Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ερώτηση του Βουλευτή Φθιώτιδας ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα αναφορικά με τα προβλήματα στελέχωσης των ιατρικών υπηρεσιών του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ στο Νομό Φθιώτιδας

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ
Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας – ΝΔ
Αν. Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας-ΝΔ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Λαμία, 10 Δεκεμβρίου 2010

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας –ΝΔ, κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε στις 10/12/2010 Ερώτηση προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αναφορικά με τα προβλήματα στελέχωσης των ιατρικών υπηρεσιών του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ στο Νομό Φθιώτιδας. Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει στην Ερώτησή του, ότι:

«Από τον Αύγουστο του 2010, έληξαν σταδιακά οι συμβάσεις μίσθωσης έργου των ιατρών του ΙΚΑ στο Νομό Φθιώτιδας. Στις αρχές Οκτωβρίου 2010, έληξαν και οι τελευταίες συμβάσεις έργου των ιατρών που υπηρετούσαν στα διάφορα ιατρεία που υπάγονται στη νομαρχιακή μονάδα του ΙΚΑ Λαμίας. Με τη λύση και των τελευταίων συμβάσεων, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι εμφανή και σοβαρά. Λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στα ιατρεία του ΙΚΑ Φθιώτιδας, οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος υφίστανται ταλαιπωρία και η εξυπηρέτησή τους καθίσταται πλέον δυσχερής. Άλλωστε, το ζήτημα της στελέχωσης των ιατρικών υπηρεσιών του ΙΚΑ, δεν αφορά σε έκτακτες ανάγκες του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, αλλά σε πάγιες και διαρκείς ανάγκες περίθαλψης των ασφαλισμένων. Σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. ΔΙΠΠ/Φ.ΕΓΚΡ.7/45/9004/24-09-2010 απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 2 παρ. 1 της Π.Υ.Σ. 33/2006, εγκρίθηκε από το Ι.Κ.Α.- ΕΤΑΜ, η σύναψη μίσθωσης έργου 12 μηνών με χίλιους τετρακόσιους (1400) ιατρούς και οδοντιάτρους. Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου του Ιδρύματος, κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) στις 22.11.2010, εξαγγέλθηκε η πρόσληψη 1.000 ιατρών και οδοντιάτρων μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, μέσω δωδεκάμηνων συμβάσεων έργου, για την κάλυψη αναγκών στελέχωσης του ΙΚΑ σε πανελλαδικό επίπεδο. Στις 25.11.2010 ανακοινώθηκε από το Ι.Κ.Α. – ΕΤΑΜ, η έγκριση σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου 12 μηνών για τη Διοικητική Περιφέρεια Κρήτης, ενώ στις 6.12.2010, εγκρίθηκαν οι αντίστοιχες συμβάσεις για τη Διοικητική Περιφέρεια Αττικής». Κατόπιν των ανωτέρω, ο κ. Σταϊκούρας ερωτά το Υπουργείο σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του Νομού Φθιώτιδας και εάν αναμένεται η έγκριση σύναψης συμβάσεων έργου με ιατρούς και οδοντιάτρους και για τη Διοικητική Περιφέρερεια Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα το Νομό Φθιώτιδας. Εάν ναι, ο κ. Σταϊκούρας ζητά από το Υπουργείο το σχετικό χρονοδιάγραμμα.


Γραφείο Λαμίας - Ορλάνδου και Ταϋγέτου, 35100, Τηλ.: 22310 34250, Φαξ: 22310 30250
Γραφείο Αθήνας – Μητροπόλεως 1, 10557, Τηλ.: 210 3709546, Φαξ: 210 3709549
cstaik@parliament.gr /   http://www.cstaikouras.gr/

Αυτό λέγεται "αγάπη για τη φύση" και αφορά το κυνήγι στην Ελλάδα...

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Κυριακή μεσημέρι και οι εκδρομείς, διασχίζοντας τη Φθιώτιδα, σταματούν στα Καμένα Βούρλα για καφέ, λουκουμάδες ή φαγητό.


Όλο το σαββατοκύριακο χαρήκαν τη φθινοπωρινή ελληνική φύση. Εικόνες με καταπράσινους λόφους και καταγάλανο ουρανό έχουν μείνει εντυπωμένες στη μνήμη τους. Και φευ, στον κεντρικό δρόμο της λουτρόπολης αντικρίζουν το θέαμα που βλέπετε

Νεκρά αγριογούρουνα, με τα πόδια ακρωτηριασμένα, τα αίματα νωπά πάνω στη λαμαρίνα και πίσω, τρία ταλαίπωρα κυνηγόσκυλα δεμένα απ’ το λαιμό με κοντές αλυσίδες.

Κάπου εκεί γύρω, οι κυνηγοί θα καμάρωναν για το κατόρθωμά τους.

Εύγε τους λοιπόν!!!

Όταν η Ελληνική Φύση αργοπεθαίνει, χάρη στη ρώμη τους, θα την αποτελειώσουμε μια ώρα αρχύτερα.

Βασίλης Μήτσου
Σκάρφεια Φθιώτιδος

v_mitsou@yahoo.gr

http://paratiritirio-perivallontos.blogspot.com/2010/11/blog-post.html

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! Reuters: To ευρώ δε θα υπάρχει σε 10-15 χρόνια...

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Γνωστοί Αμερικανοί διαχειριστές επενδυτικών ταμείων προβλέπουν τη διάλυση του ευρώ ή την έξοδο από αυτό...

για χώρες της Περιφέρειας της Ευρωζώνης - όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Ο Τζιμ Ρότζερς, συνιδρυτής με τον Τζορτζ Σόρος του επενδυτικού ταμείου Quantum Fund, είπε, στο πλαίσιο του συνέδριου που διοργάνωσε το πρακτορείο Reuters, για τις επενδυτικές προοπτικές το 2011, ότι η διαχείριση της κρίσης χρέους της Ευρώπης είναι κακή και θα μπορούσε να έχει ως επακόλουθο το τέλος του κοινού νομίσματος.

«Οι Ευρωπαίοι διαβρώνουν την αξία του ευρώ και...... την αξία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Το ευρώ δεν θα υφίσταται σε 10-15 χρόνια», εκτίμησε. Ο Ρότζερς χαρακτήρισε το σχέδιο διάσωσης της Ιρλανδίας κακό από οικονομική και από ηθική άποψη. «Η Πορτογαλία και η Ισπανία μπορεί να είναι οι επόμενες δύο χώρες που θα ζητήσουν βοήθεια», είπε.

Δυσοίωνες ήταν οι προβλέψεις του για την αμερικανική οικονομία, για την οποία είπε ότι μπορεί να είναι χαμένη η επόμενη δεκαετία ή και δύο δεκαετίες, λόγω της αύξησης του δημόσιου χρέους για να σωθούν οι προβληματικές τράπεζες, μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση.

Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει τρεις Αμερικανούς διαχειριστές κεφαλαίων, οι οποίοι προέβλεψαν τη χρεοκοπία της Αργεντινής τον Δεκέμβριο του 2001, οι οποίοι θεωρούν ότι η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη έχει πολλά κοινά στοιχεία με την κρίση της Αργεντινής.

Ο Τζόζεφ Μπάιντερ, σήμερα επικεφαλής επενδύσεων στο Ταμείο Consilium Investment Management, στοιχηματίζει ότι η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία θα αναδιαρθρώσουν τα χρέη τους και θα αφήσουν το ευρώ.

Ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν, επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου σε κεφάλαια ταμείου επενδύσεων σε ομόλογα, είπε στη τηλεόραση του CNBC ότι η Πορτογαλία πιθανότατα θα ζητήσει βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ και ορισμένες χώρες θα εγκαταλείψουν το ευρώ, στα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς οι οικονομίες τους αποκλίνουν από την οικονομία της Γερμανίας.

Το δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει και δηλώσεις του Ντομίνγκο Καβάλο, υπουργού Οικονομικών της Αργεντινής, που παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2001 όταν η χώρα του χρεοκόπησε, σύμφωνα με τις οποίες, το ΔΝΤ και η ΕΕ πρέπει να αγοράσουν όλο το χρέος της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, σε τιμές αγοράς σε μία διαδικασία συντεταγμένης αναδιάρθρωσής του, ενώ η Πορτογαλία και η Ισπανία πρέπει να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και το φορολογικό σύστημα.

«Αν δεν κάνουν (σ.σ.: η ΕΕ και το ΔΝΤ) κάτι επιπλέον πιο γρήγορα, αυτό μπορεί να βλάψει τις κυβερνήσεις, επειδή οι πολίτες σε αυτές τις χώρες δεν θα αντέξουν τον αποπληθωρισμό και την ύφεση, που συνοδεύουν τη δημοσιονομική προσαρμογή», είπε ο κ. Καβάλο, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει πολιτική κρίση με ακραίο τρόπο, όπως συνέβη στην Αργεντινή.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δεν πληρώνουμε - ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ , 5 μμ - ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ- ΣΠΡΩΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ


http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/ και http://www.oxidiodia.gr/

ΑΠΛΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ -ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΑΠΛΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ

Αρνούμαστε να υπογράψουμε οτιδήποτε

Οδηγίες για το πως δεν πληρώνουμε τα διόδια

1. Φτάνουμε με το αυτοκίνητο μας μπροστά στην μπάρα – Δεν ανοίγουμε συζήτηση με τον υπάλληλο.

2. Κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο μας.

3. Σπρώχνουμε την μπάρα προς τα εμπρός σαν να ανοίγουμε μία πόρτα και όχι προς τα πάνω.

4. Η μπάρα πηγαίνει προς το πλάι και δεν παθαίνει καμιά φθορά

5. Ακούγεται ένας ήχος σειρήνας που δεν του δίνουμε καμιά σημασία

6. Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο μας και συνεχίζουμε τον δρόμο μας.

Στην όλη διαδικασία (άρνησης πληρωμής) δεν επιτρέπεται να επέμβει ούτε η Αστυνομία (αφού δεν κάνουμε καμία παράβαση του Κ.Ο.Κ.) , ούτε η Εφορία (μια που η άρνηση πληρωμής είναι διαφορά μεταξύ ιδιωτών).

Περισσότερες πληροφορίες και νομικές συμβουλές μπορείτε να λάβετε από τα μέλη των «Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων Ενάντια στα Διόδια.
 
 
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 
 
- Άρθρο 5: Καθένας έχει το δικαίωμα να … συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας (§1). Η προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Κανένας δεν καταδιώκεται ή συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος. (§3). Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη μετακίνηση ή εγκατάσταση στη χώρα… (§4).


- Άρθρο 6: Κανένας δεν συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται χωρίς αιτιολογημένο δικαστικό ένταλμα, που πρέπει να επιδοθεί τη στιγμή που γίνεται η σύλληψη ή η προφυλάκιση. Εξαιρούνται τα αυτόφωρα εγκλήματα (§1).

- Άρθρο 7: Έγκλημα δεν υπάρχει ούτε ποινή επιβάλλεται χωρίς νόμο… (§1).

- Άρθρο 11: Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα (§1).

http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.com/

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com