Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Κλειστά και αύριο 10 - 1 - 2017 τα σχολεία στον Δήμο Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου

Αναρτήθηκε από ........   energoipoliteskv.blogspot.com



Όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Μωλου -Αγίου Κωνσταντίνου θα παραμείνουν κλειστές και αύριο 10-1-2017 λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και παγετού.

Περιφερεια Στερεάς Ελλάδας : Μη κύρωση της αριθ.3/2016 πράξη Αναλογισμού Αποζημίωσης για τη διανοιξη δρόμου & πλατείας στα Καμενα Βούρλα

Αναρτήθηκε από .........   energoipoliteskv.blogspot.com




Ρυμοτομικό Σχέδιο  Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας



Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε στη μη κύρωση της αριθ . 3/2016  πράξης Αναλογισμού Αποζημίωσης για την διάνοιξη προβλεπομένου Κοινόχρηστου Χώρου ( πλατείας και ανώνυμης δημοτικής οδού ), στην οδό Γερασίμου Βασιλειάδη παρά τα Ο . Τ . 48  και  83,  του σχεδίου πόλης Καμένων Βούρλων.
 Επειδή:


1.  ∆εν έχει γίνει ο αναλογισμός για όλη την έκταση του υπό διάνοιξη προβλεπομένου κοινοχρήστου χώρου ( πλατείας και ανώνυμης δημοτικής οδού ),  παρά σε τμήμα αυτού .


 2.  ∆εν έχουν εφαρμοσθεί πλήρως τα αντίστοιχα άρθρα του διατάγματος της   7-5-1936  « Περί εκτελέσεως της παρ .3  του άρθρου 6  του Ν .  5269/1936  με τα οποία καθορίζεται ο τρόπος διενέργειας  ( τεχνικό μέρος )  της πράξης αναλογισμού .


 3.  ∆εν απεικονίζονται όλες οι εμπλεκόμενες ιδιοκτησίες γύρω από τον προβλεπόμενο κοινόχρηστο χώρο .


4.  Τα ανωτέρω επηρεάζουν το τεχνικό μέρος της πράξεως


Δείτε την απόφαση 






OΛΑ μπορεί να χαθούν στα επόμενα 24ωρα. Και η Πρωθυπουργία...

Αναρτήθηκε από ..........     energoipoliteskv.blogspot.com


Αμεση αναλυση

Χαμένος Χρόνος, Χαμένες πατρίδες

O Tσίπρας γνωρίζει ότι όλα μπορούν να χαθούν ξαφνικά, μέσα σε λίγες ώρες, στα επόμενα 24ωρα. Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ούτε και ο ίδιος γνωρίζει ποια θα είναι η τύχη του σαν πρωθυπουργός.Το Κυπριακό, ο Τραμπ που αναλαμβάνει, η αξιολόγηση που βρίσκεται στον αέρα.

Στο Κυπριακό η ελληνική κυβέρνηση μπήκε αργά και κάπως ατσούμπαλα. Είχαν προηγηθεί πολύμηνες διαβουλεύσεις Αναστασιάδη-Ακιντζί για τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση δεν έδινε δεκάρα καθώς ήταν χωμένη ως το λαιμό στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Η αλήθεια είναι ότι κανείς από την ελληνική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε σοβαρά-μέχρι ένα μήνα πριν που ενεπλάκη ο Κοτζιάς απότομα και μάλλον καταλυτικά για την έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Από τον Ian Ford
Το αν ο Κοτζιάς θα πιστωθεί από την Ιστορία την επίλυση του Κυπριακού ή μια ακόμη εθνική απώλεια θα το γνωρίζουμε σχετικά σύντομα. Αυτό όμως που ξενίζει είναι το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση μπήκε άρπα-κόλλα και χωρίς να έχει μελετήσει σε βάθος την υπόθεση και τα δεδομένα. Καθώς χάνονται οι μέρες το Μαξίμου εύχεται ένα ανώδυνο ναυάγιο από μια επώδυνη λύση. Δηλαδή και στο Κυπριακό βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού έχοντας απέναντι έναν αψυχολόγητο Ερντογάν ενώ στο μεταξύ “φροντίζουμε” μεθοδικά να αποκτούμε εχθρούς.
Αλήθεια, πόσο καιρό έχετε να ακούσετε την φωνή του Σόιμπλε στον οποίο ο Τσίρας χρέωσε ψυχολογικά προβλήματα; Ακόμη και τα στελέχη του ΔΝΤ τηρούν πλέον μια στάση αναμονής.Το ότι περιμένουν να αναλάβει ο Τραμπ επίσημα τα καθήκοντά του θα μπορούσε να είναι μια εξήγηση για την αμηχανία που πλανάται στην ατμόσφαιρα. Οπως και νάχει η ελληνική κυβέρνηση έχασε χρόνο.

Η χώρα έχασε χρόνο. Βρισκόμαστε στον Ιανουάριο του 2017 με δύο επικίνδυνα μέτωπα που θα μπορούσαν να είχαν κλείσει από το 2015. Καθώς πλησιάζουμε στο καλοκαίρι που πρέπει να πληρώσουμε 6,5 δις ευρώ που δεν υπάρχουν στα Ταμεία η ελληνική κυβέρνηση κινδυνεύει να υποστεί και μια εθνική ήττα. Ακόμη κι αν αυτή έλθει διά στόματος Αναστασιάδη ο οποίος μετά βίας κρατιέται και δεν δείχνει δημόσια την απόστροφή του για την ελληνική κυβέρνηση. Με το Κυπριακό Τσίπρας και Κοτζιάς ασχολήθηκαν πολύ αργά με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε δύο ανοιχτά μέτωπα. Αυτή τη στιγμή αντίπαλος του Τσίπρα δεν είναι ο Μητσοτάκης, είναι ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ.

Η απώλεια του χρόνου μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο για την σχέση μας με την Κύπρο όσο και για την παραμονή μας στην ευρωζώνη.

Σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το Κυπριακό και βγούμε από την ευρωζώνη ο Τσίπρας και ο Παυλόπουλος θα αποδειχθούν ΜΟΙΡΑΙΟΙ για τη χώρα. Το πρώτο πράγμα που θα συμβεί σ΄αυτή την περίπτωση είναι η επίσημη προσάρτηση των Κατεχομένων στην Τουρκία έστω κι αν αυτό δεν το θέλει ούτε ο Ακιντζί αλλά και ούτε οι Τουρκοκύπριοι. Η ελληνική κυβέρνηση σπατάλησε επικίνδυνα το χρόνο. Και να που τώρα σέρνεται και πίσω από τις διαθέσεις του Ερντογάν ενώ ο Σόιμπλε καραδοκεί. Μιλάμε δηλαδή για μεγάλη επιτυχία! Στο μεταξύ σαραντάλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γενικός Γραμματέας του Αντόνιο Γκουτέρες την Κυριακή για το Κυπριακό, με κυβερνητικές πηγές να δηλώνουν ως προς το ενδεχόμενο μετάβασης του πρωθυπουργού στη Γενεύη πως «θα πάει εφόσον υπάρχουν πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας».



Από ......... kourdistoportocali

Eurasia Group: Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές -Αυξημένες πιθανότητες εκλογών


Αναρτήθηκε από ......   energoipoliteskv.blogspot.com



ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟ EUROGROUP ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Μοναδική χαμένη ευκαιρία για την επίτευξη συμφωνίας στο θέμα του ελληνικού χρέους χαρακτηρίζει το Eurogroup του περασμένου Δεκεβρίου το γνωστό think tank Eurasia.

Παράλληλα, θεωρεί απίθανο το κλείσιμο της αξιολόγησης τον Ιανουάριο και εκτιμά ότι αυτό θα γίνει στα μέσα του έτους. Σε σχετική έκθεση του Eurasia Group, που δημοσιεύει η «Καθημερινή», τονίζεται ότι  «οι διάφοροι πρωταγωνιστές παραμένουν πολύ μακριά ο ένας από τον άλλο» και παρά το γεγονός ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θέλουν να κλείσει η συμφωνία είναι σχεδόν απίθανο αυτό να γίνει στο Eurogroup του Ιανουαρίου. Στην ανάλυσή του το αδιέξοδο προκύπτει από τα εξής:
  • Η γερμανική κυβέρνηση δεν οπισθοχωρεί από την απαίτηση να υπάρχει συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ αρνείται να συμφωνήσει σε περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους από τη συμφωνηθείσα στο Eurogroup της 25ης Μαϊου.
  • Το ΔΝΤ από πλευράς του θεωρεί την απαίτηση για πλεόνασμα 3,5% μη ρεαλιστική και σε κάθε περίπτωση αδύνατον να διατηρηθεί για μακρό χρονικό διάστημα. 
  • Η ελληνική κυβέρνηση με τη σειρά της, καθυστερώντας ιδιαίτερα να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση, αρνείται να προβεί στην υιοθέτηση νέων μέτρων λιτότητας όσο δεν υπάρχει συμφωνία από πλευράς των δανειστών, σημειώνει το think tank.
Παρότι το think tank διαβλέπει σημαντικές διαφωνίες στους επιδιωκόμενους στόχους, σημειώνει πως όλες οι πλευρές θέλουν να επιτύχουν συμφωνία, καθώς έχουν ισχυρά κίνητρα να αποφύγουν κάθε τύπου αποσταθεροποίηση.

Η ελληνική πλευρά θέλει να αποφύγει τις εκλογές, τις οποίες «σίγουρα θα έχανε», όπως σημειώνει το think tank, το Βερολίνο θέλει να αποφύγει μία νέα κρίση για το ευρώ, ενώ το ΔΝΤ προσπαθεί να διατηρήσει τη θεσμική του δύναμη.

 Μεγάλη σημασία δίνει στον ρόλο του ΔΝΤ, καθώς, όπως αναφέρει στην αναφορά του, η συμμετοχή του θα αποτελέσει απαράβατο όρο για τη Γερμανία, η οποία έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στην ελληνική κυβέρνηση και την Κομισιόν, και θεωρεί το ΔΝΤ τον μόνο αξιόπιστο «παίχτη» στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος.

Περιμένοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις σε Ευρώπη και Αμερική για να εκφέρει οριστική κρίση, το Eurasia Group διαβλέπει πως η συμφωνία πιο πιθανό να επέλθει στα μέσα του έτους.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η Καθημερινή το Eurasia Group παρατηρεί αλλαγή τακτικής από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι η θέση του έχει καταστεί ολοένα και πιο δυσχερής το τελευταίο διάστημα.

Επιπλέον, δεν αποκλείει την την πιθανότητα ο Τσίπρας να επιλέξει τον δρόμο των πρόωρων εκλογών, καθώς, όπως σημειώνει, είναι βέβαιο πως θα χάσει τις εκλογές, αλλά θα περιορίσει τις απώλειές του, συντηρώντας την ελπίδα να ανακάμψει σε επόμενη αναμέτρηση και υπογραμμίζει ως πιθανότερο σενάριο τη διενέργεια εκλογών τον Σεπτέμβριο.

Από ......  iefimerida

Τα νέα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση σε ΙΚΑ, Δημόσιο και ΔΕΚΟ

Αναρτήθηκε από ......    energoipoliteskv.blogspot.com



ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ

Τουλάχιστον 150.000 είναι τα άτομα που κατοχυρώνουν το 2017 να βγουν στη σύνταξη, για αυτά ισχύουν ωστόσο νέες διατάξεις που τους αναγκάζουν να εργαστούν επιπλέον 3 έως 21 μήνες.
Από τις νέες διατάξεις πλήττονται περισσότερο οι μητέρες ανηλίκων και όσοι επιλέγουν να βγουν σε πρόωρη σύνταξη πριν τα 62.
Τι ισχύει σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες για όσους βγαίνουν σε σύνταξη το 2017
  • Με πλήρη σύνταξη στα 58 και 5 μήνες μπορούν να αποχωρήσουν μητέρες με ανήλικο παιδί ως 31/12/2010 εάν συμπληρώνουν το 2017 το 50ο έτος ηλικίας
  • Στα 58 έτη και 5 μήνες βγαίνουν στη σύνταξη μητέρες με 25 έτη και ανήλικο παιδί το 2011 εάν συμπληρώσουν το 52ο έτος το 2017
  • Στα 59 έτη και 6 μήνες αποχωρούν μητέρες με 25 έτη και ανήλικο το 2012 εφόσον συμπληρώσουν το 55ο έτος της ηλικίας τους το 2017
  • Άνδρες ασφαλισμένοι πριν το 1993 εάν συμπληρώσουν 35ετια το 2017 μπορούν να βγουν σε σύνταξη σε ηλικία 59 ετών και 8 μηνών.
Τι ισχύει στο Δημόσιο
Γυναίκες με 25 έτη και ανήλικο παιδί το 2010 που έβγαιναν στα 55 με πρόωρη πλέον θα πάρουν πρόωρη σύνταξη στα 59 και 6 μήνες.
  • Άνδρες με 25 έτη το 2010 που έβγαιναν σε πρόωρη στα 60 εφόσον συμπληρώσουν το όριο το 2017 θα πάρουν πρόωρη σύνταξη στα 68 έτη και 8 μήνες.
  • Άνδρες και γυναίκες με 25 έτη το 2011 που έβγαιναν σε πρόωρη σύνταξη στα 56 πλέον εφόσον συμπληρώσουν το 56 έτος το 2017 θα πάρουν πρόωρη σύνταξη στα 60 έτη και 2 μήνες.
  • Άνδρες και γυναίκες με 25 έτη το 2012 που έβγαιναν με μειωμένη στα 58 έτη, εφόσον συμπληρώνουν το 58ο έτος το 2017 θα πάρουν πρόωρη σύνταξη σε ηλικία 61 ετών και 5 μηνών.
  • Άνδρες και γυναίκες με 25 έτη το 2010 που μπορούσαν να αποχωρήσουν με 35ετια στα 58 , πλέον θα πρέπει να περιμένουν ως τα 59 και 6 μήνες στην περίπτωση όμως που συμπληρώνουν το 58ο έτος της ηλικίας τους το 2017.
  • Άνδρες και γυναίκες με 25 έτη το 2011 που έβγαιναν σε σύνταξη με 36ετια στα 58, εφόσον συμπληρώνουν το 58ο έτος της ηλικίας τους το 2017 θα πάρουν σύνταξη στα 59 και 6 μήνες.
  • Άνδρες και γυναίκες με 25 έτη το 2012 που μπορούσαν να αποχωρήσουν με 37ετια στα 59 πλέον εφόσον συμπληρώνουν το 59ο έτος της ηλικίας τους το 2017 θα πάρουν σύνταξη στα 60 έτη και 2 μήνες.
  • Άνδρες και γυναίκες με 25 έτη το 2010 που έβγαιναν με πλήρη συμπληρώνοντας την 37ετια χωρίς όριο ηλικίας πλέον εφόσον συμπληρώσουν το όριο το 2017 είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν ως τα 57 και 8 μήνες.
  • Μητέρες με 25 έτη και ανήλικο παιδί το 2010 που έβγαιναν με πλήρη σύνταξη στα 50 πλέον πρέπει να περιμένουν ως τα 58 και 5 μήνες εφόσον γίνονται 50 το 2017.
  • Γυναίκες και άνδρες με 25 έτη και ανήλικο παιδί το 2011 αν συμπληρώσουν το 52ο έτος τους το 2017 θα βγουν σε σύνταξη στα 58 έτη και 5 μήνες.
  • Άνδρες και γυναίκες με ανήλικο παιδί και 25 έτη το 2012 που μπορούσαν να βγουν στα 55 σε σύνταξη, πλέον εφόσον συμπληρώνουν το 55ο έτος το 2017 θα περιμένουν ως τα 59 και 6 μήνες.
  • Τρίτεκνοι με 20 έτη ως το 2011 εφόσον το 2017 συμπληρώσουν το 52ο έτος της ηλικίας τους θα πάρουν σύνταξη στα 58 και 5 μήνες.
  • Τρίτεκνοι με 20 έτη το 2012 εφόσον γίνουν 55 το 2017 θα βγουν σε σύνταξη στα 59 και 6 μήνες.
  • Εκπαιδευτικοί του Δημοσίου με 25 έτη το 2010 που ως τώρα έβγαιναν σε σύνταξη στα 60 με 30ετια εφόσον συμπληρώσουν τα έτη το 2017 θα πάρουν σύνταξη στα 62 έτη και 8 μήνες
Από .......  iefimerida

Γενεύη: Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις Αναστασιάδη-Ακιντζί για το Κυπριακό

Αναρτήθηκε από ........   energoipoliteskv.blogspot.com



ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ

Αρχισαν το πρωί  της Δευτέρας στη Γενεύη μεταξύ των δύο ηγετών της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, οι τριήμερες εντατικές διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Κατά το τριήμερο θα γίνονται, υπό την αιγίδα του ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ, Εσπεν Αϊντα, δύο γύροι συναντήσεων, ο ένας το πρωί και ο άλλος το απόγευμα. Σήμερα θα συζητηθούν, το περιουσιακό, η ασφάλεια και οι εγγυήσεις. Τα άλλα θέματα των διαπραγματεύσεων είναι: Οικονομία - ΕΕ, χρηματοδότηση - εφαρμογή της λύσης και εδαφικό με υποβολή χαρτών.

Προσερχόμενοι στο «Παλάτι των Εθνών» οι κκ. Αναστασιάδης και Ακιντζί απέφυγαν να απαντήσουν στο ερώτημα κατά πόσο είναι αισιόδοξοι. Στις συναντήσεις μετέχουν οι διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων και εμπειρογνώμονες.

Για της 12 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί διεθνής διάσκεψη για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις υπό τον γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουντέρες.
Κυβερνητική πηγή στη Λευκωσία ανέφερε πως, επί του παρόντος, στη διάσκεψη θα μετέχουν οι εγγυήτριες δυνάμεις, η Κυπριακή Δημοκρατία, οι κοινότητες και εκπρόσωπος της ΕΕ.
Στο μεταξύ , δημοσκόπηση, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου, δείχνει ότι οι Ελληνοκύπριοι είναι απαισιόδοξοι ως προς το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.

Μόνο 12% των ερωτηθέντων δηλώνουν αισιόδοξοι. Οι Ελληνοκύπριοι τοποθετούνται ξεκάθαρα ως προς το ποιο από τα κεφάλαια του Κυπριακού είναι το πρωτεύον γι΄ αυτούς, δίνοντας έτσι και το στίγμα που θα πρέπει ν' ακολουθήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενώ αποκαλυπτική είναι και η στάση εκείνων των ψηφοφόρων που στο δημοψήφισμα του 2004 είχαν ψηφίσει «Ναι». Τη δική τους βαρύτητα φέρουν τα κεφάλαια του εδαφικού και της εκ περιτροπής προεδρίας, ενώ ενδεικτική και της κόπωσης που άφησε το πέρασμα του χρόνου είναι και η κατανομή των προτεραιοτήτων, με την επιστροφή των προσφύγων να μην είναι πλέον η πρώτη εξ αυτών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση σημαντικό πλειοψηφικό ρεύμα (61%) ανάμεσα στους ερωτώμενους υποστηρίζει τη μη ύπαρξη εγγυήσεων ούτε σε προσωρινό ούτε σε μεταβατικό στάδιο, ενώ άξιο λόγου είναι το επίσης χαμηλό ποσοστό αποδοχής έστω και προσωρινών εγγυήσεων από τους πολίτες που ψήφισαν «Ναι» στο σχέδιο Ανάν. Το σχέδιο Ανάν προνοούσε τη συνέχιση του συστήματος εγγυήσεων του συντάγματος και της συνθήκης εγκαθίδρυσης του 1960.

Από .......  iefimerida

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com