Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ποια θα είναι άραγε η πρόταση του Δήμου Μώλου –Αγ. Κωνσταντίνου για τις Συγχωνεύσεις και Ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το Σχολικό έτος 2011-2012 ? Σε απάντηση της εγκυκλίου που εστάλη στο Δήμο από την Υφυπουργό Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου ?


Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



 Στην επιστολή η υφυπουργός αποσαφηνίζει ότι τα κριτήρια των συνενώσεων- ιδρύσεων σχολικών μονάδων είναι παιδαγωγικά, όπως η εφαρμογή των προγραμμάτων σπουδών και των καινοτόμων δράσεων του Νέου Σχολείου, και τονίζει ότι στόχος είναι η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και το συμφέρον του μαθητή.

Παράλληλα, αναφέρεται στα επιμέρους κριτήρια, την απόσταση, το οδικό δίκτυο και τις καιρικές συνθήκες κάθε περιοχής, τονίζοντας ότι η διαδικασία συνενώσεων ιδρύσεων είναι ιδιαίτερη για κάθε περίπτωση χωριστά.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται, επίσης, ότι από τις συνενώσεις σχολείων εξαιρούνται απομακρυσμένες, δύσβατες και ακριτικές περιοχές.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, 

Δράττομαι της ευκαιρίας να σας συγχαρώ για την εκλογή σας και να σας ευχηθώ καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο σας. Ελπίζω σε μια συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία σε όλους τους τομείς συναρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με κοινό μας στόχο την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων της χώρας. 
Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί ένα έντονο κλίμα αναφορικά με τις Συνενώσεις – Ιδρύσεις των Σχολικών Μονάδων. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα  να καταστήσω σαφές ότι φιλοσοφία όλων των δράσεων μας είναι το συμφέρον του μαθητή και η ποιότητα της παρεχόμενης Εκπαίδευσης. Θέτοντας ως βάση παιδαγωγικά κριτήρια κατά τη διαδικασία συνενώσεων ιδρύσεων σχολείων, συνυπολογίζουμε την απόσταση, χιλιομετρική και χρονική, το γεωγραφικό ανάγλυφο της κάθε περιοχής, το οδικό δίκτυο και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Προφανείς εξαιρέσεις αποτελούν οι απομακρυσμένες, δύσβατες και ακριτικές περιοχές, όπως θα διαπιστώσετε και στη επισυναπτόμενη εγκύκλιο. Προτεραιότητα μας είναι η εφαρμογή των προγραμμάτων σπουδών και των καινοτόμων δράσεων του «Νέου Σχολείου». 
Με γνώμονα τις αρχές της αποκέντρωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης και σε συνδυασμό με τα δημογραφικά στοιχεία της κάθε περιοχής, η διαδικασία των συνενώσεων – ιδρύσεων σχολείων είναι ιδιαίτερη για κάθε περίπτωση χωριστά. Κάθε περιοχή  που εμφανίζει ικανοποιητικούς δείκτες οικονομικής ανάκαμψης και αυξητική τάση μετοίκησης πληθυσμού, εξετάζεται  με ιδιαίτερη προσοχή. Για την πληρέστερη ενημέρωση σας, σας επισυνάπτουμε τη σχετική εγκύκλιο και προσβλέπουμε στη συμβολή σας. Η γνώμη σας είναι βαρύνουσα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. 
                                                                                                                              

  Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Εύη Χριστοφιλοπούλου
                                                                                         Υφυπουργός Παιδείας,
                                                                                                  και Διά Βίου Μάθησης 


Διαβάσετε την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας 

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ ότι οι πρώτοι που πρέπει να ρωτηθούν είναι οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας όπως ο

σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

ο Σύλλογος Καθηγητών και Δασκάλων

και όλοι οι Σύλλογοι της Λουτροπόλεως

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πολύ φοβάμαι ότι δεν θα ρωτηθεί κανείς.

Μόνη τους θα πάρουν την απόφαση να στείλουν τα παιδιά του Καινουρίου και του Ρεγγινίου στο Μώλο και εκεί θα κλίσει η πρόταση του Δήμου

Ανώνυμος είπε...

Εγώ άκουσα ότι είπε εμπιστευτικά ο Δήμαρχος σε κάποιον κολλητό του ότι το Λύκειο των Καμένων Βούρλων θα πάει στο Μώλο επειδή έχει ανάγκη από παιδιά ο Μώλος και θα μείνει το Γυμνάσιο στα Καμένα Βούρλα

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ απαράδεκτη κίνηση αυτή της υφυπουργού Παιδείας. Προσπαθεί με πλάγιο τρόπο να πείσει τους Δημάρχους ότι αφού δεν έχει χρήματα το κράτος για λειτουργικά έξοδα, κλείστε και συγχωνεύστε σχολεία. Σήμερα στην Ελλάδα το ποσοστό του ΑΕΠ που χορηγείται στη Παιδεία έχει πιάσει πάτο. 2,8% του ΑΕΠ, το χαμηλότερο στην Ευρώπη ακόμη και λιγότερο απο τις πρώην ανατολικές χώρες. Άρα αν το κράτος είναι σπάταλο αλλού να αναζητήσουν τις περικοπές. Η Παιδεία πρέπει να μείνει έξω απο τη δημοσιονομική τακτοποίηση. Και οι μισθοί δασκάλων και καθηγητών είναι οι μικρότεροι απο τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων έχουν περικοπεί στο ελάχιστο. Αλλού λοιπόν αυτά κ. Χροφιλοπούλου. Έκθετοι θα είναι οι Δημοτικοί άρχοντες αν προτείνουν κατάργηση ή συγχώνευση σχολείων.
Αιδώς Αργείοι κυβερνητικοί...

Ανώνυμος είπε...

κΑΙ ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ ΓΙ ΑΥΤΟ?....ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΙΣ...Η ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 25% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΗΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ...ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΗς ΑΝΑΛΟΓΕΙ...ΔΗΛΑΔΗ Ο ΜΩΛΟΣ ΜΕ ΤΟΣΑ ΧΩΡΙΑ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ?ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΣΑς ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΤΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ??ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟς ΣΑς ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑ ΣΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι αφού η πολιτική της κυβέρνησης είναι να συγχωνεύσει σχολεία πρέπει να κλείσει το Λύκειο των Καμένων Βούρλων που δεν έχει αίθουσες για τα παιδιά και να πάνε στο Λύκειο Μώλου που διαθέτει αίθουσες.

Άλλωστε ενιαίος Δήμος είναι ο Μώλος με τα Καμένα Βούρλα.

Όπου υπάρχουν αίθουσες θα πάνε τα παιδιά για να κάνουν μάθημα.

Για να γίνει καινούριο κτήριο στα Καμένα Βούρλα δεν συζητιέται καθόλου με την οικονομική κρίση που υπάρχει.

Παρουσιάστηκε βέβαια η ευκαιρία στον προηγούμενο Δήμαρχο τον Μακάκο να έχει κάνει το κτήριο στα προγούμενα 4 χρόνια αλλά δεν τα βρήκε στις μίζες βλέπεται.

Τρέξτε τώρα παιδιά στο Μώλο.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή επειδή δεν έχουν παιδιά στο Μώλο θα τους πηγαίνουμε εμείς τα παιδιά μας από τα Καμένα Βούρλα σαν δε ντρεπόμαστε λίγο…....

Οι Αντιδήμαρχοι των Καμένων Βούρλων τι λένε πάνω στο θέμα αυτό ;

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ ότι πρέπει επειγόντως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων.

Αν δεν το κάνει ο Πρόεδρος οι φορείς της Λουτροπόλεως και οι Δημότες να συγκεντρώσουν 25 υπογραφές και να το φέρουν αυτοί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Διότι παρόλο που ο κ. Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου γνώριζαν από της 27-1-2011 για το παρόν θέμα όπως βλέπουμε από την σχετική εγκύκλιο και έγινε Δημοτικό Συμβούλιο στις 28-1-2011 δεν ενημέρωσαν τους Δημοτικούς Συμβούλους καθόλου για το θέμα αυτό .

Σας λέει κάτι αυτό ?

Αν ναι μην κάθεστε παθητικά και τους ακούτε αντιδράστε δυναμικά…….

Ανώνυμος είπε...

Όπως είπε ο προηγούμενος φίλος μέχρι 20 Φεβρουαρίου πρέπει ο Δήμος να υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας .

Άρα ο χρόνος τρέχει και πρέπει επειγόντως να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο εδώ και τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι πρέπει ο Δήμος να πάρει το παλαιό Ξενοδοχείο Θρόνιο και να κάνει το Λύκειο των Καμένων Βούρλων σε αυτό το κτήριο.