Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Τετ α τετ Τσίπρα-Μητσοτάκη στο Μαξίμου πριν τη «σύγκρουση» στη Βουλή

Αναρτήθηκε από .........   energoipoliteskv.blogspot.com




ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

Στοχοπροσηλωμένος στη… διαφήμιση της συμφωνίας  είναι ο πρωθυπουργός με την αγωνία να βγει μπροστά επικοινωνιακά και να ανακτήσει το χαμένο έδαφος από τις ατέρμονες καθυστερήσεις.
Σήμερα, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τον κύκλο των πιο δύσκολων επαφών με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Στη 1.30 υποδέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγο πριν προγραμματιστεί η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τις αποφάσεις του Eurogroup όπου και αναμένεται οι κκ Τσίπρας-Μητσοτάκης να ανεβάσουν στα ύψη τους τόνους.
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά (12π) και με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα ( 11πμ). Ενώ στις 3 το μεσημέρι ενημέρωση για τη συμφωνία και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό θα κάνει και στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Τι είπε σε Θεοδωράκη-Λεβέντη
Ενδιαφέρον όμως, έχει και το παρασκήνιο των επαφών που είχε μέχρι τώρα ο πρωθυπουργός με τους κκ Σταύρο Θεοδωράκη και Βασίλη Λεβέντη.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας τους ανέλυσε τα στοιχεία που συνθέτουν τον “αλγόριθμο που προσδιορίζει τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος”. Εξηγώντας στους αρχηγούς ότι πρόκειται για: τον συνδυασμό των αποφάσεων του eurogrouo της 24ης Μαίου του 2016 π(ου προσδιορίζει ως ανώτατο όριο των ακαθάριστων χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας στο 15% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα) μαζί με τον ορισμό των Πρωτογενών Πλεονασμάτων και τις προβλέψεις για ανάπτυξη.

Το δεύτερο ζήτημα που έθιξε κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός, είναι πως η συμφωνία “έχει γίνει θετικά αποδεκτή από τις αγορές”.
Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι είναι βάσιμος ο στόχος να μην υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα για την Ελλάδα , ώστε τον Αύγουστο του 2018 να βγούμε αυτόνομα στις αγορές. Ενώ σε ό,τι αφορά στην ίδρυση της αναπτυξιακής τράπεζας διαβεβαίωσε πως υπάρχουν σαφείς δεσμεύσεις από το eurogroup.

Συνεδριάζει αύριο το υπουργικό
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, με στόχο να ενημερώσει  τα μέλη της κυβέρνησης προβάλλοντας τα «συν» της συμφωνίας , συνεδριάζει αύριο το πρωί το υπουργικό συμβούλιο. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεδρίαση σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας, ενώ ο κ. Τσίρπας αναμένεται να δώσει οδηγίες και να κρούσει το καμπανάκι για την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού σχήματος η οποία θα κριθεί εν πολλοίς από το έργο που θα κληθεί να φέρει σε πέρας μέσα στο «καυτό» καλοκαίρι που έρχεται.

Από .......  iefimerida

Μειωμένο εφάπαξ έως 15% για 250.000 δημόσιους υπαλλήλους

Αναρτήθηκε από .......   energoipoliteskv.blogspot.com



ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ

Μείωση κατά 10%-15% σε σχέση με σήμερα θα είναι το εφάπαξ που θα λάβουν δημόσιοι υπάλληλοι που ασφαλίστηκαν από το 1993 και μετά και αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν μέσα στα επόμενα 15 χρόνια, λόγω της ένταξής τους στον ΕΦΚΑ και στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών.
Σύμφωνα με την Καθημερινή μάλιστα, οι αυξομειώσεις στο ύψος των εισφορών χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων θα επηρεάσουν όχι μόνο το ύψος των μισθών τους αλλά και τις μελλοντικές συντάξεις τους.
Τα παραπάνω προκύπτουν από την εγκύκλιο των συναρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών για τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών, οι οποίες σύμφωνα με υπολογισμούς αφορούν περίπου 250.000 υπαλλήλους που θα βγουν σε σύνταξη το επόμενο διάστημα και θα δικαιούνται εφάπαξ βοήθημα.

Από .......  iefimerida

Γ.Φραγκούλης - Θέματα δήμου Μώλου Αγ.Κων-νου


Αναρτήθηκε από .......    energoipoliteskv.blogspot.com

Εστάλη στο Βlog από αναγνώστη

Αγαπητοί κυρία Ντούρου και κύριε Γκικόπουλε   

Ως οπαδός της λαϊκής Συσπείρωσης θέλω να σας ενημερώσω για την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου. Αξιολογώντας τα ζητήματα, νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσω από την παρέμβαση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου του Αγίου Χαράλαμπου (Λιαπάτα), όπου από πολλά χρόνια τώρα η μεταφορά του νερού γίνεται με υδροφόρα. Καταλαβαίνετε ότι τον 21ον αιώνα δεν είναι δυνατόν να ισχύουν συνθήκες υποσαχάρειας Αφρικής. Ο δήμαρχος, αλλά και οι σύμβουλοί του, δικαιολογήθηκαν για την αδιαφορία τους, όπως και οι προηγούμενοι δήμαρχοι, με το αιτιολογικό του κόστους του έργου, μιλώντας για περίπου 400 χιλ. ευρώ. Μάλιστα στην αντιπαράθεσή του ο Δήμαρχος με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχο Μώλου, αναλώθηκαν στην ποσότητα των υδροφόρων που στέλνεται στον Αγ. Χαράλαμπο σήμερα και στο παρελθόν και όχι στην πραγματική λύση. Από την διαδικασία όμως, αποδείχθηκε ότι το ποσό αυτό είναι υπερβολικό και όπως σημείωσε ο εκπρόσωπός μας κ. Δημόπουλος «ο δήμαρχος το έβγαλε από την κοιλιά του, χωρίς στοιχεία, μελέτη, προϋπολογισμό κ.λπ.». πρόκειται για ένα αγωγό μόνο 3 χιλιομέτρων. Η απάντηση που έδωσε ο Δήμαρχος στην ερώτηση του προέδρου του Δ.Δ. γιατί δεν προχωράει άμεσα η επίλυση του ζητήματος ήταν «για να μην το χρησιμοποιούν οι κάτοικοι για να γεμίζουν τις πισίνες τους». Προφανώς, άλλες είναι οι προτεραιότητες για την πλειοψηφία, δηλ. το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, όπως το καταφύγιο σκαφών στα Καμένα Βούρλα που παραδόθηκε σε γνωστό εργολάβο παροχής υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Σας παρακαλώ πέραν των ενεργειών του κ. Δημόπουλου που τις γνωρίζω, να φέρετε το θέμα με ερώτηση σας στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να πιέσουμε και να επισπεύσουμε την ολοκλήρωση του αγωγού, στα πλαίσια των δημοσίων επενδύσεων και χωρίς κόστος για τους κατοίκους.

Το δεύτερο ζήτημα που θέλω να αναφερθώ είναι η κατάργηση ουσιαστικά, της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες, παλιό φαινόμενο βέβαια, αλλά που τώρα ανακινείται ξανά με την κόντρα τοπικών, ιδιωτικών συμφερόντων με αφορμή την επένδυση στο Ασπρονέρι. Ο πρόσφατος νόμος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα καταντήσει το δήμο μας ένα τεράστιο μπιτς μπαρ. Σ’ αυτό το πλαίσιο και η ενδοπαραταξιακή κόντρα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της πλειοψηφίας που αφορά την νέα προεδρία του Δ.Σ. και τα αντιδημαρχιλίκια (διάβαζε έμμισθες θέσεις αιρετών).

Καταλαβαίνετε πόσο σωστή είναι η άποψή μας ότι ο τουρισμός πρέπει να αναπτύσσεται παράλληλα με την γεωργία, την κτηνοτροφία την βιομηχανική παραγωγή και να μην περιμένουμε τα πάντα από τα μπιτς μπαρ.

Κανένας προγραμματισμός δεν υπάρχει για τα παραπάνω, αλλά ούτε και για τα στοιχειώδη, όπως η πυροπροστασία και η αντισεισμική προστασία που σήμερα ιδιαίτερα τέθηκαν στο προσκήνιο.


Γ. Φραγκούλης
13-3-2017
Αυτοκινητιστής
Καμένα Βούρλα

Πανελλήνιες 2017: «Βουτιά» των βάσεων λόγω των Μαθηματικών Κατεύθυνσης- Πως θα κινηθούν σε κάθε πεδίο

Αναρτήθηκε από ..........   energoipoliteskv.blogspot.com



ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΣΕ 2ο ΚΑΙ 5ο ΠΕΔΙΟ

Πτώση αναμένεται να έχουν οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κυρίως λόγω των κακών επιδόσεων των υποψηφίων στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, τα θέματα των οποίων χαρακτηρίστηκαν εξαιρετικά μεγάλης δυσκολίας.
Σύμφωνα με τα «Νέα», τα εξαιρετικά μεγάλης δυσκολίας θέματα, δεν επέτρεψαν στους υποψηφίους να πιάσουν υψηλούς βαθμούς και αναμένεται να οδηγήσουν σε μεγάλη πτώση των βάσεων στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο των Οικονομικών Σχολών και κατόπιν στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο των Θετικών Επιστημών.
Επίσης στο 3ο Πεδίο, των Ιατρικών Σχολών είναι πιθανό φέτος να δούμε την Ιατρική Αθηνών να πέφτει και λίγο κάτω από τα 19.000 μόρια.
Αναλυτικά:
  • 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικές Σπουδές)
Στις σχολές του πεδίου αυτού δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές σε σχέση με πέρσι. Τα θέματα που έπεσαν ήταν αναμενόμενα, αλλά για καλά διαβασμένους υποψηφίους και σύμφωνα με εκπαιδευτικούς οι βάσεις αναμένεται να σημειώσουν μικρή πτώση.
  • 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικές Επιστήμες)
Εδώ η εικόνα των βάσεων θα αλλάξει άρδην και αυτό γιατί τα θέματα που έπεσαν στα Μαθηματικά και στη Φυσική Προσανατολισμού ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις των υποψηφίων να μην είναι καλές και έτσι να αναμένεται σημαντική πτώση των βάσεων.
  • 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Υγείας και Ζωής)
Και εδώ αναμένεται ασθενής πτώση των βάσεων και αυτό γιατί τα θέματα της Βιολογίας, αλλά και της Χημείας ήταν απαιτητικά. Αυτά τα δύο μαθήματα θα είναι και ο καθοριστικός παράγοντας που ενδεχομένως να οδηγήσει στην πτώση των βάσεων για την Ιατρική Αθήνας λίγο κάτω από τα 19.000 μόρια και για την Ιατρική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης λίγο κάτω από τα 18.646 μόρια.
  • 4ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Εκπαίδευσης)
Εδώ δεν αναμένεται να υπάρξει σημαντική μεταβολή στις βάσεις. Το πεδίο αυτό έχει χαμηλή ζήτηση, κυρίως λόγω των πενιχρών διορισμών που γίνονται τα τελευταία χρόνια και της δύσκολης επαγγελματικής αποκατάστασης. Στα παιδαγωγικά τμήματα η πρόσβαση γίνεται από όλα τα επιστημονικά πεδία, οπότε ο μεγαλύτερος αριθμός εισακτέων αναμένεται να είναι από το πρώτο επιστημονικό πεδίο και από το 5ο για τους υποψηφίους που εξετάστηκαν υποχρεωτικά στα Μαθηματικά και στα Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας. Τα θέματα που έπεσαν στο πεδίο αυτό ήταν εύκολα, επομένως ίσως να υπάρξει και μια μικρή άνοδος.
  • 5ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής)
Στο πεδίο αυτό αναμένεται να σημειωθεί η μεγαλύτερη πτώση των βάσεων φέτος σε σχέση με πέρσι και αυτό εξαιτίας των δύσκολων θεμάτων στα Μαθηματικά. Αυξημένης βαρύτητας ήταν επίσης και τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.
Γενικά, οι βάσεις εισαγωγής θα κινηθούν πτωτικά στην πλειοψηφία των σχολών, με μεγαλύτερη πτώση στις σχολές της περιφέρειας και σε όλες τις υψηλόβαθμες.
Σε πολλές σχολές υψηλής ζήτησης η πτώση μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 1.500 μόρια, ενώ πιο μεγάλη θα είναι σε σχολές μεσαίας ζήτησης και μικρότερη σε εκείνες που απαιτούν χαμηλές βαθμολογίες.

Πηγή: Τα Νέα

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από .........    energoipoliteskv.blogspot.com