Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Μουζάλας: Υπήρχε σχέδιο για στρατόπεδο 50.000 προσφύγων -Το αποφύγαμε

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com



«Δεν θα δεχτούμε 50.000 πρόσφυγες. Το σχέδιο, το οποίο υπήρχε, ήταν να φτιαχτεί ένα camp προσφύγων, το οποίο θα είχε ένα τερατώδες νούμερο: 50.000-60.000, όπως έγραφε το “Spiegel”. Υπήρχε όντως αυτό. Αυτό, απεκρούσθη».

Αυτά ξεκαθάρισε σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στο σταθμό Βήμα FM. Ο ίδιος προσέθεσε ότι «είχαμε την υποχρέωση, αλλά και το θέλαμε για προσωρινή φιλοξενία 10.000 σε χώρους: να έρχονται, να μένουν για λίγο, μέχρι να φύγουν, να μετεγκατασταθούν στην Ευρώπη. Αυτό ήταν το κυβερνητικό σχέδιο εδώ κι ένα μήνα κι είχε ανακοινωθεί. Σε αυτό ήθελαν να αντιπροτείνουν ένα τεράστιο στρατόπεδο με 50.000. Δηλαδή, αυτό το σχέδιο που είχαμε εμείς, συν 50.000 θέσεις σε στρατόπεδο προσφύγων, ένα τερατώδες πράγμα».

Ο υπουργός διευκρίνισε επίσης και τα εξής: «Αντ' αυτού, εμείς πετύχαμε όχι μόνο να μη γίνει αυτό το στρατόπεδο, αλλά να πάρουμε επιδοτήσεις ενοικίων για 20.000 Σύρους πρόσφυγες. Αυτό αλλάζει θετικά την εικόνα. Δεν έχουμε στρατόπεδα προσφύγων κι αντίθετα έχουμε μια επιδότηση ενοικίου που σημαίνει ότι αυτές οι οικογένειες των προσφύγων θα μείνουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες, θα μπορούν πιο εύκολα να μην επιβαρύνουν και να μην επιβαρυνθούν από τις κοινωνικές συνθήκες και θα υπάρχει και μια κίνηση στην αγορά με όλα αυτά τα ενοίκια. Νομίζουμε ότι αποτρέψαμε αυτό το κακής ιδέας, θα έλεγα, και όχι κακόβουλο κατ' ανάγκη σχέδιο, για το στρατόπεδο-γίγας».

Ερωτηθείς για το σχέδιο, υπογράμμισε πως οι πρόσφυγες «θα περιμένουν ένα-δύο μήνες που χρειάζονται για να μετεγκατασταθούν. Αυτή τη στιγμή, η πρόταση είναι να μην κλείνουν τα σύνορα. Τα σύνορα δεν θα κλείνουν. Για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα μετά από τέσσερις-πέντε μήνες, με ειλικρίνεια δεν μπορώ να απαντήσω. Είναι ζήτημα δυναμικής όλο αυτό».

Από ..........  iefimerida

Σφαίρα και απειλητικό σημείωμα εστάλη στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών

Αναρτήθηκε από ...........  energoipoliteskv.blogspot.com


- Ο φάκελος έφτασε στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης
- Ο φάκελος είχε μέσα μία σφαίρα και ένα απειλητικό σημείωμα
- Ήδη τον φάκελο έχει η Κρατική Ασφάλεια που εξετάζει την ύπαρξη γενετικού υλικού
- Για το περιστατικό το υπουργείο Οικονομικών έβγαλε ανακοίνωση


Το μεσημέρι της Δευτέρας έφτασε, μέσω αλληλογραφίας, στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ένας φάκελος ο οποίος περιείχε μια σφαίρα και ένα απειλητικό σημείωμα.

Ο φάκελος παραδόθηκε στην Κρατική Ασφάλεια, όπου και θα εξεταστεί για την ύπαρξη αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Το απειλητικό σημείωμα αποκαλούσε τον Τρύφωνα Αλεξιάδη "εισπράκτορα της Βέρμαχτ..." και αναφέρει χαρακτηριστικά: "μέχρι την ώρα 0 θα καταλάβεις τι πάει να πει φόβος εσυ και μέλη της οικογένειάς σου".

Μάλιστα, ο αποστολέας με κόκκινα γράμματα, υπογράφει ως Κόκκινη Φράξια.

Από ........  newsit

Τα νέα όρια ηλικίας για σύνταξη

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


Σήμερα Τρίτη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε τον Αύγουστο και αφορά στη σταδιακή αύξηση των ορίων  Ηλικίας Συνταξιοδότησης στα 62 χρόνια με 40 χρόνια ασφάλισης ή στα 67 χρόνια με λιγότερα ένσημα.

Όπως μεταδίδει το vima.gr, με την απόφαση καταργούνται, στην ουσία, όλες οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στο Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ ακόμη και στο ΙΚΑ (πλην των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων). Η μετάβαση στα νέα αυξημένα όρια ηλικίας γίνεται σταδιακά και θα ολοκληρωθεί σε έξι χρόνια (μέχρι το 2022).

Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης λόγω γήρατος των ασφαλισμένων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, που μέχρι την έναρξη ισχύος του ν. 4336/2015 δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα πλήρους ή μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος, αυξάνονται σταδιακά έως την 1.1.2022 σύμφωνα με τους πίνακες 1 και 2 της περίπτωσης 6, της υποπαραγράφου Ε3, της παραγράφου Ε, του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 και διαμορφώνονται σε έτη και μήνες ως εξής:

 
Τα νέα όρια ηλικίας για σύνταξη

Συνταξη
Οι περικοπές

Μετά από αυτή την απόφαση που ισοδυναμεί με την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων η κυβέρνηση θα προχωρήσει εντός του Νοεμβρίου στην αλλαγή της δομής του ασφαλιστικού συστήματος και στο νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων που αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικές μειώσεις.

Όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη το πρωί της Δευτέρας ότι "εκτιμώ ότι δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ".

"Στο συνταξιοδοτικό μας λείπουν για το 2015 και το 2016, 700 εκατομμύρια. Έχει σημασία ο τρόπος με τον οποία θα τα βρεις. Αν θα επιβαρύνεις τη σύνταξη των 1000 ή των 2000 ευρώ; Εκτιμώ ότι δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις κάτω από 1000 ευρώ", είπε χαρακτηριστικά.


Άφησε, όμως, ανοιχτό ένα ενδεχόμενο να μην υπάρξει συγχώνευση κύριων και επικουρικών συντάξεων όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο υπουργός Εργασίας λέγοντας ότι "είναι προσωπική άποψη του κ. Κατρούγκαλου. Το ασφαλιστικό είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα και δεν μπορεί να λυθεί σε μία ημέρα. Αν δεν κάνουμε κάτι, το 2018 καταρρέει".

Από ........  capital

Νέες βόμβες Φίλη για τον ΦΠΑ 23% - Δεν θα πληρώσουν 23% στο κρέας για να στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία


Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


- Ο Ν. Φίλης δήλωσε πως και ο Αλέξης Τσίπρας είναι εύπορος γιατί δουλεύει η γυναίκα του
- Για τις αντιδράσεις των δανειστών αποκάλυψε πως έχει μόνο δημοσιογραφικές πληροφορίες
- Ο υπουργός Παιδείας έδωσε συμβουλές σε γονείς και ιδιωτικά σχολεία να μοιραστούν το κόστος
- Έστειλε και μήνυμα στα ιδιωτικά σχολεία να μην συμπεριφέρονται σαν σούπερ μάρκετ

Παρά το γεγονός ότι το Μαξίμου ακόμα προσπαθεί να ηρεμήσει μετά τις "πενταροδεκάρες" του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, εκείνος φαίνεται πως δεν έχει διάθεση να διώξει τα φώτα της δημοσιότητας από πάνω του και συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις.

Ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στον Real Fm 97.8 δήλωσε πως είναι θέμα ημερών να υπάρξει απόφαση για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση με τους δανειστές να πιέζουν να είναι στο 23%.

Ο κ. Φίλης ορθά κοφτά δήλωσε πως εάν τα ισοδύναμα αφορούν όλους τους πολίτες τότε προτιμά το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν 23% οι πολίτες για το κρέας για να στείλουν κάποιοι τα παιδιά τους στο ιδιωτικό σχολείο.

Με τη δήλωση αυτή ο κ. Φίλης ουσιαστικά εγκαλεί τους γονείς εκείνους που με θυσίες έχουν αποφασίσει να στείλουν τα παιδιά τους στο ιδιωτικό σχολείο και συγκρίνει εσφαλμένα το κρέας με την ιδιωτική εκπαίδευση.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα που στέλνει επίσης τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο, ο κ. Φίλης απάντησε χαρακτηριστικά: "ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Φτωχός είναι; Δουλεύει και η γυναίκα του".

Στη συνέχεια ο κ. Φίλης με τις δηλώσεις του έδειξε πως θέλει να είναι υπουργός μίας μερίδας μόνο κόσμου και όχι υπουργός Παιδείας όλων των Ελλήνων, αφού τόνισε πως "δεν απαντάω στο προβλημα που έχει μία εύπορη οικογένεια. Δουλειά του υπουργού είναι να διασφαλίζει το κατά το δυνατόν αξιόπιστο σχολείο για όλα τα παιδιά".

Σχετικά με τις αντιδράσεις των δανειστών για τον κλιμακωτό ΦΠΑ ο κ. Φίλης άφησε λίγο την ιδιότητα του υπουργού Παιδείας και μιλώντας ως δημοσιογράφος, δήλωσε πως έχει εκείνος αυτή την πληροφορία δημοσιογραφικά, καθότι αυτές οι κουβέντα γίνονται με το οικονομικό επιτελείο και άρα εκείνος δεν ξέρει κάτι επίσημα.

Διαχωρίζοντας και πάλι τους πολίτες, σημείωσε ο κ. Φίλης πως τη μεγάλη πλειοψηφία την ενδιαφέρει η δημόσια ευθύνη και πως εάν μία οικογένεια θέλει να στείλει το παιδί της στο ιδιωτικό σχολείο είναι δική της υπόθεση και θα πρέπει να πληρώσει το κόστος.

Μάλιστα, έδωσε και συμβουλές τόσο σε αυτούς του γονείς και τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων, προτείνοντάς τους να μοιραστούν το κόστος με τους γονείς και να μην συμπεριφέρονται σαν να έχουν μαγαζί σούπερ μάρκετ.

Αποκάλυψε τέλος, πως στόχος της κυβέρνησης είναι το δημόσιο σχολείο και μόνο λέγοντας πως θέλουν να το ενισχύσουν σε αντίθεση με την ιδιωτική εκπαίδευση.

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Από ......  newsit

Λουράντος για φαρμακεία

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


 

Επίθεση Κασιδιάρη στον Ντομπρόβσκις

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Τσίπρας με Ντομπρόφσκις

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com