Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

«Εφιάλτης» το ασφαλιστικό: Τρακτέρ, «γραβάτες» και δανειστές πρεσάρουν την κυβέρνηση

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


ΑΓΕΦΥΡΩΤΟ ΤΟ ΧΑΣΜΑ

Αγεφύρωτο παραμένει το χάσμα κυβέρνησης - αγροτών για το ασφαλιστικό, με τους τελευταίους να παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους.
Η φωτιά των κινητοποιήσεων φουντώνει, με πολλούς επαγγελματικούς κλάδους να μπαίνουν δυναμικά στο «χορό» των κινητοποιήσεων, παρά την πρόθεση του πρωθυπουργού για διάλογο και βελτιωτικές ρυθμίσεις.
Στη σκιά των κλιμακούμενων αντιδράσεων, Αλέξης  Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης αντάλλαξαν χθες βράδυ εκατέρωθεν βολές, επιρρίπτοντας ευθύνες ο ένας στον άλλο. Για την… ταμπακέρα, βέβαια, δεν υπήρξε καμία έκπληξη.

Εκκληση για κοινωνική συνοχή
Κλείνοντας τη συζήτηση για το ασφαλιστικό, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι  η κυβέρνηση θα δώσει μάχη το επόμενο διάστημα για μια ευρύτερη κοινωνική συμφωνία. Και οτι θα δώσει και μάχη με τους θεσμούς, να τους πείσει ότι ενώ η χώρα και η οικονομία βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έξοδο από την κρίση και για να προχωρήσει σε αυτή την πολυπόθητη έξοδο χρειάζεται κοινωνική συνοχή.

Τσίπρας σε αγρότες: Διεκδικήσεις χωρίς διάλογο, δεν έχουν αποτέλεσμα
Από την ομιλία του δεν έλειψε και το μήνυμα προς τους αγρότες στους οποίους πέταξε το... μπαλάκι. Όπως είπε ο πρωθυπουργός:"Εγώ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου πάντοτε είχαμε αγροτικές κινητοποιήσεις. Πάντοτε οι αγρότες είχαν ένα αίτημα, να συνομιλήσουν με την Κυβέρνηση... Και τώρα που για πρώτη φορά αυτό τους δίνεται από την αρχή και τους λέμε «οι πόρτες είναι ανοιχτές, ελάτε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι, να κουβεντιάσουμε, να βρούμε λύσεις», βλέπω κάποιους εξ αυτών να αρνούνται το διάλογο με τον Πρωθυπουργό. Αναρωτιέμαι, λοιπόν. Και ξέρετε γιατί; Διότι αν δεν υπάρξει διάλογος, οι διεκδικήσεις δεν πρόκειται να έχουν αποτέλεσμα".

Χαμηλό βαρομετρικό στο Μαξίμου
Κατά τα λοιπά, στο κυβερνητικό στρατόπεδο τα τελευταία εικοσιτετράωρα, επικρατεί βαρομετρικό χαμηλό, λόγω του διαφαινόμενου μπλακάουτ στο οποίο οδηγείται η χώρα. Ο πρωθυπουργός μπορεί από σήμερα -και για τις επόμενες δύο ημέρες- να βρίσκεται σε Κύπρο και Ισραήλ, ωστόσο το… μυαλό του θα είναι στις εντός συνόρων εξελίξεις. Όλοι, άλλωστε, στους κυβερνητικούς κόλπους έχουν επηρεαστεί και δεν  κρύβουν τον προβληματισμό τους για τον αναβρασμό που επικρατεί στις κοινωνικές ομάδες.
Όπως τονίζει, μάλιστα, κυβερνητικό στέλεχος (με πλήρη γνώση των συσχετισμών σε κυβέρνηση και κόμμα), στο iefimerida.gr «οι βουλευτές θα ψηφίσουν, η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι συμπαγής. Το θέμα είναι ο κόσμος». Εξηγεί δε, ότι ο σοβαρός κίνδυνος για τη βιωσιμότητα κάθε κυβέρνησης, δεν είναι άλλος από την ίδια την κοινωνία.

Στις Βρυξέλλες ο Κατρούγκαλος
Τέλος, ο πυρετός της διαπραγμάτευσης μεταφέρεται στις Βρυξέλλες. Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μεταβαίνει εντός της ημέρας στη Βελγική πρωτεύουσα, όπου και θα ανοίξει τη βεντάλια των ελληνικών επιχειρημάτων για το Ασφαλιστικό, ενώπιον της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Από .......  iefimerida

Μουζάλας για μετανάστες και συνθήκη Σέγκεν

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com




Λεβέντης για ΚΚΕ

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com




Λεβέντης στη Βουλή

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com





Τα αγγλικά του Μητσοτάκη

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com






Βουλή:Επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com



Τσίπρας για αγρότες

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com