΕΕ θα είχε αποτέλεσμα το κόστος μεσοπρόθεσμα να το επωμισθεί η ελληνική και η ευρωπαϊκή ελίτ, το ένα τρίτο, ίσως, της ελληνικής κοινωνίας, ξένοι επενδυτές ελληνικών ομολόγων, τραπεζίτες και κάμποσοι θεσμικοί επενδυτές που βρίσκονται εκτεθειμένοι στο ελληνικό χρέος. Με δύο λόγια, το ζήτημα μιας ενδεχόμενης αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ είναι κυρίως πολιτικό. Ποιος θα επωμισθεί το κόστος μίας τέτοιας εξέλιξης; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα διαμορφώνει αντικειμενικά όχι μόνο τα μπλοκ ηγεμονίας αυτή την στιγμή, αλλά διαφορετικές μορφές ηγεμονίας στην χώρα μας και γενικότερα, αν θέλετε, διεθνώς.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία.

Από  ......  activistika

New York Times: «Έγινε πραξικόπημα σε Ελλάδα και Ιταλία ..


Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com


για να σωθεί το ευρώ »Σύμφωνα με το δημοσίευμα« το πραξικόπημα το ενορχήστρωσε η λεγόμενη «Ομάδα της Φρανκφούρτης», δηλαδή οι τραπεζίτες, οι Σαρκοζί-Μέρκελ, και ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
Οχι, δεν είναι άρθρο απο ελαφρό συνομωσιολογικό σάιτ η περιοδικό.Πρόκειται για χθεσινό συγκλονιστικό άρθρο των New York Times. 
Ιστορία τρέλας η η ωμή πραγματικότητα?Μήπως μπήκαμε ήδη στην περιοχή του αδιανόητου?

«Συνωμοσίες, πραξικοπήματα και νομίσματα» είναι ο τίτλος άρθρου στους New York Times, το οποίο υποστηρίζει ότι «Στην Ελλάδα και την Ιταλία έγινε πραξικόπημα, με σκοπό την προστασία του ευρώ». 

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μία παγκόσμια συμμαχία με επικεφαλής τη Γερμανία , την Κίνα και το ΔΝΤ, κινούνται παρασκηνιακά με στόχο την απομάκρυνση του Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο. Όμως η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ ήταν το χαριστικό χτύπημα: ο Πρόεδρος έχει πλέον χάσει την δεδηλωμένη της παγκόσμιας σκιώδους κυβέρνησης και το επιτελείο του αδυνατεί να επιβιώσει. Μέσα σε λίγες ημέρες, μέσω κάποιων ασυνήθιστων συνταγματικών τακτικισμών, ο Ομπάμα παραιτείται και καλείται ο Michael Bloomberg να αναλάβει το οβάλ γραφείο.  Με το Πεκίνο να εξαπολύει επιθέσεις κατά του δολαρίου, το Κογκρέσο δεν έχει καμία άλλη επιλογή από το να παραδώσει την οικονομία της χώρας στην διακομματική συμμορία των «6» μελών της Γερουσίας, οι οποίοι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων δέχτηκαν την παρουσία των Κινέζων και των Γερμανών. Στο μεταξύ, στην Ευρώπη και την Ασία επικρατεί μία ευρεία συναίνεση για την δημιουργία ενός παγκόσμιου υπερ-κράτους καθώς μόνο έτσι μπορεί να αποφευχθεί η εξάπλωση της οικονομικής μόλυνσης ». 

Οι New York Times λένε χαρακτηριστικά ότι «για τους Αμερικανούς, το παραπάνω σενάριο αποτελεί μία παρανοϊκή φαντασίωση.  Όμως, για τους πολίτες της Ιταλίας και της Ελλάδας, οι οποίοι πρόσφατα είδαν τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις να ανατρέπονται από τις πιέσεις των αγορών, τους γραφειοκράτες της ΕΕ και από τους αρχηγούς ξένων κρατών, αποτελεί την ψυχρή πραγματικότητα της πολιτικής του 21ου αιώνα ».

Η ημερίδα μιλά για απώλεια της εθνικής κυριαρχίας εις βάρος του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος. 
Όμως όπως τονίζει «λίγοι στεναχωρήθηκαν στην Ιταλία και την Ελλάδα για την πτώση του Μπερλουσκόνι και του Παπανδρέου, καθώς και οι δύο είναι διεφθαρμένοι και ανεπιθύμητοι σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι. 
«Ωστόσο, οι εσπευσμένες αναχωρήσεις τους, τις οποίες χαιρετίζουμε, δείχνουν πώς θα είναι το πραγματικό ευρωπαϊκό κράτος του μέλλοντος. Η σταθερότητα θα επιτευχθεί εις βάρος της δημοκρατίας ». 
Η εφημερία τονίζει ότι οι «τα κοινοβούλιο και οι εκλογές θα παραμείνουν», όμως οι πραγματικές αποφάσεις θα λαμβάνονται από την περίφημη «Ομάδα της Φρανκφούρτης» και μίας ομάδας που αποτελείται από την Μέρκελ, τον Σαρκοζί , κάποιους τραπεζίτες και αξιωματούχους της ΕΕ, που έχουν αναλάβει την διαχείριση της κρίσης που βιώνει η Ευρώπη. 


stopcartel Newsdesk

ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Tην ώρα που κορυφώνονται οι αντιδράσεις από συνδικαλιστές, δημάρχους και φορείς για το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ, το υπουργείο Οικονομικών σπεύδει να... αποσαφηνίσει τις εξαιρέσεις που αφορούν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες από την καταβολή του τέλους, μετά και τη σχετική απόφαση που είχε πάρει την προηγούμενη εβδομάδα. Μάλιστα, στην τωρινή απόφαση του υπουργείου, γίνεται λόγος και για παρέμβαση της Πολιτείας στο... διακανονισμό των δόσεων του στεγαστικού δανείου ελέω χαρατσιού.

Φτωχοί και ανάπηροι 80% και άνω
Έτσι, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αποφασίστηκε ότι θα εξαιρούνται από χαράτσι νοικοκυριά που αποδεδειγμένα και ύστερα από έλεγχο αδυνατούν να το καταβάλουν, όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω, ανεξαρτήτως της αιτιολογίας, καθώς και όλοι όσοι τελούν υπό κάθε είδους μηχανική υποστήριξη, δηλώνοντας κάτι τέτοιο αμέσως στη ΔΕΗ.

Εξέταση περιπτώσεων που δεν υπάγονται στις ρυθμίσεις
Όπως σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, εφόσον υπάρχουν ευπαθείς ομάδες ή ακόμα και ατομικές περιπτώσεις που δεν υπάγονται στις ρητά προβλεπόμενες από το νόμο εξαιρέσεις, θα υπάρχει η δυνατότητα ένταξης στις εξαιρέσεις έπειτα από έλεγχο της κάθε ειδικής περίπτωσης που ζητεί την υπαγωγή της στις εξαιρέσεις αυτές. Ο έλεγχος θα διενεργείται επιτόπου από τριμελείς επιτροπές που θα συσταθούν αμέσως. Δε διευκρινίζουν, ωστόσο, ποια θα είναι αυτά τα κριτήρια εξαίρεσης.

Διακανονισμός στεγαστικών δανείων ελέω δανείου
Σε εκείνους που  έχουν πρόβλημα καταβολής της δόσης λόγω μείωσης των αποδοχών τους και επειδή βαρύνονται με στεγαστικό δάνειο, θα γίνει προσπάθεια, σε συνεννόηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στο διακανονισμό των δανείων να ληφθεί υπόψη και η υποχρέωση καταβολής του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ.

Το «έργο» της ΔΕΗ
Κατόπιν των παραπάνω, η ΔΕΗ πλέον καλείται να εφαρμόσει τις σχετικές ρυθμίσεις ώστε να μη διακόπτεται η παροχή ρεύματος σε κάποιον που έχει αποδεδειγμένη αδυναμία καταβολής του τέλους.
Θα διακόπτεται, όμως, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε αυτούς που παρά τη δυνατότητά τους να εκπληρώσουν αυτή τη φορολογική τους υποχρέωση δεν το πράττουν καλυπτόμενοι πίσω από την ευαισθησία που δικαιολογημένα δημιουργείται στην κοινή γνώμη για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή ατομικές περιπτώσεις.
Στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, επίσης, διαπιστώθηκε ότι η ροή εξόφλησης του ειδικού τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι ικανοποιητική και αντίστοιχη με τη συνήθη ροή εξόφλησης των τιμολογίων της ΔΕΗ. Η εξόφληση τείνει ήδη στο 80%.

Εναρμόνιση αρχείων δήμων-κράτους-ΔΕΗ
Λόγω της κατάληψης στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ καθυστερεί για λίγες μέρες η αποστολή στους δήμους των μηχανογραφημένων στοιχείων που αντιστοιχούν στα ακίνητα κάθε δήμου, προκειμένου και αυτοί με τη σειρά τους να καλέσουν τους πολίτες να διορθώσουν προβλήματα που έχουν τυχόν παρατηρηθεί σε σχέση με το εμβαδόν, την τιμή ζώνης, ή την παλαιότητα.
Αυτό, όπως αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών, θα γίνει το ταχύτερο δυνατό προκειμένου να υπάρχει πλήρης εναρμόνιση των δημοτικών αρχείων με τα αρχεία της ΔΕΗ και το αρχείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Εφόσον, συνεπώς, παρατηρούνται υπερβάσεις ή αποκλίσεις, αυτές θα αντιμετωπιστούν συμψηφιστικά.
Σημειώνεται ότι το τηλεφωνικό κέντρο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (210-4802552) παραμένει στη διάθεση των πολιτών για την επίλυση κάθε σχετικού προβλήματος. Όσοι δεν είχαν προλάβει να στείλουν μέσω SMS την αίτηση υπαγωγής τους στις εξαιρέσεις του νόμου, μπορούν να το κάνουν με έναν δεύτερο γύρο αποστολής SMS μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2011.


ΧΑΡΑΤΣΙ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Για την εισαγγελική παρέμβαση που ζήτησε για την κατάληψη του Κέντρου Εντολής Διακοπών από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ η διοίκηση της Επιχείρησης, κλικ εδώ.
Για την κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ στην Πάτρα, πατήστε εδώ.
Για την κατάληψη στα γραφεία της ΔΕΗ στο Κερατσίνι από το δημοτική Αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας και φορείς, πατήστε εδώ.
Για τη νέα, σφοδρή επίθεση που εξαπολύει το Κίνημα «Δεν πληρώνω» κατά των δημάρχων «δεν πληρώνω», πατήστε εδώ.
Για την Αλέκα Παπαρήγα, που τάχθηκε υπέρ των δημάρχων «δεν πληρώνω», πατήστε εδώ.
Για τον Αλέξη Τσίπρα, που κάλεσε τους δημάρχους να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των πολιτών, κλικ εδώ.
Για τη σύμπραξη δημάρχων & ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στις κινητοποιήσεις, πατήστε εδώ.
Για το εξώδικο που έστειλε ο Δήμος Βέροιας στη ΔΕΗ, πατήστε εδώ.

Από  .......  aftodioikisi

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτληθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com