Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Κοπή πίτας Αντικαρκινικής Εταιρείας στα Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από .......       energoipoliteskv.blogspot.com




  «Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, ακόμα και να νικήσουμε τον καρκίνο..»
Το παράρτημα Λοκρίδας της Αντικαρκινικής Εταιρείας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του στα Καμένα Βούρλα.

Η υπεύθυνη του τμήματος Καμένων Βούρλων Γιούλη Σουσώνη ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκριση στο κάλεσμα του Συλλόγου και ευχήθηκε να υπάρξουν αισιόδοξες εξελίξεις και τη νέα χρονιά σε έρευνες που αφορούν στα σοβαρά θέματα της Υγείας.



Στην ομιλία της η πρόεδρος Αθανασία Καβάλα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η δύναμη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας των παρατημάτων και των τμημάτων της, είναι μεγάλη και σεβαστή όταν διαθέτει ισχυρό εθελοντικό σώμα. Πλαισιώστε και εσείς το τμήμα των Καμένων Βούρλων και δημιουργείστε εθελοντικό σώμα ισχυρό και ελάτε κοντά μας να αγωνιστούμε μαζί ενάντια στον καρκίνο και να τον νικήσουμε. Ο καθένας μόνος του μπορεί να κάνει πολλά, όλοι μαζί όμως μπορούμε να κάνουμε περισσότερα».



Η γιατρός Αλεξάνδρα Βεντούρη Νασοπούλου δημοσίευσε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook: «Με χαρά ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα της αντικαρκινικής εταιρείας παράρτημα Λοκρίδος, για την εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας. Βρίσκομαι πλάι τους και στηρίζω τον σύλλογο να συνεχίσει να σβήνει πίκρες και ανασφάλειες ενώ χαρίζει χαμόγελα και επιτυχίες, με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, παρακάμπτοντας τον θάνατο που απειλεί καθημερινά τους συνανθρώπους μας».










Από ....... LamiaReport

Bloomberg: Νέα μέτρα ή εκλογές υπό την απειλή Grexit και μετά νέο δάνειο με... νέα μέτρα

Αναρτήθηκε από ........      energoipoliteskv.blogspot.com


- Καταθλιπτικές προβλέψεις αρθρογράφου του Bloomberg για την διαπραγμάτευση και το κλείσιμο της αξιολόγησης
- “Μέτρα ή εκλογές το δίλημμα του Τσίπρα, ο οποίος θα χρειαστεί να υπογράψει και νέο δάνειο”
- Έρχεται και τέταρτο μνημόνιο εκτός αν οι δανειστές διαγράψουν το... μισό χρέος

Μόνο αισιόδοξες δεν είναι οι προβλέψεις του αρθρογράφου του Bloomberg σχετικά με το μέλλον των διαπραγματεύσεων και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Το πρακτορείο αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι αν και η ανάλυση Ευρωπαίων και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου διαφέρουν σχετικά με το πρόβλημα, έχουν ευθυγραμμιστεί σχετικά με το μέλλον της χώρας.

Το κείμενο του πρακτορείου που τιτλοφορείται “Ξεπεράστε το Brexit: Η αντιπαράθεση με την Αθήνα αναβιώνει τις διαπραγματεύσεις για το Grexit του 2015”, καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο Αλέξης Τσίπρας είτε θα αναγκαστεί να υπογράψει τα νέα μέτρα, είτε να πάει σε εκλογές. Ακόμη όμως και αν πάρει και αυτό το πακέτο των μέτρων, σύντομα θα αναγκαστεί να υπογράψει ένα ακόμα δάνειο γεμάτο υποχρεώσεις.

Ολόκληρο το κείμενο του Bloomberg:
“Με την Ελλάδα να ετοιμάζεται να χάσει την προθεσμία αυτού του μήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του τελευταίου προγράμματος διάσωσής της, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ρισκάρει να ξαναβρεθεί στην ίδια ανταγωνιστική θέση με τους δανειστές, όπως το 2015 όταν η χώρα έφτασε κοντά στην έξοδό της από το κοινό νόμισμα του 2015.
Το σαββατοκύριακο, ο πρωθυπουργός Τσίπρας ξέσπασε και πάλι κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενός από τους θεσμούς που επιβλέπουν την διάσωση της Ελλάδας, καθώς το Ταμείο επιμένει για νομοθέτηση μέτρων με νέες περικοπές αν οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν επιτευχθούν. Αυτό δίνει μια εβδομάδα περιθώριο στην Αθήνα να σκεφτεί τις διαφορές.

Παρότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν διαφωνήσει με τις προβολές του ΔΝΤ και τονίζουν πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα μέτρα ώστε να πετύχει τους στόχους που τέθηκαν στο πρόγραμμα διάσωσης, θέλουν να διατηρήσουν το ΔΝΤ αναμεμειγμένο, σύμφωνα με πρόσωπο που γνωρίζει την πορεία των διαπραγματεύσεων. Το να κατηγορεί το ΔΝΤ για το αδιέξοδο είναι μια στρατηγική που αυτή τη φορά μπορεί να μην λειτουργήσει για τον Τσίπρα καθώς έχει απέναντί του μια ευθυγραμμισμένη ομάδα. “Υπάρχει ένα ρίσκο η ελληνική κυβέρνηση να μην “διαβάζει” σωστά τους δανειστές – κλειδιά όπως η Γερμανία και το ΔΝΤ και να παραμένει ανένδοτη στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται” τονίζει ο Γιάννης Εμμανουηλίδης, επικεφαλής ερευνών του European Policy Centre στις Βρυξέλλες, σε συνέντευξή του. “Στη χειρότερη περίπτωση, αυτό θα καθιστούσε περιττό για την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ να γεφυρώσουν τις διαφορές τους και θα μπορούσε να αναβιώσει το Grexit”. 
Η προθεσμία του Φεβρουαρίου

Η Γερμανία και η Ολλανδία έχουν απειλήσει πως θα τερματίσουν το ελληνικό πρόγραμμα αν δεν υπάρξει συμφωνία που θα περιλαμβάνει το ΔΝΤ. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέμεινε στη συμμετοχή του Ταμείου δίνοντας στο ΔΝΤ δύναμη να ασκήσει πίεση για τις απαιτήσεις του, σημείωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις. Αμφότεροι οι αξιωματούχοι ζήτησαν να μη γίνουν γνωστά τα ονόματά τους καθώς οι συναντήσεις είναι ιδιωτικές.
Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν θέσει διορία στην Ελλάδα ως τις 20 Φεβρουαρίου να ολοκληρώσει την αξιολόγηση, πριν την έναρξη μιας περιόδου κατά την οποία διεξάγεται σειρά εκλογών σε όλη την Ευρώπη που θα κάνουν τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση Τσίπρα πολιτικά δυσκολότερες. Μια αποτυχία να επιτευχθεί συμφωνία θα σημάνει πως η Ελλάδα μπορεί να μην είναι σε θέση να αποπληρώσει ομόλογα ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ που λήγουν τον Ιούλιο.

Σε μια έκτακτη συνάντηση στις Βρυξέλλες την Παρασκευή, οι ελεγκτές του προγράμματος διάσωσης – η Ευρωπαϊκή Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και το ΔΝΤ- ζήτησαν από την κυβέρνηση Τσίπρα να πάρει πρόσθετα μέτρα περικοπών ύψους 2% του ΑΕΠ αν η χώρα αποτύχει σε συγκεκριμένους στόχους του προϋπολογισμού.
Αυτά τα έκτακτα μέτρα είναι η βάση της περαιτέρω διαπραγμάτευσης, τονίζει αξιωματούχος. Μιλώντας σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΕ του κόμματος, ο Τσίπρας σημείωσε ότι το ΔΝΤ δεν έχει το θάρρος της γνώμης του, φοβάται να πει στους Ευρωπαίους την αλήθεια και πως παίζει ένα διαρκές παιχνίδι πόκερ. Ο Τσίπρας σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα κλείσουν θετικά, αλλά και πως δεν είναι σίγουρος για τον κεντρικό ρόλο του Ταμείου.

Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα ώστε να αναστρέψει την οικονομία της, που συρρικνώνεται τα 7 από τα τελευταία 8 χρόνια μέχρι το 2015 και να βγει από την έκτακτη βοήθεια το 2018. Η χώρα έχει διεξάγει ένα δημοψήφισμα, πέντε εθνικές εκλογές, έχει αλλάξει έξι πρωθυπουργούς και εννιά υπουργούς Οικονομικών από το 2009.  Η τελευταία πρόταση που δόθηκε στην Ελλάδα την Παρασκευή μπορεί να αποτυπώνει πως οι δημοσιονομικές προβλέψεις των πιστωτών για τη χώρα μπορεί να εξακολουθούν να αποκλίνουν, σε ότι όμως έχει να κάνει με το μέλλον έχουν ευθυγραμμιστεί.

Αυτό αφήνει τον Τσίπρα σε δύσκολη θέση: Είτε θα συμφωνήσει σε νέα επώδυνα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων μείωση του αφορολόγητου ορίου και νέες περικοπές στις συντάξεις, την ίδια ώρα που η δημοτικότητά του βρίσκεται σε πτώση, είτε θα πάει άμεσα σε εκλογές, πραγματοποιώντας μια εκστρατεία ενάντια στις απαιτήσεις των πιστωτών και ανεφοδιάζοντας τις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στους όρους που συνδέονται με το πρόγραμμα που κρατά την Ελλάδα στο ευρώ.

Ακόμα και αν ο Τσίπρας νομοθετήσει τα μέτρα που ζητούνται από τους δανειστές, έχει ένα... πιεί ένα ακόμα πικρό ποτήρι τους επόμενους μήνες: να διαπραγματευτεί άλλο ένα δάνειο γεμάτο υποχρεώσεις. “Δεν βλέπω κανένα τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές με ανεκτά επιτόκια το 2018” σημειώνει ο Ζολτ Δάρβας στέλεχος του think tank Bruegel των Βρυξελλών. “Βρίσκω ένα τέταρτο πρόγραμμα αναπόφευκτο, εκτός αν οι Ευρωπαίοι εταίροι διαγράψουν τις μισές οφειλές της Ελλάδας, το οποίο πολιτικά είναι μη ρεαλιστικό”.

ΠΗΓΗ: Bloomberg

Απασφάλισε ο Φίλης

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com