Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Η 5η Αγωνιστική Του Σαββάτου (8/10) Για Την Α΄ Φθιώτιδας – Τοπικό Ντέρμπι Μεταξύ Άρη Αγ. Κωνσταντίνου Και Καμένων Βούρλων


Αναρτήθηκε από ............   energoipoliteskv.blogspot.com




Η 5η Αγωνιστική  Α΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας
Σάββατο 8-10-2016 ΩΡΑ: 16:00
ΚΑΛΑΠΟΔΙ-ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ
ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ
ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΟ-ΟΜΒΡΟΣ ΟΜΒΡΙΑΚΗΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
ΑΡΗΣ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ (ΓΗΠ.ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ)
ΗΡΑΚΛΗΣ ΡΟΔΙΤΣΑΣ/ΑΚΑΔΗΜΙΑ -ΣΤΥΛΙΔΑ
ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ-ΜΑΛΕΣΙΝΑ
ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ-ΑΤΑΛΑΝΤΗ

ΕΝΩΣΗ 2010-ΚΑΛΥΒΙΑ 0-3 ά.α.

Από .......... fonografos 

ΠΑΜΕ για Κατρούγκαλο

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


 

Το Eurointelligence βλέπει πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

Αναρτήθηκε από .........   energoipoliteskv.blogspot.com



Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ «ΑΥΓΗΣ» ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
Στο επίκεντρο του Eurointelligence, της δεξαμενής ανάλυσης που λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του γνωστού αρθρογράφου των Financial Times Wolfgang Münchau, βρέθηκε η πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην «Αυγή».
Με τίτλο «Πρόωρες εκλογές στον αέρα», το Eurointelligence περιγράφει το πολιτικό κλίμα όπως αυτό έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας, ενώ αναφερόμενο στη δημοσκόπηση της Αυγής προσπαθεί να εξηγήσει τις αντικρουόμενες απόψεις που προέκυψαν έπειτα τη δημοσιοποίησή της. «Η ενδιαφέρουσα πτυχή αυτής της δημοσκόπησης είναι ότι η έρευνα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Αυγή”, έναν σθεναρό υποστηρικτή του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του. Αυτό πυροδότησε αμέσως εικασίες ότι ορισμένα τμήματα του κόμματος προσπαθούν να επισημάνουν στον Τσίπρα  ενόψει του συνεδρίου του κόμματος αργότερα αυτό το μήνα ότι πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και να παραδώσει την εξουσία στη Νέα Δημοκρατία και να βγάλει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη πρώτη γραμμή του πυρός. Αξιωματούχοι του συντηρητικού κόμματος, από την άλλη, υποψιάζονται ότι η δημοσκόπηση μπορεί να είναι μια προσπάθεια συσπείρωσης των μελών του ΣΥΡΙΖΑ πριν το Συνέδριο. Μία τρίτη εξήγηση που προβάλλει το Macropolis είναι απλά ότι η εταιρεία δημοσκοπήσεων Public Issue έχει συμβόλαιο με την “Αυγή” υποχρεώνοντας την εφημερίδα να δημοσιεύσει όλες τις μηνιαίες έρευνες που διεξάγει για λογαριασμό της. Σε αυτή την περίπτωση, το να μην δημοσιεύσει την τελευταία δημοσκόπηση θα ήταν πιο επιζήμιο για τον ΣΥΡΙΖΑ από το να τη δημοσιεύσει, και έτσι (προέκυψε) το άρθρο», γράφει τo Eurointelligence.
Το σημείο της δημοσκόπησης όμως στο οποίο στέκεται ιδιαίτερα είναι εκείνο που δείχνει ότι ένα αυξανόμενο ποσοστό των Ελλήνων βλέπει θετικά την ιδέα των πρόωρων εκλογών. «Η έρευνα διαπιστώνει ότι το 51% πιστεύει ότι οι πρόωρες εκλογές είναι “πιθανώς αναγκαίες” έναντι του 46% που θεωρεί ότι δεν είναι. Αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει δει η Public Issue κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης και το επισήμανε ως μία σημαντική τάση που θα ακολουθήσει», σημειώνει η ανάλυση εξηγώντας ταυτόχρονα ότι οι πολίτες πλέον είναι ρεαλιστές σχετικά με το τι θα μπορούσε να επιτύχει μία εναλλακτική κυβέρνηση καθώς το 52.5 % δεν θεωρεί ότι η ΝΔ έχει περισσότερα να προσφέρει από την τωρινή.
Η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου με non paper για τις δημοσκοπήσεις ακολουθεί στην ανάλυση του Eurointelligence, με το think tank να εξηγεί ότι και αυτό είναι επιφυλακτικό απέναντι στις δημοσκοπήσεις, όπως σημειώνει όμως «αυτή τη φορά φαίνεται διαφορετικό σε εμάς». Και εξηγεί: «Το πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρας είναι πολύ πιο περιορισμένο, και έτσι μπορεί να του είναι πιο δύσκολο να προβάλει τον εαυτό του ως ένα τιτάνα της πολιτικής. Επιπλέον, την περασμένη χρονιά, το κόμμα της ΝΔ ήταν εκ των πραγμάτων εν υπνώσει, ενώ σήμερα ο νέος ηγέτης Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει σκληρό παιχνίδι με την κυβέρνηση. Είναι αλήθεια πως δίνοντας έμφαση στην ελάφρυνση του χρέους, ο Τσίπρας αφήνει ανοιχτή την επιλογή να κατηγορήσει τους άλλους ότι δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα. Και τα θετικά νέα, όπως η μεταβολή που προβλέπει το ΔΝΤ για αυτή τη χρονιά, μπορεί να μην είναι αρκετή ώστε να αντισταθμίσει την απογοήτευση των ανθρώπων (θυμηθείτε τον Αντώνη Σαμαρά που έχασε από τον Τσίπρα παρά τα σημάδια ανάκαμψης). Ούτε ένας φημολογούμενος ανασχηματισμός τους υπουργικού συμβουλίου, για να συμβολίσει ένα νέο ξεκίνημα, μπορεί να μην κάνει το θαύμα, γράφει Το Βήμα».
Την κατάσταση θα κάνει ακόμα πιο δύσκολη το γεγονός ότι έρχεται μία σειρά από αυξήσεις στους άμεσους και τους έμμεσους φόρους ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων στον προϋπολογισμό του 2017 που κατατέθηκε στη Βουλή προχθές, τη στιγμή που είναι ανοιχτά τα ζητήματα των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας για τα οποία δεν έχει ακόμα υπάρξει συμφωνία με τους Θεσμούς. Παράλληλα, η ανάλυση γράφει ότι η δήλωση του πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου ότι η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τον Νοέμβριο του 2015 «δεν ήταν απαραίτητη», δεν ήταν κάτι που βοήθησε.
Το tweet του Wolfgang Münchau
«Οι Έλληνες προετοιμάζονται για πρόωρες εκλογές -Ο Τσίπρας είναι σε άρνηση, θα καταφέρει όμως να βγάλει λάθος τις δημοσκοπήσεις;»

Από .......   iefimerida

Κίνημα κατά των πλειστηριασμών - Αγανακτισμένοι πολίτες σταματούν τη διαδικασία

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com




Την κατάσταση στα χέρια τους φαίνεται ότι παίρνουν οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, αντιδρώντας στους αλλεπάλληλους πλειστηριασμούς κατοικιών.

 Να σημειωθεί ότι ήδη εκπλειστηριάζονται κατοικίες για χρέη 500 ευρώ(!), ενώ στόχος έχει γίνει και η α' κατοικία. Κι όλα αυτά σε λαϊκές περιοχές της Θεσσαλονίκης, στη Νέα Ιωνία, στο Περιστέρι, στης Νίκαια, στο Λαύριο και σε άλλες περιοχές που κάθε άλλο παρά ως ακριβές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», φώναζαν το απόγευμα της 27ης Σεπτεμβρίου πολίτες στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, όταν ήρθαν στα χέρια με ΜΑΤ μέσα στην αίθουσα.

 Εκπρόσωποι από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης προσπάθησαν και τελικά κατόρθωσαν να κριθεί άγονος ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας του πολίτη, ο οποίος είναι ΑμεΑ. Η υπόθεση, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, αφορούσε άτομο με ειδικές ανάγκες, ο οποίος χρωστάει επιχειρηματικό δάνειο 300.000 ευρώ, ενώ έχει και χρέος 60.000 ευρώ προς τον ΟΑΕΕ.

 


 Το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης ακολούθησαν πολίτες σε Πάτρα και Κορωπί Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, σχηματίστηκε ανθρώπινη αλυσίδα έξω από Ειρηνοδικείο Πατρών, με σκοπό να μην βγουν στο... σφυρί οι περιουσίες των ιδιωτών.

 Τέσσερις πλειστηριασμοί ακυρώθηκαν και στο Ειρηνοδικείο Κορωπίου. 47 άνθρωποι απέκλεισαν την είσοδο του κτιρίου, αποτρέποντας τους συμβολαιογράφους να εισέλθουν στο χώρο διεξαγωγή των πλειστηριασμών. Νέος γύρος επεισοδίων ανάμεσα σε πολίτες και ΜΑΤ στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης Χθες 5/10, εξοργισμένοι πολίτες προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο προκειμένου να διακόψουν τη διαδικασία πλειστηριασμού ακινήτου.

Εκεί όμως τους περίμεναν άνδρες των ΜΑΤ που τους απαγόρευσαν την είσοδο. Ένας άνδρας συνελήφθη στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης κατά των πλειστηριασμών. Ο άνδρας συνελήφθη με την κατηγορία ότι επιτέθηκε στους άνδρες των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στο σημείο.


 

 Ένταση και στα ειρηνοδικεία Αθηνών, Περιστερίου και Ιλίου Στο Περιστέρι ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν 3 πλειστηριασμοί- μιας πρώτης κατοικίας και δύο καταστημάτων. Έξω από το Ειρηνοδικείο είχαν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 25 άτομα που δεν επέτρεψαν την είσοδο των συμβολαιογράφων εντός του κτιρίου και έτσι η διαδικασία αναβλήθηκε.

 Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας είχαν προγραμματισθεί να βγουν στο σφυρί τρία διαμερίσματα, και τα τρία είναι πρώτες κατοικίες. Και εκεί συγκεντρώθηκε κόσμος με αποτέλεσμα η διαδικασία να αναβληθεί. Στο Ίλιον επρόκειτο να βγει στο σφυρί το σπίτι πολίτη, που όπως έλεγε χαρακτηριστικά «δεν έχει να φάει, όχι να πληρώσει το δάνειο».

 Ακύρωση πλειστηριασμών και στην Κρήτη Στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών μπήκαν και οι πολίτες του Ηρακλείου, οι οποίοι χθες 5/10 δεν επέτρεψαν στους συμβολαιογράφους να πραγματοποιήσουν τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς.

 Οι συμβολαιογράφοι δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, αφού οι διαδηλωτές είχαν κλείσει την είσοδο του κτιρίου. «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνουν πλειστηριασμοί στο Ηράκλειο.

 Θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας», έλεγαν χαρακτηριστικά.

 


Από .......  iefimerida

Ιερά Σύνοδος: Η στάση της Εκκλησίας θα εξαρτηθεί από την πορεία του διαλόγου για τα Θρησκευτικά

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΣΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ
Ξεκινά άμεσα ο διάλογος Εκκλησίας-Πολιτείας για το τρέχον πρόγραμμα σπουδών διαβεβαίωσε ο Αρχιεπίσκοπος τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Για την τρέχουσα χρονιά θα αξιοποιηθούν τα υπάρχοντα βιβλία Θρησκευτικών, τα οποία έχουν ήδη διανεμηθεί στους μαθητές.
Η Εκκλησία θα ορίσει επιτροπή διαλόγου από ιεράρχες και ειδήμονες και τα αποτελέσματα θα αξιοολογηθούν στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Μάλιστα, όπως διεμήνυσε η Ιερά Σύνοδος η στάση της Εκκλησίας θα εξαρτηθεί από την πρόοδο των εργασιών της επιτροπής αυτής.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που συνήλθε σήμερα, μία ημέρα μετά το ραντεβού Ιερώνυμου-Τσίπρα στο Μαξίμου, ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε τα μέλη της ΔΙΣ ότι «σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίς το πρωί το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου με την υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπο κ. Όλγα Γεροβασίλη, εδόθη η διαβεβαίωση ότι για το μάθημα των Θρησκευτικών ισχύουν τα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και γι’ αυτό κάθε άλλη ενέργεια είναι προσωπικές ερμηνείες του καθενός».
Κατά την έξοδό τους από το Συνοδικό Μέγαρο ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος έκανε λόγο για έναν προσχηματικό διάλογο που ίσχυε μέχρι τώρα και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο νέος διάλογος θα είναι σε άλλη βάση, ενώ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος επικεντρώθηκε στις δηλώσεις του σε έναν ειλικρινή διάλογο που θα γίνει από τώρα και στο εξής.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων μίλησε για την αξία του διαλόγου, ο οποίος αναμένεται να είναι ουσιαστικός και επεσήμανε ότι όπως διαμορφώθηκε το κλίμα στην ιεραρχία δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να έχουμε εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό.
Ακολουθεί ολόκληρο το επίσημο ανακοινωθέν της Ιεραρχίας:
Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2016, στην τρίτη Τακτική Συνεδρία της η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.
Μετά την προσευχή ανεγνώσθη ο Κατάλογος των συμμετεχόντων Ιεραρχών και διεπιστώθη η απουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, οι οποίοι απουσίασαν αιτιολογημένα.
Κατόπιν επικυρώθηκαν τα Πρακτικά της χθεσινής Συνεδρίας.
Αρχικά ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντηση του ιδίου, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Φθιώτιδος κ. Νικολάου και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντος και του Νομικού Συμβούλου της Ιεράς Συνόδου κ. Θεοδώρου Παπαγεωργίου, με τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Πάνο Καμμένο, τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νικόλαο Φίλη και την υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπο κ. Όλγα Γεροβασίλη.
Κατά τη συνάντηση αυτή, όπως δήλωσε ο Μακαριώτατος, ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τα όσα διημείφθησαν στις δύο τελευταίες Συνεδρίες της Ιεραρχίας, με αφορμή την Εισήγησή του και κυρίως αναφορικά προς το μάθημα των Θρησκευτικών, το οποίο έχει εξαιρετική επικαιρότητα και σημασία.
Ο Μακαριώτατος επεσήμανε στην Ιεραρχία ότι το καταστάλλαγμα από αυτή τη συνάντηση είναι:
Άμεσος διάλογος για το τρέχον Πρόγραμμα Σπουδών προκειμένου αυτό να εξετασθεί και εν τέλει να αξιολογηθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Προς τούτο η Ιεραρχία θα ορίσει εξ Αρχιερέων Επιτροπή. Η Επιτροπή θα εμπλουτισθεί και με ειδήμονες προκειμένου άμεσα να ξεκινήσει ο διάλογος με το Υπουργείο Παιδείας.
Για την τρέχουσα χρονιά θα αξιοποιηθούν τα υπάρχοντα βιβλία Θρησκευτικών, τα οποία έχουν ήδη διανεμηθεί στους μαθητές.
Κατόπιν των τοποθετήσεων των Αρχιερέων απεφασίσθη όπως η περαιτέρω στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος θα εξαρτηθεί από την πρόοδο των εργασιών της Επιτροπής διαλόγου.
Ακολούθως ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίς το πρωί το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου με την υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπο κ. Όλγα Γεροβασίλη, εδόθη η διαβεβαίωση ότι για το μάθημα των Θρησκευτικών ισχύουν τα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και γι’ αυτό κάθε άλλη ενέργεια είναι προσωπικές ερμηνείες του καθενός.
Η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας θα συνεχίσει τις εργασίες Της αύριο Παρασκευή 7 Οκτωβρίου ε.έ.


Από ........  iefimerida