Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Μητσοτάκης: Ενώνουμε τους Ελληνες για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή -Οι ευχές στους νέους τομεάρχες της ΝΔ

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


«Ενώνουμε τους Έλληνες για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε ανάρτησή του στο Twitter, μετά από την απόφασή του για διαμόρφωση ενός νέου σχήματος Τομέων ανά υπουργείο σε αντιστοιχία της σημερινής δομής της κυβέρνησης.
Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε «καλή αρχή και καλή δύναμη στους νέους τομεάρχες της Ν.Δ».



Οι νέοι «σκιώδεις υπουργοί» της ΝΔ
Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής, η ΝΔ ανακοίνωσε τα πρόσωπα που θα αποτελούν τη νέα «σκιώδη κυβέρνηση»
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με σκοπό τη βελτίωση και την καλύτερη αποτελεσματικότητα του αντιπολιτευτικού έργου της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε τα εξής:
Α. Διαμορφώνεται ένα νέο σχήμα Τομέων ανά Υπουργείο σε αντιστοιχία της σημερινής δομής της Κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, καταργείται ο θεσμός των Συντονιστών.
Σκοπός είναι ο διαρκής, εντατικός πολιτικός και κοινοβουλευτικός έλεγχος της Κυβέρνησης «τομέα προς τομέα», «πρόσωπο προς πρόσωπο» («σκιώδης» Κυβέρνηση), καθώς και η διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής».
Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση, το σχήμα αυτό δεν δεσμεύει, ούτε ως προς την οργάνωση της Κυβέρνησης, ούτε ως προς τα πρόσωπα, τις μελλοντικές κυβερνητικές επιλογές του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα, δημιουργούνται οι εξής Τομείς με επικεφαλής μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
  • Τομεάρχης: Μάκης Βορίδης
  • Αναπληρωτής Τομεάρχης: Μάξιμος Χαρακόπουλος
  • Αναπληρωτής Τομεάρχης: Κωνσταντίνος Γκιουλέκας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
  • Τομεάρχης: Θεοδώρα (Ντόρα) Μπακογιάννη
  • Αναπληρωτής Τομεάρχης: Χρίστος Δήμας
  • Αναπληρωτής Τομεάρχης: Ευάγγελος Μπασιάκος
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
  • Τομεάρχης: Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
  • Τομεάρχης: Άδωνις Γεωργιάδης
  • Αναπληρωτής Τομεάρχης: Αναστάσιος Δημοσχάκης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
  • Τομεάρχης: Νίκη Κεραμέως
  • Αναπληρωτής Τομεάρχης: Μαρία Αντωνίου
  • Αναπληρωτής Τομεάρχης: Γιάννης Ανδριανός
  • Αναπληρωτής Τομεάρχης: Χρήστος Κέλλας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
  • Τομεάρχης: Γιάννης Βρούτσης
  • Αναπληρωτής Τομεάρχης: Θεόδωρος Καράογλου
  • Αναπληρωτής Τομεάρχης: Μάριος Σαλμάς
  • Αναπληρωτής Τομεάρχης: Νότης Μηταράκης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
  • Τομεάρχης: Γεώργιος Κουμουτσάκος
  • Αναπληρωτής Τομεάρχης: Σταύρος Καλαφάτης
  • Αναπληρωτής Τομεάρχης: Σίμος Κεδίκογλου
  • Αναπληρωτής Τομεάρχης: Σάββας Αναστασιάδης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
  • Τομεάρχης: Νίκος Παναγιωτόπουλος
  • Αναπληρωτής Τομεάρχης: Κώστας Καραγκούνης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Τομεάρχης: Χρήστος Σταϊκούρας
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Θεόδωρος Φορτσάκης
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Απόστολος Βεσυρόπουλος
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Τομεάρχης: Βασίλης Οικονόμου
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Κατερίνα Παπακώστα
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
Τομεάρχης: Γιώργος Γεωργαντάς
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Τομεάρχης: Όλγα Κεφαλογιάννη
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Άννα Καραμανλή
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Τομεάρχης: Κώστας Σκρέκας
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Κώστας Κατσαφάδος
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Τομεάρχης: Κώστας Καραμανλής
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Χρήστος Μπουκώρος
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Τομεάρχης: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Σοφία Βούλτεψη
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Τομεάρχης: Γιάννης Πλακιωτάκης
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Χαράλαμπος Αθανασίου
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Τομεάρχης: Γιώργος Κασαπίδης
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Γιώργος Στύλιος
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Φωτεινή Αραμπατζή
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Τομεάρχης: Μάνος Κόνσολας
Β. Οι επικεφαλής των Τομέων, οι υπεύθυνοι παρακολούθησης των αρμοδιοτήτων των υπουργών, πέραν της άμεσης συνεργασίας τους με τον Πρόεδρο του Κόμματος, θα συνεργάζονται σε σταθερή βάση με τον Επικεφαλής του Επιτελείου του, Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου κ. Μιχάλη Μπεκίρη.
Γ. Ο Αντιπρόεδρος κ. Κωστής Χατζηδάκης, συντονίζει τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος.
Δ. Στις θέσεις των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων τοποθετούνται οι:
Νικόλαος Δένδιας, βουλευτής Β’ Αθηνών
Κωνσταντίνος Τζαβάρας, βουλευτής Ηλείας
Γιάννης Κεφαλογιάννης, βουλευτής Ρεθύμνου
Ε. Στη θέση του Εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος τοποθετείται ο βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Βασίλης Κικίλιας.
ΣΤ. Συντονιστής του στρατηγικού σχεδιασμού και της επικοινωνιακής ομάδας αναλαμβάνει ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί την προσεχή Τετάρτη 23 Νοεμβρίου την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος με ημερήσια διάταξη:
α) Εισήγηση του Προέδρου του Κόμματος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και την πορεία της χώρας
β) Εισήγηση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Τσιάρα για την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την έγκρισή του, καθώς και την οριστικοποίηση των αλλαγών.

Από .......   iefimerida



Δελτίο τύπου Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας για το συνέδριο της 14-11-2016 στα Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Λεωνίδου 6 & Πατρόκλου – 35100 , ΛΑΜΙΑ 
Email : pedstereas@gmail.gr 

Λαμία, 14 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόλυτη – κατά γενική ομολογία – επιτυχία ολοκληρώθηκε το ετήσιο τακτικό συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στα Καμένα Βούρλα στις 11 και 12 Νοεμβρίου. 

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Αποστόλου, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Α.Α., κ. Καλογερόπουλος, βουλευτές της Περιφέρειας, εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, Αντιπεριφερειάρχες και μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των επιμελητηρίων καθώς και μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων από πολλούς Δήμους της Στερεάς Ελλάδας. Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη αγαστής συνεργασίας του Κεντρικού Κράτους με την αυτοδιοίκηση για το καλό των πολιτών καθώς και στα επόμενα βήματα του Υπουργείου.
Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Λουκάς Υπερήφανος, ως οικοδεσπότης, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και έθεσε την ατζέντα του συνέδριου. Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι λόγω της οικονομικής κρίσης και της αλόγιστης αύξησης αρμοδιοτήτων, οι οποίες όμως δεν συνοδεύονται από τη διάθεση των απαιτούμενων ανθρώπινων και οικονομικών πόρων. 

Το θέμα που ανέδειξε πρωτίστως στην εισήγησή του ο κ. Υπερήφανος ήταν το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας από τα ευρωπαϊκά κονδύλια – λόγω στόχου 2, όπως συνηθίζεται να λέγεται - και η κινητοποίηση της Π.Ε.Δ. σε σχέση με το σημαντικό αυτό θέμα για την Περιφέρεια, δίνοντας παράλληλα ορισμένα στοιχεία που αποδεικνύουν την εν λόγω αδικία σε σχέση με άλλες Περιφέρειες. «Όλες οι αναλύσεις καθιστούν εμφανές ότι αδικούμαστε κατάφωρα από την ισχύουσα κατανομή των πόρων του ΕΣΠΑ. Η διεκδίκησή μας, σε καμία περίπτωση, δε στοχεύει στη μείωση των πόρων που κατευθύνονται στις υπόλοιπες Περιφέρειας, προκειμένου να αυξηθεί η κατανομή στη δική μας Περιφέρεια. Πιστεύω όμως ακράδαντα ότι και η Στερεά Ελλάδα θα πρέπει να λάβει τα ποσά που της αναλογούν, με βάση τα πραγματικά στοιχεία και όχι με βάση τον πλασματικό δείκτη του ΑΕΠ», τόνισε ο κ. Υπερήφανος. Ο Πρόεδρος, τέλος, έκλεισε τον χαιρετισμό του με έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. τα τελευταία 2 χρόνια και των σημαντικών αποτελεσμάτων, που επετεύχθησαν. 

Το Συνέδριο της Π.Ε.Δ. χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στη μελέτη που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια για την κατανομή των κοινοτικών πόρων καθώς και στο γεγονός ότι για πρώτη η φορά οι δύο βαθμοί της αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας συνεργάζονται τόσο στενά για τον κοινό στόχο της άρσης της υποχρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας. Επίσης οι συμμετέχοντες είχαν ακόμη την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Γιώργο Πατούλη για τις πρώτες διερευνητικές επαφές με τον νέο Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, στα πλαίσια του νέου Μοντέλου Διοικητικής Οργάνωσης της χώρας που αναμένεται να τεθεί διαβούλευση από το Υπουργείο.
Τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου - η οποία αποτέλεσε στην ουσία ημέρα εργασιών - παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν, μέσω των εισηγήσεων των Προέδρων των Θεματικών Επιτροπών της Π.Ε.Δ., όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες, ενώ με τις ουσιαστικές παρεμβάσεις των συνέδρων και των άλλων συμμετεχόντων οι θέσεις αυτές διανθίστηκαν ακόμη περισσότερο, με σκοπό να κατατεθούν ως μια πλήρης, συνεκτική και απόλυτα ρεαλιστική πρόταση στο επερχόμενο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε., που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών, οι σύνεδροι εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την διοργάνωση και κυρίως την ουσιαστικότητα του Συνεδρίου και την σημαντική δουλειά που γίνεται στο Διοικητικό Συμβούλιο και τις Θεματικές Επιτροπές της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, με συνεργατική διάθεση και ομαδικό πνεύμα.

Φωτογραφίες από τις εργασίες της 1ης και 2ης μέρας μπορείτε να δείτε μέσω της σελίδας της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στο FaceBook


Φόβος και τρόμος τα μέτρα του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος

Αναρτήθηκε από ........   energoipoliteskv.blogspot.com



ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ... ΑΝΤΙΔΩΡΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ
Η ερώτηση του… ενός εκατομμυρίου «καίει», πλέον, τα χείλη του οικονομικού επιτελείου. Πόσα και ποια μέτρα θα απαιτήσει το ΔΝΤ για να επισφραγίσει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα;
Εδώ και εβδομάδες βρίσκεται σε εξέλιξη η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, την οποία ανέδειξε σε ανύποπτο χρόνο το iefimerida, για τη γεφύρωση του χάους μεταξύ ΔΝΤ- Βερολίνου. Όπως αναφέρουν ευρωπαϊκές και ελληνικές πηγές με άμεση γνώση αυτών των πυρετωδών διαβουλεύσεων, το «πακέτο» για το ελληνικό Χρέος που πρόκειται να παρουσιαστεί, πέρα από τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, τα οποία θα είναι πολύ πιο τολμηρά από τις αρχικές εκτιμήσεις, θα συμπεριλαμβάνει και τον οδικό χάρτη για τα μέτρα μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα. Επί της ουσίας θα είναι μια πιο αναλυτική παράθεση των παρεμβάσεων, που είχαν περιγραφεί στις 25 Μαίου, η οποία θα επιτρέψει στο Ταμείο να ανάψει πράσινο φως, χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στο Βερολίνο, καθώς κανένα από αυτά τα μέτρα δεν πρόκειται να εφαρμοστεί χωρίς να ληφθούν αποφάσεις στο τέλος του 2018, δηλαδή αφού θα έχουν εφαρμοστεί όλες οι μεταρρυθμίσεις για τις οποίες πιέζει ασφυκτικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Αυτό που τρέμει η Αθήνα είναι η δεύτερη παράμετρος της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ήτοι τα πρωτογενή πλεονάσματα με βάση τα οποία θα στηθεί η Ανάλυση Βιωσιμότητας του Χρέους. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι και αυτό το θέμα, που αποτελούσε ταμπού για τους «σκληρούς» του Eurogroup, θα συμπεριληφθεί στη συζήτηση για το Χρέος και πλέον η μπάλα περνάει στο Ταμείο, που ως γνωστόν θεωρεί ότι πλεόνασμα πάνω από 1,5% δεν είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, ως ένδειξη καλής θέλησης, το Ταμείο εμφανίζεται θετικό στο να ρίξει νερό στο κρασί του και το παζάρι που αναμένεται είναι κατ’ αρχάς που θα κάτσει η… μπίλια, με όλες τις ενδείξεις να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο πήχης θα κάτσει στο 2- 2,5%.
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό για την Αθήνα; Αν αναλογιστεί κανείς ότι το Ταμείο επιμένει ότι τα ως τώρα ψηφισμένα μέτρα δεν αποδίδουν πλεόνασμα πάνω από 1,6%, αυτό σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πιεστεί για μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, που θα φτάνουν ως και τα 2 δις ευρώ! Ποια μέτρα μπορεί να είναι αυτά; Δεν χρειάζεται πολλή φαντασία και αρκεί να ανατρέξει κανείς στις πυκνές αναφορές των τελευταίων μηνών, τόσο για το ύψος του αφορολογήτου μισθωτών- συνταξιούχων όσο και για τις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις, οι οποίες μπήκαν, μάλιστα, στο μάτι και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μάλλον όχι τυχαία.
Υπό αυτό το πρίσμα, οι αναφορές του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη WSJ για τις δημοσιονομικές πιέσεις που ασκεί το ΔΝΤ αποκτούν άλλη βαρύτητα, καθώς είναι εμφανές ότι στην Αθήνα φτάνουν μαντάτα διόλου ευχάριστα. Το ερώτημα είναι πότε θα εκδηλωθεί αυτή η «επίθεση» του ΔΝΤ, αν και οι δηλώσεις Βίζερ οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η υπογραφή του ειδικού Μνημονίου (Momerandum of Financial and Economic Policies) μεταξύ Αθήνας- ΔΝΤ, δεν θα είναι τυπική διαδικασία…

Από .........   iefimerida

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com