Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Κουμουτσάκος: Αναβολή εκλογής, παραίτηση γραμματέα, συνέδριο

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com


ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Τρία βήματα για την έξοδο από την κρίση προτείνει o Γιώργος Κουμουτσάκος, μετά το σημερινό φιάσκο στην εκλογή προέδρου στη ΝΔ.

Αναβολή εκλογής, παραίτηση Γραμματέα και συνέδριο αναφέρει ο κύριος Κουμουτσάκος στο Twitter τονίζοντας ότι αυτά είναι τα τρία βήματα για την έξοδο από την μεγάλη κρίση.



Από .......  iefimerida

ΒΑΤΕΡΛΟ! Οριστική αναβολή της εκλογής προέδρου στη ΝΔ

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com




Αποφάσισε η ΚΕΦΕ με απόλυτη πλειοψηφία

Αναβλήθηκαν τελικά οι εκλογές για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία μετά το μπάχαλο που επικράτησε το πρωί. 

Την σχετική απόφαση έλαβε η ΚΕΦΕ με απόλυτη πλειοψηφία αφού το σενάριο να προχωρήσουν οι εκλογές με χειρόγραφο τρόπο δεεν βρήκε υποστηρικτές καθώς θα ήταν διαβλητό.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Όλο το βράδυ και έως τα ξημερώματα ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, παρουσία και των εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων, ώστε να βρεθεί λύση στο τεχνικό πρόβλημα της εγκατάστασης και λειτουργίας του λογισμικού στους φορητούς υπολογιστές που θα χρησιμοποιηθούν ενώ παράλληλα αναδείχθηκαν και άλλες αδυναμίες, όπως π.χ. έλλειψη φορτιστών για τους υπολογιστές.

Επίσης υπήρξαν ενστάσεις και προβληματισμός για το κατά πόσο έχουν τη δυνατότητα οι χειριστές σε όλα τα εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο της έργο ταυτοποίησης και καταγραφής όσων θα προσέλθουν να ψηφίσουν.


Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλος ο προβληματισμός που κάποιες πλευρές έλεγαν αργά χθες το βράδυ ότι ήταν ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών, αν και επί της ουσίας δεν είχε γίνει τέτοια συζήτηση.

 Εξάλλου μια τέτοια εξέλιξη θα έπληττε την ίδια την διαδικασία, η οποία μπορεί να αμφισβητηθεί σήμερα, εάν κάτι δεν πάει καλά και υπάρχουν προβλήματα κατά τη διάρκεια των εκλογών, όπως π.χ. εάν πέσει το σύστημα.

Από ........ parapolitika

Δημοσκόπηση της Metrisis για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας


Αναρτήθηκε από .........   energoipoliteskv.blogspot.com




Μια δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisis, δίνει την εικόνα μάχης μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ στις αυριανές εσωκομματικές εκλογές.

Ειδικότερα, στο ερώτημα «...εάν συμμετέχετε στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου ποιον θα ψηφίσετε», η Μetrisis φέρνει πρώτο τον Απόστολο Τζιτζικώστα με 29,8% και δεύτερο τον κ. Μεϊμαράκη με 24,7%,ενώ ακολουθεί επίσης κοντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 21,4% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 10,2%.

Κανέναν δεν ψηφίζει το 9,7% και Δεν Ξέρω/ δεν απαντώ το 4,2%.

Σε εκείνους τους ψηφοφόρους που έχουν ψηφίσει έστω και μία φορά στο παρελθόν ΝΔ ο Τζιτζικλωστας κατέχει 32,4% έναντι 26,8% του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και 22,6% του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν και στους ψηφοφόρους της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου ο κ. Μεϊμαράκης έρχεται στην πρώτη θέση ως προς τη δυνητική επιλογή ψήφου στις αυριανές εκλογές με ποσοστό 31,2% έναντι 26,9% του Απόστολου Τζιτζικώστα, 21,8% του Κυριάκου Μητσοτάκη και 12,1% του Άδωνι Γεωργιάδη.


Επίσης, 7,2% των ψηφοφόρων της ΝΔ στις 120 Σεπτέμβρη δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Από .........  parapolitika