Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 11% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Αναρτήθηκε από .........   energoipoliteskv.blogspot.com



Ανοίγει διαρκώς η «ψαλίδα» υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση της Pulse ανέρχεται στο 11%, από 8% στην προηγούμενη μέτρηση τον Σεπτέμβριο.
Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 31,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,5%, ενώ τρίτο κομμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή και ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6%. Στο όριο του 3% είναι η Πλεύση Ελευθερίας ενώ εκτός Βουλής μένουν Ενωση Κεντρώων, Ποτάμι και ΑΝΕΛ.
Τα αναλυτικά ποσοστά των κομμάτων με αναγωγή έχουν ως εξής:
  • ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 31,5%
  • ΣΥΡΙΖΑ 20,5%
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7,5%
  • ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 6%
  • ΚΚΕ 5,5%
  • ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3%
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,5%
  • ΠΟΤΑΜΙ 2%
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 2%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%
  • ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1%
Καταλληλότερος πρωθυπουργος κρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προηγείται με 13% του Αλέξη Τσίπρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί από την Pulse μεταξύ των δύο ανδρών.
Αίσθηση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι το 38% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών θα ήταν σήμερα η καλύτερη επιλογή για τη χώρα. Το 24% προτιμά άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, ενώ υπέρ της παραμονής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τάσσεται το 22%.
Οσον αφορά στην ανάγκη για ίδρυση νέων κομμάτων, το 43% τάσσεται υπέρ, ενώ το 45% εμφανίζεται αρνητικό.
Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στην εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά στο Action24.

Ο νέος... σανός είναι έτοιμος προς κατανάλωση

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



Η απόφαση του Eurogroup είναι το... εκλογικό βιβλιάριο που αναζητούσε η κυβέρνηση. Οι αντιδράσεις του ΔΝΤ και η οξύτατη επίθεση που εξαπέλυσαν κορυφαίοι υπουργοί (Τζανακόπουλος, Χουλιαράκης, Σκουρλέτης) δείχνουν ότι στήνεται ένα σκηνικό σύγκρουσης που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε κάλπες.
Εκτός κι αν κάνουν πίσω οι δανειστές. Αλλά πώς να κάνει πίσω ο Σόιμπλε π.χ. ενώ βρίσκεται σε προεκλογική χρονιά; Πώς θα κάνει πίσω το ΔΝΤ το οποίο πρέπει να συντάξει την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και ξεκάθαρα πιστεύει ότι πρόκειται για μη βιώσιμο και ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα;
Το ακόμη πιο εντυπωσιακό, δείγμα του ότι ο πόλεμος καλά κρατεί, είναι ότι το ΔΝΤ ζήτησε μέτρα πάνω από 4 δισ. ευρώ, όχι για το 2019 και 2020, αυτά είναι άλλα. Ζήτησε μέτρα για το 2018, ενώ δηλαδή η Ελλάδα είναι στο πρόγραμμα, με την αιτιολογία ότι αφού δεν μειώνεται το πλεόνασμα από 3,5% σε 1,5% πρέπει να βρεθούν επιπλέον έσοδα 2%. Την αποκάλυψη αυτή έκανε στο Ευρωκοινωβούλιο ο Γ. Χουλιαράκης, επιβεβαιώνοντας το πολύ κακό κλίμα που επικρατεί.
Ουσιαστικά και οι υπόλοιποι δανειστές απέρριψαν την πρόταση που πρώτος είχε καταθέσει ο Γ. Στουρνάρας και υιοθέτησαν στη συνέχεια στην κυβέρνηση για μικρότερα πλεονάσματα. Εκ των πραγμάτων, τέτοιοι στόχοι είναι αδύνατον να βγουν καθώς θα πρέπει οι επενδύσεις να τρέχουν με ρυθμό πάνω από 12%, να αυξηθεί η κατανάλωση σε μια χρονιά με περισσότερους φόρους και να υπάρξει έκρηξη των τουριστικών εσόδων κι όχι απλά του αριθμού των επισκεπτών.
Μια αποστροφή του Τζανακόπουλου περιγράφει και το προεκλογικό κλίμα. Τη χρησιμοποιούν συχνά στον ΣΥΡΙΖΑ και είναι: «Η ΝΔ συνδέεται με το τέταρτο μνημόνιο και με νεοφιλελεύθερες πρακτικές». Μαζί με το «ο Μητσοτάκης θα απολύσει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και θα μειώσει μισθούς» θα είναι το επικοινωνιακό όπλο του Τσίπρα στην πορεία προς τις εκλογές. Με πρόσχημα τη σύγκρουση με τους δανειστές ο πρωθυπουργός θα πει: «Εγώ πολέμησα να μην επιβληθούν νέα σκληρά μέτρα, το ΔΝΤ και ο Σόιμπλε δεν μας αφήνουν να κυβερνήσουμε ελεύθερα και η ΝΔ λειτουργεί σαν το μακρύ χέρι των σκληροπυρηνικών των δανειστών».
Ο νέος... σανός είναι έτοιμος προς κατανάλωση και όποιος τσιμπήσει θα πέσει με τα μούτρα.
Υπάρχει μια μικρή ένσταση σε ό,τι αφορά τις εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν απόλυτη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και το 16% του πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι... τιμητικό. Λέγεται ότι συναγωνίζεται σε ποσοστά τον «κρυφό» κυβερνητικό εταίρο, την Χρυσή Αυγή. Αυτό και μόνο του αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για να πάει ο Τσίπρας σε εκλογές καθώς δεν θα μπορέσει ούτε 40-50 βουλευτές να έχει. Εκτός κι αν πιστεύει ότι με την πόλωση που θα πετύχει και τη στοχοποίηση ΝΔ, Σόιμπλε και ΔΝΤ θα αυξήσει τα ποσοστά του σε τέτοιο σημείο ώστε να σχηματίσει μια ισχυρή αντιπολίτευση και να περιμένει με τη σειρά του πότε θα πέσει ο Μητσοτάκης.

Από ......   antinews

Süddeutsche: Η Γερμανία δεν κόβει το χρέος και μπορεί να προκαλέσει την πτώση Τσίπρα

Αναρτήθηκε από .....   energoipoliteskv.blogspot.com




ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ
«Για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μπορεί κανείς να έχει όποια γνώμη θέλει, αλλά το ότι ο αριστερός πολιτικός προσφέρει στη σωτηρία της Ελλάδας από την κρίση δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει», γράφει σε σχόλιό της η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.
«Όταν πρόσφατα έκανε ανασχηματισμό τo έκανε ακριβώς για να δείξει καλή διάθεση στις Βρυξέλλες. Όποιος ήταν αντίθετος με την εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών μέτρων απομακρύνθηκε από την πρώτη γραμμή της κυβέρνησής του. Είναι η ειρωνεία της ιστορίας το γεγονός ότι οι διεθνείς πιστωτές δεν ήθελαν να τον δουν στην εξουσία και τώρα πρέπει να παραδεχτούν ότι δεν θα υπήρχε καλύτερος»,συνεχίζει η Sueddeutsche, ενώ επικρίνει την γερμανική κυβέρνηση ότι αρνούμενη την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προκαλεί την πιθανή πτώση του Τσίπρα, και «σε αυτήν την περίπτωση η κρίση θα επιτρέψει στην ευρωπαϊκή ατζέντα ταχύτερα και με πιο έντονο τρόπο, από ότ,ι θα ανέμεναν όλοι».
Τώρα βρισκόμαστε μπροστά στο τέλος της αξιολόγησης των μεταρρυθμίσεων. Οι Ευρωπαίοι δεν είναι ικανοποιημένοι, αλλά το τρίτο πακέτο στερεί το οξυγόνο για να αναπνεύσουν οι Έλληνες, σημειώνει η εφημερίδα στο ίδιο δημοσίευμα και προσθέτει:
«Οποίος επενδυτής κοιτά προς την μεριά αυτής της χώρας μπορεί μόνο να τρομοκρατηθεί με το πόσο μικρό περιθώριο δίνεται στην Ελλάδα για να ανακάμψει οικονομικά. Το καλοκαίρι της κρίσης, το 2015, επρόκειτο λιγότερο για τη μακροπρόθεσμη σωτηρία της χώρας και περισσότερο για τη συμφωνία να εξασφαλιστούν τα δισεκατομμύρια της βοήθειας από τις χώρες-δανειστές. Επρόκειτο εμφανώς περί του αφηγήματος ότι η Ελλάδα πρέπει να ματώσει. Και αυτό γίνεται μέχρι σήμερα.
Από την Αθήνα απαιτούνται περισσότερα από ό,τι μπορεί να δώσει. Η επιβληθείσα πολιτική περικοπών οδηγεί τους πολίτες στην φοροαποφυγή και τη μαύρη οικονομία. Δεν υπάρχει πλέον κανένα κίνητρο να κάνει κάποιος μια επιχείρηση στην Ελλάδα, διότι οι επιβαρύνσεις είναι παράλογα υψηλές. Τα καλά μυαλά φεύγουν επίσης από την χώρα. Έτσι δεν μπορεί όμως να ανακάμψει η οικονομία.
Οποίος θέλει να βοηθήσει τη χώρα δεν πρέπει να αφήνει να πλανάται το θέμα της αξιόλογης ελάφρυνσης του χρέους της.
Δυστυχώς, όμως, η γερμανική κυβέρνηση πράττει το ακριβώς αντίθετο και προκαλεί με αυτόν τον τρόπο την πιθανή πτώση του Τσίπρα. Όλες αυτές τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις o Έλληνας πρωθυπουργός κατάφερε να τις εφαρμόσει υποσχόμενος στους πολίτες ότι στο τέλος το χρέος θα μειωθεί και η χώρα θα αποκτήσει μια προοπτική χωρίς προγράμματα βοήθειας. Αν οι δανειστές αρνηθούν τότε αποδέχονται τις συνέπειες της αποτυχίας της ελληνικής κυβέρνησης στο εσωτερικό, δεδομένου ότι ήδη γίνεται λόγος για νέες εκλογές.
Σε αυτήν την περίπτωση όμως η κρίση θα επιτρέψει στην ευρωπαϊκή ατζέντα ταχύτερα και με πιο έντονο τρόπο, από ότι θα ανέμεναν όλοι. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί κανείς να το αντέξει, καταλήγει το σχόλιο της εφημερίδας του Μονάχου».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Eurogroup: Λιτότητα διαρκείας & νέα μέτρα για το χρέος


Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com



ΟΣΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Μέτρα για τη φορολογία και τις συντάξεις έκρυβε το προσχέδιο της ανακοίνωσης του Eurogroup, αλλά τελικά η γερμανική βόμβα δεν έσκασε, καθώς άλλοι υπουργοί Οικονομικών εκτίμησαν ότι θα ήταν αδύνατο για την Αθήνα να πάρει τέτοιες αποφάσεις!
Αυτή η «καυτή» λεπτομέρεια, όπως τη μεταφέρει άρθρο των Financial Times, αν μη τι άλλο ενισχύει την άποψη ότι και το χθεσινό Eurogroup ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Βόλφαγκανγκ Σόιμπλε, με την ελληνική πλευρά να κινδυνεύει να συνθλιβεί στις συμπληγάδες ΔΝΤ-Βερολίνου, όπως προκύπτει και από το ανακοινωθέν του χθεσινού Συμβουλίου.
Τι πήρε η Αθήνα
Τι πήρε χθες η Αθήνα; Την ανακοίνωση άμεσης εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, η οποία, όμως, έπρεπε ούτως ή άλλως να γίνει με βάση τις αποφάσεις της 25ης Μαΐου, που συνέδεαν αυτά τα μέτρα με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. Το «πακέτο» χαρακτηρίζεται τόσο από ευρωπαϊκές όσο και από ελληνικές πηγές ως πολύ πιο τολμηρό και γενναίο από τις αρχικές προσδοκίες και εκτιμήσεις, οδηγώντας σε μια ελάφρυνση περίπου 22% του ΑΕΠ ως το 2060.
Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθούν δύο πράγματα: 1) Οπως αναφέρεται ρητώς στο έγγραφο του ESM, πρόκειται για μέτρα διαχείρισης ρίσκου, τα οποία δεν επιβαρύνουν τα κράτη-μέλη και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν απαιτείται η έγκρισή τους από τα εθνικά Κοινοβούλια, 2) Εξαρχής, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, ο Σόιμπλε και οι εμπειρογνώμονες του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που συμμετείχαν στις τεχνικές συζητήσεις είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν αντιτίθενται σε τέτοιου είδους μέτρα, από τη στιγμή που δεν συνεπάγονται επιβαρύνσεις για τους Γερμανούς φορολογούμενους. Συμπερασματικά, το «πακέτο» αυτό δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα όσο ήταν ανώδυνο για το Βερολίνο.
Ερχονται πρόσθετα μέτρα
Τι θα βρει μπροστά της η Αθήνα; Πρόσθετα μέτρα. Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα εγείρει κατ’ αρχάς ζήτημα για το 2018. Αν και η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι το αρχικό «κενό» έχει σχεδόν κλείσει και ότι το Ταμείο δεν ζητάει μέτρα για το 2018, η ανακοίνωση του Eurogroup θέτει ως προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης τη λήψη μέτρων. Και επειδή αξιολόγηση (Staff Level Agreement) χωρίς την υπογραφή του ΔΝΤ δεν υπάρχει, μένει να διαπιστωθεί πόσα και ποια μέτρα θα απαιτηθούν. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία επίσημη πρόβλεψη του Ταμείου ήταν ότι με τα έως τώρα μέτρα η Ελλάδα θα πετύχει πλεόνασμα 1,6% το 2018 και όχι 3,5%.
«Κόφτης» διαρκείας
Το χειρότερο είναι ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατάφερε να «παγώσει» την όποια σκέψη ή συζήτηση για δημοσιονομική χαλάρωση μετά το 2018 και έτσι μέχρι νεωτέρας η Αθήνα πρέπει να πιάνει 3,5%. Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, ακόμα κι έτσι δεν χρειάζεται η λήψη νέων μέτρων, καθώς η εκτιμώμενη αύξηση του ΑΕΠ σε συνδυασμό με τα ήδη ληφθέντα μέτρα «κλειδώνουν» τέτοια πλεονάσματα. Ωστόσο, στο ανακοινωθέν του Eurogroup γίνεται σαφής αναφορά σε μηχανισμό και διαρθρωτικά μέτρα, τα οποία θα οδηγούν σε πλεονάσματα 3,5%. Η σχετική αναφορά παραπέμπει σε «κόφτη» διαρκείας και όχι μόνο, καθώς η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα συνεπάγεται τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων. Υπενθυμίζεται ότι η θέση του ΔΝΤ για τον «κόφτη» ήταν ότι πρέπει να οριστεί εκ προοιμίου ρητά και συγκεκριμένα ποιες δαπάνες θα περικόπτονται και όχι ποιες δαπάνες θα εξαιρούνται.
Πλεόνασμα 3,5% μέχρι... 
Θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι όταν έρθει το 2018, δηλαδή όταν θα έχουν γίνει οι γερμανικές εκλογές, το ζήτημα των πλεονασμάτων μπορεί να ξανανοίξει. Ωστόσο δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Κατ’ αρχάς, τα μέτρα που θα διασφαλίζουν αυτούς τους δημοσιονομικούς στόχους θα πρέπει να συμφωνηθούν και να ψηφιστούν τώρα. Επιπλέον, οι επικείμενες εκλογές σε Γαλλία, Ολλανδία και Ιταλία θα αλλάξουν τους συσχετισμούς στο Eurogroup, με συνέπεια ούτε ο Μ. Σαπέν (ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε το 3,5% μόνο για 3 χρόνια) να βρίσκεται στην ίδια θέση, ούτε ο Γ. Ντάισελμπλουμ (που αναμένεται να δώσει τη θέση του στον Ισπανό Ντε Γκίντος, ο οποίος θεωρείται άνθρωπος του Β. Σόιμπλε), ούτε πιθανότατα ο Π.Κ. Πάντοαν. Αντιθέτως, εκτός απροόπτου, θα παραμένει στη θέση του ο Β. Σόιμπλε.
Η κατάσταση για την Αθήνα περιπλέκεται από τη στάση του ΔΝΤ. Οπως προκύπτει από χθεσινοβραδινές δηλώσεις αξιωματούχου του, το Ταμείο δεν «καίγεται» στην πραγματικότητα για χαμηλότερα πλεονάσματα, καθώς θεωρεί ότι είναι ευρωπαϊκή υπόθεση. Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι δεν πρόκειται να τα «σπάσει» με το Βερολίνο γι’ αυτόν τον λόγο, αλλά θα μεταφέρει την πίεση στην Αθήνα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί το 3,5% για όσο αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι. Ειδικά όσον αφορά στα εργασιακά, οι Ευρωπαίοι απέφυγαν χθες να πάρουν πολιτική απόφαση ή να δώσουν πολιτική κατεύθυνση και πέταξαν το «μπαλάκι» στο κουαρτέτο, που ως γνωστόν συμμετέχει το ΔΝΤ κι αυτό ενισχύσει τους φόβους της Αθήνας ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα πάει… περίπατο προκειμένου να βάλει το Ταμείο την υπογραφή του.
Υπάρχει, όμως, ακόμα ένας κίνδυνος. Η πρώτη αντίδραση του Ταμείου στις ανακοινώσεις για το χρέος ήταν αρνητική, καθώς θεωρούν ότι αυτά τα μέτρα δεν επαρκούν. Σημειωτέον ότι οι Ευρωπαίοι επιχείρησαν μια ομολογουμένως έξυπνη ντρίπλα, αναλαμβάνοντας δέσμευση να πράξουν ό,τι χρειάζεται αλλά μετά από το 2018, με βάση την ανάλυση χρέους που θα κάνει τότε το Ταμείο, εξυπηρετώντας στην πραγματικότητα μια ακόμα στρατηγική επιλογή του Β. Σόιμπλε.
Στην περίπτωση που το Ταμείο επιμείνει στη θέση του, όσο τραβάει αυτό το παζάρι με τους Ευρωπαίους, τόσο θα παραμένει σε εκκρεμότητα το ελληνικό ζήτημα και αυτό οδηγεί στην ανατροπή όλων των χρονοδιαγραμμάτων για συμμετοχή στο πρόγραμμα της ΕΚΤ, για μεγαλύτερη χαλάρωση των capital controls, για έξοδο στις αγορές, για επιστροφή σε ενάρετο οικονομικό κύκλο…
 
Από .......  iefimerida

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com




Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Άγιο Κωνσταντίνο.


Αναρτήθηκε από ......   energoipoliteskv.blogspot.com



Μετά το στολισμό και άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, συνεχίζονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Άγιο Κωνσταντίνο. Το πρόγραμμα για τις επόμενες ημέρες έχει ως εξής:

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 4:30 μ.μ.
Αφήγηση χριστουγεννιάτικου παραμυθιού, Καφέ Πάραλος
Ηλεκτρονικό Περιοδικό Μοναδικό

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 6:00 μ.μ.
Παραδοσιακά Κάλαντα & Χοροί
Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος «Η Αρεθούσα»
Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα
Σύλλογος Γυναικών «Κνημίς»
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 6:00 μ.μ.
Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια & Κάλαντα
Μουσικός Όμιλος «Ορφέας»
Φωτογραφηθείτε με τον Άγιο Βασίλη

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 5:00 μ.μ. – 12.00 μ.μ.
4η Λευκή Νύχτα στη Θερμοπυλών

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 4:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ.
Αναβίωση παλιού εθίμου (Τσιγαρίρθες)
Σύλλογος Βουνού «Επικνημίδιος Λοκρός»

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Κωνσταντίνου και θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Αντωνίου Μακρή (Κάτω Πλατεία) & στην Πλατεία Κωνσταντίνου Παπανικολάου (Άνω Πλατεία)

Συμμετέχουν οι σύλλογοι:

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου
Σύλλογος Βουνού «Επικνημίδιος Λοκρός» – Σύλλογος Γυναικών «Κνημίς»
Μουσικός Όμιλος «Ορφέας»
Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος «Η Αρεθούσα»
Σύλλογος Αλιέων «Ενάλιος Δαφνούντας»
Ηλεκτρονικό Περιοδικό «Μοναδικό»
Σύλλογος Επαγγελματιών & Βιοτεχνών


Ψήφισμα απο τον Δήμο Καμένων Βούρλων ενάντια στο κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στον Μώλο.

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com





ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ
          Ο Δήμος Μήλου Αγίου Κων/νου  με ομόφωνη απόφασή του, εκφράζει την πλήρη αγανάκτησή του  για τις πληροφορίες σχετικά με το κλείσιμο του Καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Τοπική Κοινότητα Μώλου.
          
 Το κατάστημα αυτό λειτουργεί εδώ και  50; Χρόνια, δίνοντας αισιοδοξία για την ανάπτυξη του τόπου και την εξυπηρέτηση των πελατών του.
          
 Εξυπηρετεί την Τοπική Κοινότητα Μώλου και τις γύρω τοπικές Κοινότητες, με πληθυσμό που φθάνει τους 4.000 κατοίκους, η πλειοψηφία  των οποίων είναι αγρότες και επαγγελματίες, οι οποίοι στηρίζουν την Τράπεζα , αφού όπως είναι γνωστό ο κύριος όγκος των συναλλαγών γίνεται μέσω των Τραπεζικών Καταστημάτων.
          
 Η σκέψη για κατάργηση του παραπάνω καταστήματος θα επιφέρει μεγάλη  αναστάτωση στην Τοπική Κοινωνία.
          
 Ο αντίλογος , ότι παρέχονται δυνατότητες   συναλλαγών  μέσω ηλεκτρονικών  μέσων , e-baking  κ.α., δεν είναι πειστικός, διότι η ηλικιακή σύνθεση του πληθυσμού  και η έλλειψη ειδικών γνώσεων  είναι δεδομένη.
          
 Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε να μην κλείσει το Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Μώλο, σεβόμενοι τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις.

                                                                        Καμένα Βούρλα, 5-12-2016