Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Τη δημοσιοποίηση των επιστολών Παπανδρέου - Ερντογάν ζητά ο Σαμαράς.


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Τη δημοσίευση των επιστολών που έχουν ανταλλάξει οι πρωθυπουργοί της Ελλάδος και της Τουρκίας ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς «προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενό τους η πολιτική ηγεσία της χώρας, ώστε να τοποθετηθεί υπεύθυνα για την πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων».


Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι προκαλεί έντονο προβληματισμό η απόκρυψη του συνολικού περιεχομένου των επιστολών, επικείμενης μάλιστα της συνάντησης των δύο στο Νταβός και της προγραμματισμένης επίσκεψης του κ. Ερντογάν στην Αθήνα. «Ενισχύεται έτσι η εντύπωση, που από καιρό είχα επισημάνει, ότι η χώρα μας διολισθαίνει σε διμερή διάλογο με την Τουρκία, εφ’ όλης της ύλης και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών. Και τούτο, την ώρα που η Τουρκία σαφέστατα προσθέτει ολοένα και περισσότερα ‘’προβλήματα και διεκδικήσεις’’ στην ατζέντα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων», τονίζει ο κ. Σαμαράς.

Από .....tvxs.gr

Απάντηση Κομισιόν στον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή για την καταβολή των ενισχύσεων που συνδέεται με την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Στο κορυφαίο ζήτημα της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων, το οποίο έχει αναδειχθεί σε θέμα-κλειδί για τις αγροτικές κινητοποιήσεις «ώστε να πληρωθούν οι Έλληνες αγρότες» για τις ενισχύσεις του 2009, απαντά η Κομισιόν.

Σε ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Χουντής ζητούσε από την Ευρ. Επιτροπή να δοθεί εύλογη παράταση πέραν της 31ης Ιανουαρίου 2010 ώστε «να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων και οι έλεγχοι, αφού το έργο έχει ξεκινήσει και εκτελείται, προκειμένου να μη χάσουν οι Έλληνες παραγωγοί τις επιδοτήσεις του 2009».

Στην απάντησή της, η αρμόδια Επίτροπος κα Μπόελ, που έφτασε σήμερα στο γραφείο του ευρωβουλευτή, αφού δίνει ένα ιστορικό της υπόθεσης της ψηφιοποίησης απαντά με ένα «ήξεις αφήξεις» στο θέμα της καταληκτικής ημερομηνίας για την ολοκλήρωση της ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων, που προκαλεί ερωτηματικά για την μελλοντική δυνατότητα ικανοποίησης των αιτημάτων των αγροτών.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Μπόελ σημειώνει: «βάσει των ελληνικών διαδικασιών εφαρμογής για την υποβολή αιτήσεων του 2009 ζητείται από τους έλληνες γεωργούς, για να είναι επιλέξιμη η αίτησή τους, να αναγνωρίζουν τα αγροτεμάχιά τους για τα οποία υποβάλλουν αίτηση και σε ψηφιακή μορφή… Η απαίτηση αυτή ήταν σαφής εξαρχής»

Και τονίζει ότι: «Για να αποφευχθεί η διακοπή της καταβολής των ενισχύσεων σε όλους τους γεωργούς διότι ορισμένοι γεωργοί δεν έχουν ολοκληρώσει την ψηφιοποίησή τους, η Επιτροπή θεωρεί ότι είναι αναγκαίο να καθορισθεί καταληκτική ημερομηνία μετά την οποία η ολοκλήρωση των αιτήσεων ενισχύσεων από τους γεωργούς δεν γίνεται πλέον αποδεκτή. Επιπλέον, είναι αναγκαίο η ημερομηνία αυτή να μην υπονομεύσει το έτος υποβολής αιτήσεων 2010.» και διευκρινίζει ότι: «η Επιτροπή μολονότι αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε εξαιρετικές περιστάσεις στην υποβολή αιτήσεων των γεωργών, έπρεπε να εξασφαλίσει ότι είχαν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα ώστε οι γεωργοί να μη χάσουν τις πριμοδοτήσεις τους εφόσον είχαν εκπληρώσει την υποχρέωσή τους να υποβάλουν όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες.»

Στην συνέχεια της απάντησής της η κα Μπόελ καταλήγει ότι: «Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή προετοίμασε κανονισμό για παρέκκλιση από την επιβολή μειώσεων ή αποκλεισμών, όπως αναφέρεται στο άρθρο 21 παράγραφος 1 του κανονισμού 796/2004, υπό τον όρο ότι η ψηφιακή αναγνώριση περιλαμβάνεται στην ενιαία αίτηση των γεωργών που υποβάλλεται εντός προθεσμίας η οποία παρέχει σε πολλούς έλληνες γεωργούς τη δυνατότητα να συμπληρώσουν τα ελλιπή στοιχεία στο μεταξύ διάστημα καθώς και διασφαλίζει την ταχεία διεκπεραίωση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν το 2009 για την αποφυγή άσκοπων καθυστερήσεων στους ελέγχους και στη μεταγενέστερη καταβολή των ενισχύσεων στους γεωργούς. Κρίθηκε σκόπιμο να καθορισθεί η 31η Ιανουαρίου 2010 ως καταληκτική ημερομηνία μέχρι την οποία οι γεωργοί μπορούν να συμπληρώσουν την ψηφιακή αναγνώριση. Ωστόσο, για να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες όσον αφορά τους γεωργούς στα μικρά νησιά του Αιγαίου καθορίστηκε η 15η Φεβρουαρίου 2010.»



27.1.2010 Γραφείο Τύπου

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. κ. Χρήστος Σταϊκούρας, επισήμανε στην εισηγησή του που έκανε στην Ολομέλεια της Βουλής, τα ακόλουθα για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στην Υπόθεση Siemens


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2010

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας στην Εισήγησή του στην Ολομέλεια της Βουλής επί της Προτάσεως του ΠΑ.ΣΟ.Κ για τη «Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens», έκανε, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες επισημάνσεις.

Ως προς το περιεχόμενο της πρότασης, δήλωσε: «Η υποβληθείσα πρόταση είναι παραπλανητική, υποκριτική και αποσπασματική. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επιχειρεί μετάθεση ευθυνών και επιδίδεται σε ασκήσεις παραπληροφόρησης. Η πρόταση περιέχει ατυχείς και αβάσιμες εκφράσεις όπως «χειραγώγηση της πορείας των ερευνών από την προηγούμενη Κυβέρνηση της Ν.Δ.» και «υπόνοιες για ανοίκειες κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Η παραπομπή, στη Δικαιοσύνη, υποθέσεων που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης δεν είναι πράξη συγκάλυψης. Αποτελεί απόδειξη σεβασμού και εμπιστοσύνης στους θεσμούς.»

Ως προς τη χρονική στιγμή συζήτησης της πρότασης, δήλωσε: «Είναι προφανής η προσπάθεια της Κυβέρνησης, με την κατάθεση των προτάσεων για τη σύσταση των Εξεταστικών Επιτροπών, να αλλάξει την ημερήσια διάταξη, να αποπροσανατολίσει τον Ελληνικό λαό από τα τεράστια προβλήματα της Οικονομίας, προβλήματα που προκαλεί και συσσωρεύει η κυβερνητική ανεπάρκεια, αναβλητικότητα και αναποφασιστικότητα.»

Κλείνοντας την Εισήγησή του ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως: «Η θέση της Ν.Δ. σε θέματα διαφάνειας είναι ξεκάθαρη και αταλάντευτη. Τοποθετείται θετικά στην πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για λόγους πολιτικής εντιμότητας και θεσμικής υπευθυνότητας.»

Εγκρίθηκε η Εξεταστική για Siemens


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens. Η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, με εκατέρωθεν βολές.


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παντελής Οικονόμου, αναφερόμενος στην επιστολή Καραμανλή προς τον Μ. Χριστοφοράκο, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία να αποκαλυφθεί η αλήθεια..

Εκ μέρους της ΝΔ, ο Προκόπης Παυλόπουλος διαμήνυσε ότι "τα πλήρη στοιχεία της υπόθεσης δεν θα τα καλύψουν οι κραυγές και ψίθυροι" και διευκρίνισε ότι το κόμμα του δεν θα ανεχθεί επιμερισμό ευθυνών ή επικοινωνιακά παιχνίδια.

"Ετοιμαστείτε για την εξόδιο ακολουθία του κυρίου Καραμανλή", τόνισε απευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρη.

"Είναι σύνηθες φαινόμενο να γίνεται η χρηματοδότηση πάνω ή κάτω από το τραπέζι υπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου", δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

"Αν πραγματικά η κυβερνητική παράταξη έχει την πρόθεση να διερευνήσει την υπόθεση σε βάθος χρόνου", διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι "αναπαράγουν ίδιες πολιτικές που γεννούν υποθέσεις σαν τη Siemens, το Βατοπέδι, το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου".

Ενόχληση στο περιβάλλον Καραμανλή

"Έχουν όλα εξηγηθεί- συντηρούν ένα θέμα που δεν υπάρχει για δικούς τους λόγους", διαμηνύει το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

Η εν λόγω παρέμβαση έρχεται κυρίως ως απάντηση σε εσωκομματικές βολές. Βουλευτές της ΝΔ άφησαν υπονοούμενα κατά του πρώην πρωθυπουργού. "Χρήζει διευκρινίσεων" είπε για την επιστολή Καραμανλή προς Χριστοφοράκο ο Β. Μιχαλολιάκος, "να διερευνηθεί το θέμα" ζήτησε και ο Γ. Γιακουμάτος.

Από.......Nooz.gr

Γιώργος : Μακάρι να έδινα λύση με μια απόφαση ....


Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com

"Όχι στα ΜΑΤ" αποφασίστηκε από την κυβέρνηση στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του κ. Θ. Πάγκαλου και παρουσία της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κυρίας Κατερίνας Μπατζελή , του υφυπουργού κ. Μ. Καρχιμάκη, του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γ. Πεταλωτή, του κ. Ν.Αθανασάκη και του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ κ. Σ. Ξυνίδη.

Στη σύσκεψη, η οποία έγινε για την πολιτική διαχείριση των κινητοποιήσεων, συζητήθηκαν οι οικονομικές επιπτώσεις και η δικαστική λύση. Εν τω μεταξύ λόγω των ακραίων μορφών αντίδρασης "κόκκινων" και "γαλάζιων" αγροτοσυνδικαλιστών επιδιώκεται η πολιτική απομόνωση τους καθώς από την πλευρά της ΝΔ ενώ ο Α.Σαμαράς καταδικάζει τα μπλόκα ο επικεφαλής των «γαλάζιων» κ. Χρ. Σιδηρόπουλος είναι αναφανδόν υπέρ.

Από την πλευρά του ο πρωθουπουργός συζητώντας με δημοσιογράφους στο Στρασβούργο είπε "Μακάρι να μπορούσαμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα με μία απόφαση" κάνοντας λόγο για ζητήματα από τη δομή του συνεταιριστικού κινήματος, το μάρκετινγκ, την εκπαίδευση, έως την κατανομή των δικαιωμάτων και παραπέμποντας σε αυτά που είχε πει για τερματισμό των πελατειακών διευθετήσεων ενώ έκανε έκκληση για άνοιγμα των μπλόκων.

Τον κατευνασμό των κινητοποιήσεων έχει στόχο και η κα Κ. Μπατζελή, η οποία ανέπτυξε όλο το πλαίσιο των θεσμικών παρεμβάσεων που σχεδιάζεται μέχρι Απρίλιο ενώ επανέλαβε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσων οικονομικών ενισχύσεων αλλά έκανε γνωστό ότι κατά το 2010 οι αγρότες θα εισπράξουν 5,52 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 4,38 δισ. ευρώ θα είναι το σύνολο των ενισχύσεων, 260 εκατ. ευρώ το σύνολο της επιστροφής φόρου και 880 εκατ. ευρώ θα είναι το σύνολο των οικονομικών απολαβών από την κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Από ....i-reportergr

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΛΙ Η ΠΟΡΘΜΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΓ.ΚΩΝΣΑΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΛΥΧΑΔΑΣ!


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com
Επαναλειτουργεί η πορθμιακή γραμμή Αγ. Κων/νος – Αγ. Γεώργιος Λιχάδας μετά την δρομολόγηση του Φέρυ μπόουτ ΑΙΑΝΤΑΣ σε αντικατάσταση του πλοίου που είχε αποσυρθεί λόγω συμπλήρωσης 35ετίας και είχε αφήσει χωρίς συγκοινωνία την περιοχή. Το πρώτο δρομολόγιο του πλοίου έφερε και πάλι χαμόγελα στους κατοίκους του Αγ. Γεωργίου και της Λιχάδας που ξαναβγαίνουν από την απομόνωση προσβλέποντας και στην αύξηση του τουρισμού την νέα περίοδο.

Από....Lamiafm1

64 εκατομμύρια για ανάπλαση καζίνο‏...


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Tο Δελτίο του Πόντικα

βαρύς χιονιάς χωρίς επιδοτήσεις, μεταγραφές (Τόρο αντί Αλμούνια) στασιμότητα σε Ολυμπιακό - ΑΕΚ, 64.000.000 για ανάπλαση καζίνο!


1. Βαρύς χιονιάς αλλά και πανικός στους δρόμους, στους κόμβους και στις παρακαμπτηρίους, τα τρακτέρ παραπέμπουν τους οδηγούς των εθνικών οδών να περιηγηθούν τοπεία και να γνωρίσουν ατραπούς και μονοπάτια για τουριστικούς λόγους... Αυτό συνέβη και στα Τέμπη, όπου -λόγω φουρνέλων- βράχοι και ογκόλιθοι οδηγούν τους οδηγούς στη φύση...

2. Και ενώ τα τρακτέρ παραμένουν στους κόμβους, οι συνδικαλιστές με αγροτικά τζιπ κατέλαβαν την πλατεία Κολωνακίου παραγγέλνοντας φραπέδες και ουίσκια...

3. Σάλιο δεν υπάρχει για τους...

πραγματικούς αγρότες, ροχάλες πολλές για τους μεσάζοντες συνδικαλιστές...

4. Οι μεταγραφές στην Ε.Ε. συνεχίζονται, φεύγει Αλμούνια, έρχεται Τόρες, στην ΑΕΚ οι μάνατζερ απαιτούν πώληση Σκόκου, στον Ολυμπιακό οπαδοί ζητούν απομάκρυνση Κόκκαλη και έλευση Αγγελόπουλων.

5. Το κράτος μοιράζει προς ανέργους δελτία τροφίμων - να κονομήσουν και τα "χειμαζόμενα" σουπερμάρκετ...

6.Το συγκρότημα του καζίνο, που δεσπόζει της πόλης, αποτελείται από 18.000 τετρ. μέτρα και πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανάπλασης ύψους 64 εκατομμυρίων ευρώ!!!

Στο καζίνο υπάρχουν 53 τραπέζια τζόγου και 508 μηχανήματα που αν και κουλοχέρηδες ξαφρίζουν πορτοφόλια...

Υπάρχει και αίθουσα VIP (αν έχεις μπαγιόκο και λαθρομετανάστης νά σαι, σε δέχονται με υποκλίσεις) με 9 τραπέζια αρπάχτρες.

Ως γνωστόν, η φοροδιαφυγή, η παραοικονομία, τα ειδικά επιδόματα και οι επιδοτήσεις, ανεβάζουν στα ύψη την κίνηση των καζίνων.

Από  .........press.gr

Και επίσημο "ναί" από τον Σαμαρά για την επανεκλογή Παπούλια...


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς γνωστοποίησε την πρότασή του για ανανέωση της θητείας του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, απέστειλε προσωπική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, στην οποία αναφέρει ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας προτείνει την ανανέωση της θητείας, στο αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, του σημερινού Προέδρου κ. Κάρολου Παπούλια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Από....Press-gr

Τι άλλο μπορεί να κάνει ο πολίτης ???

Αναρτήθηκε από .....energoipoliteskv.blogspot.com

ΑΠΟ ΟΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ



                                                                                                          
 Η καταδίκη της χώρας μας, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον μήνα που διανύουμε, 

 αφορούσε την διαχείριση των υποπροϊόντων των σφαγείων.
                                                                                
 Χθές, 26-1-2010, έγινε η δίκη των υπευθύνων των σφαγείων της Βέροιας, στη Βέροια.

 Η απόφαση κατά πλειοψηφία, μειοψήφησε η Πρόεδρος, ήταν ”αθώοι όλοι».

 Ενώ προηγήθηκε η καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στη Βέροια αθωώθηκαν.

 Στη αθώωση, βοήθησαν και οι «υπηρεσίες» της «Νομαρχίας».

 Δήλωσαν ότι έκαναν ελέγχους και τα βρήκαν όλα εντάξει

 Έκαναν μάλιστα και αναλύσεις που απέδειξαν ότι όλα ήταν όπως έπρεπε.

 Οι φωτογραφίες, δείχνουν ποια ήταν η κατάσταση πραγματικά.
                                                   
 Μετά πο αυτήν την εξέλιξη, τι δυνατότητες έχει ο πολίτης για να προστατέψει
              
την  δημόσια υγεία  και το περιβάλλον;




Αυτό το κείμενο, είναι ενημερωτικό.

Δεν κρίνει την απόφαση της ανεξάρτητης                            Ελληνικής Δικαιοσύνης.




Το παρακάτω, είναι μέρος της καταδίκης της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

 






«Η Ελληνική Δημοκρατία, μη εφαρμόζοντας ορθώς τον κανονισμό (ΕΚ) 1774/2002 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 3ης Οκτωβρίου 2002, για τον καθορισμό υγειονομικών κανόνων σχετικά με τα ζωικά υποπροϊόντα που δεν προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο, και μη επιβάλλοντας τις δέουσες κυρώσεις όσον αφορά την ταφή των αποβλήτων χωρίς προηγούμενη μεταποίηση, την απουσία επίσημων ελέγχων, καθώς και τις πλημμέλειες στη διαδικασία εγκρίσεως των εγκαταστάσεων διαχειρίσεως των ζωικών υποπροϊόντων και στη διαδικασία αποτεφρώσεως του υλικού ειδικού κινδύνου, παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει από τα άρθρα 4, παράγραφος 2, στοιχεία α΄ και γ΄, 5, παράγραφος 2, στοιχείο γ΄, 6, παράγραφος 2, στοιχείο β΄, 10 έως 15, 17, 18 και 26 του κανονισμού αυτού.»


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από ....energoipoliteskv.blogspot.com