Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Ο Τσίπρας έθεσε θέμα παραβιάσεων στο Αιγαίο και ο Νταβούτογλου μας είπε ότι "κι εσείς κάνετε"!

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com



O Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έθεσε στον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου το θέμα των “μαζικών παραβιάσεων στον αέρα αλλά και στη θάλασσα”, με τις υποτιθέμενες αβλαβείς διελεύσεις. Η απάντηση που πήρε ήταν πως το Αιγαίο πρέπει να γίνει μια θάλασσα συνεργασίας και ειρήνης κι όχι θάλασσα παραβιάσων “και από τις δύο πλευρές”!


Παραβιάσεις ως γνωστόν κάνουν μόνο οι Τούρκοι ,αλλά η δήλωση Νταβούτογλου δείχνει γιατί τα τελευταία χρόνια η Άγκυρα και το Γενικό Επιτελείο κάθε λίγο και λιγάκι εκδίδουν ανακοινώσεις περί…ελληνικών παραβιάσεων που δεν υπάρχουν. Θέλουν να παρουσιάσουν και την Ελλάδα ως…επιτιθέμενη!

Το επίσης σημαντικό είναι ότι ο Νταβούτογλου αναφερόμενος στο προσφυγικό μίλησε για “συνεργασία των ακτοφυλακών των δύο χωρών”!

Το προσφυγικό θέμα ήταν το κυρίαρχο ζήτημα στην συνάντησή τους .Συμφώνησαν στο αυτονόητο. Ότι πρέπει Ελλάδα και Τουρκία να βρουν έναν τρόπο να αντιμετωπισουν από κοινού το προσφυγικό πρόβλημα. Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι δεν πρόβλημα ούτε τουρκικό ούτε ελληνικό.

Παραδέχθηκε ότι η γειτονική χώρα έχει σηκώσει ένα δυσβάσταχτο βάρος προσφυγικών ροών αλλά ταυτόχρονα και η Ελλαδα έχει δεχθεί τεράστιες ροές προσφύγων και τόνισε ότι χρειαζόμαστε περισσότερα βήματα συντονισμού και συνεννόησης ώστε να χτυπήσουμε αποτελεσματικά τα δίκτυα των διακινητών.

Ο Νταβούτογλου υποστήριξε ότι το προσφυγικό ζήτημα είναι ευρωπαϊκό και παγκόσμιο θέμα.Και έριξε όλο το βάρος της ευθύνης στον Άσαντ. «Στη Συρία υπάρχει ένα καθεστώς βίας. Χωρίς αυτό, οι Σύροι δεν θα εγκατέλειπαν τη χώρα τους».

Ο κ. Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι λήφθηκαν αρκετές αποφάσεις, μεταξύ των οποίων η τεχνική συνεργασία των δύο ακτοφυλακών και η δημιουργία ελληνοτουρκικών επιτροπών. “Φωτογραφίζει” κοινές περιπολίες; Πιθανόν και πρέπει να διευκρινιστεί. Ο Τούρκος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι γίνονται επαφές με τη Γερμανία “καθώς η κ. Μέρκελ έχει προτείνει τη διεξαγωγή μίας συνομιλίας με τη συμμετοχή τόσο της Τουρκίας όσο και της Ελλάδας».

onalert.gr

Από .........  kafeneio

«Αγρότης νίντζα κατά των ΜΑΤ» - To Τwitter για τη διαδήλωση στο Σύνταγμα [εικόνες]

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com




Οι χρήστες του Τwitter δεν θα μπορούσαν φυσικά να μη σχολιάσουν τη διαμαρτυρία των αγροτών και τα επεισόδια που σημειώθηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ στο Σύνταγμα.

Χρησιμοποιώντας τρεις φωτογραφίες ενός νεαρού, ο οποίος φαίνεται να κρατάει μια... μαγκούρα και τον οποίο χαρακτηρίζουν «αγρότη-νίντζα», δίνουν το δικό τους ύφος στα επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια του παναγροτικού συλλαλητηρίου.






Πηγή φωτογραφιών: Newsbeast

Από .......  iefimerida

ΦΠΑ: Νερό στο... κρασί της βάζει η κυβέρνηση! - "Τσουνάμι" αντιδράσεων

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Του κρασιού το πανηγύρι γίνεται στη Βουλή! Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόταση επιβολής φόρου 30 λεπτών στο κρασί, η κυβέρνηση φαίνεται έτοιμη να οπισθοχωρήσει και να πάρει πίσω το μέτρο! 


«Θα ακούσουμε τους αγρότες, ακούμε και τον κοινοβουλευτικό διάλογο και θα επανεξετάσουμε την διάταξη για τα 30 λεπτά αύξηση φόρου ανά φυάλη κρασιού ανέφερε πριν λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής.
 Μια έμμεση πλην σαφής προαναγγελία υπαναχώρησης της κυβέρνησης στη διάταξη που έχει προκαλέσει εσωκομματικές αντιδράσεις από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου αλλά και του αγροτικού κόσμου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης με αυτό τον τρόπο επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν ότι τελικά η κυβέρνηση θα πάρει πίσω την «δολοφονική» διάταξη για την ελληνική οινοποιεία. Μάλιστα, στις διευκρινήσεις που αναγκάστηκε να δώσει σχετικά με την επιβολή των 30 λεπτών είπε πως αυτή θα επιβαλλόταν σε κάθε φιάλη των 750 ml (!) προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών καθώς η τελική επιβάρυνση θα είναι πολύ μεγαλύτερη για τους καταναλωτές.

Ο κ. Αλεξιάδης θέλοντας να κάνει «ελαφρύτερο» το νέο φορολογικό βάρος είπε πως «αυτός ο φόρος θα επιβληθεί είτε η φιάλη είναι ελληνικού κρασιού είτε εισαγόμενο…» και ότι «δεν θα επιβάλλεται σε όποιον παράγει κρασί για το σπίτι του και τους καλεσμένους του…»
“Γλέντι” με... κρασί στη Βουλή! - Διαφωνεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!

Νωρίτερα, μετά τις αντιρρήσεις του εισηγητή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου στην επιβολή των επιπρόσθετων 30 λεπτών φόρου σε κάθε φιάλη ελληνικού κρασιού, ήρθε και η πρώτη δημόσια διαφωνία από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μπλιάγα.

Μιλώντας, πριν λίγο στην συνεδρίαση της Επιτροπής ο βουλευτής Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά: “Διαφωνώ με αυτή την επιβολή των 30 λεπτά επιπρόσθετου φόρου σε κάθε φιάλη κρασιού και δεν πρέπει να επιβληθεί” και πρότεινε ως “ισοδύναμο” να μπει αντίστοιχος φόρος σε ουίσκι, τζιν και βότκα!

Από .......  newsit

Τα νέα δεδομένα στα τέλη κυκλοφορίας -Κατατέθηκε η τροπολογία

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com




ΣΤΟ  ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που φέρνει τα νέα δεδομένα στα τέλη κυκλοφορίας.

Με αυτή την τροπολογία, που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα το οποίο θα ψηφιστεί την Πέμπτη στην Βουλή, αναπροσαρμόζονται τα τέλη κυκλοφορίας ώστε για τα παλιότερα οχήματα να είναι χαμηλότερα σε σύγκριση με αυτά που θα καταβάλλουν τα νεότερα, τα οποία είναι υψηλότερης εμπορικής αξίας, ώστε να γίνει δικαιότερη η κατανομή των φορολογικών βαρών, όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση.

Με τα νέα δεδομένα, πλέον επιβάλλονται τέλη κυκλοφορίας και στα υβριδικά αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες, αλλά και στα υβριδικά ΕΙΧ αυτοκίνητα, όπως και στις μοτοσικλέτες άνω των 1.548 κυβικών.

Ταξινόμηση ως 2000
Από 1.358 κ.ε. και πάνω: μείωση 15- 90 ευρώ
Για Ι.Χ. 1.800 κ.ε.: 280 ευρώ αντί 300 ευρώ
Ταξινόμηση 2001- 2005
Από 1.929 κ.ε. και πάνω: μείωση 30- 60 ευρώ
Για Ι.Χ. 2.500 κ.ε.: 840 ευρώ αντί 880 ευρώ
Ταξινόμηση 2006- Οκτώβριος 2010
Από 1.358 κ.ε. και άνω: αύξηση 15- 60 ευρώ
Για Ι.Χ. 1.600 κ.ε.: 280 ευρώ αντί 265 ευρώ
Ταξινόμηση από Νοέμβριο 2010
Απαλλαγή ως 90 γραμμάρια ρύπων αντί 100 γραμμαρίων
Αύξηση 0,08- 0,32 ευρώ ανά γραμμάριο ρύπων
Για Ι.Χ. 1.600 κ.ε. με 119 γραμμάρια ρύπων: 117 ευρώ αντί 107 ευρώ
Για υβριδικά ταξινομημένα ως 31/10/2010
Απαλλαγή ως 1.549 κ.ε αντί ως 1.929 κ.ε.
Από 1.549 κ.ε. και άνω: 60% Τελών συμβατικών οχημάτων
Για 1.800 κ.ε.: 192 ευρώ αντί 0 ευρώ

Αναλυτικά η τροπολογία για τα τέλη κυκλοφορίας

Από ........  iefimerida


Αστυνομικοί απωθούν τους αγρότες

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com