Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Οικογενειοκρατία ; Μπααα !!!!!!!!

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com



Αλευράς Νάσος (Α Αθηνών ΠΑΣΟΚ), Αναγνωστόπουλος Γεώργιος (Καρδίτσα ΝΔ), Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης (Β Αθηνων ΝΔ), Βολουδάκης Μανούσος (Χανίων ΝΔ), Γιαννακοπούλου Νάντια (Μεσσηνία ΠΑΣΟΚ), Γεννηματά Φώφη (Α Αθηνών ΠΑΣΟΚ), Ι.Γιαννόπουλος Ιωάννης (Αρκαδία ΠΑΣΟΚ), Αθ. Γικόνογλου (Ημαθία ΠΑΣΟΚ), Δαβάκης Αθανάσιος (Λακωνίας ΝΔ), Διαμαντίδης Ιωάννης (Β Πειραίά ΠΑΣΟΚ), Δροσογιάννης Δημητριος (Φθιώτιδος ΠΑΣΟΚ), Κατερίνα Καλαμακίδη (Εύβοια ΠΑΣΟΚ), Καλαντζάκου Σοφία (Μεσσηνίας ΝΔ), Καλογιάννης Σταύρος (Ιωαννίνων ΝΔ), Κανελλοπούλου Κρινιώ (Ηλείας ΝΔ), Καραμανλής Αχιλλέας (Σερρών ΝΔ), Καραμανλής Κωστας (ΝΔ), Καστανίδης Χάρης (Α Θεσσαλονίκης ΠΑΣΟΚ), Κατσιγάννης Αθανάσιος (Υπόλοιπο Αττικής ΝΔ), Κατσιφάρας Απόστολος (Αχαίας ΠΑΣΟΚ), Κεδίκογλου Σίμος (Ευβοιας ΝΔ), Κεφαλίδου Χαρά (Δράμα ΠΑΣΟΚ), Κεφαλογιάννη Όλγα (Ρεθύμνου ΝΔ), Κεφαλογιάννης Μανώλης (Ρεθύμνου ΝΔ), Κλαυδιανού Μαρία (Ζάκυνθος ΠΑΣΟΚ), Λιβανός Σπήλιος (Αιτωλοακαρνανίας ΝΔ),Μακρή Ζέττα (Μαγνησίας ΝΔ), Μανούσου – Μπινοπούλου Αριάδνη(Κυκλάδων ΝΔ),.Μεϊμαράκης Βαγγέλης (Β Αθήνας ΝΔ), Μητσοτάκης Κυριάκος (Β Αθήνας ΝΔ), Μπακογιάννη Ντόρα (Α Αθηνών ΝΔ), Μπαντουβάς Κωνσταντίνος (Ηρακλείου ΝΔ),Μπασαγιάκος Ευάγγελος (Βοιωτία ΝΔ) , Μπασαγιάννης Νάσος (Αιτωλοακαρνανία ΠΑΣΟΚ), Μπεκίρης Μιχάλης (Αχαίας ΝΔ), Ντεντιδάκη Έλλη (Α΄ Πειραιά ΠΑΣΟΚ) Παναγιωτόπουλος Νίκος (Καβάλας ΝΔ), Π.Παπαγιαβή (Αχαΐα ΠΑΣΟΚ), Παπαδημητρίου Έλσα (Αργολίδας ΝΔ), Παπαδόγγονας Διονύσιος (Α Αθηνών ΝΔ), Παπακωνσταντίνου Γεώργιος (Κοζάνης ΝΔ), Παπαληγούρας Αναστάσιος (Κορινθίας ΝΔ), Παπαντρέου Γιώργος (ΠΑΣΟΚ),Πετραλιά – Πάλλη Φάνη (Β Αθηνών ΝΔ),Περλεπέ-Σηφουνάκη Αικατερίνη (Εύβοιας ΠΑΣΟΚ), Αννα Ροκοφύλλου (Α΄ Αθήνας ΠΑΣΟΚ), Σαμαράς Αντώνης (Μεσσηνίας ΝΔ), Σκούλας Ιωάννης (Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ), Θωμά Στάικου (Φθιώτιδος ΠΑΣΟΚ), Σταϊκούρας Χρήστος (Φθιώτιδος ΝΔ), Ταλιαδούρος Σπυρίδων (Καρδίτσας ΝΔ), Τζιτζικώστας Απόστολος (Α΄ Θεσσαλονίκης ΝΔ) Φιλιππόπουλος Παναγιώτης (Μεσσηνίας ΠΑΣΟΚ), Φωτόπουλος Ασημάκης (Αιτωλοακαρνανίας ΝΔ), Γιώργος Χαραλαμπόπουλος (Β΄ Αθήνας ΠΑΣΟΚ)


Είναι όλοι τους παιδιά (κατά συντριπτική πλειοψηφία) και ανήψια πρώην βουλευτών. Γόνοι οικογενειών που άσκησαν και ασκούν εξουσία και θεωρούν πως αυτός ο τόπος δεν μπορεί να κυβερνηθεί χωρίς την παρουσία τους. Δημιούργησαν κομματική πελατεία (λόγω προσφοράς στον τόπο ή μήπως λόγω ρουσφετιών και εξυπηρετήσεων;) την οποία κληροδότησαν στους απογόνους τους λες και οι έδρες τους αποτελούν οικογενειακή επιχείρηση.
Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πως κάποιοι μπορεί να είναι άξιοι, ούτε κανείς μπορεί να στερήσει το δικαίωμα εκλογής κάποιου λόγω οικογενειακής παράδοσης. Όμως ο αριθμός τους, η νοοτροπία του συστήματος και το μέχρι τώρα δείγμα γραφής τους φανερώνει πως η επιλογή της ένταξης τους στα κοινά είναι αποτέλεσμα πως βλέπουν την πολιτική ως επαγγελματική σταδιοδρομία. Και θεωρούν την ψήφο μας ως το προϊόν της «αγέλης» τους.
Ας τους αφήσουμε εκτός Βουλής... Δε θα χαθούνε ούτε θα μείνουν άνεργοι…

από..... ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

"Είστε μία αυτιστική χώρα"!

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com



του Θανάση Μαυρίδη

Το περιστατικό που θα σας αναφέρουμε είναι πέρα για πέρα αληθινό και δείχνει τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα στις σχέσεις της με τους Ευρωπαίους εταίρους της. Σε σύσκεψη ευρωπαϊκού οργάνου υπουργός μεγάλης χώρας είπε επί λέξει στον Έλληνα συνάδελφό του: «Χρόνια τώρα μας λέτε ότι θα μειώσετε το έλλειμμα. Έχω κουραστεί να σας παρακολουθώ, είστε μία αυτιστική χώρα».

Σοκ! Και μη τολμήσει να πει κάποιος ότι την εποχή που εμείς δημιουργούσαμε τον μεγάλο πολιτισμό μας εκείνοι δεν είχαν ακόμη κατέβει από τις βελανιδιές και άλλα τέτοια γραφικά. Ούτε να επικαλεστεί ότι είμαστε «έθνος ανάδελφο» και ότι συνωμοτούν οι πάντες εναντίον μας. Αν κάποιος έχει κάνει κακό σε αυτή τη χώρα είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Είναι προσβλητικό να λέει ένας υπουργός μεγάλης χώρας στον Έλληνα ομόλογό του ότι είμαστε «αυτιστική χώρα». Ούτε και είναι πρέπον να χρησιμοποιεί κάποιος τέτοιες εκφράσεις που να συνδέονται με φυσικές αδυναμίες.

Ας σκεφτούμε, όμως, και τη δική τους θέση. Μας έχουν βαρεθεί. Έχουν πλέον βγει από τα ρούχα τους. Έχουν κουραστεί από τα ψέματα και τις παλινωδίες μας. Καιρό τώρα φωνάζουμε ότι τα πράγματα δεν είναι καλά και ότι μας περιμένουν δύσκολες μέρες στις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν επιμένουμε να είμαστε κλεισμένοι στον μικρόκοσμό μας και να κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει γύρω μας, αυτό δεν πρόκειται να μας σώσει απ’ ό,τι επακολουθήσει.

Μας λείπει η σοβαρότητα. Είμαστε αστείοι, όταν κάθε τρεις και λίγο δηλώνουμε διαφορετικά στοιχεία, όταν είμαστε ανακόλουθοι στις υποσχέσεις μας, όταν γινόμαστε κουτοπόνηροι Ανατολίτες και έχουμε ταυτόχρονα την απαίτηση να δέχονται οι άλλοι αδιαμαρτύρητα ό,τι τους σερβίρουμε.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η Ευρώπη δεν είναι μόνο κοινοτικά κονδύλια και δεξιώσεις. Έχουμε και υποχρεώσεις, τις οποίες συνήθως τις «ξεχνάμε». Επίσης, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν έχει κάποιος υποχρέωση να μας ανέχεται για πάντα μόνο και μόνο επειδή από αυτά εδώ τα χώματα ξεπήδησε ο δυτικός πολιτισμός. Το «γραμμάτιο» αυτό το έχουμε ήδη εισπράξει και μάλιστα πολλές φορές. Ζητήσαμε την κατανόηση των Ευρωπαίων για χίλια δύο θέματα και μας την έδωσαν. Τι κάναμε εμείς; Όχι μόνο δεν προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε τις υποσχέσεις μας, αλλά τους είπαμε πολλά και χοντρά ψέματα. Τους δώσαμε ψεύτικα νούμερα, τους παραπλανήσαμε, συμπεριφερθήκαμε με κακοπιστία. Γιατί, λοιπόν, να μας δώσουν τώρα άλλη «πίστωση χρόνου», γιατί να συνεχίσουν να μας ανέχονται;

«Είστε μία αυτιστική χώρα». Σε ποιο σημείο αγανάκτησης θα πρέπει να φτάσει ένας σοβαρός άνθρωπος για να μιλήσει με αυτό τον τρόπο; Ας αφήσουμε τους εγωισμούς και ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ποια ακριβώς είναι η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Ας ακούσουμε, έστω για μία φορά, τι μας λένε. Μπορεί και να επωφεληθούμε. Το βέβαιο είναι ότι αν συνεχίσουμε να στρουθοκαμηλίζουμε θα ξυπνήσουμε απότομα σε ένα περιβάλλον εντελώς αφιλόξενο...

Capital.gr

Σταθερό προβάδισμα και δημοσκοπική !!! αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com



Τελευταία ημέρα δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων η σημερινή με το ΠΑΣΟΚ να προηγείται με μεγάλη διαφορά της ΝΔ και να «κλειδώνει» δημοσκοπικά την αυτοδυναμία. Τη Δευτέρα θα διεξαχθεί το debate των έξι πολιτικών αρχηγών, όπως αποφάσισε η διακομματική επιτροπή, ενώ μένει να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες για την μονομαχία Καραμανλή – Παπανδρέου την Τρίτη

Δημοσκόπηση της ΜΑRC που δημοσιεύει η εφημερίδα το «Έθνος» το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 36,7 έναντι 29,2 της ΝΔ (διαφορά 7,5) και ακολουθούν: ΚΚΕ με 7,4% , ΛΑΟΣ με 5,7% , ΣΥΝ με 3,4% και Οικολόγοι με 1,6%. Η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος δίνει αυτοδυναμία στο ΠΑΣΟΚ με 153 έδρες

Δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Βήμα», το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 34,4% έναντι 27,6 της ΝΔ (διαφορά 6,8) και ακολουθούν: ΚΚΕ με 7,3% , ΛΑΟΣ με 5,1%, ΣΥΝ με 3,5% και Οικολόγοι με 2,5%. Και η Κάπα Research προβλέπει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ


CPO

Σε δημοσκόπηση της CPO που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Η ΣΦΗΝΑ» το ΠΑΣΟΚ προηγείται κατά 11 μονάδες της ΝΔ στην Β Αθήνας, ενώ και στην Α Αθήνας το ΠΑΣΟΚ έχει περάσει μπροστά και προηγείται κατά 3 μονάδες.

Στην Α Αθήνας, σε ότι αφορά τα πρόσωπα στη Νέα Δημοκρατία προηγείται η Ντόρα Μπακογιάννη και ακολουθούν Αβραμόπουλος Παυλόπουλος, Πιπιλή και Αλογοσκούφης. Στο ΠΑΣΟΚ προηγείται η Άννα Διαμαντοπούλου και ακολουθούν Σκανδαλίδης, Οικονόμου, Παπουτσής, Αλευράς.

Public Issue

Διαφορά έξι μονάδων, με αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ, καταγράφεται σε δημοσκόπηση της Public Issue για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εφημερίδα Καθημερινή, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 35,5%, το ΠΑΣΟΚ 41,5%, το ΚΚΕ 8,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4%, ο ΛΑΟΣ 6% και οι Οικολόγοι - Πράσινοι 2,5%.

Βάσει αυτών των αποτελεσμάτων, με τον ισχύονται εκλογικό νόμο, οι έδρες που συγκεντρώνει η ΝΔ ειναι 97, το ΠΑΣΟΚ 153, το ΚΚΕ 23, ο ΣΥΡΙΖΑ 11 και ο ΛΑΟΣ 16, ενω οι Οικολόγοι - Πράσινοι, σύμφωνα με την έρευνα, δεν μπαίνουν στη Βουλή.

MRB

Στις 6,2 ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της ιστοσελίδας Newstime. Βάσει της εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος προκύπτει ότι το ΠΑΣΟΚ κατακτά αυτοδυναμία, ενώ ο Γ. Παπανδρέου προηγείται του Κ. Καραμανλή στο ερώτημα για την "καταλληλότητα για πρωθυπουργός".

Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 35,9% έναντι 29,7% της ΝΔ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,4%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 13,2%.

Στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, η διαφορά ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία διευρύνεται στις 7 μονάδες . Σύμφωνα με τα παραπάνω το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 155 έδρες (άρα και αυτοδυναμία), η ΝΔ 96, το ΚΚΕ 22, ο ΛΑΟΣ 16 και ο ΣΥΡΙΖΑ 11.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση της MRB ο Γ. Παπανδρέου προηγείται του Κ. Καραμανλή, λαμβάνοντας 38,4% έναντι 37,7%.

Debate

H διακομματική επιτροπή καθόρισε τους όρους διεξαγωγής των τηλεοπτικών αναμετρήσεων. Όπως αποφασίσθηκε, την προσεχή Δευτέρα (21/9) στις 20:00 θα διεξαχθεί το debate των έξι πολιτικών αρχηγών, ενώ ένα 24ωρο αργότερα, την Τρίτη (22/9) θα πραγματοποιηθεί η μονομαχία Καραμανλή- Παπανδρέου, για την οποία, ωστόσο, δεν έχουν διευθετηθεί όλες οι λεπτομέρειες.

Από Nooz.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο "Λαμιακού Τύπου"

Αναρτήθηκε από...........energoipoliteskv.blogspot.com