Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Ντροπή και φόβος να λές οτι είσαι φιλελευθερος, στον αριστερο που κραταει στο χέρι του Apple συσκευή

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com




Εστάλη στο Blog από αναγνώστη

Με το αποτέλεσμα της κομματικής εκλογής της Ν.Δ. και την εκλογή του νέου προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη και ειδικά εδώ στην πόλη μας στα Καμένα Βούρλα οι συνδημότες που έλαβον μέρος στην εκλογική διαδικασία, ανέτρεψαν ένα προηγούμενο δυσμενές αποτέλεσμα [-53 ψήφων] και πρόσθεσαν [+17 ψήφους] με τελικό αποτέλεσμα την νίκη με 55%.

Απο το ανωτέρω βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η στήριξη ηλθε απο την πλευρά των ψηφοδελτίων Αδωνι και Απόστολου, ως φυσική συνεπεία της ποιοτικής διαφοράς μεταξύ των δύο υποψηφίων, αλλα κυρίως την ιδεολογική ανάγκη για εσωτερική αλλαγή του κόμματος.

Είναι τόση εμφανής αυτή η αναγκαιότητα οταν αναλύεις το συνολικό αποτέλεσμα στην φθιώτιδα, οπου σχεδόν μόνο στα Καμένα Βούρλα πλειοψήφισε ο Κυριάκος, [λόγω του"θεσμού"του φθιωτάρχη] που ρυθμίζει τα κομματικά δρώμενα, με τόσο ιδιοτελή τρόπο.

Περαιτέρω πιστευω οτι μετά το αποτέλεσμα μάλλον θα εχουμε πραγματικο success story με αλλαγή ιδεολογικού πρόσημου στο Κόμμα απο τον καταστατικό ψευδεπίγραφο ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό [που τα τελευταία 30 χρονια μεταλλάχθηκε σε "γιαλαντζί" κρατικοπαρεμβατικό σοσιαλδημοκρατισμό], σε καθαρό φιλελεύθερο δημοκρατικό καπιταλισμό, που να είναι φύση και θέση ενταγμένο στο Λαικό ευρωπαικό Κόμμα και οχι παρίας του.

Φυσικά επιδίωξη και στόχος του Κυριάκου είναι να κυβερνήσει, αλλα εγώ προσωπικά θα ήθελα να εχει αφετηρία το 20% ως ξεκάθαρη ιδεολογική βάση και αν θέλει ο κόσμος ας του δώσει πλειοψηφίες ή συμμαχίες, απο εκει και πάνω.

Αυτό που σήμερα συμβαίνει στην ταμπέλα Ν.Δ. δεν δίνει καμία προοπτική αν δεν εκλείψουν οι χρόνιες παθογένειες του ιδεολογικού αχταρμά, που εμπεριέχει τον επιθετικό Κρατισμό, την συγκεχυμένη αποψη και την αντιφατική πρωτοβουλία και φυσικά την χαμηλή πολιτική αυτοεκτίμηση [ντροπή και φόβος να λές οτι είσαι φιλελευθερος, στον αριστερο που κραταει στο χέρι του Apple συσκευή].

Ο Πολιτικός προσδιορισμός είναι αναγκαίος αλλα και τίμιος για να αντιμετωπισθεί η ιδεολογική υπεροχή της αριστεράς.

 Καλή δύναμη Κυριάκο.

φιλικά
ΠΑΛΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνάντηση Κυριάκου με Τζιτζικώστα και Ντόρα -Τι θα κάνει με αντιπροέδρους

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


THN ΠΕΜΠΤΗ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Την ηγετική ομάδα της ΝΔ διαμορφώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στόχο να σηματοδοτήσει την ανανέωση, την ενότητα και την διεύρυνση του κόμματος που εξέπεμψε και προεκλογικά.

Οι πρώτες τοποθετήσεις θα αφορούν στον ορισμό των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων που θα δώσουν τις μεγάλες μάχες εντός της βουλής, αφού η ΝΔ προετοιμάζεται για «σκληρό ροκ» έναντι της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες με τον Νίκο Δένδια και τον Κωστή Χατζηδάκη, ενώ προσανατολίζεται να αξιοποιήσει στη βουλή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο. Αναβαθμισμένο ρόλο αναμένεται να αναλάβει και ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος στήριξε ολόψυχα την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και αναμένεται να τοποθετηθεί γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Ονόματα για αντιπρόεδροι
Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ δέχεται δύο διαφορετικές εισηγήσεις. Η πρώτη είναι να τοποθετήσει 2 αντιπροέδρους. Τα ονόματα που ακούγονται για τις θέσεις αυτές είναι του Αδωνι Γεωργιάδη και του Κωστή Χατζηδάκη. Ο τελευταίος θα αναλάβει, στην περίπτωση αυτή, και την συνδιαμόρφωση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ΝΔ, το οποίο θα παρουσιαστεί και στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος που προβλέπεται στα τέλη Φεβρουαρίου.
Η δεύτερη εισήγηση που δέχεται ο κ. Μητσοτάκης είναι να μην οριστούν αντιπρόεδροι στη ΝΔ, γιατί υπάρχει ο φόβος να προκληθούν αντιπαλότητες και να εμπεδωθεί αίσθημα αποκλεισμών. Στην περίπτωση αυτή ο Αδωνις Γεωργιάδης θα τοποθετηθεί πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  , μαζί με τον Νίκο Δένδια και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο. Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν το αργότερο ως το απόγευμα της Πέμπτης που θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα.
Ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος στήριξε τον νέο πρόεδρο στην προεκλογική περίοδο αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του στο πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ. Στο ίδιο όργανο θα αξιοποιηθούν οι (τυχόν) αντιπρόεδροι καθώς και τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το οργανόγραμμα του κόμματος.

H επόμενη ημέρα και η ενότητα

Ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να καθησυχάσει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους ότι θα λειτουργήσει ενωτικά, μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία του κόμματος. Είναι ενδεικτικό ότι έγραψε το μήνυμα «ενότητα» στο facebook συνοδεύοντάς το από μία φωτογραφία με νόημα, αμέσως μετά τις συναντήσεις του με τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ έκανε ένα κολάζ με δύο φωτογραφίες από τις συναντήσεις του με τους πρώην πρωθυπουργούς και δεν θέλησε να δώσει καμία συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον Κώστα Καραμανλή και το καραμανλικό στρατόπεδο που δεν τον στήριξε στην εκλογή του. «Τα εν οίκω μη εν δήμω» ήταν το σχόλιό του όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους γιατί ο κ. Καραμανλής δεν τον στήριξε για την ηγεσία του κόμματος.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε και διατεθειμένος να επιμείνει στο πολιτικό του σχέδιο για τη διεύρυνση της παράταξης με νέες δυνάμεις  και στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε στον Κώστα Καραμανλή το πρόγραμμα των 111 ημερών για την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος.




Ο ρόλος του Απόστολου Τζιτζικώστα

Μια μεγάλη εκκρεμότητα για τον νέο πρόεδρο είναι η αξιοποίηση του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος συντάχθηκε μαζί του στον δεύτερο γύρο της εκλογής και του χάρισε τη νίκη στη Βόρεια Ελλάδα. Με τον τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Μητσοτάκης συναντάται σήμερα το πρωί στις 11 και πιθανόν να ληφθεί εκεί οριστικές αποφάσεις για τον ορισμό αντιπροέδρων ή μη.
Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συνάντηση που θα έχει στις 10 το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Ντόρα Μπακογιάννη η οποία επίσημα κράτησε στάση ουδετερότητας αν και η στάση της στο β’ γύρο ερμηνεύτηκε και ως μεταβολή θέσης και στήριξης του αδελφού της Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από ......  iefimerida

Νέος Πρόεδρος ο Μητσοτάκης

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com




Πρώτες δηλώσεις Μητσοτάκη

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com



Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com