Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Γερμανικά ΜΜΕ: Παραιτείται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος -Ο Τσίπρας αναζητεί νέο ΥΠΟΙΚ

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ

Φουντώνουν οι φήμες πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών και πλέον ο Αλέξης Τσίπρας αναζητεί τον αντικαταστάτη του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ γερμανικών Μέσων, της εφημερίδας Bild και του πρακτορείου Ntv, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν δείχνει διατεθειμένος -σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό- να υποκύψει στις πιέσεις των δανειστών.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον υπουργό Οικονομικών είναι η επιμονή των δανειστών να ξεπεράσει η κυβέρνηση την κόκκινη γραμμή του αφορολόγητου και από τα 9.090 ευρώ να πέσει στα 8.181 ευρώ. Μάλιστα ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ και επικεφαλής των «53» είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί ακόμα και εν μέσω της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου.

Το Ntv αναρωτιέται αν θα αποχωρήσει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει ίσως σύντομα να ψάχνει για έναν νέο υπουργό Οικονομικών», αναφέρει. Και προσθέτει: «Ο Ευκλείδης Tσακαλώτος θέλει να παραιτηθεί».

Η Βild σε δημοσίευμά της κάνει λόγο για οξεία πολιτική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι την ώρα που η χώρα ξεμένει από χρήματα, μέλη της ελληνικής κυβέρνησης απειλούν με παραίτηση. Μάλιστα υποστηρίζει ότι ο διάδοχος του Γιάνη Βαρουφάκη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απειλεί με παραίτηση: «Tην ώρα που η χώρα ξεμένει από χρήματα, η πολιτική κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται. Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας απειλεί με παραίτηση».

Βild: Ο Τσίπρας μαζεύει και το τελευταίο ευρώ
Η γερμανική εφημερίδα Bild γράφει πως «ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και οι πιστωτές της χρεοκοπημένης χώρας παίζουν πόκερ εδώ και μήνες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και το νέο πακέτο βοήθειας. Φαίνεται όμως ότι ο Τσίπρας εξακολουθεί να τζογάρει».
Αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα μπορεί από τα ταμειακά διαθέσιμα οργανισμών προκειμένου να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες του κράτους.



Από ........  iefimerida

Public Issue : Δημοφιλέστερος ο Μητσοτάκης, μεγάλη πτώση για Τσίπρα

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα από το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα που δημοσίευσε η εφημερίδα Αυγή της Κυριακής.

Η πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 60% πιστεύουν πως μάλλον δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές σε αντίθεση με το 38% που θα ήθελε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Παράλληλα το 49% των πολιτών θεωρούν πως η κατάσταση θα γίνει χειρότερη, ενώ το 30% θεωρεί πως η κατάσταση θα είναι καλύτερη.

Πιο δημοφιλής ο Κυριάκος,  σε  ελεύθερη πτώση ο Τσίπρας
 
Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Βασίλης Λεβέντης, ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην έκτη θέση 




Τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση
 
Πάντως, τα στοιχεία για την πορεία της χώρας είναι απογοητευτικά. Ελάχιστοι πιστεύουν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται στην σωστή κατεύθυνση-μόλις το 7% των ερωτηθέντων – με τη συντριπτική πλειοψηφία, το 88%, να θεωρεί ότι πορευόμαστε λάθος. Εξίσου λίγοι είναι κι εκείνοι που πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα βελτιωθεί μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες (9%), με τα τρία τέταρτα να εκτιμούν ότι θα χειροτερεύσει και ένα 16% να εκτιμά ότι λίγο-πολύ δεν θα αλλάξει τίποτε.



7 στους 10 δεν θέλουν το ΔΝΤ
Αρνητική είναι η γνώμη των πολιτών και για το ΔΝΤ. Το 70% θεωρεί πως πρέπει να φύγει ενώ μόλις το 24% επιθυμεί την παραμονή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

.

Προσφυγικό

Αποτελούν οι πρόσφυγες απειλή για την Ελλάδα;



Τα 2/3 των πολιτών (65%) πιστεύουν ότι οι πρόσφυγες δεν θα καταφέρουν να ενσωματωθούν κοινωνικά
 


Αυξάνεται το αίσθημα απειλής από τους πρόσφυγες (50%, 1 στους 2 ερωτηθέντες, +3% από τον Μάρτιο)
 


Η γνώμη των πολιτών για τις ΜΚΟ
Ευνοϊκότερα απέναντι στις Μ-ΚΟ τοποθετούνται οι νεότερες ηλικιακές ομάδες, κυρίως οι νέοι 18-34 ετών
 


Αρνητική εικόνα για τις Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις έχει η πλειοψηφία της κοινής γνώμης (2 στους 3), λόγω προσφυγικού
 


Από ..........  iefimerida

Και ενώ θα έπρεπε να διεκδικούμε δημόσιες, αναβαθμισμένες και δωρεάν ιαματικές πηγές ως μοχλό στήριξης των μικρών επιχειρήσεων του δήμου μας, η δημοτική πλειοψηφία περί άλλων τυρβάζει.

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com




Εστάλη στο  Blog από αναγνώστη

Κε αρχισυντάκτη

Γνωρίζετε φαντάζομαι τι γίνεται με τις ιαματικές πηγές στην περιοχή της Φθιώτιδας.
Γνωρίζετε την παραχώρηση των πηγών του Καλλίδρομου στον ΤΑΙΠΕΔ από το ΣΤΕ.

Επίσης γνωρίζουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή των Καμένων Βουρλών είναι σε εξέλιξη δύο δημοπρασίες του ΤΑΙΠΕΔ, η μία στην περιοχή δυτικά και περιέχει το κάμπινγκ και τις ιαματικές στην περιοχή Κονιαβίτη. Η δεύτερη στο κέντρο των Καμένων Βουρλών και περιέχει το πάρκο, πέντε οικήματα και τις κεντρικές ιαματικές  πηγές των Καμένων Βούρλων. Είναι γνωστό τι έχει γίνει για την μη παραχώρηση οικοπέδου για σχολεία στα Καμένα Βούρλα πριν λίγα χρόνια.

Τα Καμένα Βούρλα είναι γνωστό ότι βρίθουν ιαματικών, άλλωστε όλα τα ξενοδοχεία του ΕΟΤ με παλαιότερους νομούς είχαν και έχουν ιαματική λουτροθεραπεία. Ακόμη υπάρχουν και τα ερείπια των Καμένων Βουρλών, τα ξενοδοχεία Ράδιο και Θρόνιο. 

Γνωρίζετε ότι επιλογή από τον ΤΑΙΠΕΔ και κεντρική πολιτική των κυβερνήσεων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ είναι να δοθούν σε ιδιώτες «σωτήρες». 

Μου προξενεί εντύπωση πόσο εύκολα μιλούν για δημοτικές ιαματικές πηγές όλοι όσοι στήριξαν τις ιδιωτικοποιήσεις, σε επίπεδο δήμου άλλα και τη στάση που είχαν σε περιφερικά θέματα, όπως η αποκομιδή των απορριμμάτων. 

Σε ότι αφόρα τις πηγές στα Καμένα Βούρλα, ο ενοικιαστής του ΤΑΙΠΕΔ κατέχει τα πάντα σε μια έκταση 1200 στρεμμάτων, ενώ έχει και την εκμετάλλευση των ιαματικών νερών ακόμη, 1000 μέτρα εκατέρωθεν των κεντρικών πηγών, όπως και το όρος Κνημίς σε ύψος 350 μέτρων. 

Τουλάχιστον αυτά αναφέρονται στην τελευταία σύμβαση παραχώρησης. Και σύμφωνα με τον νόμο για τις ιαματικές πηγές, του 2006, δικαίωμα εκμετάλλευσης από τον ιδιώτη (ή και από το δήμο) υπάρχει μόνο στην επιφάνεια του εδάφους και όχι στο υπέδαφος που ανήκει στο κράτος. 

Σκοπός δηλαδή είναι να γίνει ότι έγινε και στο λιμάνι. Να παραχωρηθεί η πηγή στο δήμο και να την νοικιάσουν στον ιδιώτη. 

Και ενώ θα έπρεπε να διεκδικούμε δημόσιες, αναβαθμισμένες και δωρεάν ιαματικές πηγές ως μοχλό στήριξης των μικρών επιχειρήσεων του δήμου μας, η δημοτική πλειοψηφία περί άλλων τυρβάζει. 

Γιάννης Φραγκούλης
Αυτοκινητιστής
Καμένα Βούρλα