Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΔΝΤ: Με πλεόνασμα 3,5% η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει κι άλλα μέτρα



Αναρτήθηκε από ........    energoipoliteskv.blogspot.com




Τα πράγματα στη θέση τους έβαλε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζλέρι Ράις, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που οριστεί ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ θα πρέπει η Ελλάδα να πάρει νέα μέτρα λιτότητας. Ο ίδιος επίσης τόνισε ότι το ΔΝΤ είναι πλήρως δεσμευμένο στο ελληνικό πρόγραμμα.


Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Ταμείου ο Ράις δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για την Ελλάδα. Έτσι, αφού πρώτα επανέλαβε πως το ΔΝΤ είναι πλήρως δεσμευμένο στο ελληνικό πρόγραμμα ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία επιστροφής του κλιμακίου του Ταμείου στην Ελλάδα.

Επίσης είπε πως ακόμη δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία για το πότε θα συζητηθούν στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου αφενός η έκθεση με την επισκόπηση της ελληνικής οικονομίας που έκανε η επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα Ντέλια Βελκουλέσκου τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και η οποία θα εμπεριέχει και την επικαιροποιημένη ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, αφετέρου  η έκθεση που αφορά στην εκ των υστέρων αξιολόγηση του δανειακού προγράμματος που είχε συνομολογήσει το Ταμείο με την Ελλάδα το 2012 και το οποίο ολοκληρώθηκε πρόωρα τον Ιανουάριο του 2016 (Ex Post Evaluation of Exceptional Access under the 2012 Stand-By Arrangement).

«Δεν έχω ημέρα για το πότε θα γίνει η συζήτηση. Θα είναι τις επόμενες εβδομάδες» , είπε το στέλεχος του ΔΝΤ και προσέθεσε πως ο όγκος των εγγράφων που πρέπει να προετοιμαστούν για να συζητηθούν στο Συμβούλιο του ΔΝΤ είναι πολύ μεγάλος και ως εκ τούτου απαιτείται χρόνος.
Ερωτηθείς για το εάν στην ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα ληφθούν υπόψη και τα πρόσφατα μέτρα για την βραχυπρόθεσμη ελάφρυνση του χρέους απάντησε μάλλον καταφατικά. «Η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους θα είναι περιεκτική. Θα λάβει υπόψη όλες τις εξελίξεις», τόνισε.

Ο Κ. Ράις επανέλαβε τη θέση του Ταμείου για μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 1,5% του ΑΕΠ προκειμένου να μη χρειαστεί η λήψη πρόσθετων μέτρων. Στην αντίθετη περίπτωση που το πρωτογενές πλεόνασμα αποφασιστεί ότι πρέπει να διαμορφωθεί στο 3,5% του ΑΕΠ, υποστήριξε ότι θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα λιτότητας, παραπέμποντας στο γνωστό άρθρο του Πολ Τόμσεν.
Στο ίδιο πλαίσιο ερωτηθείς για το εάν παρά τις καθυστερήσεις και διαφωνίες εξακολουθεί να πιστεύει ότι το ΔΝΤ μπορεί να συμμετέχει οικονομικά στο ελληνικό πρόγραμμα είπε πως αυτό είναι ακόμη πιθανόν.

Ερωτηθείς για τις ανάγκες ρευστότητας της Ελλάδος και εάν υπάρχει μια ημερομηνία που να αποτελεί το καταληκτικό ορόσημο της αξιολόγησης διότι πέραν αυτής θα υπάρξει θέμα χρηματοδότησης της οικονομίας ο Ράις ήταν σαφής:
«Δεν έχω στο μυαλό μου μια ημερομηνία που να αποτελεί καταληκτικό ορόσημο. Στο μεσοπρόθεσμο διάστημα η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα χρηματοδότησης», είπε.

Πηγή newsit.gr

Η απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες - Γιατί το ΣτΕ ακύρωσε το διαγωνισμό


Αναρτήθηκε από .......      energoipoliteskv.blogspot.com




Δυόμιση μήνες μετά την κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) δημοσιεύτηκα και επισήμως η απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες.

 Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νίκος Σακελλαρίου ανακοίνωσε από έδρας ότι κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά με τον οποίο παρακάμφθηκε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο για τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών.

Στο σύντομο διατακτικό της απόφασης αναφέρεται ότι, με την απόφαση ακυρώνεται:
- Η απόφαση του ουργού Επικρατείας για τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων σε αυτόν σχετικά με το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

- Η απόφαση ρου Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης περί σύστασης πενταμελούς επιτροπής για τη διενέργεια του διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, η δημοσιοποίηση της απόφασης αφορούσε στις προσφυγές τηλεοπτικών σταθμών (ΑΝΤ1 και λοιπών) κατά του νόμου της κυβέρνησης 4339 του 2015 και όπως ανακοινώθηκε «εκρίθη ότι αντίκεινται στο σύνταγμα, άρθρο 15, οι διατάξεις του εν λόγω νόμου (4339 του 2015 άρθρο 2 παράγραφος 2) με τις οποίες ανατέθηκαν στον υπουργό οι αρμοδιότητες για τη διαγωνιστική διαδικασία».

Εντός της ημέρας αναμένεται η γνωστοποίηση του περιεχομένου της απόφασης.


Όπως εκτιμούν αρμόδιες πηγές το σκεπτικό της πλειοψηφίας (14-11) του Δικαστηρίου θα δρομολογήσει εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο καθώς θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για τον επικείμενο διαγωνισμό αδειοδότησης.

Από ........  msn 

Θα μείνουμε στις ΕΠΑΛΞΕΙΣ με όποιο κόστος

Αναρτήθηκε από ............      energoipoliteskv.blogspot.com



Οι Τράπεζες έχουν συμφέρον να διατηρήσουν τα περιουσιακά στοιχεία του ΔΟΛ ενεργά


Συγκλονιστικό το άρθρο του Διευθυντή του ΒΗΜΑτος Αντώνη Καρακούση μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον ΔΟΛ:

Η περιπέτεια του ΔΟΛ, η δική μας περιπέτεια, αποτέλεσμα της μεγάλης κρίσης που καταδιώκει εδώ και οχτώ χρόνια την ελληνική οικονομία και εκφράζεται με καταιγιστικό τρόπο στα μέσα ενημέρωσης, φθάνει στην κορύφωσή της.


Η εκδοτική εταιρεία που εκδίδει το ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ, πλήθος περιοδικών και παράγει ειδησεογραφικό περιεχόμενο για το in.gr, πάμπολλες ιστοσελίδες και επιμελείται τις εκπομπές του ΒΗΜΑ FM, πιεζόμενη εντόνως από την κάμψη των διαφημιστικών και άλλων εσόδων, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μεσοπρόθεσμου δανεισμού της στα τέλη του 2016.

Με την επιβεβαίωση αδυναμίας της εταιρίας να εξοφλήσει τις αναλογούσες τοκοχρεολυτικές δόσεις οι δανείστριες Τράπεζες κατήγγειλαν το κοινοπρακτικό δάνειο ύψους περίπου 99 εκατ. ευρώ. Με την καταγγελία το παραπάνω ποσό κατέστη απαιτητό, κάτι για το οποίο η εταιρία δεν μπορούσε προφανώς να ανταποκριθεί.

Κατόπιν αυτών και επειδή στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος επενδυτής οι δανείστριες Τράπεζες κινούνται προς ενεργοποίηση των σχετικών πτωχευτικών διαδικασιών, ώστε να προστατευθούν κατ’ αρχήν έναντι των πιστωτών, καθότι τα περιουσιακά στοιχεία του οργανισμού θα περιέλθουν, εκτός απροόπτου, σε αυτές και σε δεύτερο στάδιο να αναζητήσουν επενδυτές είτε για το σύνολο του οργανισμού είτε για επιμέρους δραστηριότητές του.

Η όλη πτωχευτική διαδικασία θα απαιτήσει προφανώς χρόνο, τουλάχιστον δύο μηνών.
Στο μεσοδιάστημα αυτό η επιχείρηση θα αντιμετωπίσει χρηματοδοτικό κενό, θα ξεμείνει ουσιαστικά από ρευστά διαθέσιμα, καθώς όλα τα έσοδα θα δεσμεύονται υπέρ των δανείων που έχουν καταπέσει.
Χωρίς έστω την μερική κάλυψη αυτού του χρηματοδοτικού κενού θα καταστεί αν όχι αδύνατη, σίγουρα προβληματική, η συνέχιση των εκδόσεών μας και η λειτουργία των άλλων μέσων που διαθέτει ο οργανισμός.

Οι Τράπεζες έχουν συμφέρον να διατηρήσουν τα περιουσιακά στοιχεία του ΔΟΛ ενεργά. Μόνο έτσι μπορούν να ελπίζουν ότι θα ανακτήσουν το μεγαλύτερο τμήμα των δανείων που κατά καιρούς χορήγησαν. Σε άλλη περίπτωση, αν δηλαδή τα μέσα του ΔΟΛ αφεθούν στην τύχη τους, το περιουσιακό στοιχείο θα απαξιωθεί και τα έσοδα που θα συλλέξουν θα είναι πενιχρά.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι τόσο η κυβέρνηση και τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως βεβαίως και οι εκπρόσωποι των πιστωτριών Τραπεζών δηλώνουν με κάθε ευκαιρία ότι δεν επιθυμούν τη διακοπή της έκδοσης των εντύπων ή την αναστολή λειτουργίας του ραδιοφώνου και των ιστοτόπων.

Ωστόσο οι Τράπεζες προβάλλουν νομικές δυσκολίες και άλλα εμπόδια προκειμένου να προχωρήσουν σε μερική έστω απελευθέρωση των δεσμευμένων πόρων του οργανισμού ώστε υποτυπωδώς να υποστηριχθεί η έκδοση των εφημερίδων και η λειτουργία των άλλων μέσων.
Κυρίως επικαλούνται τη δαμόκλειο σπάθη της Δικαιοσύνης, τις νομικές και άλλες ευθύνες, που απορρέουν από μια ενδεχόμενη επισφαλή νέα χρηματοδότηση προς τον ΔΟΛ.

Όμως κάτι τέτοιο εντέλει αντιστρατεύεται το ίδιο το συμφέρον των Τραπεζών καθώς πιθανή άρνηση οποιασδήποτε, έστω υποτυπώδους και ελεγχόμενης χρηματοδότησης, θα οδηγήσει σε πλήρη απαξίωση του περιουσιακού στοιχείου,από το οποίο προσβλέπουν το μέγιστο των εσόδων.

Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ στη χθεσινή γενική τους συνέλευση, παρ’ ότι απλήρωτοι και οικονομικά εξουθενωμένοι από τις πολύμηνες καθυστερήσεις, διαδήλωσαν την απόφασή τους να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους προκειμένου να συνεχίσουν να εκδίδονται οι εφημερίδες και τα περιοδικά, να μείνει ανοιχτό το ραδιόφωνο και να τροφοδοτούνται με περιεχόμενο οι ιστοσελίδες μας.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι πιστώτριες Τράπεζες θα αναγνωρίσουν την διατηρούμενη επί σχεδόν ένα αιώνα αξία, αποτιμώμενη και μη, τρέχουσα και άυλη και θα προσφέρουν την υποτυπώδη χρηματοδότηση που χρειάζεται μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές πτωχευτικές διαδικασίες και να αναζητηθούν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Και προσβλέπουμε επίσης στην υποστήριξη τόσο της κυβέρνησης, των κομμάτων,των συλλογικών φορέων της εκπαίδευσης, της τέχνης, του πολιτισμού και βεβαίως των πολιτών,αναγνωστών και μη, που αναγνωρίζουν τα κεφαλαιώδη για τη Δημοκρατία αγαθά της ελεύθερης έκφρασης και της πολυφωνίας.

Να είστε όλοι βέβαιοι ότι οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ θα μείνουμε στις επάλξεις της ενημέρωσης, με όποιο κόστος.

Το οφείλουμε στην Ιστορία του!

Από .........   kourdistoportocali

Νεώτερα από το ακυβέρνητο πλοίο που απέπλευσε από τον Άγιο Κωνσταντίνο

Αναρτήθηκε από ...........   energoipoliteskv.blogspot.com




Μετά από αρκετές ώρες ξεκίνησε, από το στενό του Αρτεμισίου κοντά στον Παγασητικό Κόλπο, η ρυμούλκηση του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου “Μυρτιδιώτισσα”. Το πλοίο παρέμενε από το μεσημέρι ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης.

Το πλοίο, με 21 επιβάτες και 32 άτομα πλήρωμα, ρυμουλκείται από το «Χρήστος 17» προς το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, συνοδεία δύο πλωτών του Λιμενικού Σώματος.

Οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία και όταν φθάσουν στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της διαχειρίστριας εταιρείας. Στην περιοχή ο καιρός είναι καλός, ενώ πνέουν βορειονατολικοί άνεμοι έντασης 3 με 4 μποφόρ.


Το πλοίο είχε αποπλεύσει στις 13:00 από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, με προορισμό τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο.

Από .......  lamiaReport

Αυτές είναι οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα που χτίζουν το αφορολόγητο -Ποιοι εξαιρούνται



Αναρτήθηκε από ......     energoipoliteskv.blogspot.com




ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Υπεγράφη από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η υπουργική απόφαση για το αφορολόγητο μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών.

Η απόφαση καθορίζει τις κατηγορίες δαπανών οι οποίες υπολογίζονται στο ελάχιστο ποσό που πρέπει να πραγματοποιήσουν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες για το φορολογικό έτος 2017.

Καθορίζει, επίσης, ποιες κατηγορίες από τους παραπάνω φορολογούμενους εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής για την πραγματοποίηση των δαπανών τους αλλά απαιτείται να προσκομίσουν αποδείξεις σύμφωνα με την προβλεπόμενη κλίμακα.

Στόχος του μέτρου είναι η φορολογική συμμόρφωση των επαγγελματιών και επιχειρήσεων μέσω της ενθάρρυνσης των φορολογούμενων να προτιμούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και όχι η φορολογική επιβάρυνση για όσους δεν συμπληρώσουν το ελάχιστο ποσό δαπανών. Για το λόγο αυτό έχει επιλεγεί ένας συνδυασμός εύλογου ποσού δαπανών και σχετικά περιορισμένων εξαιρούμενων κατηγοριών, ώστε να μην δυσκολεύονται οι φορολογούμενοι να συμπληρώσουν το όριό τους.

Στο ελάχιστο απαιτούμενο ποσοστό υπολογίζονται δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών που χαρακτηρίζονται καταναλωτικές, δηλαδή εφόσον περιλαμβάνονται στις ακόλουθες ομάδες του δείκτη τιμών καταναλωτή της ΕΛ.ΣΤΑΤ.:
  • Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά
  • Αλκοολούχα ποτά και  καπνός
  • Ένδυση και υπόδηση
  • Στέγαση, εξαιρουμένων των ενοικίων.
  • Διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες.
  • Μεταφορές, εξαιρουμένης της δαπάνης για τέλη κυκλοφορίας και της αγοράς οχημάτων, πλην των ποδηλάτων.
  • Επικοινωνίες.
  • Αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες, εξαιρουμένης της αγοράς σκαφών, αεροπλάνων και αεροσκαφών.  
  • Εκπαίδευση.
  • Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια.  
  • Άλλα αγαθά και υπηρεσίες.  
Σημειώνουμε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται η Ομάδα 6 (Υγεία) καθώς οι σχετικές δαπάνες εμπίπτουν σε άλλη διάταξη του Ν. 4446/2016.
Ποιες δεν μετράνε
Από το χτίσιμο του αφορολόγητου με πλαστικό χρήμα εξαιρούνται οι δαπάνες ενοικίου, η δαπάνη για τέλη κυκλοφορίας και της αγοράς οχημάτων, πλην των ποδηλάτωνοι δαπάνες αγοράς σκαφών, αεροπλάνων και αεροσκαφών. Διευκρινίζεται ακόμη ότι δεν συμπεριλαμβάνονται δαπάνες που δεν είναι καταναλωτικές και ως εκ τούτου δεν περιλαμβάνονται στους παραπάνω δείκτες. Τέτοιες είναι ενδεικτικά οι δαπάνες για αγορά κατοικίας, πληρωμή φόρων, δόσεις στεγαστικών δανείων, αγορά επενδυτικών προϊόντων (μετοχών, ομολόγων κλπ).
Ποιοι εξαιρούνται από την υποχρέωση
Από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής και οι οποίοι υποχρεούνται να προσκομίσουν αποδείξεις ίσης αξίας είναι οι εξής κατηγορίες:
  • οι φορολογούμενοι εβδομήντα (70) ετών και άνω
  • άτομα με ποσοστό αναπηρίας ογδόντα τοις εκατό (80%) και άνω
  • όσοι βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση
  • οι φορολογικοί κάτοικοι της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ., υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 20 του ν. 4172/2013, που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στην Ελλάδα και φορολογούνται με την κλίμακα από μισθωτή εργασία και συντάξεις.
Τα ίδια ισχύουν και για τις παρακάτω κατηγορίες:
  • Δημόσιοι λειτουργοί και δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό,
  • ανήλικοι που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων,
  • φορολογούμενοι που κατοικούν μόνιμα σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, εκτός αν πρόκειται για τουριστικούς τόπους,
  • οι φορολογούμενοι που δεν έχουν εισόδημα από καμία κατηγορία ή έχουν εισόδημα μόνο από κεφάλαιο ή/και από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου και το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ, σύμφωνα με την περ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 34 του ν.4172/2013,
  • οι φορολογούμενοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ του τεκμαρτού και του συνολικού εισοδήματός τους, σύμφωνα με την περ. δ΄ της παρ. 1 του άρθρου 34 του ν.4172/2013, οι φορολογούμενοι που είναι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ),
  • οι υπηρετούντες την υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία,
  • οι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε κατάσταση μακροχρόνιας νοσηλείας (πέραν των 6 μηνών).
Εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής και προσκόμισης αποδείξεων για την πραγματοποίηση δαπανών, οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών, οι στρατιωτικοί, εφόσον υπηρετούν στην αλλοδαπή, οι υπηρετούντες στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας και σε ψυχιατρικό κατάστημα και οι φυλακισμένοι.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι το ποσό των  δαπανών δηλώνεται ατομικά από κάθε σύζυγο ή από κάθε μέρος συμφώνου συμβίωσης. Σε περίπτωση που καλύπτεται το απαιτούμενο ποσό δαπανών από οποιονδήποτε εκ των δυο συζύγων ή μερών συμφώνου συμβίωσης, το τυχόν πλεονάζον ποσό δύναται κατά την εκκαθάριση να μεταφερθεί στον άλλο σύζυγο ή στο άλλο μέρος συμφώνου συμβίωσης για τυχόν κάλυψη του ελάχιστου απαιτούμενου ποσού δαπανών.

Επισημαίνεται ότι η χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής δεν απαλλάσσει τις επιχειρήσεις από την υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων.

Από .......  iefimerida

Η προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα 28 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο

Αναρτήθηκε από ............   energoipoliteskv.blogspot.com



ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ

Μετά το σχέδιο που προανήγγειλε πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Ναυτιλίας, με επιστολή του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού στη Βουλή, για την κατοίκηση μικρών νησιών του Αιγαίου, η Τουρκία ανέβασε ξανά τους τόνους, διαμηνύοντας ότι δεν θα δεχτεί κανένα τέτοιο πρόγραμμα. 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χουσεΐν Μουφτούογλου, απάντησε σε ερώτηση για «πολεοδομικό σχεδιασμό της Ελλάδας σε κάποιες νησίδες στο Αιγαίο».

«Ο υπουργός Ναυτιλίας της Ελλάδας, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή, αναφέρθηκε σε πολεοδομικό σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης για 28 μικρά νησιά στο Αιγαίο. Αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ποια νησιά περιλαμβάνει αυτός ο σχεδιασμός. Η χώρα μας έχει πολλές φορές ανακοινώσει ότι δεν θα αποδεχθεί τετελεσμένα σε αμφισβητήσιμου καθεστώτος γεωγραφικούς σχηματισμούς και ότι αυτά (τα τετελεσμένα) δεν θα προκαλούν νομικά αποτελέσματα. Περιμένουμε από τη γείτονα Ελλάδα να είναι διακριτική σε αυτό το θέμα, που είναι ευαίσθητο για την κυβέρνηση αλλά και την κοινή μας γνώμη», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ......... energoipoliteskv.blogspot.com