Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Πρόσκληση για διαβούλευση στρατηγικού σχεδιασμού Ε.Π. 2015-2019

Αναρτήθηκε από  ......    energoipoliteskv.blogspot.com





Παρακαλείσθε την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 και ώρα 13.30 μ.μ., όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου), για να συζητήσουμε και λάβουμε απόφαση στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Γνωμοδότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου (άρθρο 76 παρ.2α Ν.3852/2010)

Ο Πρόεδρος
Συκιώτης Ιωάννης

Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, ήτοι Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 , την ίδια ώρα , όπου θα θεωρηθεί σε κάθε περίπτωση ότι υφίσταται απαρτία ( παρ. 3 άρθρου 76 του Ν. 3852/2010)

ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ “ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ” ΚΑΙ Η ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!!! EΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ 86; ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΚΑΡΟΥΝ!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

 Αναρτήθηκε από ......   energoipoliteskv.blogspot.com


Να καταργηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος

 Εκείνο που πρέπει να τεθεί στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση είναι η κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος, της αρμοδιότητας δηλαδή της Βουλής να ασκεί δίωξη, ανάκριση, προκαταρκτική εξέταση κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν υπουργοί ή υφυπουργοί.

 Η Βουλή δεν μπορεί να υποκαθιστά τη Δικαιοσύνη, έτσι στρεβλώνεται η αρχή της ανεξαρτησίας των λειτουργιών της Πολιτείας. Οι φορείς της νομοθετικής λειτουργίας δεν μπορούν να ασκούν δικαστικές αρμοδιότητες. Δεν μπορούν, πρώτα και κύρια, διότι δε διαθέτουν τις γνώσεις και την εμπειρία των φορέων της δικαστικής λειτουργίας. Είναι αναμενόμενο οι αποφάσεις των βουλευτών στη συντριπτική πλειονότητά τους να υπαγορεύονται από κομματικές σκοπιμότητες και όχι από την αρχή της απονομής του δικαίου.

 Με άλλες κουβέντες, μέσω του άρθρου 86 τα κόμματα ουδόλως ενδιαφέρονται για την διερεύνηση των ποινικών ευθυνών ενός νυν ή πρώην υπουργού, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη εις βάρος των αντιπάλων τους. Έτσι όμως απαξιώνεται το κοινοβούλιο και το ίδιο το Σύνταγμα.

 Γιατί είναι απαράδεκτο το άρθρο 86 Τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη προβλέπουν ειδική διαδικασία για τα διαπραττόμενα από τους υπουργούς αδικήματα. Και τούτο διότι γίνεται διεθνώς δεκτό ότι, πρώτον, δεν θα πρέπει να αιωρούνται επί μακρόν κατηγορίες κατά υπουργών για υποθέσεις που αναφέρονται στην άσκηση των καθηκόντων τους και, δεύτερον, οι κατά υπουργών κατηγορίες πρέπει να εξετάζονται από δικαστές ανώτερης βαθμίδας.

 Στη χώρα μας η ποινική ευθύνη των υπουργών ρυθμίζεται από το άρθρο 86 του Συντάγματος και του εκδοθέντα κατ’ επιταγήν του σχετικού νόμου (Ν. 3126/2003). Η ρύθμιση αυτή, η οποία αποτελεί βελτίωση των προηγούμενων ρυθμίσεων προτάθηκε από την τότε κυβερνητική πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ), απέχει όμως παρασάγγας από το να είναι ηθικά αποδεκτή. Η ρύθμιση είναι απαράδεκτη!!!

Για δύο βασικούς λόγους, πρώτον, γιατί θεσμοθετείται μια εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία και, δεύτερον, γιατί καθιερώνεται συντομότατη παραγραφή. Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι η εξής: χρειάζεται να αποφασίσει το Κοινοβούλιο δύο φορές, με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη.

 Την πρώτη φορά, για να συσταθεί η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και τη δεύτερη, όταν το πόρισμα της επιτροπής αυτής εισαχθεί στην Ολομέλεια, η οποία τελικά αποφασίζει για την άσκηση ή μη διώξεως. Είναι προφανές ωστόσο ότι αν ο «εγκαλούμενος» υπουργός ανήκει στο κόμμα που διαθέτει την πλειοψηφία στη Βουλή, τότε η λήψη αποφάσεως της Βουλής, τόσο για τη σύσταση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα διενεργήσει την προκαταρκτική εξέταση όσο και την τελική κρίση για τη δίωξη, καθίσταται σχεδόν αδύνατη.

 Το πλέον όμως σκανδαλώδες είναι το προτελευταίο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 86Σ, σύμφωνα με το οποίο «η Βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την παράγραφο 1 αρμοδιότητά της (να συστήσει δηλαδή επιτροπή και να ασκήσει δίωξη) μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος». Με τη διάταξη αυτή η ατιμωρησία καθίσταται σχεδόν βεβαία για τα αδικήματα που τελέστηκαν κατά την τελευταία σύνοδο της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου εφόσον το ίδιο κόμμα κερδίζει τις εκλογές.

Η προθεσμία αυτή είναι προφανές ότι είναι ασφυκτική και οδηγεί στην εξάλειψη του αξιόποινου των πράξεων μέσα σε ελάχιστα χρόνια από την τέλεσή τους. Ουσιαστικά δηλαδή οδηγεί στην ατιμωρησία του υπουργού. Εν κατακλείδι οι διατάξεις που ισχύουν σήμερα παραβιάζουν κάθε έννοια ισότητας και δικαίου και αντίκεινται στην ουσία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, το οποίο δεν ανέχεται την ύπαρξη τέτοιων φαινομένων.

 Και ακόμη προσβάλλουν και εκθέτουν ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο διότι δημιουργείται -και ευλόγως- η εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι θεσπίστηκαν για να καλύπτουν «αμαρτίες».
 Τι είναι λοιπόν το 86;

Οι απαντήσεις σοκάρουν…!!!



Από ....... makeleio

Repubblica: Στην Αθήνα σχεδίασαν οι τρομοκράτες τις επιθέσεις των Βρυξελλών;

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com


ΒΡΕΘΗΚΕ ΧΑΡΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ

Από την Ιταλία με προορισμό την Ελλάδα φέρεται να πέρασε το καλοκαίρι του 2015 ο Χαλίντ ελ-Μπακραουί, εκ των καμικάζι που αιματοκύλισαν την 22α Μαρτίου το μετρό των Βρυξελλών, σύμφωνα με πηγές της ιταλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia.

Λίγες ημέρες αργότερα είχε περάσει από το λιμάνι του Μπάρι με προορισμό την Αθήνα και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι που συνελήφθη στις Βρυξέλλες λίγες ημέρες πριν χτυπηθούν το μετρό και το αεροδρόμιο, υπενθυμίζει η εφημερίδα Repubblica και διατυπώνει εικασίες πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών μπορεί να σχεδιάστηκαν το καλοκαίρι του 2015 στην Αθήνα.

Η ίδια εφημερίδα κάνει αναφορά σε σχετικό της δημοσίευμα και στον εντοπισμό χαρτών του αεροδρομίου του Ζάβεντεμ σε διαμέρισμα στο Παγκράτι όπου διέμενε ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπαούντ, οργανωτής των επιθέσεων στο Παρίσι.

Σύμφωνα πάντα με το δίκτυο Sky Italia, στις 8.25 της 23ης Ιουλίου ο Χαλίντ ελ-Μπακραουί έφθασε στο αεροδρόμιο του Τρεβίζο με πτήση της Ryanair προερχόμενη από τις Βρυξέλλες. Το αεροπορικό εισιτήριο είχε αγοραστεί με πιστωτική κάρτα στο όνομα Αμντεραχμάν Μπεναμόρ. Στο check in των Βρυξελλών ο Ελ Μπακραουί έδωσε βελγική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Την επόμενη ημέρα, 24 Ιουλίου, το όνομα του Χαλίντ ελ-Μπακραουί βρίσκεται στη λίστα επιβατών πτήσης που αναχωρούσε στις έξι το πρωί από το αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο της Βενετίας με προορισμό την Αθήνα. Την νύχτα της 23ης προς 24η Απριλίου διέμεινε στο ξενοδοχείο Courtyard Marriott στο αεροδρόμιο της Βενετίας.

Λίγες ημέρες αργότερα, την 1η Αυγούστου, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ περνούσε από το λιμάνι του Μπάρι προς την Πάτρα, επισημαίνει η Repubblica θεωρώντας ότι ίσως το καλοκαίρι του 2015 γεννήθηκε το σχέδιο των επιθέσεων που αιματοκύλισαν στις 22 Μαρτίου τις Βρυξέλλες.

Από ........  iefimerida

Νέο βίντεο των τζιχαντιστών

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


 

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com