Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΕΔΚ Φθιώτιδας, ΔΕΥΑ Λαμίας και μη κυβερνητικές οργανώσεις υποβάλλουν πρόταση για την Διάσωση και προστασία Μαλιακού, Σπερχειού

Αναρτήθηκε από........energoipoliteskv.blogspot.com

Συνέντευξη τύπου, με σκοπό την παρουσίαση της πρότασης για υλοποίηση προγράμματος για την Διάσωση και προστασία του Μαλιακού, του Σπερχειού και των Παραποτάμων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΤΕΔΚ Φθιώτιδας.
Ο Δήμος Λαμιέων με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η...

... ΤΕΔΚ Φθιώτιδας, η ΔΕΥΑ Λαμίας, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις «ΒΙΟΖΩ» Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών «ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ» ο περιβαλλοντικός οργανισμός «ΓΡΑΙΓΟΣ» και το ΠΑΚΟΕ υποβάλουν πρόταση στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+ για υλοποίηση προγράμματος για την Διάσωση και προστασία του Μαλιακού, Σπερχειού & Παραποτάμων με στόχους:
- Την προστασία, διατήρηση, αποκατάσταση, παρακολούθηση και διευκόλυνση της λειτουργίας των οικολογικών ενδιαιτημάτων, της άγριας πανίδας και χλωρίδας της περιοχής “NATURA 2000” με κωδ. GR 244002, με στόχο να σταματήσει η απώλεια της βιοποικιλότητας, συμπεριλαμβανόμενης και της ποικιλότητας των γενετικών πόρων.
- Συλλογή των στοιχείων της πανίδας, χλωρίδας και λοιπών στοιχείων τεκμηρίωσης της Λεκάνης απορροής του Σπερχειού (NAΤURA με κωδ. GR 244002). Καταγραφή των απειλούμενων ειδών και επισήμανση των κινδύνων και απειλών για την περιοχή (Καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και προκαταρκτική μελέτη ρύπανσης και επιπτώσεων στο οικοσύστημα της περιοχής).
- Δημιουργία προτύπων παρεμβάσεων και διαβούλευση με τους φορείς της περιοχής και άλλους επιστημονικούς φορείς για τις προτεινόμενες παρεμβάσεις.

Από LamiaNews

Έναρξη της εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων

Αναρτήθηκε από........energoipoliteskv.blogspot.com


Κυριακή, 13 Σεπτέμβριος 2009 12:57

Ειδήσεις - Δελτία Τύπου

Νίκος Χρυσόγελος και Ιωάννα Κοντούλη οι επικεφαλής

Δυναμικό ξεκίνημα για την εκστρατεία των Οικολόγων Πράσινων αποτελεί το Εκλογικό Συνέδριο του κόμματος που ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου.

Με συμμετοχή εκατοντάδων συνέδρων από όλη την Ελλάδα και με ζωντανό και πλούσιο διάλογο, οριστικοποιήθηκαν οι βασικοί άξονες της εκστρατείας και υπερψηφίστηκε η εκλογική διακήρυξη, με κεντρικό σύνθημα «Οικολόγοι Πράσινοι - Ψήφος συνείδησης». Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταθέτουν ολοκληρωμένα ψηφοδέλτια σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Το συνέδριο αποφάσισε ότι θα υπάρχει επικεφαλής της εκλογικής καμπάνιας. Μετά από ψηφοφορία, ως κεντρικά πρόσωπα της εκστρατείας αναδείχθηκαν ο Νίκος Χρυσόγελος ως 1ος επικεφαλής και η Ιωάννα Κοντούλη ως 2η επικεφαλής.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, πρώτος επικεφαλής της εκλογικής καμπάνιας: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν τους πολίτες να ακολουθήσουν τη φωνή της συνείδησής τους, να επιλέξουν πώς θέλουν να ζουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους, ποιο θέλουν να είναι το μέλλον της χώρας μας. Έχουμε συνεκτικές προτάσεις, πράσινες λύσεις για την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον. Η παρουσία τους στη Βουλή θα συμβάλει στην αλλαγή της πολιτικής και τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών. Είναι η ώρα των κρίσιμων επιλογών».

Όπως δήλωσε η Ιωάννα Κοντούλη, δεύτερη επικεφαλής της εκλογικής καμπάνιας: «Ξεκινάμε μια συλλογική προσπάθεια απεύθυνσης στους ψηφοφόρους σε όλη την Ελλάδα να ακούσουν την φωνή της συνείδησης τους και ξεπερνώντας τον στείρο αρνητισμό να ψηφίσουν για να ξεφύγουμε από την απογοητευτική αντίληψη του «τίποτα δεν αλλάζει και τίποτα δεν μπορεί να γίνει». Έχουμε θετικές προτάσεις και νέες ιδέες. Την θετική προοπτική για το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας πρέπει να την επανασχεδιάσουμε ως κοινωνία και οι Οικολόγοι Πράσινοι μπορούν και θα βοηθήσουν σε αυτό. Αποτελούμε μια ελπίδα για την πολιτική του αύριο που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Από ecogreens-gr.org

Νέα καθημερινή εφημερίδα από αύριο στην Κεντρική Ελλάδα

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com


Κυκλοφορεί από αύριο Τρίτη 15/9, νέα καθημερινή εφημερίδα στη Φθιώτιδα και γενικότερα στην Κεντρική Ελλάδα.
Ο τίτλος της εφημερίδας είναι "Ημέρα" και εκδίδεται από την ίδια εταιρεία που κυκλοφορεί ήδη στη Φθιώτιδα την εφημερίδα "σέντρα"
Καλή επιτυχία

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα

Αναρτήθηκε από..........energoipoliteskv.blogspot.com


Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα μετά από συνεδρίαση της Νομαρχιακής συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας και μέσα σε κλίμα συσπείρωσης και αισιοδοξίας, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, συζήτησε θέματα οργάνωσης του εκλογικού αγώνα.
Επίσης, μετά από γόνιμο διάλογο και με δημοκρατικές διαδικασίες επέλεξε τους υποψήφιους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο στο Νομό...

Υποψήφιοι είναι:
1. Γρεβενίτης Νικόλαος Θωμά
2. Θεοδοσίου Κωνσταντίνος Χαραλάμπους
3. Θεοχάρη Αικατερίνη Σπυρίδωνα
4. Κώτσιαλος Κωνσταντίνος Γεωργίου
5. Λέβα Βασιλική Κωνσταντίνου
6. Πολύμερος Χρήστος Νικολάου
7. Σταματόπουλος Δημήτριος Γεωργίου

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας
Την Κυριακή 13/9/09 συνεδρίασε η Νομαρχιακή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας και μέσα σε κλίμα συσπείρωσης και αισιοδοξίας συζήτησε θέματα οργάνωσης του εκλογικού αγώνα. Επίσης, μετά από γόνιμο διάλογο και με δημοκρατικές διαδικασίες επέλεξε τους υποψήφιους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο στο Νομό.
Όπως τονίστηκε, το διάστημα που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας πέτυχε μια συλλογική και δημοκρατική λειτουργία ενώ με τις προτάσεις και τις κινηματικές του δράσεις έδωσε ένα δυναμικό παρόν στους κοινωνικούς αγώνες που αναπτύχτηκαν στη περιοχή μας.

Στη κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 4Ης Οκτώβρη που γίνεται μέσα σε μια πολιτική συγκυρία παρατεταμένης πολιτικής και οικονομικής κρίσης, τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό συνεχίζουν με ενότητα και αποφασιστικότητα και δίνουν όλες τις δυνάμεις τους
- για την προάσπιση του ενωτικού μας εγχειρήματος
- την ενίσχυση της παρουσίας της ριζοσπαστικής αριστεράς στη βουλή και τους κοινωνικούς αγώνες
- για την ανατροπή του φθαρμένου πολιτικού σκηνικού της δικομματικής εναλλαγής με στόχο η ξεχασμένη κοινωνία και οι ανάγκες της να μπουν στο επίκεντρο των ασκούμενων πολιτικών.

Πρωτοσέλιδο "σέντρας"

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com