Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Δημοσκόπηση - κόλαφος ΝΔ 18%, ΣΥΡΙΖΑ 14%, προς Δραχμή και Οικουμενική!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Ραγδαίες εξελίξεις καθώς τα βίαια μέτρα ανατινάζουν τον πολιτικό χάρτη

ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ  Η ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ 

Δημοσκόπηση-κόλαφος για τα δύο μεγάλα κόμματα με την ΝΔ να πληρώνει ακριβό τίμημα εξαιτίας του πριονίσματος των καραμανλικών στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρότι προηγείται με 4 ποσοστιαίες μονάδες τα ποσοστά της είναι πολύ χαμηλά.
Η ΝΔ κυμαίνεται ανάμεσα στο 18-20% και ο ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στο 14-16%.

Ποσοστό 48% βλέπει με τρόμο την Δραχμή να έρχεται (μαζί με την Οικουμενική), και προσεύχεται να αποφύγουμε την έξοδο από το Ευρώ. Το νέο ασφαλιστικό, οι χυδαίοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι διαλύουν τις ζωές των Ελλήνων και υπόσχονται οικογενειακές τραγωδίες.


Την έκπληξη στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό εβδομαδιαίου εντύπου κάνουν το ΚΚΕ και οι ΑΛΕΛ με το ΚΚΕ να εμφανίζεται στο 8-10% και οι ΑΝΕΛ στο 6-7% εξαιτίας της σθεναρής στάσης του υπ. Εθνικής Αμυνας απέναντι στους Τούρκους.

-Είναι η πρώτη φορά μετά το “βυθίσατε το <Χόρα>” που οι Ελληνες υψώνουν ανάστημα απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.

Αυτά τα ποσοστά οδηγούν με γεωμετρική ταχύτητα στον σχηματισμό Οικουμενικής κυβέρνησης στα μέσα του Φθινοπώρου.

Επεσαν λοιπόν στο τραπέζι 3 ονόματα ως υποψήφιοι  οικουμενικοί πρωθυπουργοί, εκείνα των Μολυβιάτη, Πικραμμένου και Χρυσόγονου. Σύμφωνα με έρευνα της κοινής γνώμης πλέον δημοφιλής αναδείχθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος και σε απόσταση αναπνοής ο Παναγιώτης Πικραμμένος.
ΕΝΑΣ εκ των δύο λοιπόν (Πικραμμένος-Χρυσόγονος) είναι επικρατέστερος ως πρωθυπουργός της Οικουμενικής η οποία θα ανθήσει το Φθινόπωρο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ

kourdistoportocalipikrammneosmg-0681-sooc1427310717

Ο Παναγιώτης Πικραμένος γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1945, στο σπίτι του Όθωνα Πικραμμένου και της Θάλειας (το γένος Χαιρέτη). Αποφοίτησε το 1963 από την Γερμανική Σχολή Αθηνών και, πέντε χρόνια αργότερα, πήρε το πτυχίο του από τη Νομική Σχολή Αθηνών του Καποδιστριακού.
Μιλά, άπταιστα, τη γαλλική, την αγγλική και τη γερμανική.
Σύζυγός του, είναι η Αθηνά Νούτσου- Πικραμμένου, με την οποία έχει μια κόρη- φοιτήτρια, σήμερα.
Την τετραετία 1969 -1973, δικηγόρησε στην Αθήνα, με εξειδίκευση σε θέματα Ναυτικού Δικαίου. Εργάστηκε, το 1972, στο δικηγορικό γραφείο Ince&Co του Λονδίνου, ενώ, δύο χρόνια μετά, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο Paris II, απ’ όπου και έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο DES de Droit Public.
Το 1976, διορίστηκε, κατόπιν διαγωνισμού, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ως εισηγητής. Πέντε χρόνια αργότερα, προήχθη στον βαθμό του παρέδρου. Παρακολούθησε, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του αδείας, τη διετία 1988-1989, μαθήματα Ευρωπαϊκού Δικαίου στο πανεπιστήμιο Paris II. Το 1993, τον βρίσκει με τον βαθμό του συμβούλου.
Προήχθη σε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, το 2007 και, δύο χρόνια μετά, δηλαδή τον Ιούλιο του 2009, προήχθη σε πρόεδρο του ίδιου δικαστηρίου. Είναι, παράλληλα, πρόεδρος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (ΑΕΔ) και έχει διατελέσει μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, καθώς και υπηρεσιακών συμβουλίων.
Την τετραετία 2005 -2009, άσκησε, παράλληλα με τα καθήκοντα του δικαστικού λειτουργού και καθήκοντα γενικού διευθυντή της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, θέση από την οποία υπέβαλε παραίτηση, μετά την προαγωγή του σε πρόεδρο του ΣτΕ (2009).
Τη διετία 1991-1993, διετέλεσε σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα δημοσίου δικαίου, ενώ, το χρονικό διάστημα 1990-1991, ήταν μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής – ΚΕΝΕ.
Διετέλεσε μέλος της ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που εκπόνησε το σχέδιο του νόμου 3674/2008 «Ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου διασφάλισης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και άλλες διατάξεις».
Προήδρευσε της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας 2002/58/ΕΚ «για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες» (Ν. 3471/2006 «Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και τροποποίηση του Ν. 2472/1997»).
Επιπλέον, προήδρευσε της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση της οδηγίας 2006/24/ΕΚ (σχέδιο νόμου με τίτλο «Διατήρηση δεδομένων που παράγονται ή υποβάλλονται σε επεξεργασία σε συνάρτηση με την παροχή διαθέσιμων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή δημοσίων δικτύων επικοινωνιών και τροποποίηση του Ν. 3471/2006»).
Διετέλεσε εισηγητής σε σημαντικές υποθέσεις ενώ, υπό την προεδρία του, έχουν εκδοθεί πολλές αποφάσεις μείζονος σπουδαιότητας. Ειδικότερα, ήταν εισηγητής, μεταξύ άλλων, στις υποθέσεις του δασικού νόμου, της ανέγερσης του Μουσείου της Ακρόπολης, του γηπέδου της Α.Ε.Κ., ενώ προήδρευσε στις υποθέσεις του Μνημονίου, της έκτακτης εισφοράς, η οποία εισπράχθηκε μέσω της ΔΕΗ (το λεγόμενο «χαράτσι»), του «Καλλικράτη», κ.λπ.
Αποχωρεί από το δικαστικό σώμα, την 30η Ιουνίου του 2012.


xrisogonos4007532071-1731791207-n

Κώστας Χρυσόγονος
Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1961.
Πτυχίο του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1983 με βαθμό άριστα (9.90/10).
Διδάκτορας του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αννοβέρου Γερμανίας το 1987 με βαθμό magna cum laude. Λέκτορας του Τμήματος  Νομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1990, επίκουρος καθηγητής το 1993, αναπληρωτής καθηγητής το 1999, καθηγητής το 2003.
Μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής το 1993-1995, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης το 1994-1997, του Δ.Σ. της ΕΤΒΑ το 1999-2001.
Σύμβουλος Σπουδών του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης το 1994-1997. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ξένες γλώσσες: Αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά.

Από ........    kourdistoportocali.

New York Times: Ώρα να λήξει η Ελληνική τραγωδία

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com




«Έφτασε η ώρα για να λήξει η ελληνική τραγωδία του χρέους», είναι ο τίτλος του σημερινού κύριου άρθρου της εφημερίδας New York Times, ενώ υπογραμμίζει πως «έφτασε η ώρα να βγούμε από τον φαύλο κύκλο και να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα: χωρίς ελάφρυνση του χρέους η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει ποτέ, με επιπτώσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν έχει την πολυτέλεια να αντιμετωπίσει».
Στο κύριο άρθρο η συντακτική ομάδα της εφημερίδας αναφέρεται στις επιπτώσεις που επέφεραν στην ανεργία τα μέτρα λιτότητας που αναγκάστηκε από τους διεθνείς πιστωτές της να πάρει τον περασμένο Ιούλιο η ελληνική κυβέρνηση ώστε να λάβει το οικονομικό πακέτο διάσωσης, σημειώνοντας πως η ελληνική βουλή ψήφισε νέα μέτρα ύψους 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, την περασμένη Κυριακή, την ίδια ώρα που οι Έλληνες πολίτες ήταν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τις επιπλέον περικοπές.

Όμως, οι υπουργοί Οικονομικών της Ένωσης δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σχετικά με το εάν η Ελλάδα είχε σημειώσει αρκετή πρόοδο, αναβάλλοντας την απόφαση τους ως την επόμενη συνεδρίαση τους στις 24 Μαΐου.

Επίσης προσπαθούν να εμποδίσουν το αίτημα που προβάλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όταν το πρόγραμμα διάσωσης ολοκληρωθεί το 2018. Το ΔΝΤ σε κάθε άλλη περίπτωση απειλεί να αποσύρει την υποστήριξή του από το πρόγραμμα.

Το πρόβλημα όμως παραμένει η Γερμανία, ο κύριος πιστωτής της Ελλάδας: Με τις ομοσπονδιακές εκλογές τους να λαμβάνουν χώρα του χρόνου, πολλοί Γερμανοί πολίτες αισθάνονται ότι δεν πρέπει να σπαταλήσουν την σκληρή δουλειά και την λιτότητα που οι ίδιοι έχουν βιώσει για μια ακόμη διάσωση των Ελλήνων από τον πόνο των «δημοσιονομικών αμαρτιών» τους.

Πέρσι, η Γερμανία είχε απειλήσει να εκδιώξει την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ εάν δεν αποδεχόταν τα νέα μέτρα λιτότητας. Λαμβάνοντας υπόψη τη θέση της Ελλάδας , στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης της Ευρώπης, η Γερμανία δεν μπορεί να αντέξει πλέον οικονομικά αυτή την στάση και να συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα.

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ευρώπη είναι ένα «αποτυχημένο κράτος» ,στα σύνορά της με την Τουρκία, προειδοποίησε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος το περασμένο Σάββατο.

«Όταν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης συναντηθούν εκ νέου, θα ήταν καλό - για την Ελλάδα, για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τη Γερμανία - να εγκρίνουν την δόση του Ιουλίου και να συμφωνήσουν σε μια σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Η Ελλάδα έχει ήδη κάνει πολλά για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών για λιτότητα, αλλά χωρίς την ελάφρυνση του χρέους της, η κρίση δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ», τονίζεται.

Από ......   msn

Τρέχουν για συμφωνία με... εκκρεμότητα το χρέος

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ


Τον υπέρ πάντων αγώνα για το κλείσιμο της αξιολόγησης δίνουν οικονομικό επιτελείο και Μέγαρο Μαξίμου. Και με την προσοχή τους να στρέφεται στο Εurogroup της 24ης Μαΐου εντείνουν τις διαβουλεύσεις.

Το στίγμα έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Μιλώντας χθες στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, τόνισε πως η θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης και η αναμενόμενη εξέλιξη για την ελάφρυνση του χρέους, θα σηματοδοτήσουν το πέρασμα σε μια νέα εποχή για την οικονομία. Κάλεσε, μάλιστα, σε εγρήγορση στελέχη και μέλη, βάζοντας ως προτεραιότητα το σχεδιασμός της επόμενης μέρας και της ανασύνταξης του κόμματος.

Υπό εξέλιξη η συζήτηση για το χρέος
Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα του χρέους δεν έχει βρεθεί ακόμη κάποια λύση-φόρμουλα, καθώς οι λογικές Ουάσινγκτον - Βερολίνου είναι αντικρουόμενες. Το Ταμείο ζητά το χρέος να αντιμετωπιστεί με τρόπο που θα το καθιστά βιώσιμο, ενώ η Γερμανία και ειδικότερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν θέλει ελάφρυνση και προτιμά να το αφήσει για το μέλλον και σίγουρα για μετά τις εκλογές του 2017, στη Γερμανία.

Σε κάθε περίπτωση, και παρά τις διαμετρικά αντίθετες απόψεις, καταγράφεται έντονη κινητικότητα. Με μεγάλο ενδιαφέρον δε, αναμένεται η Σύνοδος των G7 στις 18-20 Μαΐου, οπότε και σε παρασκηνιακό επίπεδο τουλάχιστον αναμένεται να συζητηθεί το θέμα του χρέους.
Από το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις με μεγάλη προσοχή και τονίζουν στο iefimerida.gr πως «κάποιοι τώρα επειδή βλέπουν ότι κλείνει η αξιολόγηση, ποντάρουν στο να μην κλείσει το χρέος».

Το τελευταίο πακέτο
Με φόντο τα παραπάνω, η κυβέρνηση στρέφει την προσοχή της στην τελευταία κοινοβουλευτική δοκιμασία που δεν είναι άλλη από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου-σκούπα.  Έμμεσοι φόροι, κόκκινα δάνεια, αποκρατικοποιήσεις και ο περίφημος «κόφτης» θα πρέπει να πάρουν το ‘πράσινο φως’ από την κυβερνητική πλειοψηφία. Δέλεαρ θα είναι τόσο τη ρύθμιση του χρέους αλλά και το αφήγημα περί αλλαγής σελίδας για την οικονομία και για την πορεία προς την ανάπτυξη.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου αναμένεται στη Βουλή το επόμενο Σαββατοκύριακο 21-22 του μήνα. Όσο για τη στάση των βουλευτών όλα δείχνουν πως κατά την ψηφοφορία θα εμφανιστούν "μπετόν αρμέ".

Από ........  iefimerida

Διοικητικοί Δικαστές: Μνημόνιο διαρκείας ο «κόφτης»

Αναρτήθηκε από ...........   energoipoliteskv.blogspot.com


ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Διοικητικών Δικαστών για το Ασφαλιστικό που ψήφισε η κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο τον τρόπο με τον οποίο πέρασε από τη Βουλή.

Η ΕΔΔ κάνει λόγο για ένα «μνημόνιο διαρκείας», με θύματα τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες και τους συνταξιούχους αποτελεί η θεσπιστεί του λεγόμενου μηχανισμού αυτόματης περικοπής δαπανών του Δημοσίου (“κόφτης”) που, θα αφορά και συντάξεις, μισθούς και παροχές κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και την επιβολή φορολογικών βαρών, επισημαίνει σε μια σκληρή ανακοίνωσή της η Ένωση Διοικητικών Δικαστών».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
          Μετά την ψήφιση του νόμου για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού συστήματος, και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες την Κυριακή 8-5-2016  (χωρίς δυνατότητα πλήρους διαβούλευσης, επαρκούς συζήτησης στη Βουλή, στοιχειώδους ενημέρωσης του λαού και δυνατότητας ακρόασης όλων των ενδιαφερόμενων φορέων), δηλαδή με διαδικασία απαράδεκτη για νομοθέτημα κρίσιμο για τη ζωή όλων των πολιτών , δεδομένου ότι με αυτό ανατρέπονται θεμελιώδεις κατακτήσεις της Κοινωνικής Ασφάλισης, αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να εισαχθεί στη Βουλή προς ψήφιση νέο πολυνομοσχέδιο με το οποίο, μεταξύ άλλων, θα επιχειρηθεί να θεσπιστεί ο λεγόμενος μηχανισμός αυτόματης περικοπής δαπανών του Δημοσίου (“κόφτης”) που, όπως διαφαίνεται, θα αφορά και συντάξεις, μισθούς και παροχές κοινωνικής ασφάλισης, αλλά αντιστρόφως και επιβολή φορολογικών βαρών.  

           Δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών με την προώθηση προς ψήφιση διατάξεων που θα θεσπίσουν τον παραπάνω μηχανισμό. Ένας τέτοιος μηχανισμός, ανεξάρτητα από τα επιμέρους τεχνικά του χαρακτηριστικά, θα συνιστά ένα «Μνημόνιο διαρκείας», με θύματα τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες και τους συνταξιούχους.


          Αποδοκιμάζουμε την αντιεπιστημονική ερμηνεία που επικράτησε στη Βουλή σύμφωνα με την οποία η γιγάντωση του Κρατικού Χρέους συνδέεται με το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Αντιθέτως όπως έχουμε ήδη επισημάνει,  η αλήθεια είναι ,  ότι τα ελλείμματα των Ασφαλιστικών Ταμείων δημιουργήθηκαν επειδή διαχρονικά τα αποθεματικά τους αξιοποιήθηκαν με διάφορες τεχνικές για σκοπούς άσχετους με τον προορισμό τους (ιδίως κατάθεση στη Τράπεζα της Ελλάδος με μηδαμινό επιτόκιο για δεκαετίες επένδυση στο Χρηματιστήριο, PSI κλπ.),σε συνδυασμό με την εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή και εισφοροαποφυγή. Οι ασφαλισμένοι καλούνται άδικα να πληρώσουν ελλείμματα των Ταμείων για τα οποία δεν ευθύνονται.


           Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών εκφράζει την συμπαράστασή της στις κοινωνικές ομάδες που αντιστέκονται στην προώθηση αυτών των μέτρων.  

Από .... ....  iefimerida

Η κλήση σας... φορολογείται! Χαράτσι και στα σταθερά τηλέφωνα! Φωτιά και λάβρα η έμμεση φορολόγηση - Νέοι φόροι παντού!

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com


- Και τα σταθερά τηλέφωνα στην φορολογική φαρέτρα της κυβέρνησης για να... ικανοποιηθούν οι Θεσμοί
- Eπιβολή φόρου 5% σε κάθε σύνδεση με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή και ευρυζωνικής σύνδεσης (internet)
- Και τι δεν αυξάνεται από την "λαίλαπα" των έμμεσων φόρων στην οποία... πρωτοστατεί η αύξηση του του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%
-  Ποτά, τσιγάρα, εστίαση, εισιτήρια ΜΜΜ, ταξί, καύσιμα, πετρέλαιο θέρμανσης είναι μόνο... μερικά

Ακόμη και το σταθερό τηλέφωνο, μπαίνει στο "στόχαστρο" της κυβέρνησης, στο πλαίσιο του νέου πακέτου των έμμεσων φόρων που προωθείται για να ολοκληρωθεί -επιτέλους- η πρώτη αξιολόγηση.
5% φόρος σε κάθε νέα σύνδεση!
Στην πρόταση που παρουσίασε η κυβέρνηση στους δανειστές και είχε τον... εύγλωττο τίτλο "Τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας" αναφέρεται η επιβολή φόρου 5% σε κάθε σύνδεση με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή και ευρυζωνικής σύνδεσης (internet), με τα προσδοκώμενα έσοδα να ανέρχονται σε 65 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Αγορά", η πρόταση αυτή συναντά τις αντιδράσεις των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, που ζητούν να μην εφαρμοστεί το μέτρο. Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, το τελικό κόστος για τον καταναλωτή θα είναι κατά πολύ υψηλότερο του 5%, καθώς πάνω στην αύξηση από το νέο τέλος θα επιβληθεί και ο ΦΠΑ!
Στη φορολογική λαίλαπα της έμμεσης φορολόγησης, η οποία πλήττει το σύνολο των φορολογουμένων, ανεξαρτήτως εισοδήματος, σημαίνοντα ρόλο θα διαδραματίσει και η αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%. Ούτε λίγο ούτε πολύ, το προσδωκόμενο δημοσιονομικό αποτέλεσμα από αυτή την πηγή ανέρχεται σε 437 εκατομύρια ευρώ, με τον... αστερίσκο πως δεν θα περιοριστεί δραστικά η κατανάλωση.
Ο κατάλογος των νέων επιβαρύνσεων
Ο συγκεκριμένος συντελεστής του ΦΠΑ αφορά μεταξύ άλλων:
- σε όλα τα τυποποιημένα προϊόντα, τους χυμούς, τα αναψυκτικά και στα οινοπνευματώδη στα σούπερ μάρκετ, στα μίνι μάρκετ και τα περίπτερα
- στην εστίαση και το catering
- στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό κλπ)
- στις μετακινήσεις με ταξί
- στην επισκευή και συντήρηση κατοικιών
- στα άνθη - φυτά
- στις υπηρεσίες αποχέτευσης
- στις τιμές των ζωοτροφών για κατοικίδια
- στη λιανική τιμή των καυσίμων

Απαγορευτικές, ωστόσο, θα καταστούν και οι μετακινήσεις με ΙΧ, καθώς στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ θα "κουμπώσουν" οι αυξήσεις του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε βενζίνη, ντίζελ, υγραέριο και φυσικό αέριο. Οι αυξήσεις στην τελική τιμή θα είναι μάλιστα κατά πολύ υψηλότερες εάν αντιστραφεί η έως σήμερα πτωτική πορεία των διεθνών τιμών του πετρελαίου.
Δεν γλιτώνει όμως ούτε το πετρέλαιο θέρμανσης, για το οποίο το επίδομα περιορίστηκε ήδη στο μισό. Παράλληλα, αυξάνεται και το κόστος απόκτησης ΙΧ, με τη συγκεκριμένη αγορά που γνώρισε άνθηση τους προηγούμενους μήνες να δέχεται έτσι ένα ισχυρό πλήγμα.

Πηγή: Εφημερίδα Αγορά

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com