Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Αναγνώριση του φυσικού πόρου << νερό γεώτρησης Δημαρχείου Μώλου >> ως ιαματικό.

Αναρτήθηκε από .........   energoipoliteskv.blogspot.com







Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μώλου - Αγίου Κων/νου της 25/4/2016

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ


Καμένα Βούρλα, 20-4-2016

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 25 Απριλίου 2016, ημέρα Μ. Δευτέρα και ώρα 19.00 μ.μ., για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Κουκούλη Ευαγγελίου Γεωργία

Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης

1. Έγκριση πρακτικών προηγούμενων συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου

2. Αποδοχή χρηματοδοτήσεων - , αναμόρφωση και τροποποίηση προϋπολογισμού, ετήσιου σχεδίου δράσης και Τεχνικού προγράμματος έτους 2016

3. Δεύτερη κατανομή ειδικευμένων πιστώσεων ΣΑΤΑ έτους 2016

4. Έγκριση απολογιστικών στοιχείων Α΄ τριμήνου 2016

5. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την προμήθεια βεγγαλικών για το εορτασμό του Πάσχα σε όλη την επικράτεια του Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου

6. Έγκριση και διάθεση πίστωσης για τη συμμετοχή του Δήμου στα έξοδα διεξαγωγής και φιλοξενίας του διεθνούς αγώνα μηχανοκίνητου αθλητισμού «ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2016»

7. Ορθή απόδοση κατανομής της τακτικής επιχορήγησης έτους 2015 στα Σχολικές Επιτροπές

8. Έγκριση εξωδικαστικού συμβιβασμού σχετικά με την υπ’ αριθμ. 42/2015 απόφαση του Τριμελές Εφετείου Λαμίας (υπόθεση Λεμόνη)

9. Πρόσληψη δύο χειριστών μηχανημάτων έργων σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα βάσει του άρθρου 7 του Ν. 4368/2016

10. Παραχώρηση χώρου για τη στέγαση του Αγροτικού Ιατρείου Μώλου

11. Καθορισμός χώρου λειτουργίας εμποροπανήγυρης Αγίου Κων/νου

12. Καθορισμός όρων λειτουργίας εμποροπανήγυρης Αγίου Κων/νου

13. Λύση συμφωνητικού μίσθωσης Δημοτικού Αναψυκτηρίου παραλίας Μώλου

14. Εξέταση αίτησης Τσαπόγα Γεωργίου (RESPECT CUP)

15. Αντικατάσταση μέλους της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου

16. Λήψη απόφασης για την έγκριση μελέτης, την ανάγκη εκτέλεσης και τον καθορισμό του τρόπου εκτέλεσης της υπηρεσίας «Λειτουργία και Συντήρηση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Καμένων Βούρλων» για χρονικό διάστημα 18 μηνών

17. Παράταση χρόνου περαίωσης του έργου «Ασφαλτόστρωση Αγροτικής Οδοποιίας Δ.Ε. Αγίου Κων/νου Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου»

18. Παράταση χρόνου περαίωσης του έργου «Ασφαλτόστρωση Αγροτικής Οδοποιίας Δ.Ε. Μώλου Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου

19. Παράταση χρόνου περαίωσης του έργου «Βελτίωση- Αποκατάσταση και Ασφαλτόστρωση Αγροτικής Οδοποιίας Δ.Ε. Καμένων Βούρλων Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου»

20. Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Μώλου»

21. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Μώλου

22. Έγκριση και παραλαβή της μελέτης «Μελέτη Γεωλογικής καταλληλότητας του Β1 φάση για την ολοκλήρωση της μελέτης Γ.Π.Σ. Δ.Ε. Αγίου Κων/νου»

23. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Αντικατάσταση Δικτύου ύδρευσης Καμένων Βούρλων»

24. Έγκριση επικαιροποιημένου Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου

25. Ενημέρωση και λήψη απόφασης για την Ολοκλήρωση της Εκκαθάρισης της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Καμένων Βούρλων – Κ.Ε.ΚΑ.Β (πρώην ΔΕΠΑΚΑΒ)


Οι φάκελοι των θεμάτων θα βρίσκονται στο γραφείο της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κας Κουκούλη Ευαγγελίου Γεωργίας, προς ενημέρωση των Συμβούλων

Επώδυνη συμφωνία για... τέταρτο προληπτικό Μνημόνιο 3,6 δισ.

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Σύγχυση προκάλεσε η κυβέρνηση σχετικά με το τι τελικά συμφωνήθηκε στο Eurogroup της Παρασκευής που έγινε στο Αμστερνταμ για την ελληνική οικονομία.
Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για επιπλέον μέτρα (προληπτικό μνημόνιο) πάγωσαν την Αθήνα και χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ώρες πριν μπορέσει να αντιδράσει η κυβέρνηση με ανακοίνωση.

Εσπασε την απεργία της ΕΣΗΕΑ η κυβέρνηση
Τελικά, αργά το βράδυ της Παρασκευής η κυβέρνηση εξέδωσε ανεπίσημη ενημέρωση και παρά το γεγονός ότι υπήρχε η απεργία της ΕΣΗΕ το Αθηναϊκό Πρακτορείο έσπασε την απεργία και δημοσίευσε απεργιακό δελτίο με την ενημέρωση του Μαξίμου που αναφέρει:
Η κυβέρνηση ομολογεί ότι συμφώνησε για το προληπτικό μνημόνιο
"Δεν υπάρχει θεσμική δυνατότητα νομοθέτησης «νόμων υπό αίρεση» στην Ελλάδα» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στον απόηχο της συνεδρίασης της Ευρωομάδας (Eurogroup) στο Άμστερνταμ.

 Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι υπήρξε συμφωνία για τα μέτρα ύψους 3% επί του ΑΕΠ. Το πακέτο των μέτρων, σημείωναν ότι έχει διαμορφωθεί με βάση τις ελληνικές προτάσεις. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι μόλις πριν μια εβδομάδα, κάποιοι τις χαρακτήριζαν «μονομερείς ενέργειες».
Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θεωρούν τα μέτρα επαρκή για τον στόχο του πλεονάσματος 3,5% το 2018, όπως προβλέπει η συμφωνία του περασμένοι Ιουλίου, έλεγαν οι κυβερνητικές πηγές, και πρόσθεταν: Το ΔΝΤ αποδέχεται το πακέτο των μέτρων, αμφισβητεί όμως ότι θα καλυφθεί ο συγκεκριμένος στόχος για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 (γι'αυτό απαιτεί προληπτικό μνημόνιο).
Σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες, στη συνεδρίαση του Eurogroup, Γαλλία, Ιταλία και Πορτογαλία, υποστήριξαν την ελληνική θέση ότι ενδεχόμενη νομοθέτηση «μέτρων υπό αίρεση» θα είναι επιβαρυντική για το οικονομικό κλίμα. Μπροστά στην «προφανή» διχογνωμία, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ζήτησε να εξεταστεί περαιτέρω το θέμα των προληπτικών μέτρων, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχει κατεβάσει τον πήχη των απαιτήσεων του ΔΝΤ στο ζήτημα του χρέους.
Κυβερνητικές πηγές, χαρακτήριζαν θετικά το tweet του κ. Ντάισελμπλουμ που προανήγγειλε έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα με αντικείμενο την λήψη τελικής απόφασης.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι η ελληνική πλευρά έχει καταστήσει σαφές ότι δεν υπάρχει θεσμική δυνατότητα νομοθέτησης «νόμων υπό αίρεση» στην Ελλάδα και ότι οποιαδήποτε συζήτηση για προληπτικές δεσμεύσεις πρέπει να συνοδεύεται από μέτρα ελάφρυνσης του χρέους".



Τι συνέβη πραγματικά στο Eurogroup
«Είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης» δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, αμέσως μετά το Eurogroup της Παρασκευής, καθιστώντας ωστόσο σαφές ότι απαιτείται η υιοθέτηση ενός πακέτου προληπτικών μέτρων που θα ενεργοποιηθεί αν χρειαστεί και εφόσον διαπιστωθεί απόκλιση από τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί.

Απαιτούν νέο μνημόνιο οι δανειστές
Με τη φράση αυτή ο επικεφαλής του Eurogroup επιβεβαίωσε την άκαμπτη στάση Ευρωπαίων και ΔΝΤ που απαιτούν ξεκάθαρα από την κυβέρνηση να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο, προληπτικού αυτή τη φορά χαρακτήρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Τα μέτρ αυτα θα ενεργοποιούνται όταν η οικονομία δεν βρίσκεται σε δημοσιονομική ισορροπία.

Αυτό που μένει ανοικτό, πλέον, και θα αποτελέσει πιθανότατα αντικείμενο διαπραγμάτευσης μέχρι το έκτακτο Eurogroup την επόμενη εβδομάδα, είναι αν η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να ψηφίσει τώρα τα μέτρα αυτά ή θα τα συμφωνήσει και θα τα ψηφίζει κάθε φορά που θα υπάρχει απόκλιση.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απέκλεισε την ψήφισή τους με το πακέτο που θα πάει στη βουλή για τα μέτρα του τρίτου μνημονίου, επικαλούμενος συνταγματικούς και άλλους νομικούς λόγους.
Σε ξεχωριστή συνέντευξη Τύπου, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η ελληνική νομοθεσία δεν επιτρέπει την νομοθέτηση μέτρων που μπορεί ή όχι να τεθούν σε εφαρμογή.

«Ουσιαστικά συμφωνήσαμε στο πακέτο, το οποίο είχε συζητηθεί το περασμένο καλοκαίρι. Υπάρχουν ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες που πρέπει να συζητηθούν κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ημερών αλλά δεν υπήρχε ούτε ένας στην αίθουσα που να αμφισβήτησε την υλοποίηση του πακέτου» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, που παρόλα αυτά τόνισε ότι η Αθήνα δεσμεύτηκε να βρει έναν «δεσμευτικό μηχανισμό» λήψης μέτρων, ώστε να επιτευχθεί η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία.
«Οποιαδήποτε λύση θα πρέπει να πληροί δύο κριτήρια. Το πρώτο είναι ότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία δεν μπορείς να νομοθετείς με βάση ενδεχόμενα. Δεν μπορείς να πεις ότι θα κάνεις το “x” εάν η κατάσταση του κόσμου είναι «ψ» το 2018 ή το 2019» είπε ο κ. Τσακαλώτος, και συνέχισε: «Και το δεύτερο κριτήριο είναι ότι οποιαδήποτε λύση βρούμε μέσα στις επόμενες ημέρες πρέπει να είναι αξιόπιστη για τους δανειστές, τους επενδυτές αλλά και τους Έλληνες πολίτες».



Η Ελλάδα απαιτεί συζήτηση για το χρέος
Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου, ο κ. Τσακαλώτος συνέδεσε, παράλληλα, αυτή τη «λύση» με το ζήτημα του χρέους. Χαρακτήρισε επίσης, απαραίτητο οι μεταρρυθμίσεις και το ζήτημα του χρέους να σηματοδοτούν καθαρά στους Έλληνες πολίτες, στους Ευρωπαίους και στους Έλληνες και διεθνείς επενδυτές ότι η χώρα έχει γυρίσει σελίδα και είναι πλέον στην τελική ευθεία εξόδου από την κρίση.
Τι δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ για το προληπτικό μνημόνιο
«Η συνεργασία μεταξύ των Θεσμών και της Ελλάδας ήταν ισχυρή και παραγωγική. Πιστεύουμε ότι έγινε σημαντική πρόοδος και είμαστε κοντά σε συμφωνία για το ασφαλιστικό, το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Μένουν κάποια θέματα, αλλά είμαστε πολύ κοντά.  Σήμερα εξετάσαμε τον τρόπο με τον οποίο θα πάμε προς τα εμπρός.
 Η δέσμη μέτρων πρέπει να περιλαμβάνει ένα προληπτικό πακέτο το οποίο θα πρέπει να εφαρμοστεί εάν είναι απαραίτητο για να τηρηθεί οι στόχοι για το πλεόνασμα. Ο σχεδιασμός του χρειάζεται περαιτέρω εργασία, γύρω από το ποια θα είναι τα μέτρα αυτά και το τι θα προκαλέσουν», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup.

Πρώτο το προληπτικό μνημόνιο, μετά το έκτακτο Eurogroup
Και συνέχισε: «Το πακέτο αυτό πρέπει να είναι ισχυρό, να νομοθετηθεί εκ των προτέρων και να έχει τα στοιχεία τα οποία θα το ενεργοποιήσουν. Η δέσμευση του Ευκλείδη Τσακαλώτου είναι ότι θέλει να δουλέψει παραγωγικά γι’ αυτό. Αν υπάρχει το πακέτο, το έκτακτο πακέτο και ο μηχανισμός ενεργοποίησης, μπορούμε να έχουμε έκτακτο Eurogroup την επόμενη Πέμπτη. Δεν έχει κλείσει. Τότε θα έχουμε και σοβαρή συζήτηση για το χρέος».
Ακόμη, ο επικεφαλής του Eurogroup προσέθεσ ότι οι ΥΠΟΙΚ θα έχουν ακόμη μια σοβαρή συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ επιβεβαίωσε ότι «δεν στηρίζουν όλοι οι ΥΠΟΙΚ το ονομαστικό κούρεμα του χρέους».

Προληπτικό μνημόνιο στο 3% του ΑΕΠ
Σε ερώτηση για το ύψος των μέτρων που θα πρέπει να λάβει η Ελλάδα, όσον αφορά αυτά που διαπραγματεύεται τώρα και τα άλλα που θα περιλαμβάνονται στο πακέτο έκτακτης ανάγκης, ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι τα μέτρα που μελετώνται τώρα πρέπει να φθάνουν το 3% του ΑΕΠ, σημειώνοντας ότι έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ τα μέτρα έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να φθάνουν το 2% του ΑΕΠ και θα είναι συμπληρωματικά του κύριου πακέτου.
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφερόμενος στα τελευταία στοιχεία για την Ελλάδα είπε ότι ήταν αρκετά καλά και ότι έτσι, υπάρχει λόγος για κάποια αισιοδοξία, αλλά, όπως εξήγησε, για να υπάρχει επιπλέον ασφάλεια και εμπιστοσύνη, τόσο με το Eurogroup όσο και με τους εξωτερικούς επενδυτές και τις αγορές, ψάχνουμε και αυτές τις δύο επιπλέον μονάδες.
Οσον αφορά για το πώς θα υιοθετηθεί αυτό το προληπτικό πακέτο μέτρων, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι προκειμένου η δέσμη μέτρων να είναι αξιόπιστη θα πρέπει να νομοθετηθεί. «Τώρα ως προς το πώς αυτή θα σχεδιαστεί, το εάν θα πρέπει να νομοθετηθεί ένας μηχανισμός ή συγκεκριμένα μέτρα, είναι ακόμη υπό συζητήση».

Λαγκάρντ: «Τίποτα δεν κλείνει αν δεν λήξουν όλα
Από την πλευρά της η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πολύ χαρούμενη καθώς το Ταμείο είχε την ισχυρή στήριξη των Ευρωπαίων στο θέμα των προληπτικών μέτρων.
«Αυτά τα μέτρα θα καλύψουν τις απαιτήσεις που έχει το Ταμείο. Πρέπει να νομοθετηθούν, να είναι αξιόπιστα και να υπάρξει ο μηχανισμός με βάση τον οποίο θα ενεργοποιηθούν. Η ομάδα μου είναι έτοιμη να γυρίσει άμεσα στην Ελλάδα και να δουλέψει. Υπήρξε μεγάλη πρόοδος τις τελευταίες δυο μέρες, τόνισε». Επανέλαβε ακόμη ότι είναι σημαντικά για το ΔΝΤ τα μέτρα.
Παράλληλα πρόσθεσε πως το ΔΝΤ επιμένει πως η λύση που θα πρέπει να δοθεί θα έχει δυο σκέλη, των μεταρρυθμίσεων και του χρέος. Ξεκαθάρισε μάλιστα πως «τίποτα δεν κλείνει αν δεν λήξουν όλα».

Λαγκάρντ: Δεν χρειάζεται κούρεμα αλλά ελάφρυνση του χρέους
Ερωτηθείς για το χρέος είπε ότι συμφώνησαν ότι δεν χρειάζεται κούρεμα αλλά απαιτείται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους Συμφωνούμε όλοι ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους σχετίζεται με την εφαρμογή του προγράμματος, είπε και πρόσθεσε ότι όταν υπολογίζουμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα πρέπει να στοχεύουμε στην έξοδο της Ελλάδας στις αγοράς. Στόχος του ΔΝΤ για την Ελλάδα είναι να μπορεί να βγει στις αγορές και αυτός ο στόχος θα καθοδηγήσει τις αποφάσεις.
Τέλος, καλωσόρισε τα στοιχεία της Eurostat για την ελληνική οικονομία και είπε ότι αν είναι ακριβή  θα αναπροσαρμόσουμε την πολιτική μας, όπως είπε στη συνέντευξη μετά το Eurogroup.

Ντομπρόβσκις: Θα εξεταστούν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης της Ελλάδας για να δοθεί η έγκριση του ΔΝΤ
Τα έκτακτα μέτρα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, προκειμένου να συμμετάσχει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, απομένει να εξεταστούν, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.
Σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα διαπιστώνει το Eurogroup σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος ανέφερε ότι θα εξεταστούν τα επιπλέον μέτρα έκτακτης ανάγκης της Ελλάδας για να εγκριθεί η συμμετοχή του ΔΝΤ.

Από ..........   iefimerida

Κ.Μητσοτάκης για πατέρα του

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com




Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com