Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Πολύς κόσμος στα εγκαίνια της Έκθεσης Λαμίας! (φωτο)


Αναρτήθηκε από ........   energoipoliteskv.blogspot.com


Οι φθιώτες αγαπούν και στηρίζουν την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας και το απόδειξαν με την μαζική παρουσία τους στα αποψινά εγκαίνια της 50ης εκθεσιακής  περιόδου.
Όσοι είχαν επιφυλάξεις και εκτιμούσαν ότι  δεν  θα γίνει φέτος η Έκθεση διαψεύστηκαν πλήρως.

Τόσος κόσμος ίσως είχε χρόνια να προσέλθει ακόμη και σε εγκαίνια, αν και πάντα η βραδιά αυτή συγκέντρωνε τόσο κόσμο όσο συνολικά όλες τις  άλλες ημέρες λειτουργίας της.
Παρά τις οικονομικές δυσκολίες,την απαισιοδοξία αλλά και συγκυρίες όπως το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Γαλλία, δεν στάθηκαν  ικανά να κρατήσουν χιλιάδες  ανθρώπους μακριά από έναν θεσμό που είναι βαθιά ριζωμένος στη συνείδηση κάθε λαμιώτη,κάθε φθιώτη.


Αυτό αν δεν το αντιλήφθηκαν οφείλουν να το  λάβουν σοβαρά υπόψη τους όλοι όσοι είχαν ενστάσεις ή αναστολές για την φετινή Έκθεση.
Από το  μικρόφωνο του ΛΑΜΙΑ FM-1 αλλά και  από  τούτη την ιστοσελίδα, το φωνάζαμε ότι  πιθανή ματαίωση της φετινής έκθεσης θα...εξέθετε ανεπανόρθωτα τους  κυβερνητικούς βουλευτές,την Περιφέρεια, τον Δήμο, το ΕΒΕ κ.α.

Τα εγκαίνια φέτος τέλεσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης προερχόμενος από την συνιστώσα των Οικολόγων.
Στην δοξολογία που προηγήθηκε χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.Νικόλαος ακολουθούμενος από πλειάδα ιερέων.
Ο κ.Νικόλαος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι  η Εκθεση συμβάλει στην αναπτυξη αλλά και την ανάδειξη της περιοχής μας. Μάλιστα φέτος η Μητρόπολη Φθιώτιδας συμμετέχει με περίπτερο που παρεχώρησε η Διοίκηση της ΠΕΛ.
Οσον αφορά στον υπουργό κ.Τσιρώνη τίθεται το ρητορικό ερώτημα....
Είχαν  πει στον κ.Τσιρώνη τι επρόκειτο να εγκαινιάσει ,ότι  θα πήγαινε σε μια εμπορική έκθεση και όχι  σε προεκλογική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ;
Ο κ.Τσιρώνης σε μια επιθετική και ανούσια ομιλία του προκάλεσε απορίες αν  ο  υπουργός αναφέρονταν στην Ελλάδα ή στην χώρα του ιδεατού μύθου 
'Τι ΄ναι τούτα που λέει αυτός που ζει",ακούστηκε να σχολιάζουν πολίτες που παρακολουθούσαν την τελετή των εγκαινίων. 
Με κομπασμό και υπερφίαλη ρητορική ο κ.Τσιρώνης χαρακτήρισε την εικόνα της σημερινής Ελλάδας ως την γη της....Επαγγελίας περίπου με σταθερό  φορολογικό περιβάλλον που αποτελεί πρόκληση για επενδυτικές δραστηριότητες , μια Ελλάδα ισχυρή στην Ευρώπη.....και πολλές άλλες παρόμοιες πολιτικές ανοησίες (τόχουν να λένε τέτοια ανέκδοτα οι αναπληρωτές υπουργοί;).
Περί Εκθέσεως ουδέν είπε, προφανώς και να μην γνώριζε ότι  ήλθε να εγκαινιάσει μια εμπορική έκθεση , θα του είπαν οι κομματικοί κομισάριοι "τράβα έναν πολιτικό δεκάρικο ,γιατί θα είναι χιλιάδες άνθρωποι εκεί".
Κάποιοι τέτοιοι δυστυχώς απαξιώνουν την έννοια της Αριστεράς!
Ευτυχώς οι φθιώτες είναι ευγενείς γιατί άν αυτά τα έλεγε κάπου άλλου ο κ.Τσιρώνης πιθανόν να μην τελειώνε ποτέ την ομιλία του!
Πιο προσγειωμένος και λιτός ο  πρόεδρος της Έκθεσης  Γιώργος Λάμπρου  που ζήτησε ο κ.Τσιρώνης να μεταφέρει στην κυβέρνηση το αίτημα για στήριξη της ΠΕΛ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος στάθηκε στην υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν από κοινού θεσμικοί φορείς όπως Περιφέρεια,Δήμος,ΕΒΕ,Φθιωτική Αναπτυξιακή για να λειτουργήσει η Έκθεση.
Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης κάλεσε τους φορείς που συνεργάστηκαν να αποδείξουν όπως στην περίπτωση της Έκθεσης και του Ράλι Ακρόπολις, ότι αν οι τοπικοί φορείς κρατήσουν ζωντανούς τους δεσμούς συνέργειας "μπορούμε να διεκδικήσουμε πολλά περισσότερα για τον τόπο μας".

Συγκινητική η τοποθέτηση του προέδρου της Φθιωτικής Αναπτυξιακής Γιώργου Τσούρτου ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους  μεγάλους χορηγούς της Έκθεσης που είναι γνωστές βιομηχανικές επιχειρήσεις της Φθιώτιδας.
Στο τέλος η Διοίκηση της Εθεσης  βράβευσε τον περιφερειάρχη Στερεάς με πλακέτα που παρέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραΐσκος αλλά και τον ίδιο,τον Δήμαρχο,τον πρόεδρο του ΕΒΕ και τον πρόεδρο της Φθιωτικής.
Βέβαια ο αντιπεριφερειάρχης δεν χρειάζεται πλακέτες, η επιβράβευσή του ήταν  το αποτέλεσμα που είδαμε και απολαύσαμε  το βράδυ στην ΠΕΛ.
Παρόντες οι 5 βουλευτές του Νομού και η πρώην βουλευτής Λένα Μακρή-Θεοδώρου καθώς και δήμαρχοι περιφερειακών Δήμων.


Από ....... lamiafm1

Δεν υπάρχουν σχόλια: