Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Επιμένει η κυβέρνηση για την επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές

Αναρτήθηκε από ......   energoipoliteskv.blogspot.com


ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Αποφασισμένη να προχωρήσει στην επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές φαίνεται η κυβέρνηση, ακόμη κι αν έχουν αντίθετη άποψη οι δανειστές.
Το ποσό που θα προκύψει από αυτό το μέτρο, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών τις οποίες επικαλείται η «Καθημερινή», θα διατίθεται για την διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα προτείνει τέλος 0,1-0,2% επί των τραπεζικών συναλλαγών. Το ποσοστό θα εξαρτηθεί από τις εξαιρέσεις που θα προβλέπονται στο ειδικό τέλος που θα εφαρμοσθεί. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο μπορεί να αποδώσει από 300 εκατ. έως 600 εκατ. ευρώ ετησίως. Από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι οι ετήσιες τραπεζικές συναλλαγές (κάθε είδους συναλλαγή) ξεπερνούν τα 350 δισ. ευρώ.
Για να μην πληγούν οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα, η κυβέρνηση εξαιρεί- σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας- διάφορα είδη συναλλαγών. Αν εξαιρεθούν πλήρως οι κινήσεις που γίνονται στα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης, καθώς και συναλλαγές έως 500 ευρώ, τότε το όφελος για τον προϋπολογισμό από το μέτρο θα μπορούσε να ανέλθει στα 300 εκατ., εφόσον το τέλος ανέλθει στα 0,1% και 600 εκατ. ευρώ εφόσον το τέλος διαμορφωθεί στο 0,2%.

Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι το μέτρο είχε απορριφθεί από τους πιστωτές της χώρας τον περασμένο Μάιο, ωστόσο θεωρούν ότι στην παρούσα χρονική περίοδο δεν θα προβάλουν σθεναρές αντιδράσεις.


Από .......  iefimerida

Αγωνία για τις συντάξεις

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


 

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com