Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ψήφισμα για κλείσιμο πρακτορείου ΔΕΔΗΕ Καμένων Βούρλων.

Αναρτήθηκε από ...........    energoipoliteskv.blogspot.com



«Το Δημοτικό Συμβούλιο Μώλου Αγίου Κων/νου, στη συνεδρίασή του στις 21 Σεπτεμβρίου 2016, συζήτησε διεξοδικά   για την απόφαση της ΔΕΔΗΕ  για κλείσιμο του πρακτορείου ΔΕΔΗΕ στα Καμένα Βούρλα και προχωρά στην έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος.
ΨΗΦΙΣΜΑ
            Ο Δήμος Μώλου Αγίου Κων/νου  καλεί τη Διοίκηση του ΔΕΔΗΕ, τη διοίκηση της ΔΕΗ, και κυρίως το αρμόδιο Υπουργείο να ανακαλέσουν την απόφασή τους για κλείσιμο του πρακτορείου Καμένων Βούρλων  και παράλληλα να συνειδητοποιήσουν  ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι ένα κοινωνικό αγαθό, απαραίτητο για όλους, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της κρίσης.
            Το σύνθημα των εργαζομένων  «Ρεύμα Φθηνό ΔΕΗ για το Λαό- Ασφάλεια και Ποιότητα Εργασίας» αντανακλά τη θέλησή μας  κα από κοινού διαπιστώνουμε και προτείνουμε τα ακόλουθα:
  1. Το πιθανό κλείσιμο του πρακτορείου ΔΕΗ Καμένων Βούρλων αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη μιας περιοχής πλούσιας σε τουριστικές υποδομές, ξενοδοχειακές μονάδες, επισιτιστικές επιχειρήσεις αλλά και σε μεγάλες γεωργικές καλλιέργειες.
  2. Η λειτουργία του πρακτορείου στηρίζει μεγάλες υποδομές εθνικές, όπως οι σήραγγες της ΠΑΘΕ, η σήραγγα  του ΟΣΕ στον Καλλίδρομο, η Νέα Σιδηροδρομική Γραμμή κ.λ.π.
  3. Η αδιάλειπτη λειτουργία παροχής ενέργειας στο Δορυφορικό Σταθμό του ΟΤΕ στη Σκάρφεια, καθιστά  πιο αξιόπιστο το σύστημα της ασφαλούς  ναυσιπλοΐας και  όχι μόνο.
  4. Το ανάγλυφο της περιοχής με τον πεδινό και ορεινό όγκο που καλύπτει το πρακτορείο, εξυπηρετεί περίπου 15.500 ενεργούς πελάτες μεγάλους και μικρούς, κυρίων λαϊκούς καταναλωτές. Αυτός ο αριθμός  για μεγάλο χρονικό διάστημα τριπλασιάζεται λόγω της τουριστικής δυναμικής της περιοχής.
  5. Η μέχρι τώρα λειτουργία του πρακτορείου, κυρίως με το φιλότιμο των εργαζομένων  που αναγνωρίζεται από όλους, ελαχιστοποιεί τους μέσους χρόνους αποκατάστασης βλαβών και λοιπών  τεχνικών εργασιών, οπότε ζητάμε  την περαιτέρω στελέχωση του τόσο με τεχνικό, όσο και με διοικητικό προσωπικό
  6. Η δημοτική αρχή προτίθεται να παραχωρήσει δωρεάν  δημοτικό κτίσμα για τη λειτουργία του πρακτορείου, κατανοώντας ότι μια πιθανή υλοποίηση της απόφασης κλεισίματος του δυσχεραίνει και αποκλείει τους δημότες από σύγχρονες και ασφαλείς υπηρεσίες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.
  7. Στο κάλεσμα των εργαζομένων για ανάληψη πρωτοβουλιών και κάθε μορφής πιέσεων, θα απαντήσουμε με υπομνήματα στις Εισαγγελικές Αρχές και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο.»



Δεν υπάρχουν σχόλια: