Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Α ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Το "μπάμ" ο Άρης Αγίου Κωνσταντίνου μέσα στην ΕΝΩΣΗ 2010.... 24 Οκτ 2015

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com



Α ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Το  «μπάμ» ο ‘Άρης Αγίου Κων/νου  μέσα στην ΕΝΩΣΗ ……

Αρκετά ενδιαφέρουσα με  συναρπάστηκα στην εξέλιξη  παιχνίδια ήταν η 7η αγωνιστική ημέρα της Α κατηγορίας στην Φθιώτιδα. Μια αγωνιστική που δημιούργησε νέα  δεδομένα στην κορυφή του βαθμολογικού  πίνακα. Την νίκη της ημέρας πέτυχε ο Άρης Αγίου Κωνσταντίνου  που κέρδισε μέσα στην Μακρακώμη την ΕΝΩΣΗ 2010  με 1-2 αναγκάζοντας της στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα και στην πρώτη απώλεια βαθμών  , εκτοπίζοντας την ταυτόχρονα απ την κορυφή . Επεισοδιακό παιχνίδι που είχε πεντάλεπτη διακοπή και με εξέλιξη που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 6΄αρκετ΄λα νωρίς με γκόλ του Βασίλη Κυριτσόπουλου 0-1 .Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε αντεπίθεση  στο 63΄με τον Λαδά  σε 1-1 . Στην  πεντάλεπτη διακοπή και  στην ένταση που δημιουργήθηκε  αποβλήθηκε ο Στ.Ρίζο για τους φιλοξενούμενους που έφθασαν στην μεγάλη νίκη στο 95΄ με γκόλ του Πετρόφ.

Η ‘ήττα της ΕΝΩΣΗς έφερε στην κορυφή ΣΤΥΛΙΔΑ και Μαλεσίνα που κέρδισαν Ελατειακό και Ράχες αντίστοιχα. Η Στυλίδα με 1-2 μέσα στην Τιθορέα  με δύο γκόλ του Λάγιου και η Μαλεσίνα εύκολα στο γήπεδο της με 4-0 .

*Τρία γκόλ σε μισή ώρα σημειώθηκαν στο γήπεδο της Τιθορέας όπου ο τυπικά γηπεδούχος Ελατειακός γνώρισε την ήττα με 1-2 απ την Στυλίδα.  Η ομάδα  του Γιάννη Περιβολίωτη προηγήθηκε με 0-2 με δύο γκόλ του Λάγιου στο 12΄0-1 και στο 25΄0-2. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στπο 30΄σε 1-2 με τον Στεργίου χωρίς να αλλάξει όμως στο υπόλοιπο διαστημα  το τελικο σκόρ .  
*Εύκολο απόγευμα  είχε η Μαλεσίνα στο γήπεδο της και δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει την ομάδα των Ραχών με 4-0. Το σκορ άνοξε ο Κ.Ρούσσης στο 27΄- έφθασε τα δέκα γκόλ στο πρωτάθλημα- και το 2-0 έκανε ο Γιάννης Χανής στο 40΄σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο ημίχρονο. Δύο γκόλ του Δημήτρη Γκανά  στην επανάληψη στο 70΄καισ το 76΄διαμόρφωσαν το τελικό 4-0.

*στην νεκπνοή κρίθηκε η αναμέτρηση  στο Ενωσιακό Γήπεδο στον Γοργοπόταμο ανα΄μεσα στον Παγκρατιακό και το Νέο Κρίκελλο με τους φιλοξενούμενους που έπαιξαν για ογδόντα περίπου λεπτα με 10 παίχτες να πάιρνουν την νίκη ακι τους τρείς βαθμούς στο 89΄με γκόλ του Σιώτη . Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκόρ με σκόρερ τον Ορέστη Τσιγκόλη  στο 11΄ με πεναλτι , πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος  και μάλιστα στην συγκεκριμένη  φάση αποβλήθηκε ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων Κουρδής. 1-0. Η ισοφάριση  ήρθε με περιπετειώδη τρόπο στο 74΄απ τον Κ.Ρουμπή , γκόλ για το οποίο οι γηπεδούχοι ισχυρίζονται ότι η μπάλλα δεν εχει περάσει την γραμμή. Να σημειώσουμε ότι η αριθμητική  ισσοροπία των ομάδων "αποκαταστάθηκε" στο 65΄όταν αποβλήθηκε ο δεξιός οπισθοφύλακας του Παγκρατιακού Λάππας.Το γκόλ του Σιώτη στο 89΄έκρινε την αναμέτρηση.

* Σε ενα ακόμη παιχνίδι τα Καμένα Βούρλα εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους και κέρδισαν με 2-0 τον Κηφισσό που τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Σανίδα. 
Τα γκόλ για τους γηπεδούχους ο Ηλίας Μπαγινέτας στο 28΄1-0 και ο Κοσμάς στο 61΄το 2-0.
 
Στο γήποεδο της Ροδίτσας ο Ολυμπιακός Λαμίας με δύο γκόλ στο δεύτερο ημίχρονο νίκησε την Δάφνη Λιβανατών με 2-0. Ο Χαλαστάνης των γηπεδούχων άνοιξε το σκόρ στο 66΄1-0 και ο Κώστας  Μαλλισόβας έκανε στο 79΄το 2-0. Οι φιλοξε νούμενοι τελείωσαν το παιχνίδι με εννέα παίχτες.Στο 68΄αποβλήθηκε ο Γιάννης Φωτόπουλος με δεύτερη κίτρινη κάρτα και λίγο αργότερα αποβλήθηκε ο Χυμευτός .

29 γκόλ σε μια αρκετά παραγωγική αγωνιστική με αρκετές όμως αποβολές.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής ημέρας   έχουν ως εξής :

7η αγωνιστική.

ΜΑΛΕΣΙΝΑ- ΡΑΧΕΣ: 4-0
ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ- ΣΤΥΛΙΔΑ: 1-2
ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ- ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΛΟ : 1-2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ- ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ : 2-0
ΕΝΩΣΗ 2010- ΑΡΗΣ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ: 1-2
ΑΤΑΛΑΝΤΗ- ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ: 2-2
ΚΑΛΑΠΟΔΙ- ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ : 6-0
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ: 2-2
ΚΑΜ.ΒΟΥΡΛΑ- ΚΗΦΙΣΣΟΣ: 2-0
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΣΤΥΛΙΔΑ...................................19
ΜΑΛΕΣΙΝΑ...................................19
ΕΝΩΣΗ 2010...................................18
ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΛΟ...................................16
ΚΑΜ.ΒΟΥΡΛΑ...........................................16
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ.................................13
ΚΑΛΑΠΟΔΙ.................................................12
ΑΡΗΣ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ....................................10
ΑΤΑΛΑΝΤΗ..........................................................9
ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ......................................................7
ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ.................................................7
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ..............................................7
ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ...................................................7
ΡΑΧΕΣ........................................................................6
ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ..............................................................6
ΚΗΦΙΣΣΟΣ.......................................................................4
ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ......................................................................3
ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ......................................................................0
 Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8η αγωνιστικη)
ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ- ΜΑΛΕΣΙΝΑ
ΡΑΧΕΣ- ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ
ΣΤΥΛΙΔΑ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ
ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΛΟ- ΕΝΩΣΗ 2010
ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ- ΑΤΑΛΑΝΤΗ
ΑΡΗΣ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ- ΚΑΛΑΠΟΔΙ
ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ- ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ- ΚΑΜ.ΒΟΥΡΛΑ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ- ΚΗΦΙΣΣΟΣ


Από ........  ilamia

Λίγοι αποφασίζουν για τους πολλούς, πίσω από κλειστές πόρτες, οι ίδιοι λίγοι που στιγμάτισαν με καταστροφικές επιλογές και αποφάσεις τον τόπο


Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com



Εστάλη  στο  Blog  από αναγνώστη

Οκτώβριος  του 2015 Δημοτικό Διαμέρισμα Καινουρίου του Δήμου Μώλου - Αγ. Κων/νου, φήμες, διαρροές, συζητήσεις για μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος Καμένων Βούρλων στο κτήριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου του χωριού.

 Ενημέρωση απούσα, για μια ακόμη φορά λίγοι αποφασίζουν για τους πολλούς, πίσω από κλειστές πόρτες, οι ίδιοι λίγοι που στιγμάτισαν με καταστροφικές επιλογές και αποφάσεις τον τόπο τα τελευταία χρόνια. Αποκλείουν οποιαδήποτε εναλλακτική και θεωρούν τα πάντα τελειωμένα, γίνετε εν κρυπτό Τοπικό Συμβούλιο αποφασίζει και γνωμοδοτεί προς το Δήμο, ο οποίος με τη σειρά του δεν δημοσιοποιεί ως όφειλε τις προθέσεις του.  

Παπαγαλάκια( τα γνωστά) προπαγανδίζουν δεξιά κι αριστερά ¨πληροφορίες¨, πολυδύναμο Τμήμα, ασφάλεια, οικονομική ανάπτυξη αποκλεισμός εναλλακτικών προτάσεων για χώρους και κτίρια με σαθρές, αίολες δικαιολογίες.

 Όλοι έχουν ¨πληροφόρηση από μέσα από ψηλά¨, η κοινότητα δεν έχει λόγο - αυτό στον τόπο μας λέγεται τοπική αυτοδιοίκηση!!!
 –  ο κόσμος μπερδεμένος και για μια ακόμη φορά χωρισμένος στα δυο. Η Αστυνομία  - καλή ή κακή – σαν υπηρεσία καλό θα είναι να παραμείνει στον Δήμο μας ( χωρίς εκβιαστικά διλλήματα τύπου :  ¨ ή μου βρίσκεται χώρο δωρεάν για μετεγκατάσταση ή φεύγω¨ ), όπως και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία, ακόμη κι αν εγκατασταθεί στο χωριό μου αν αυτό κριθεί απαραίτητο, είτε κάποιος είναι υπέρ, είτε κάποιος είναι κατά απλά γίνεται αντιληπτό ότι για πολλούς, έστω και σε συμβολικό επίπεδο είναι κάτι που τους δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας.

Το ζητούμενο είναι όλοι μαζί, ενημερωμένοι με ηρεμία, δημοκρατικά να ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά και με ευθύνη να αποφασίσουμε λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη όλες τις πιθανότητες που θα διευκολύνουν το σήμερα και θα διαμορφώσουν τα αύριο του τόπου μας.

 Αυτό που εγώ ζητώ – εκφράζοντας καθαρά την προσωπική μου άποψη – αλλά όχι μόνο για μένα είναι να μην αχρηστευτεί το μοναδικό κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου ( παραχωρώντας το για Αστυνομικό Τμήμα ), το μόνο κτίριο που μπορούμε όλοι μας να χρησιμοποιούμε για ότι έχει σχέση με τα πολιτιστικά και όχι μόνο δρώμενα του χωριού μας, το μόνο κτίριο που μπορεί σαν εφαλτήριο να λειτουργήσει  προσφερόμενο για πολλαπλές χρήσεις και στο μέλλον.

 Δυστυχώς οι τοπικοί άρχοντες για μια ακόμη φορά ¨ έδρασαν¨ υπογείως με ιδιοτέλεια και φαντασιονόμενοι ψηφοθηρικά ωφέλει, κατώτεροι της αποστολής τους και των περιστάσεων. 

  Ντροπή τους.     

Παπαλελούδης Κώστας  (email: kpapalel@yahoo.gr ).

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 29 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18.30 μ.μ.

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ

Γραφείο: Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου
Δ/νση: Αγ. Παν/νος 8- 35008 Καμένα Βούρλα
Τηλ.: 2235350029, 2235350037
E mail: kvourla@hol.gr

Πρόσκληση

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 29 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18.30 μ.μ., για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Παπαγρηγορίου Χρήστος

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Έγκριση πρακτικών προηγούμενων συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου

2. Αποδοχή χρηματοδοτήσεων- Αναμόρφωση και τροποποίηση του προϋπολογισμού του ετήσιου σχεδίου δράσης και του τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2015

3. Κατανομή επιχορήγησης 3ης δόσης έτους 2015 στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου

4. Έγκριση απολογιστικών στοιχείων Γ΄ τριμήνου 2015

5. Λύση της αριθμ. 11645/17-8-2015 σύμβασης για την προμήθεια ανταλλακτικών οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου , κοινή συναινέσει με τον ανάδοχο του πρόχειρου διαγωνισμού, Νικ. Βελισσαρίδης @ Αθ. Καραγιάννης Ο.Ε., χωρίς την απαίτηση αποζημίωσης για κανένα από τα δύο συμβαλλόμενα μέλη

6. Πρόσληψη προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (μάγειρας – καθαρίστρια) στον Παιδικό Σταθμό Καμένων Βούρλων στα πλαίσια του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

7. Εξέταση αίτησης Τριανταφύλλου Δημητρίου του Ευσταθίου

8. Χορήγηση παραγωγικής άδειας πωλητή Λαϊκών Αγορών

9. Ορισμός μελών επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους του έργου «Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Μώλου Δήμου Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου

10. Ορισμός μελών επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους του έργου «Βελτίωση Αποκατάσταση & Ασφαλτόστρωση Αγροτικής Οδοποιίας Δ.Ε. Καμένων Βούρλων Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου»

11. Ορισμός μελών επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους του έργου «Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Αγίου Κων/νου Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου»

12. Έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Φθιώτιδας) και του Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου, για την εκτέλεση του έργου «Επισκευή, συντήρηση, βελτίωση εγκαταστάσεων , κατασκευή οικίσκων και δικτύου πυρόσβεσης, εξοπλισμός στις κατασκηνώσεις Α΄ και Β΄ Καμένων Βούρλων»

13. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Αγροτική Οδοποιία Δημοτικής Ενότητας Αγίου Κων/νου»

14. Εξέταση αίτησης Καραδήμου Χρήστου


Οι φάκελοι των θεμάτων θα βρίσκονται στο γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαγρηγορίου Χρήστου, προς ενημέρωση των Συμβούλων

Φονική θεομηνία στην Ελλάδα: Ενας νεκρός, μια αγνοούμενη και ανυπολόγιστες ζημιές

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com





ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

Σάρωσε όλη την Ελλάδα το κύμα κακοκαιρίας, αφήνοντας πίσω του έναν 50χρονο νεκρό στο Μενίδι, μια αγνοούμενη 43χρονη στο Καματερό και τεράστιες υλικές καταστροφές σε Υδρα, Δυτική Αχαΐα, Αττική και σε πολλές ακόμη περιοχές της χώρας.

Οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών αγωνιούν για την εξέλιξη του κύματος κακοκαιρίας, πολύ περισσότερο που για αύριο Σάββατο αναμένονται και πάλι ισχυρές καταιγίδες να πλήξουν Αττική, Ιόνιο, Ηπειρο, Δωδεκάνησα και Δυτική Πελοπόννησο. Ισχυρές βροχές αναμένεται επίσης να πέσουν σε Θεσσαλία, νησιά Ανατολικού Αιγαίου ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο.

Αγωνία για την αγνοούμενη Ελένη








Ακαρπες παραμένουν για δεύτερη ημέρα οι προσπάθειες για τον εντοπισμό της 43χρονης, μητέρας δύο παιδιών, Ελένη Παραγκουλιά, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν την Πέμπτη το μεσημέρι στο Kαματερό.
Η γυναίκα, σύμφωνα με αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, είχε πάει με το αυτοκίνητό της να πάρει τα παιδιά της από το σχολείο. Ωστόσο, στη διαδρομή και πριν προλάβει να φτάσει στον προορισμό της, το όχημά της ακινητοποιήθηκε, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας στην οδό Ζέρβα και Πετμεζά, πολύ κοντά στα έργα της νέας χάραξης της Θηβών με αποτέλεσμα στη συνέχεια να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.
Από το συγκεκριμένο σημείο περνά ένα ρέμα το οποίο εκβάλει στον Κηφισό. ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική αλλά και Λιμενικό, οργώνουν την περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν σημεία ζωής της 43χρονης.
Τα κλειδιά του αυτοκινήτου βρίσκονταν στη μηχανή, ενώ στο όχημα είχε σταματήσει με ταχύτητα.
Σύμφωνα με τον σύζυγό της κ. Παρασκευόπουλο «είναι πολύ πιθανό η γυναίκα μου να φοβήθηκε από τη ροή του νερού η οποία παρέσερνε το αυτοκίνητο και να βγήκε από το όχημα. Στη συνέχεια να μην μπόρεσε να ισορροπήσει και να την πήρε κι αυτήν το ρέμα. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως έσπασε τα τζάμια από το αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο για να δει εάν υπήρχε κάποιος μέσα, αλλά τελικά δεν ήταν κανείς».
Το κινητό της άτυχης γυναίκας δεν βρέθηκε και η οικογένειά της ζήτησε αν γίνεται να μπορέσουν να το εντοπίσουν. Πήραν τηλέφωνο στην εταιρεία αλλά τους είπαν ότι δεν μπορούν να το βρούν.
Ο σύζυγός της κάνει έκκληση για βοήθεια και ζητάει από όσους γνωρίζουν κάτι να βοηθήσουν στην αναζήτηση.








Καταστροφές και ένας νεκρός στην δυτική Αττική
Στο μεταξύ, οι καταστροφές από την χθεσινή κακοκαιρία ήταν εκτεταμένες, ενώ τραγικός ήταν και ο απολογισμός των πλημμυρών που χτύπησαν την δυτική Αττική, με έναν 50χρονο άντρα νεκρό.
Τις τελευταίες 24 ώρες, η Πυροσβεστική στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αττικής δέχτηκε 3.500 κλήσεις, που αφορούσαν σε 1.125 αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων, αλλά και 55 κοπές δέντρων. Η υπηρεσία έχει τεθεί σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπιστούν στο σύνολό τους όλα τα συμβάντα.
Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 650 αντλήσεις υδάτων και 30 κοπές δέντρων, ενώ απεγκλωβίστηκαν και διασώθηκαν άτομα από ακινητοποιημένα οχήματα, πλημμυρισμένα σπίτια κι επιχειρήσεις.








Υδρα: Βιβλικές καταστροφές







Τις πληγές τους από την κακοκαιρία μετρούν οι κάτοικοι της Ύδρας μετά την κακοκαιρία που σάρωσε το νησί.
Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ η θάλασσα ήταν σα να βγήκε στην στεριά με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δεκάδες σπίτια και καταστήματα.
Πολλές από τις βάρκες που ήταν αραγμένες στο λιμάνι παρασύρθηκαν και αυτές.





Έχω κάτσει σε απέναντι μαγαζί γιατί δεν μπορώ να φτάσω στο δικό μου. Το βλέπω να καταστρέφεται αλλά είναι αδύνατο να φτάσω. Ο μόνος τρόπος για να καταφέρω να πάω απέναντι είναι να πάω κολυμπώντας από το λιμάνι», λέει σε τοπικά μέσα ο κ. Μελαχροινός που είναι ιδιοκτήτης καφετέριας που είδε την περιουσία του να καταστρέφεται.






Δυτική Αχαΐα: Ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης





Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητά να κηρυχθεί ο δήμος Δυτικής Αχαΐας ο δήμαρχος της περιοχής καθώς η κακοκαιρία έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές σε δίκτυα υποδομών.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Χρήστος Νικολάου, «ο δήμος πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να υπάρξει οικονομική βοήθεια από την πολιτεία, διότι με τους δικούς μας πόρους, δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές». Μάλιστα όπως πρόσθεσε, «αν δεν γίνουν τα έργα αποκατάστασης, τότε θα γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω».






Σχετικά με τις ζημιές, ο Χρήστος Νικολάου ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι αυτή την στιγμή το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στον τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων. Ειδικότερα, όπως τόνισε, λόγω των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν, τόσο στον δρόμο που οδηγεί στον ΧΥΤΑ του Φλόκα, όσο και μέσα στον ΧΥΤΑ, σταμάτησε η μεταφορά των απορριμμάτων.
Ως εκ τούτου δεν γίνεται αποκομιδή από τις περιοχές που εξυπηρετεί ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ, δηλαδή από τους δήμους Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου, αλλά και από τρεις δημοτικές ενότητες της Πάτρας, και συγκεκριμένα την Μεσσάτιδα, την Παραλία και τα Βραχνέικα.





Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, λόγω των πλημμυρών έχει υποστεί μεγάλες ζημιές το αγροτικό οδικό δίκτυο και όπως είπε χαρακτηριστικά, χωράφια και δρόμοι έχουν γίνει μια λίμνη.
Ακόμη έχουν καταγραφεί ζημιές στα δίκτυα απορροής ομβρίων υδάτων, αφού δεν άντεξαν την πίεση που προκλήθηκε από τον όγκο των νερού, όπως επίσης και σε αντλιοστάσια.
Σχετικά με τις ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες, ο Χρήστος Νικολάου είπε ότι έχει ξεκινήσει μία πρώτη καταγραφή, που θα δείξει και το μέγεθος των καταστροφών και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μία δεύτερη πιο εξειδικευμένη.
Όσον αφορά στις πλημμύρες που σημειώθηκαν σε σπίτια και καταστήματα, ο δήμαρχος είπε πως ναι μεν υπάρχουν ζημιές, αλλά κανείς δεν χρειάστηκε να φύγει από το σπίτι του.

Λαμία: Βούλιαξε ο δρόμος, από τύχη σώθηκε 8χρονη






Ενα οκτάχρονο κοριτσάκι κινδύνευσε να τραυματιστεί, όταν βούλιαξε κομμάτι δρόμο στο κέντρο της Λαμίας.
Οπως αναφέρει το lamiastar.gr τμήμα της οδού Μπιζανίου στη Λαμία υποχώρησε νωρίς το μεσημέρι απειλώντας μάλιστα με τραυματισμό ένα 8χρονο κορίτσι το οποίο περνούσε εκείνη τη στιγμή κάτω από το δρόμο σε ένα μονοπάτι που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της γειτονιάς για να εξυπηρετούνται.
Χώματα και πέτρες σκέπασαν μέχρι τη μέση το κορίτσι που έντρομο άρχισε να φωνάζει.






Ευτυχώς οι γείτονες την απεγκλώβισαν γρήγορα. Το πρόβλημα όμως παραμένει και δυστυχώς μεγαλώνει. Η άσφαλτος έχει ανοίξει και η διέλευση των οχημάτων είναι επικίνδυνη.
Οι κάτοικοι για πολλή ώρα εκτελούσαν χρέη τροχονόμου και ενημέρωναν τους διερχόμενους οδηγούς για τον κίνδυνο. Μέχρι τη στιγμή που έφτασαν εκεί αρχικά αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας και του δήμου Λαμίας που έβαλαν κώνους και κορδέλες διακόπτοντας οριστικά την κυκλοφορία.




«Πόλεμος» για τις ευθύνες
Η θεομηνία έφερε και πόλεμο επίρριψης ευθυνών στην κυβέρνηση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την αντιπολίτευση να σημειώνει ότι οι καταστροφές που προκλήθηκαν ανέδειξαν για άλλη μια φορά την ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ.
Την άμεση στήριξη των πληγέντων από την κακοκαιρία ζητά με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζοντας οτι οι καταστροφές που προκλήθηκαν και το «γαϊτανάκι των ευθυνών μεταξύ Ρένας Δούρου και Χρήστου Σπίρτζη, ανέδειξαν άλλη μια φορά την ανευθυνότητα ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά η ΝΔ αναφέρει:
«Οι καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία ανέδειξαν άλλη μια φορά την ανευθυνότητα ΣΥΡΙΖΑ. Χθες το βράδυ, η περιφερειάρχης Αττικής κα Δούρου δήλωνε ότι αποκλειστικά υπεύθυνο είναι το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων και ο κ. Σπίρτζης.
Σήμερα, με κοινή δήλωσή τους, ισχυρίζονται ότι οι σχέσεις τους είναι άριστες.
Αυτό δεν αφορά κανέναν.
Πέρα, όμως, από το γαϊτανάκι των ευθυνών υπάρχει το ερώτημα, τι κάνουν για να προστατέψουν, αλλά και να ανακουφίσουν, τον κόσμο που πλήττεται; Η Νέα Δημοκρατία ζητά την άμεση στήριξη των πληγέντων».
Ευθύνες στην κυβέρνηση για τις καταστροφές από την κακοκαιρία επιρρίπτει το ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για αδιαφορία του αστικού κράτους και καλεί τα λαϊκά στρώματα να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους, απαιτώντας να ληφθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Δούρου-Σπίρτζης: Εχουμε άριστη συνεργασία
Η κακοκαιρία και οι πολλές ζημιές έγιναν λόγος για να δημιουργηθεί αναστάτωση ανάμεσα στην Περιφέρεια και το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων μετά τις δηλώσεις της Ρένας Δούρου.
Ωστόσο, η Περιφερειάρχης με νεότερη δήλωση της θέλησε να χαμηλώσει τους τόνους και να κάνει λόγο για άριστη συνεργασία με τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη.
Αναλυτικά:

«Με αφορμή την αναπαραγωγή ανυπόστατων και αβάσιμων δημοσιευμάτων, που δεν υπηρετούν την ενημέρωση του πολίτη αλλά εσκεμμένα παραπληροφορούν, υπογραμμίζουμε ότι :
1. Η συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και της Περιφέρειας Αττικής είναι άριστη.
2. Οι αρμοδιότητες των δύο δημόσιων φορέων είναι απολύτως διακριτές και εντάσσονται στην κοινή προσπάθεια της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Περιφέρειας.
3. Η κοινή αυτή προσπάθεια βρίσκεται αντιμέτωπη με τις χρόνιες παθογένειες και αυθαιρεσίες σε όλα τα επίπεδα – σοβαρές παθογένειες και αυθαιρεσίες πολλών δεκαετιών που δεν μπορούν να αναταχθούν μέσα σε λίγους μήνες.
4. Οι συντονισμένες ενέργειες Υπουργείου και Περιφέρειας αποσκοπούν στην εξάλειψη όλων των στρεβλών καταστάσεων στο μέτρο του δυνατού και σύμφωνα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας στη συγκεκριμένη συγκυρία.
5. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται άλλωστε και η προγραμματισμένη συνάντησή μας την ερχόμενη εβδομάδα.
6. Όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού και εκ του πονηρού, καθώς επιχειρείται η δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων σε βάρος της πραγματικότητας και σε βάρος της συλλογικής προσπάθειας για την προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος.
7. Σε αγαστή συνεργασία οι υπηρεσίες του κεντρικού κράτους και της Περιφέρειας, εκφράζοντας κι εμπράκτως τη συμπαράστασή τους στους πληγέντες συμπολίτες μας, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί για τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας στις ευάλωτες περιοχές, όπως επίσης και για την άμεση καταγραφή των ζημιών και στήριξη των πληγέντων».

Από ........  iefimerida

Ολάντ: Εάν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ, η ΕΕ θα κατέρρεε

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΩΣ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ

«Είναι μια μεγάλη τιμή που μου κάνατε. Με δεχτήκατε εδώ σε αυτό το πανεπιστήμιο με το κύρος που έχει και με αναγορεύσατε σε επίτιμο διδάκτορα» είπε ο Γάλλος πρόεδρος στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αμέσως μετά την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο Διδάκτορα.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο Φρανσουά Ολάντ ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε και ανέφερε ότι «είχα την τύχη να ακούσω τους επαίνους για το έργο μου και για τις δεσμεύσεις που έχω αναλάβει.
Δεν είναι τόσο συχνό να ακούει κανείς τέτοια λόγια σε διάφορες χώρες εκτός της δική του. Τα άκουσα με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση».

Ο Φρ. Ολάντ επεσήμανε σχετικά με την ευρωπαϊκή κρίση ότι «χρειάζεται θάρρος και προσπάθεια για να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι η πρόοδος είναι εφικτή».

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα είπε πως «κατέλαβα κάθε δυνατή προσπάθεια η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη» εξηγώντας παράλληλα πως αν η Ελλάδα αποχωρούσε, θα ακολουθούσε στη συνέχεια κι άλλη χώρα.«Μετά την Ελλάδα θα ακολουθούσαν και άλλες χώρες» υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος.

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Τσίπρας - Ολάντ στο μουσείο της Ακρόπλης

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Κατάθεση στεφάνου από Ολάντ

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com