Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Τετ α τετ Τσίπρα-Μητσοτάκη στο Μαξίμου πριν τη «σύγκρουση» στη Βουλή

Αναρτήθηκε από .........   energoipoliteskv.blogspot.com




ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

Στοχοπροσηλωμένος στη… διαφήμιση της συμφωνίας  είναι ο πρωθυπουργός με την αγωνία να βγει μπροστά επικοινωνιακά και να ανακτήσει το χαμένο έδαφος από τις ατέρμονες καθυστερήσεις.
Σήμερα, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τον κύκλο των πιο δύσκολων επαφών με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Στη 1.30 υποδέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγο πριν προγραμματιστεί η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τις αποφάσεις του Eurogroup όπου και αναμένεται οι κκ Τσίπρας-Μητσοτάκης να ανεβάσουν στα ύψη τους τόνους.
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά (12π) και με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα ( 11πμ). Ενώ στις 3 το μεσημέρι ενημέρωση για τη συμφωνία και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό θα κάνει και στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Τι είπε σε Θεοδωράκη-Λεβέντη
Ενδιαφέρον όμως, έχει και το παρασκήνιο των επαφών που είχε μέχρι τώρα ο πρωθυπουργός με τους κκ Σταύρο Θεοδωράκη και Βασίλη Λεβέντη.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας τους ανέλυσε τα στοιχεία που συνθέτουν τον “αλγόριθμο που προσδιορίζει τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος”. Εξηγώντας στους αρχηγούς ότι πρόκειται για: τον συνδυασμό των αποφάσεων του eurogrouo της 24ης Μαίου του 2016 π(ου προσδιορίζει ως ανώτατο όριο των ακαθάριστων χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας στο 15% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα) μαζί με τον ορισμό των Πρωτογενών Πλεονασμάτων και τις προβλέψεις για ανάπτυξη.

Το δεύτερο ζήτημα που έθιξε κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός, είναι πως η συμφωνία “έχει γίνει θετικά αποδεκτή από τις αγορές”.
Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι είναι βάσιμος ο στόχος να μην υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα για την Ελλάδα , ώστε τον Αύγουστο του 2018 να βγούμε αυτόνομα στις αγορές. Ενώ σε ό,τι αφορά στην ίδρυση της αναπτυξιακής τράπεζας διαβεβαίωσε πως υπάρχουν σαφείς δεσμεύσεις από το eurogroup.

Συνεδριάζει αύριο το υπουργικό
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, με στόχο να ενημερώσει  τα μέλη της κυβέρνησης προβάλλοντας τα «συν» της συμφωνίας , συνεδριάζει αύριο το πρωί το υπουργικό συμβούλιο. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεδρίαση σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας, ενώ ο κ. Τσίρπας αναμένεται να δώσει οδηγίες και να κρούσει το καμπανάκι για την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού σχήματος η οποία θα κριθεί εν πολλοίς από το έργο που θα κληθεί να φέρει σε πέρας μέσα στο «καυτό» καλοκαίρι που έρχεται.

Από .......  iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: