Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Ο Δήμαρχος Μώλου- Αγ.Κωνσταντίνου Γιάννης Συκιώτης προχωράει σε μίσθωση του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών των Καμένων Βούρλων για 32 χρόνια !!!!!!!

Αναρτήθηκε από ............  energoipoliteskv.blogspot.com



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ

Ημερομηνία:Δευ, 25/07/2016 - 13:00 έως Δευ, 12/09/2016 - 10:00

Αριθμός Πρωτοκόλλου:8489
Ημερ/νία Πρωτοκόλλησης:Δευτέρα, 18 Ιούλιος, 2016

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΩΛΟΥ - ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ

Προκηρύσσει ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την μακροχρόνια μίσθωση του καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών Καμ. Βούρλων έναντι οικονομικού ανταλλάγματος (μισθώματος) για την παραχώρηση του δικαιώματος αναβάθμισης, λειτουργίας και βιώσιμης/ανταποδοτικής εκμετάλλευσης για επιχειρηματικές δραστηριότητες στο σύνολο του Τουριστικού Λιμένα (Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών) Καμ. Βούρλων με κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για το σύνολο των ενεργειών, εργασιών και υπηρεσιών που απαιτούνται για την χρηματοδότηση, την μελέτη, την αδειοδότηση, την αναβάθμιση, τη λειτουργία, τη διαχείριση, τη συντήρηση και την εμπορική εκμετάλλευση του Τουριστικού Λιμένα.

Το οφειλόμενο από τον Μισθωτή προς το Δήμο Μώλου - Αγ. Κων/νου οικονομικό αντάλλαγμα θα αποτελείται από:

(1) Εφάπαξ οικονομικό αντάλλαγμα πέντε χιλιάδων ευρώ (€ 5.000) με την υπογραφή της Σύμβασης.
(2) Ετήσιο σταθερό πλήρως εγγυημένο οικονομικό αντάλλαγμα, με έναρξη καταβολής από το 2ο έτος λειτουργίας του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών. Το ετήσιο σταθερό οικονομικό αντάλλαγμα (μίσθωμα) θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο του ποσού των είκοσι χιλιάδων ευρώ ( € 20.000), θα αναπροσαρμόζεται ετησίως, με βάση το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ), όπως αυτός δημοσιεύεται από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία και θα καταβάλλεται στην αρχή κάθε έτους (εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών), πλέον μιας ποσοστιαίας μονάδας 1%. Με την υπογραφή δε της σύμβασης θα προκαταβληθούν τα μισθώματα των πέντε (5) ετών ήτοι του δευτέρου έως και του έκτου έτους της σύμβασης μίσθωσης.
(3) Επιπλέον ετήσιο αντάλλαγμα, το επιπλέον ετήσιο αντάλλαγμα θα ισούται με το 10% επί των ετήσιων καθαρών κερδών μετά φόρων και θα καταβάλλεται στο τέλος κάθε οικονομικού έτους.

Το οφειλόμενο οικονομικό αντάλλαγμα είναι καθαρό ποσό και δεν περιλαμβάνει ποσά που αντιστοιχούν σε φόρους, τέλη, δασμούς και λοιπές επιβαρύνσεις που φέρει ο Ανάδοχος σύμφωνα με το εφαρμοστέο κανονιστικό πλαίσιο και εν γένει τον νόμο.

Το μισθωτή βαρύνει επιπλέον ποσοστό 0,5% επί του συνόλου των ακαθαρίστων εσόδων από κάθε είδους εκμεταλλεύσεις τουριστικού καταφυγίου.

Κριτήριο κατακύρωσης είναι η υψηλότερη οικονομική προσφορά.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στο Δημοτικό κατάστημα Καμ. Βούρλων, Αγ. Παντελεήμονα 8 Καμ. Βούρλα 35008, στις 12-9-2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ.

Στον Διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν:
i) Φυσικά πρόσωπα, εγκατεστημένοι στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή στα κράτη - μέλη που έχουν υπογράψει την Συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), η οποία κυρώθηκε από την Ελλάδα με το Ν. 2513/97 (ΦΕΚ Α’ 139), υπό τον όρο ότι η Σύμβαση καλύπτεται από τη Συμφωνία Δημοσίων Συμβάσεων (Σ.Δ.Σ.).
ii) Νομικά Πρόσωπα που έχουν συσταθεί με τη νομοθεσία κράτους - μέλους της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ. ή κράτους - μέλους που έχει υπογράψει την Σ.Δ.Σ. και έχουν την κεντρική διοίκηση ή την κύρια εγκατάστασή τους ή την έδρα τους στο εσωτερικό μιας εκ των ανωτέρω χωρών.
iii) Ενώσεις ή Κοινοπραξίες μεταξύ των παραπάνω φυσικών ή νομικών προσώπων με οποιονδήποτε συνδυασμό.

Μαζί με την προσφορά πρέπει να κατατεθεί και εγγύηση συμμετοχής που ανέρχεται στο ποσό των 12.500,00 € διάρκειας δέκα τεσσάρων (14) μηνών.

Η διάρκεια της μίσθωσης είναι τριάντα δύο (32) έτη από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ η λήξη της σύμβασης δεν υπερβαίνει σε κάθε περίπτωση την καταληκτική ημερομηνία 7-6-2048.

Αντίγραφα της διακήρυξης του διαγωνισμού είναι αναρτημένα στον ιστότοπο του Δήμου Μώλου - Αγ. Κων/νου (www.mwlos.gr) και πληροφορίες παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από τα γραφεία του Δήμου Μώλου - Αγ. Κων/νου, Δ/νση Αγ. Παντελεήμονα 8, Καμ. Βούρλα ΤΚ 35008, τηλ. 22350-22400, 22353-50022.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Πιπίλας θα είναι Δήμαρχος καλός εχόντων των πραγμάτων για 2,5 ακόμη χρόνια.

Ας το ενοικιάσει σε πρώτη φάση το Λιμάνι για τα επόμενα 2,5 χρόνια να δει πως θα λειτουργήσει και ο επόμενος Δήμαρχος να έχει την δυνατότητα να επανεξετάσει μια νέα μίσθωση.

Δεν μπορεί ο κ. Πιπίλας να δεσμεύει τους επόμενους 7 Δημάρχους που θα εκλεγούν από τους Δημότες του Δήμου τη πολιτική θα ακολουθήσουν.

Αλήθεια θα ήθελα να απαντήσει ο κ. Πιπίλας θα δέσμευε τα προσωπικά του περιουσιακά για τα επόμενα 32 Χρόνια.

Πως έρχεται και δεσμεύει τα περιουσιακά του Δήμου και ποιος του έχει δώσει τέτοια εξουσιοδότηση ?????

Όταν εκλέχτηκε δεν είχε πει ότι θα κάνει τέτοιες βλακείες.

Αν το έλεγε δεν θα έβρισκε ούτε τον δικό του

Ανώνυμος είπε...

οι λαικισμοι, τα μικροσυμφεροντα(βλεπε αδιεξοδοι δρομοι) και οι κρατικοδιαιτες τακτικες εχουν οδηγησει τα Καμμενα Βουρλα σε ημιθανη κατασταση.
κανενας σοβαρος επενδυτης δεν θα ερχοταν να επενδυσει για 5 η 10 χρονια.
βεβαια οταν γινεται στειρα αντιπολιτευση μονο και μονο για να γινεται ντορος, τοτε δεν εχει τυχη αυτος ο τοπος.
εχεις και τους καθε Φραγκουληδες η τον δημοτικο συμβουλο της αριστερας, να ζουν στο συννεφακι του 1917, αλλα να κυκλοφορουν με τις τζιπαρες τις καπιταλιστικες και να απολαμβανουν τα προνομια της Δυτικης φιλοσοφιας.
ΚΥΡΙΟΙ, ΜΕ ΠΟΡΔΕΣ ΔΕΝ ΒΑΦΟΝΤΑΙ ΑΥΓΑ.

Ανώνυμος είπε...

Η γνώμη μου σαν απλό μέλος του Συλλόγου των Ερασιτεχνών Αλιέων είναι

ότι πρέπει ο Σύλλογος να συγκαλέσει Λαϊκή Συνέλευση στο κλειστό γυμναστήριο ,
όχι μόνο από τα μέλη του αλλά από όλους τους δημότες των Καμένων Βούρλων,

και να τους ενημερώσει για το έγκλημα που πάει να κάνει ο Πιπίλας και η

παρέα του , δίνοντας το λιμάνι για 32+8=40 χρόνια με ένα ευτελές τίμημα, σε

έναν από τους κουμπάρους του και παρακούμπαρούς του , για να τα κονομάει

η παράξενη παρέα τους εσαεί , και ας μην εκλεγεί κανένας τους στις

επόμενες εκλογές .