Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ανησυχία κατοίκων για hot spot προσφύγων σε Λαμία και Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



Ανησυχία και αντιδράσεις από τους  κατοίκους  ξεκινούν να εκφράζονται ύστερα από την έντονη φημολογία από  μη διασταυρωμένες  πληροφορίες ότι η κυβέρνηση μελετά σχέδιο για να γίνει hot spot προσφύγων στην πόλη της Λαμίας αλλά και στα Καμένα Βούρλα

Ως τόπος επιλογής αναφέρεται το Στρατόπεδο Τσαλτάκη στην Λαμία ενώ στα Καμένα Βούρλα ο χώρος του ΕΟΤ.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια επιβεβαίωση από κυβερνητικά ή άλλα πολιτικά πρόσωπα, πάντως ως πρώτη αντίδραση οι κάτοικοι δείχνουν  να ανησυχούν για τις συνέπειες της εγκατάστασης προσφύγων σε έναν χώρο τόσο κοντά στο κέντρο της πόλης και κυρίως  κατά την διάρκεια  μιας τόσο δύσκολης περιόδου σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο…

Σε σχετική ερώτηση στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κ. Μπακογιάννη απο τον lamiafm1  σήμερα 9/2/2016, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι και προς το παρόν κανένα υπουργείο δεν έχει γνωστοποιήσει κάτι αντίστοιχο προς την Περιφέρεια ούτε έχει συζητηθεί  υπό ποιες προϋποθέσεις και δεδομένα.

Ειδικά για τα Καμένα Βούρλα, που όντως τουριστική περιοχή ίσως να είναι ζημιογόνα μια τέτοια έκβαση αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε  επίσημες ανακοινώσεις και όχι να δημιουργείται αρνητικό κλίμα  χωρίς  κάποια επιβεβαίωση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, «αδιευκρίνιστο» παραμένει ποιος έχει την ευθύνη για τη δημιουργία των hotspots και των κέντρων φιλοξενίας αφού το υπουργείο Μετανάστευσης παραπέμπει στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, που από την πλευρά του διευκρινίζει διά στόματος του κ. Πάνου Καμμένου ότι έχει αναλάβει μόνο την κατασκευή τους. Εξάλλου σε συνεδρίαση της Επιτροπής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με την παρουσία του γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλη Παπαδόπουλου, εκφράστηκε έντονη δυσαρέσκεια για τις αποφάσεις της κυβέρνησης οι οποίες λαμβάνονται χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση των τοπικών αρχόντων.

Από ........  fonografos

Δεν υπάρχουν σχόλια: