Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Βρούτσης: Νέο «μαχαίρι» 6% στις κύριες συντάξεις από Οκτώβριο – Βασικό «θύμα» οι συντάξεις χηρείας - Τι απαντά ο Κατρούγκαλος

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com




Νέες οριζόντιες περικοπές 6% σε κύριες συντάξεις, κατά κύριο λόγο συντάξεις χηρείας, τον Οκτώβριο προανήγγειλε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως», στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή.

Ο πρώην υπουργός επικαλέστηκε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, που όπως είπε ήρθε «κρυφά» λόγω καλοκαιρινής ραστώνης, παραμονές Δεκαπενταύγουστου, και «η κυβέρνηση τη φυλάει για μετά τη ΔΕΘ». Και αυτό γιατί, όπως σημείωσε ήταν να γίνει τώρα αλλά για να μην γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο διπλή απώλεια λόγω και των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις αλλά και για να προηγηθεί η ΔΕΘ θα εφαρμοστεί τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση οι μειώσεις αυτές θα είναι της τάξης των 530 ευρώ σε ετήσια βάση και θα αφορούν 265.000 συνταξιούχους. Συνολικά προσδιορίζει περικοπές ύψους 140 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή «Ακραίως» χαρακτήρισε ψέμα τις αναφορές του Γ. Βρούτση και τόνισε ότι «καμιά παλαιά κύρια σύνταξη δεν θα μειωθεί».

Ο κ. Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε και μέσω Twitter ότι δεν θα υπάρξει «καμιά μείωση ούτε νέων συντάξεων» και διευκρίνισε πως «οι νέες συντάξεις χηρείας δίνονται με νέες προϋποθέσεις».

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στην ανεργία σημειώνοντας αφενός ότι πράγματι αποκλιμακώνεται αλλά ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε ότι προκάλεσε ύφεση που είχε ως αποτέλεσμα ενώ στο τέλος του χρόνου η ανεργία να έκλεινε στο 19,5% με βάση παλαιότερες προβλέψεις της Κομισιόν θα κλείσει στο 24%.

Επίσης έκανε λόγο  για ιστορικό ρεκόρ των ελαστικών μορφών απασχόλησης, που όπως είπε έσπασε το 50%.

Από .........   newpost