Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Δημοσκόπηση RASS: Προβάδισμα 11,8 μονάδων για τη ΝΔ

Αναρτήθηκε από ...........     energoipoliteskv.blogspot.com



 Προβάδισμα 11,8 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει σε δημοσκόπηση της εταιρείας Rass.


Συγκεκριμένα, σύμφωμα με τη δημοσκόπηση της Rass, στη βουλή μπαίνουν έξι κόμματα, τα οποία καταγράφουξν τα εξής ποσοστά ως προς την πρόθεση ψήφου:

ΝΔ 28,6%

ΣΥΡΙΖΑ 16,8%


Δημοκρατική Συμπαράταξη 8,1%


Χρυσή Αυγή 7,8%


ΚΚΕ 7,3%


Ενωση Κεντρώων 3%


Εκτός βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 2,8%, το Ποτάμι με 2,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,8% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2%.

Επίσης, τα άκυρα ή τα λευκά φθάνουν σε ποσοστό το 17,4%.

Σημειώνεται ότι στη δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 31 Ιανουαρίου μέχρι 3 Φεβρουαρίου και συμμετείχαν 1.504 εκλογείς.

Από ..........  msn

Γιατί πήγε στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας;


Αναρτήθηκε από ............    energoipoliteskv.blogspot.com

Χριστίνα Ταχιάου 6 Φεβρουαριου 2017, 16:11            

Τι ώρα προσγειώθηκε, στα αλήθεια, το αεροπλάνο του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι; Με ποιους συναντήθηκε εκεί ο Πρωθυπουργός; Και, τελικά, πόσο νόμιμο και ηθικό είναι να παίρνει μαζί του την οικογένεια, όταν ταξιδεύει για δουλειά;

Η ιστορία με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι ίσως κρύβει πολύ περισσότερα από μια οικογενειακή εκδρομή στη Eurodisney. Υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα στα οποία η κυβέρνηση οφείλει να δώσει επίσημες απαντήσεις

Από όσα είναι μέχρι στιγμής γνωστά, η Σύνοδος των χωρών του Νότου πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 28 Ιανουαρίου. Μάλιστα, με τη λήξη της, ο Πρωθυπουργός έκανε σχετικές δηλώσεις. Ωστόσο, όπως η κυβέρνηση παραδέχεται με τη σκόπιμη θολούρα που τη διακρίνει, «ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, μετά την Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισαβόνα στην οποία παρέμεινε από την Παρασκευή 27.01 μέχρι και την Κυριακή 29.01 έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι για την οποία  ήταν ενήμερη τόσο η ελληνική πρεσβεία όσο και η γαλλική κυβέρνηση».

Πρώτα – πρώτα, να διευκρινίσουμε ότι το «μέχρι και την Κυριακή», όπως αναφέρει το θολό non paper του Μαξίμου, σημαίνει διανυκτέρευση στη Λισαβόνα το βράδυ της Κυριακής, κι ότι η «ολιγόωρη επίσκεψη στο Παρίσι» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα. Πλην όμως, το Protagon είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Λισαβόνας για το Παρίσι έγινε στις 14.00 της Κυριακής. Ακολούθως, το θολό non paper του Μαξίμου μας ενημερώνει ότι «Εκεί (στο Παρίσι) είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της  L΄Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες».

Ας τα δούμε ένα – ένα.
Το Protagon επικοινώνησε με το γραφείο του προέδρου του Group L’ Oreal, Ζαν-Πολ Αγκόν. Η υπεύθυνη επικοινωνίας του επιβεβαίωσε τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο τη χαρακτήρισε «ιδιωτική», «privée», επιμένοντας ότι από πλευράς L’ Oreal δεν επιθυμούν να κάνουν κανένα σχόλιο σχετικά. «Ουδέν σχόλιον» ήταν η απάντηση στο αν υπάρχει επένδυση καθώς και στο αν υπάρχει κάποια σχέση του κ. Αγκόν με την Ελλάδα. «Η συνάντηση ήταν ιδιωτική», τελεία και παύλα. Επίσης σε ερώτημα της «Καθημερινής», η απάντηση ήταν  η ίδια: «επρόκειτο για μία ιδιωτική (σ.σ. εννοείται ανεπίσημη) συνάντηση και ουδέν σχόλιο έχουμε σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων».

Ας δούμε τώρα τον οίκο Rothschild, «επίσημο σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ». Ο ΟΔΔΗΧ είναι ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, κι είναι απορίας άξιον γιατί ο Πρωθυπουργός μπορεί να συναντήθηκε μαζί τους κουβεντιάζοντας για «την προετοιμασία εξόδου της χώρας στις αγορές» χωρίς να συνοδεύεται από κάποιον από το ΔΣ του ΟΔΔΗΧ. Είναι σε θέση ο Πρωθυπουργός να κατανοήσει τόσο περίπλοκες τεχνικές λεπτομέρειες; Βέβαια θα μπορούσε κάποιο στέλεχος του ΟΔΔΗΧ να πήγε στο Παρίσι από την Αθήνα και να ενσωματώθηκε εκεί στην πρωθυπουργική αποστολή. Αλλά πριν φτάσουμε εκεί, ας πούμε ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν υπάρχει σύμβαση του ΟΔΔΗΧ με τον οίκο Rothschild.

Υπάρχει, όμως, η πληροφορία ότι την Τρίτη 31 Ιανουαρίου (η ημέρα που… καταργήθηκε από το non paper του Μαξίμου) πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα της σύναψης σύμβασης του ΟΔΔΗΧ με τον Οίκο. Αληθεύει; Μήπως ο Πρωθυπουργός συζήτησε με τον Οίκο Rothschild σχετικά με τη σύναψη σύμβασης προκειμένου να γίνει «επίσημος σύμβουλος του ΟΔΔΗΧ»; Εδώ εγείρεται και ακόμα ένα θέμα, μάλλον χαριτωμένο: τι λέει ο Πάνος Καμμένος για τις επαφές με τον οίκο Ρότσιλντ; Ο ίδιος δεν ήταν που κατήγγειλε «μυστικές επαφές» των «μνημονιακών κυβερνήσεων» με τους Ρότσιλντ και άλλους «τοκογλύφους»; Επισήμως, η εκ των επικεφαλής του τμήματος εταιρικών σχέσεων της Rothschild κ. Caroline Nico επιβεβαίωσε στην «Καθημερινή» ότι ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με εκπροσώπους της τράπεζας στις 30 Ιανουαρίου στο Παρίσι. «Η Rothschild & Co δεν θα προβεί σε κανένα περαιτέρω σχόλιο επί του θέματος».

Οσο για τους επιβαίνοντες στο αεροσκάφος, οι πληροφορίες του Protagon είναι ότι εκτός του Πρωθυπουργού, του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου και του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, επέβαιναν επίσης η σύντροφος και τα τέκνα του Πρωθυπουργού. Αλλωστε η οικογένεια του κ. Τσίπρα ήταν και στη Λισαβόνα, κάτι που επισημαίνεται και σε σχόλιο της «Καθημερινής» το Σάββατο.

 Αυτό που προκαλεί εντύπωση, όμως, είναι ότι ενώ με το θολό non paper δεν δίδεται απάντηση ως προς τους επιβαίνοντες, γίνεται αναφορά στα παιδιά του Πρωθυπουργού, με τη σύσταση «να τα αφήνουν έξω από την πολιτική αντιπαράθεση». Ομως, από την άλλη, κατά πόσο είναι νόμιμο (και φυσικά ηθικό) να παίρνει ο Πρωθυπουργός την οικογένειά του στα ταξίδια για δουλειά;

Ισως η προσπάθεια του Μαξίμου να φανεί ότι επρόκειτο απλώς για ένα «οικογενειακό ταξίδι στο Παρίσι» να κρύβει κάτι πολύ σοβαρότερο. Ίσως πάλι όχι. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να δοθούν εξηγήσεις.

Από ..........  protagon

Ναι στο Grexit από τον υποψήφιο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ε.Ε.

Αναρτήθηκε από ..........    energoipoliteskv.blogspot.com

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τεντ Μάλοκ, ο άνθρωπος που ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να διορίσει πρέσβη των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση μιλά κατά του ευρώ. 
Την προηγούμενη φορά προέβλεψε την κατάρρευση της ευρωζώνης μέσα στους επόμενους 18 μήνες, τώρα δηλώνει πως ίσως θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ.

 Ο Μάλοκ, οικονομολόγος και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ στην Αγγλία, θεωρείται ο επικρατέστερος για να γίνει ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι αν τονίζει σε όλους τους τόνους πως τα όσα λέει δεν απηχούν τις απόψεις της κυβέρνησης Τραμπ, η χρονική συγκυρία που γίνονται (σ.σ. βλέπε συνεδρίαση του ΔΝΤ για τη συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα) προκαλούν το λιγότερο αίσθηση.

 Ο 64χρονος Μάλοκ μίλησε στο πρακτορείο Bloomberg στις 3 Φεβρουαρίου και μίλησε για απόψεις οικονομολόγων, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα θα ήταν καλύτερανα επιλέξει το Grexit και την αποχώρηση από την ευρωζώνη. «Πιστεύετε ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από την ευρωζώνη;» ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο. Και η απάντησή του ήταν η εξής: «Δεν θέλω να μιλάω εξ ονόματος των Ελλήνων, αλλά πιστεύω ότι ενδεχομένως, από την οπτική γωνιά ενός οικονομολόγου, υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ».

 Ερωτηθείς σχετικά με το αν η αμερικανική κυβέρνηση έχει άποψη για το αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να έχει ρόλο στο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας ο υποψήφιος για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ, απάντησε: «Δεν είμαι γνώστης αυτής της άποψης. Δεν έχω καμία αναφορά σχετικά με τις συζητήσεις. Ειλικρινά, δεν βρίσκομαι εντός της διοίκησης… Είχα συζητήσεις. Νομίζω ότι υπάρχουν ζητήματα, ειλικρινά, με το αν πρέπει να υπάρξει πρόγραμμα στήριξης ή για το ποιος είναι υπεύθυνος για το πώς θα είναι αυτό το πρόγραμμα.

Γιατί η Ελλάδα παραμένει σε ενός είδους στάσιμη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια. Και για ποιο λόγο αυτή η κατάσταση δεν έχει επιλυθεί».

 ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΑΛΟΚ (ΣΤΟ 09:00 Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)

   

Από ....... newsvoice

Αυτή είναι η νέα διορθωτική εγκύκλιος για τα μπλοκάκια -Μετά το χάος για τις εισφορές

Αναρτήθηκε από .............     energoipoliteskv.blogspot.com




ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Μετά το χάος που έχει προκάλεσει το νέο σύστημα ασφαλιστικών εισφορών σε χιλιάδες εργαζόμενους με μπλοκάκια, το υπουργείο Εργασίας προχωρά σε διορθωτικές κινήσεις.

Μάλιστα, ήδη έχει προαναγγελθεί μια δίμηνη ή τρίμηνη μεταβατική περίοδος, με εισφορές ύψους 10%. Η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας αφορά στις περιπτώσεις των εργαζόμενων που αμείβονται με Δελτίο Παροχής από μάξιμουμ δύο εργοδότες, αυτούς δηλαδή που θεωρούνται ως μισθωτοί με μπλοκάκι.

Με την εγκύκλιο το υπουργείο Εργασίας επιχειρεί να περιορίσει το φαινόμενο που ήδη έχει παρατηρηθεί σε αρκετές επιχειρήσεις που φορτώνουν το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών στους εργαζόμενους. Στην περίπτωση που οι εργοδότες δεν υποβάλουν ΑΠΔ τότε ο εργαζόμενος θα καταβάλει εισφορές μισθωτού και όχι ελεύθερου επαγγελματία.
Οπως αναφέρεται από το υπουργείο Εργασίας η καλυμμένη παροχή εξαρτημένης εργασίας από έναν εργαζόμενο που εμφανίζεται ως αυτοαπασχολούμενος συνιστά παράνομη πρακτική που απαλλάσσει τον εργοδότη από τις υποχρεώσεις που θέτει η εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία, εις βάρος των εργαζομένων.

Η διάταξη 39 παρ. 9 του ν. 4387/2016 αποσκοπεί στον περιορισμό των συνεπειών αυτής της παράνομης μορφής απασχόλησης στην κοινωνική ασφάλιση.
Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης λαμβάνοντας υπόψη τα ειδικά προβλήματα που αφορούν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων με ΔΠΥ («μπλοκάκι») προχωρά στις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις, με γνώμονα πάντα την προστασία των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας.

Η σχετική εγκύκλιος προβλέπει τα εξής:

1. Σε περίπτωση που ο αντισυμβαλλόμενος- εργοδότης δεν υποβάλει ΑΠΔ και ο ΕΦΚΑ ενημερωθεί μέσω υπεύθυνης δήλωσης από τον εργαζόμενο με ΔΠΥ, τότε ο εργαζόμενος καταβάλει εισφορές μισθωτού (δηλ. 6,67% για κύρια ασφάλιση και 2,55% για υγειονομική περίθαλψη, σύνολο 9,22%), μέχρι την επίλυση της διαφοράς από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Το διάστημα αυτό ο εργαζόμενος είναι ασφαλιστικά ενήμερος.

2. Η διάταξη 39 παρ. 9 του ν. 4387/2016 εφαρμόζεται και στην περίπτωση μισθωτού που εκδίδει παράλληλα ΔΠΥ σε μέχρι δύο αντισυμβαλλόμενους- εργοδότες. Και εδώ, σε περίπτωση που ο αντισυμβαλλόμενος- εργοδότης δεν υποβάλει ΑΠΔ ισχύουν όσα αναφέρονται στο σημείο 1 και ο εργαζόμενος καταβάλει τις εισφορές που αντιστοιχούν σε μισθωτό.

Από .........   iefimerida

Η Μαρέβα Μητσοτάκη απαντά για το «πόθεν έσχες» της

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com
 




Με μια ανακοίνωση μέσω του δικηγόρου της, η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, απαντά για όσα καταλογίζουν σε εκείνη και τον σύζυγό της για το «πόθεν έσχες» και το θέμα του διπλού ΑΦΜ.

Η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη - Γκραμπόφσκι αναφέρει στην ανακοίνωση μέσω του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου τα εξής:
Από τότε που γεννήθηκα, έχω μάθει να σπουδάζω, να εργάζομαι και να προχωρώ αυτόνομα.

Ι. Αρχικά, έλαβα πτυχίο στις πολιτικές επιστήμες από το Κολλέγιο της Βοστώνης, ChestnutHill, εν συνεχεία έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο Columbia και το 1996 ολοκλήρωσα την ακαδημαϊκή μου εκπαίδευση με δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Harvard.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου διετέλεσα Αντιπρόεδρος του Τμήματος Τραπεζικών Επενδύσεων στην BankersTrustCompany στο Λονδίνο.


Από το 1998 έως και το 2007 εργάστηκα στην DeutscheBank, ως Αντιπρόεδρος στο Τμήμα Θεσμικής Διαχείρισης Μετοχικού Κεφαλαίου και εν συνεχεία ως Διευθύνουσα Σύμβουλος, επικεφαλής της ιδιωτικής κάλυψης. Ακολούθως ίδρυσα μια ανεξάρτητη συμβουλευτική εταιρεία, την «MG Capital Advisor A.E.», το 2012 ιδρύσαμε μαζί με καταξιωμένους Έλληνες επιχειρηματίες την «EndeavorΕλλάς» και τέλος τυγχάνω συνιδρύτρια της εταιρείας «Zeus+Dione», η οποία δραστηριοποιείται στην γυναικεία μόδα.


ΙΙ. Το έτος 2006 η εταιρεία SCI PERSONAL VENTURES, ευρωπαϊκού δικαίου νομική οντότητα, στην οποία συμμετέχω με ιδία κεφάλαια, η προέλευση των οποίων δικαιολογείται πλήρως από τις κατατεθειμένες φορολογικές δηλώσεις μου, αγόρασε ένα ακίνητο 92 τ.μ. στο Παρίσι. Προς το σκοπό αυτό η εταιρεία έλαβε δάνειο διάρκειας 25 ετών νομίμως και διαφανώς από την τράπεζα GE Money Bank.Το διαμέρισμα αυτό είναι σε μία περιοχή των Παρισίων, που διαμένουν άνθρωποι της τέχνης, μουσικοί, ζωγράφοι, συγγραφείς, δημιουργοί μόδας και σίγουρα όχι μεγιστάνες, όπως ανακριβώς γράφθηκε προς χάριν δημιουργίας άσαρκων εντυπώσεων. Ουσιαστικά το άνω διαμέρισμα είναι στην κυριότητα της δανειοδότριας τράπεζας μέχρι την ολοσχερή εξόφληση του δανείου.

ΙΙΙ. Από το 2006 έως το 2014 έζησα την δυσκολότερη φάση της ζωής μου, γιατί βρέθηκα μακριά από τον άνδρα μου, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον σύντροφό μου και πατέρα των τριών παιδιών μας.
Μέσα σε αυτή την προσωπική δίνη, προσπάθησα να σταθώ όρθια, στην πορεία η ισχυρή αγάπη για τα παιδιά μας και το βάθος των συναισθημάτων μας ένωσε πάλι το 2014. Δυστυχώς η βιτριολική διάθεση κάποιων, από την επομένη της εκλογής του συζύγου μου στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και, η τοξικότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης στην χώρα μας οδήγησαν στο σημείο, αυτήν την τραγική για μας περίοδο, να την μεταλλάξουν ως προσπάθειά μας να αποφύγουμε δήθεν την δήλωση πόθεν έσχες. Ουδέν αναληθέστερον. Ο άνδρας μου από το 2006 είχε δηλώσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την υφιστάμενη διάσταση και το 2008 καταθέσαμε αίτηση συναινετικού διαζυγίου και ακολούθησε η πρώτη επ’ακροατηρίω συζήτηση ( ο νόμος τότε απαιτούσε δύο συζητήσεις για την έκδοση του διαζυγίου). Πλήθος από χολώδη δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου ασχολούνταν με την χωριστή προσωπική μας ζωή.


Ο άντρας μου, μετά την διάστασή μας, σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 3213/2003 (Πόθεν ‘Εσχες) και την φορολογική νομοθεσία σταμάτησε να κάνει κοινή φορολογική δήλωση και στην δήλωση Πόθεν ‘Εσχες δεν περιελάμβανε τα περιουσιακά στοιχεία τα δικά μου, σύμφωνα πάντοτε με τον άνω νόμο. Το ότι ο σύζυγός μου λειτούργησε απόλυτα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις επιβεβαιώνεται και από την ΑΥΤ.ΤΜ.ΣΤΡ000910ΕΞ 2015 (ΦΕΚ Β 2579, 30.11.2015) των Υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία «σε περίπτωση βεβαιωμένης διάστασης ή διαζυγίου η Δ.Π.Κ. (Πόθεν Έσχες) υποβάλλεται μόνο από τον υπόχρεο και αφορά μόνο τα δικά του περιουσιακά δικαιώματα, ο οποίος δηλώνει συγχρόνως το γεγονός της διάστασης ή του διαζυγίου».


Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι ο σύζυγός μου και εγώ λειτουργήσαμε απόλυτα σύμφωνα με το γράμμα του νόμου.
Στην δήλωση Πόθεν Έσχες, που θα υποβάλλει ο άντρας μου από την στιγμή, που η οικογένειά μας ενώθηκε ξανά, εκεί θα φαίνονται όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία, όπως συνέβαινε με απόλυτη ακρίβεια και στο παρελθόν. Προς αποφυγή παρερμηνειών, γιατί από το 2015 μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί το «κοινό» Πόθεν Έσχες, πρέπει να διευκρινιστεί ότι αυτό οφείλεται στο άρθρο 66 του Ν. 4409/16, το άρθρο 20 του Ν. 4425/16 και το άρθρο 3 του ν. 4448/17, που παρατείνουν την προθεσμία υποβολής Πόθεν Έσχες για τις 13-4-2017 (όλοι νόμοι της παρούσας κυβέρνησης). Αυτονοήτως πλέον καταθέτουμε και κοινή φορολογική δήλωση.


IV. Τέλος, αναγράφεται αναληθώς στο συγκεκριμένο Κυριακάτικο έντυπο ότι δήθεν χρησιμοποιώ διπλό ΑΦΜ, επιχειρώντας να με εμφανίσει ότι μετέρχομαι τεχνασμάτων για να καταστρατηγώ την φορολογική νομοθεσία. Ήδη με εξώδικο, που έχει στείλει από τις 11 Μαρτίου 2016 ο πληρεξούσιος δικηγόρος μου Μιχάλης Δημητρακόπουλος στον συντάκτη αυτής της δυσφημιστικής πληροφορίας, του είχε καταστήσει γνωστό ότι το υποτιθέμενο δεύτερο ΑΦΜ μου ανήκε στον άνδρα μου Κυριάκο Μητσοτάκη και εκ παραδρομής ο λογιστής μου, -άπαξ- όταν του ζητήθηκε το ΑΦΜ μου από την εταιρεία «Καλοφωλιάς» από αβλεψία, αντί για το δικό μου ΑΦΜ, έδωσε του συζύγου μου.
Και εδώ τίθεται το ερώτημα: και το θέμα του Πόθεν Έσχες και το ζήτημα του ΑΦΜ έχουν –ήδη- από τις 11 Μαρτίου 2016 με απόλυτη σαφήνεια απαντηθεί στον συντάκτη, για ποιό λόγο δεν έγινε σεβαστή η δημοσιογραφική δεοντολογία και δεν φιλοξενήθηκαν οι υπάρχουσες απαντήσεις μου στην κυριακάτικη εφημερίδα, ώστε ο αναγνώστης να έχει υπ’όψιν του και την δικιά μου εκδοχή και σταθμίζοντας να βγάλει τα συμπεράσματά του;


Η απάντηση είναι προφανής: κάποιοι προτίμησαν να σπαταλήσουν τα αποθέματα της δημοσιογραφικής τους αξιοπιστίας αρδεύοντας την πολιτική ιδιοτέλεια και σκοπιμότητα. Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη αποτελεί ηθικό μονόδρομο για την προάσπιση της τρωθείσης τιμής και υπόληψής μου.

Εύχομαι -ολόψυχα- η σύζυγος του νυν πρωθυπουργού να μην βρεθεί ποτέ στην θέση μου και να δεχθεί τόνους μοχθηρής συκοφαντίας, όπως εγώ, επειδή τυγχάνει να είμαι σύζυγος του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Από .........  iefimerida

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com