Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟΣ. ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com



ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΣΕ ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΜΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣ/ΚΗ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Η σημερινή Πανεργατική, Πανελλαδική Απεργία σημείωσε τεράστια επιτυχία στο σύνολο του δημοσίου τομέα αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, ιδιαίτερα σε κρίσιμα και σημαντκά τμήματά του.
Οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες ήταν εντυπωσιακές σε όγκο και παλμό, ιδιαίτερα οι πορείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Καλαμάτα, αλλά και σε άλλες πρωτεύουσες των νομών της χώρας, με συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, επαγγελματών και νεολαίας.

Σημαντικό ποιοτικό στοιχείο της κινητοποίησης, από τη σκοπιά των προϋποθέσεων για τη συγκρότηση παλλαϊκού αντιμνημονιακού μετώπου, ήταν η συμμετοχή σε αυτήν των μικρομεσαίων επαγγελματιών, που σήμερα έκλεισαν τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους, των δικηγόρων, γιατρών και μηχανικών, των καλλιτεχνών, των συνελεύσεων γειτονιών και των κοινωνικών κινημάτων και πλήθους φοιτητών και σπουδαστών.

Επίσης, στις περιοχές όπου ήδη αναπτύσσονται αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες συμμετείχαν ως ένα βαθμό στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων. Ακολουθεί η μεγάλη Πανελλαδική συγκέντρωση των αγροτών στην Αθήνα στις 18 Νοέμβρη.

Χαρακτηριστικό στοιχείο των συγκεντρώσεων ήταν η διάχυτη αγανάκτηση και οργή μεγάλου όγκου απεργών και διαδηλωτών, λόγω της εξαπάτησής τους από τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), που με εκλογές – εξπρές, χωρίς να υπάρξει ενημέρωση για το ανθρωποκτόνο περιεχόμενο του 3ου μνημονίου, που ενέκριναν στη Βουλή μαζί με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ, τους υπέκλεψαν την ψήφο.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, με εντυπωσιακά μεγάλο μπλοκ διαδηλωτών και ιδιαίτερα στην Αθήνα στο οποίο έδωσαν το παρόν ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημ. Στρατούλης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Στάθης Σταυρόπουλος, ο Κώστας Ήσυχος,ο Στ. Λεουτσάκος, ο Αλέκος Καλύβης, ο Αντ. Νταβανέλος, ο Παναγ. Σωτήρης, ο Δημ. Σαραφιανός, η Νάντια Βαλαβάνη, η Ραχήλ Μακρή, η Μαρία Μπόλαρη, η Σόφη Παπαδόγιαννη, η Δέσποινα Σπανού, ο Νίκος Γαλάνης, ο Γιάννης Τόλιος, ο Βασ. Πριμηκύρης, η Μάγδα Σπηλιοπούλου και πολλά άλλα στελέχη της ΛΑ.Ε

Επίσης μεγάλο μπλοκ είχε το ΠΑΜΕ. Σημαντική ήταν και η παρουσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων οργανώσεων της Αριστεράς καθώς και μιας μεγάλης σειράς ταξικών, αγωνιστικών, συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι.

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης, εκτός από τη μαζικότητα και τη μαχητικότητα των συμμετεχόντων, θα πρέπει να καταγράψουμε την πολιτικοποίηση των συνθημάτων και στόχων, όπου κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά των μνημονίων, της λιτότητας, της νέας λεηλασίας των συντάξεων και μισθών, των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, του ξεπουλήματος των δημόσιων επιχειρήσεων και υποδομών, καθώς επίσης και συνθήματα για τη διαγραφή του δημόσιου χρέους, την έξοδο από την Ευρωζώνη κλπ. Η Πανελλαδική απεργία με τη μαζικότητα και μαχητικότητά της έστειλε πολλαπλά μηνύματα προς τη μεταλλαγμένη, μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προς τους δανειστές της χώρας, ότι ο λαός και η νεολαία της χώρας μας δεν αντέχουν και κυρίως δεν ανέχονται πλέον τις αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές τους και ότι συνεχίζουν τους αγώνες για την ανατροπή τους.     
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΔΟΡΑΣ

ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ   

Ο Παναγ. Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε, έκανε στην απεργιακή πορεία και μπροστά στο μεγάλο αγωνιστικό μπλόκ της Λαϊκής Ενότητας, την παρακάτω δήλωση:  
  
“'Εχουμε μια πανεργατική απεργία σταθμό, η οποία είναι η αρχή του τέλους της νέας μνημονιακής κυβέρνησης και του συνόλου του μνημονιακού μπλόκ. Το πολιτικό και κοινωννικό σκηνικό αλλάζει γοργά. Η κοινωνία βράζει. Θα έχουμε σύντομα ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις σε όφελος των δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, του κόσμου εργασίας και των μικρομεσαίων στρωμάτων”.

”.  
----000ap5
------0000ape1
-------0000ape2
------0000ape4
------00000ap6
------000ape3
-----00syn
-----0000ap10

Θεσσαλονίκη 12-11-2015
-----0000thes


Από ..........  iskra



Πόλεμος χαρακωμάτων στη ΝΔ – Αναψε «φωτιές» ο Βορίδης

Αναρτήθηκε από ...........  energoipoliteskv.blogspot.com


ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

Φωτιές άναψε στο εσωκομματικό τοπίο της ΝΔ, εννέα ημέρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος.

Η επιλογή του Μάκη Βορίδη να στηρίξει τον Απόστολο Τζιτζικώστα, προκάλεσε τις αντιδράσεις των υπολοίπων υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ ενώ το πολιτικό παρασκήνιο για την απόφασή του είναι πλούσιο.

Το παρασκήνιο της συμφωνίας Βορίδη-Τζιτζικώστα
Οι δύο άνδρες ξεκίνησαν να συνομιλούν μετ' επιτάσεως το τελευταίο τουλάχιστον δεκαήμερο. Σε κατ' ιδίαν μυστικές συναντήσεις τους αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες συζήτησαν τόσο το πλαίσιο τις συμφωνίας όσο και τις θέσεις που είχε διατυπώσει δημόσια ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία τους, όπου και επισημοποιήθηκε ο «γάμος» των δύο, έγινε αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Αμέσως μετά ο Μάκης Βορίδης προέβη και στην δημόσια δήλωση στήριξής του για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα. Ο κ. Βορίδης θεωρεί ότι ο Απ. Τζιτζικώστας έχει τα χαρακτηριστικά του προέδρου ο οποίος μπορεί να πείσει ακροατήρια, ενώ επιμένει πως θα δώσει τη μάχη εναντίον της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Μάκης Βορίδης, θα είναι το alter ego του.
Δεδομένου ότι ο κ. Τζιτζικώστας δεν είναι βουλευτής, ο κ. Βορίδης προαλείφεται για την θέση του α' αντιπροέδρου στο κόμμα και του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ στη Βουλή.

Οι αντιδράσεις
Ο Αδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να αντιδράσει ακαριαία και πιο... προσωπικά καθώς η πολυετής σχέση φιλίας του με τον Μάκη Βορίδη ήταν γνωστή. Παρότι είχε διαφανεί η απόσταση που είχαν οι δύο άνδρες, μόλις ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε την απόφασή του να είναι υποψήφιος, δεν είχε χάσει τις ελπίδες του ότι τελικώς θα τον στηρίξει. «Ολοι έλεγαν πως είμαι ο υπαρχηγός του Μάκη Βορίδη. Τελικά ο Μάκης Βορίδης είναι ο υπαρχηγός του Τζιτζικώστα», δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης στο iefimerida.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως εκείνος είχε μιλήσει πρώτος για τη μάχη που πρέπει να δοθεί εναντίον της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς και όχι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, θέση για την οποία ο κ. Βορίδης στηρίζει την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Από το περιβάλλον του Άδωνι Γεωργιάδη κατηγορούν τον Μάκη Βορίδη για πολιτικό αμοραλισμό και υποστηρίζουν ότι η στήριξή του προς τον Τζιτζικώστα εκκινεί από προσωπική ατζέντα.
Και από το περιβάλλον όμως του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνουν λόγο για παρασκηνιακές συναλλαγές παλαιοκομματικού τύπου μεταξύ Βορίδη Τζιτζικώστα ενώ συνδέουν τους δυο και ιδεολογικά. «Δεν σχολιάζουμε παρασκηνιακές αλλαγές που μέχρι πρότινος καταγγείλετε ο κ.Τζιτζικώστας. Πλέον το ιδεολογικό πρόσημο της υποψηφιότητας του κΤζιτζικώστα είναι ξεκάθαρο» δήλωναν συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη.

Από την πλευρά του Βαγγέλη Μειμαράκη απέφυγαν να σχολιάσουν την κίνηση Βορίδη ωστόσο σημείωναν με νόημα ότι οι πολίτες βγάζουν τα συμπεράσματά τους.

Φήμες ότι ο Βορίδης ζήτησε αντιπροεδρία από Μεϊμαράκη
Η δήλωση Βορίδη πάντως έβαλε φωτιά στο εσωτερικό της Ν.Δ. Ορισμένα στελέχη υποστηρίζουν ότι υπήρξε συναλλαγή παλαιοκομματικού τύπου καθώς – όπως αναφέρουν - ο Μάκης Βορίδης πριν φτάσει στην στήριξη Τζιτζικώστα είχε υποσχεθεί στήριξη στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ζητώντας την θέση του αντιπροέδρου του κόμματος. Ο Ευ. Μεϊμαράκης αρνήθηκε και «κατόπιν τούτου ο Βορίδης στράφηκε στον Τζιτζικώστα» λένε οι ίδιες πηγές. Ωστόσο, ο Μάκης Βορίδης, διαψεύδει κατηγορηματικά αυτές τις φήμες.

Από .........  iefimerida

Υπόθεση Πανούση: Δύο ποινικές προκαταρκτικές έρευνες από τον Άρειο Πάγο

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΥΤΕΡΠΗΣ ΓΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ

Τη διενέργεια δύο ανεξάρτητων προκαταρκτικών εξετάσεων παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αναφορικά με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

Συγκεκριμένα, η κ. Κουτζαμάνη διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ως προς τα καταγγελλόμενα από τον κ. Πανούση για να διακριβωθεί η τυχόν τέλεση των εξής αδικημάτων:
1) βία κατά πολιτικού σώματος ή της κυβέρνησης, δηλ. κατά υπουργών, βουλευτών, μελών της κυβέρνησης κ.λπ.
2) παράνομης βίας και συμμετοχής σε παράνομη βία αναφορικά με την κατάληψη της Πρυτανείας Πανεπιστημίου (δημοσίου κτιρίου).

Ακόμα, η κ. Κουτζαμάνη ζήτησε κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης να αναζητηθούν οι δικογραφίες για την τοποθέτηση βόμβας στο γραφείο του κ. Πανούση (10/02/2009) και την επίθεση που δέχθηκε στο Πανεπιστήμιο (18/02/2009) και σε περίπτωση που έχουν τεθεί στο αρχείο, να ανασυρθούν και να συσχετισθούν.

Ως προς τη μηνυτήρια αναφορά των δυο υπουργών, η κ. Κουτζαμάνη ζήτησε να διερευνηθεί η γνησιότητα των εγγράφων που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, δημοσιεύθηκαν στον έντυπο Τύπο και αναπαράχθηκαν από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Σε περίπτωση που διακριβωθεί η τέλεση αδικημάτων, τότε να ερευνηθεί εάν έχουν τελεσθεί τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφων από υπάλληλο που του τα εμπιστεύθηκαν, της παράβασης υπηρεσιακού απορρήτου και της χρησιμοποίησης από τρίτο πρόσωπο, της παράβασης καθήκοντος και της εχεμύθειας από εργαζόμενο στην ΕΥΠ.

Από .......  iefimerida

Πού συμφώνησαν Αθήνα-δανειστές–Αγκάθι πλειστηριασμοί και «κόκκινα» δάνεια

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΛΑ ΛΕΕΙ Η ΑΘΗΝΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του κουαρτέτου με το οικονομικό επιτελείο στο Χίλτον, η οποία ξεκίνησε περίπου στις 19:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες Αθήνα και εκπρόσωποι δανειστών έχουν καταλήξει σε συμφωνία στα περισσότερα, ωστόσο παραμένουν ακόμη τα «αγκάθια» ως προς τους πλειστηριασμούς α' κατοικίας και τα «κόκκινα» δάνεια.

Γι' αυτά, η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι θα έχουν επιλυθεί μέχρι αύριο, Σάββατο, αν και πηγές από το «κουαρτέτο» εκτιμούν πως οι διαφορές είναι ακόμη μεγάλες.

Πού συμφωνήσαμε
  • 100 δόσεις
Η πλευρά των δανειστών επέμεινε να βγαίνουν από την ρύθμιση όσοι είναι εκπρόθεσμοι έστω και μια ημέρα, ενώ ο νόμος προβλέπει μετά από πάροδο 30 ημερών. Τελικώς αποδέχθηκαν η εξέλιξη αυτή να έρθει σε... δόσεις. Να υπάρξει δηλαδή κλιμακωτή μείωση του ορίου των 30 ημερών εντός του 2016. Πληροφορίες του iefimerida αναφέρουν ότι κάθε εξάμηνο θα μειώνεται το όριο κατά 15 ημέρες. Ετσι, στο τέλος του επόμενου έτους θα ισχύσει η «δαμόκλειος σπάθη» για τους οφειλέτες έστω με μια μέρα καθυστέρηση στην καταβολή μιας δόσης.
  • ΦΠΑ στην εκπαίδευση
Συμφωνία και εδώ καθώς κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι «δεν υπάρχει καμιά εμπλοκή, θα πάμε κανονικά με τα ισοδύναμα». Ακόμη επισήμως δεν έχουν ανακοινωθεί αυτά τα ισοδύναμα, πληροφορίες όμως θέλουν μεγάλο μέρος να καλύπτει η φορολόγηση του τζόγου
  • Γενόσημα
Επετεύχθη σύγκλιση των δύο πλευρών αν και ακόμη παραμένει άγνωστο με ποιο τρόπο
  • Αλλαγές διοικήσεων τραπεζών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ΤΧΣ
Πού διαφωνούν
Μέχρι στιγμής δεν έχει επέλθει συμφωνία ως προς:
  • Τους πλειστηριασμούς α' κατοικίας. Η εκτίμηση της ελληνικής πλευράς είναι πως «αύριο το κλείνουμε και αυτό», όμως το κουαρτέτο μιλά για «μεγάλη απόσταση».
  • Τα «κόκκινα» δάνεια: Οι δανειστές δεν θέλουν συγκεκριμένο νόμο-πλαίσιο αλλά θέλουν αλλαγές επί της στρατηγικής διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων
  • Το αγγελιόσημο. Η Αθήνα έχει ζητήσει να συζητηθεί στην επόμενη φάση της διαπραγμάτευσης, συνολικά μαζί με το ασφαλιστικό. Το κουαρτέτο συντηρεί την συζήτηση – αν και όχι πιεστικά – καθώς θα επιθυμούσε να συζητηθεί τώρα. Πάντως κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι το θέμα δεν απασχόλησε καθόλου τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή νέο πολυνομοσχέδιο.Οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου (ΕΚΤ, Κομισιόν, ΔΝΤ, ESM) θα παραμείνουν στην Αθήνα και την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να ετοιμάσουν το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων.

Από .........  iefimerida

Νεότερες εξελίξεις για τα τέλη κυκλοφορίας - Ποιοι θα πληρώσουν ακριβότερα τα τέλη έως και 40 ευρώ


Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


- Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως τελικά τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν τα νέα τέλη κυκλοφορίας
- Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου, θα δημιουργηθεί μία νέα κατηγορία Ι.Χ. αυτοκινήτων
- Θα υπάρξουν αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας έως 7% στα οχήματα νέας τεχνολογίας ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων
- ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ


Το σίριαλ με τα τέλη κυκλοφορίας δεν έχει τέλος, όπως όλα δείχνουν και ενώ ήταν το υπουργείο Οικονομικών σε ετοιμότητα να ανακοινώσει ακόμα και απόψε τα νέα τέλη κυκλοφορίας, τώρα οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως η ανακοίνωση μετατίθεται για τη Δευτέρα.

Μέχρι τότε βέβαια μπορεί να υπάρξουν και νέες αλλαγές στα σενάρια, αλλά προς το παρόν ας καταγράψουμε το μέχρι τώρα επικρατέστερο σενάριο.

Σύμφωνα λοιπόν με τις νεότερες πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που 'την πάτησαν" είναι εκείνοι που αγόρασαν το αυτοκίνητό τους από το 2006 και μετά.

Αυτοί οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα αποτελέσουν μία νέα κατηγορία. Θα αφορά όλους εκείνους που αγόρασαν αυτοκίνητο και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από το 2006 έως το 2010. Σε αυτή τη κατηγορία θα υπάρξει και η επιβάρυνση με αύξηση των τελών κυκλοφορίας που θα φτάσει από τα 10 έως τα 40 ευρώ.

Συγκεκριμένα οι αλλαγές που θα προωθηθούν και πιθανότατα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα είναι:

- Για τα αυτοκίνητα δεκαετίας η έκπτωση θα είναι της τάξεως του 5%, ενώ για οχήματα που η πρώτη τους κυκλοφορία ξεπερνά τα 15 χρόνια, τότε οι ιδιοκτήτες θα δουν ακόμα μεγαλύτερη έκπτωση, η οποία όμως προς το παρόν δεν έχει κλείσει.
- Τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει πριν από την 1η Νοεμβρίου του 2010 θα έχουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας με την έκπτωση σε κάποιες περιπτώσεις να φτάνει και το 10%.
- Τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας, τα λεγόμενα "πράσινα" θα πληρώσουν για πρώτη φορά τέλη κυκλοφορίας με την επιβάρυνση να κυμαίνεται στα 90 λεπτά ανά γραμμάριο εκπομπής.
- Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν μετά την 1η Ιανουαρίου του 2006 έως τις 31 Οκτωβρίου 2010 και ξεπερνούν τα 1400 κυβικά η αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας θα φτάσει από 10 έως 40 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος.

Από ......  newsit