Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Παραχώρηση της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου για 99 χρόνια έως το 2115, σε ξένα συμφέροντα , από την Κυβέρνηση πρώτη φορά Αριστερά Σύριζα - ΑΝΕΛ.


Αναρτήθηκε από .........   energoipoliteskv.blogspot.com





Σύμφωνα  με  το  Νόμο που  θα  ψηφισθεί  απόψε   στη  Βουλή  
  
<<  Επείγουσες  Διατάξεις  για  την  εφαρμογή  της  Συμφωνίας  δημοσιονομικών  στόχων  και  Διαρθρωτικών  Μεταρρυθμίσεων  και  άλλες  διατάξεις >>,  η  περιουσία  του  ΤΑΙΠΕΔ  περνάει  στην   Ανώνυμη  Εταιρεία  που συστήνεται  με την  επωνυμία <<  Ελληνική  Εταιρεία  Συμμετοχών  και  Περιουσίας Α.Ε >>  Άρθρο  184  που  σε  συνδυασμό προς  το  Άρθρο  190-191 ( ΕΚΘΕΣΗ  ΤΗΣ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ  ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ  ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΙ  ΤΟΥ  ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ .  ΣΕΛ. 26-27-28), παραχωρείται  η  περιουσία  του Ελληνικού Δημοσίου για  99  χρόνια  σε  ξένα Συμφέροντα.


Στην Παραχώρηση  αυτή   εντάσσονται  και  οι  Ιαματικές  πηγές  Καμένων  Βούρλων  και  Κονιαβίτη  και των  εκτάσεων που  τις συνοδεύουν. (σελ. 135 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ )




Για  να  δείτε  αναλυτικά  το  Νομοσχέδιο  πατήστε    ΕΔΩ


Για  να  δείτε  την  Έκθεση  της  Επιστημονικής  Υπηρεσίας  της  Βουλής  για  το  Νομοσχέδιο πατήστε    ΕΔΩ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για δες τε για λιγο στη σελιδα 139 και στον αριθ. 35, τι λεει;
35. ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

Να χαιρομαστε την ΠΦΑ, με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛ

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς οι κύριοι αυτοί είναι ικανοί να Ξεπουλήσουνε και την Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων !!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ,
ΕΑΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΏΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗΣ ΠΛΕΟΝ, ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΑΜΕΙΟ ;;;

Ανώνυμος είπε...

Ο Νόμος 4389/2016 γνωστός και ως νόμος με την μεταβίβαση όλης της δημόσιας περιουσίας στους ξένους ,

μεταβιβάζει μεταξύ άλλων και τις ιαματικές πηγές των Καμένων Βούρλων, στην Ανώνυμη Εταιρεία που συστήνεται με την επωνυμία << Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε >>,

αναμενόμενο σε μεγάλο βαθμό ,

όμως στη σελίδα 6418 στοιχείο 35 μεταβιβάζει ολόκληρη τη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων για 99 χρόνια, μέχρι το 2115 στους ξένους διαχειριστές του υπέρ Ταμείου Α.Ε.

Ο Δήμος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου ο Δήμαρχος οι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

έχουν πάρει είδηση τι έχει ψηφισθεί στο Νόμο, και αν ναι,

έχουν κάνει μέχρι σήμερα κάποια ενέργεια για να το διορθώσουν,

οι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν περιμένουμε από τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς συμβούλους τότε σωθήκαμε !!!!!!

Μήπως πρέπει οι ίδιοι οι δημότες να ξεσηκωθούν, και να κτυπήσουν σήμερα κιόλας την καμπάνα στον Άγιο Παντελεήμονα,

και να προχωρήσουν σε πιο δραστικές ενέργειες ,

αφού όλοι οι Βουλευτές από όλα τα κόμματα κοιμούνται και αυτοί τον ύπνο του δικαίου ……..

Ανώνυμος είπε...

Φιλοι 6.58 και 7.25
Αφήστε τις καμπάνες για μετά την Δευτέρα στις 20 του μήνα, που είναι και του Αγίου Πνεύματος, γιορτάζει η Καρυά,ας μη χαλάσουμε το πανηγύρι.

Προς ενημέρωσή σας, όσοι μπορείτε, ανατρέξτε στο Δ/γμα 28-10-1935 ΦΕΚ 542/Α/12-11-1935 (αριθ 9), εκεί εγκρίνεται το πρώτο σχέδιο πόλης Καμένων Βούρλων με τίτλο δ/τος «Περί εγκρίσεως σχεδίου ρυμοτομίας δια την λουτρόπολη Καμμένων Βούρλων»

Στο ΤΑΙΠΕΔ έχει μεταβιβαστεί, μόνο η έκταση του Δημοσίου στο κέντρο της πόλης ( Γαλήνη και πέριξ, πλαζ, πηγές κλπ) και η περιοχή Φλοίσβος (κάμπινγκ-πηγές )
Φαίνεται ότι στα αρχεία τους, τα ακίνητα του Δημοσίου, ακόμα είναι γραμμένα ως «ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ »

Αμέσως μετά, με τον Α.Ν 779/1937 (φεκ 269/Α/1937), έχουμε την
Σύμβαση του ΕΟΤ με τον Γεράσιμο Βασιλειάδη, όπου γίνεται η παραχώρηση για 32 χρόνια των Ι.Π « Καμ. Βούρλων» και «Μύλος Κονιαβίτη» για αξιοποίηση .

ΑΥΤΑ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ, ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΝ ΕΥΘΕΤΩ ΧΡΟΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε του 10:28 μ.μ αυτά που λες είναι σωστά, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπεις ότι ο Νόμος είναι Νόμος, και υπερισχύει πάντα ο τελευταίος Νόμος , οποιουδήποτε προηγούμενου.

Και επειδή αυτό το Δ.Σ που θα διαχειρίζεται την Περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου για τα επόμενα 99 χρόνια ( κατά συνέπεια και τις Ιαματικές Πηγές των Καμένων Βούρλων και του Κονιαβίτη) , θα είναι ξένης σύνθεσης, και θα εφαρμόζει το γράμμα του Νόμου και στους τύπους και στην ουσία , καλό θα ήτανε να διορθωθεί το ΛΑΘΟΣ πριν είναι ΑΡΓΑ.

Διότι δεν γνωρίζει κανείς μας στα επόμενα 99 χρόνια τι θέματα θα προκύψουν στη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.

Δεν μπορώ δε να πιστέψω ότι έγινε ένα τόσο χοντρό λάθος από απροσεξία.

Γιατί τότε δεν χρησιμοποίησε ο νομοθέτης την ίδια διατύπωση που είχε κάνει και στο Νόμο περί παραχώρησης των Ιαματικών Πηγών των Καμένων Βούρλων και Κονιαβίτη στο ΤΑΙΠΕΔ όπως είναι στο ΦΕΚ 1020/Β/25-2013

Σελ. 17383 παράγραφο 15, για τα Καμένα Βούρλα << 15. Μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιο− ποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, ακίνητο, συνολικού εμβαδού 488.089, 00 τ.μ, μετά των επ’ αυτού κτιριακών εγκαταστάσεων, ανήκοντος κατά πλήρη κυριότητα στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, διοίκησης και διαχείρισης της «Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε.», με τα ακόλουθα στοιχεία: ……..>>

Και Σελ. 17378 παράγραφο 13, για τον Κονιαβίτη << 13. Μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, ακίνητο, συνολικού εμβαδού 827.930,00 τ.μ, μετά των επ’ αυτού κτιριακών εγκαταστάσεων, απο− τελούμενο εκ τμήματος εμβαδού 725.594,00 τ.μ,. ανήκο− ντος κατά πλήρη κυριότητα στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, διοίκησης και διαχείρισης της «Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε.» αφενός, και εκ τμήματος εμβαδού 102.336,00 τ.μ. με ΑΒΚ 1875 αφετέρου, ανήκο− ντος κατά πλήρη κυριότητα στο Ελληνικό Δημόσιο, με τα ακόλουθα στοιχεία : ………>>

Θεωρώ ότι υπάρχει δόλος και σκοπιμότητα , το οποίο η Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων, θα το συναντήσει στο διάβα του χρόνου, αν δεν διορθωθεί τώρα το ΛΑΘΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 3.06μμ
Ευχαριστώ που ασχολήθηκες και αναφέρεσαι για την έκταση του δημοσίου στα Καμένα Βούρλα που μετεβιβάσθηκαν από το ΕΤΑΔ ΑΕ στο ΤΑΙΠΕΔ το 2013, μνημονεύοντας τις σελίδες και τις παραγράφους στο φεκ της μεταβίβασης, βάζοντας και τους προβληματισμούς σου στο βάθος χρόνου τι μπορεί να συμβεί.
Στην μεταβίβαση αυτή, μνημονεύονται τμήματα του όλου ακινήτου ,με κεφαλαία γράμματα, με επιφάνεια χώρου και πως έχει την ιδιοκτησία του ως Δημόσιο, με αριθ συμβολαίου, μεταγραφή στο Υποθηκοφυλάκειο Θερμοπυλών (τόμος, αριθμός) κλπ.

Από όλη την έκταση που μετεβιβάσθηκε το 2013 , εξαιρέθηκαν τμήματα που έχουν δοθεί στον Δήμο Καμ. Βούρλων , από το παρελθόν (π.χ κλειστού γυμναστηρίου μπασκετ, χώρος γηπέδου στον Φλοίσβο , χώρος βιολογικού, χώρος γύρω από την εκκλησία κ.α)
Ετσι ώστε ο πιθανός επενδυτής, γιατί περί αυτού πρόκειται, να έχει καθαρές επιφάνειες και όχι προβληματικές, για την επένδυσή του.

Από τα ανωτέρω, η γνώμη μου είναι ,(μπορεί και να σφάλλω) ότι δεν πρόκειται για όλη την έκταση της Λουτρόπολης έτσι όπως την έχουμε στο μυαλό μας εμείς σήμερα.

Δεν είναι δυνατόν ακίνητο πολίτη, με σπίτι ή χωρίς, να μεταβιβάζεται στο υπερταμειο, χωρίς αποζημίωση , θα επρόκειτο για δήμευση , , που είναι αντισυνταγματική.

Με αφορμή τα ανωτέρω, το ερώτημα είναι, τι κάνει ο Δήμος;; Τι είδους αξιοποίηση επιθυμεί να γίνει στα ακίνητα αυτά, που να έχουν και ωφέλεια όλοι οι δημότες ;;;

Να πεδίο λαμπρό για διάλογο μεταξύ μας, με λογικές προτάσεις, εφικτές, υλοποιήσιμες με σκοπό την απασχόληση και την ανάπτυξη της περιοχής μας, δηλαδή η Τ.Α (αλλά και η κοινωνία) , πρέπει να έχει Όραμα,Στρατηγική πενταετίας και βάλε,δράσεις ετήσιες, που πρέπει γίνονται με διάλογο στην κοινωνία, με αποφάσεις οργάνων και σταδιακή υλοποίηση ,λιθαράκι-λιθαράκι).