Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com



Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α


Για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου προγραμματίσθηκαν και θα γίνουν στον Δήμο μας, οι εξής εορταστικές εκδηλώσεις:

Γενικός Σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), Τραπεζών και οικιών από της ογδόης πρωινής ώρας της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2015

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων ΝΠΔΔ και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2015

Τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στις 10.30 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 2015

Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την κα Παπαϊωάννου Ελένη, μαθήτρια Γ΄ τάξης Λυκείου Καμένων Βούρλων

Επιμνημόσυνη Δέηση

Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των ένδοξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου
Παρέλαση των μαθητών και μαθητριών των Σχολείων

Τελετάρχης: Κυρμανίδης Ηλίας, γυμναστής Δημοτικού Σχολείου Καμένων Βούρλων


Ο Δήμαρχος

Συκιώτης Ιωάννης

Ο κύβος ερρίφθη -Κλιμακωτός ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση έως 13%

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ερρίφθη ο κύβος για την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της σημερινής κοινής σύσκεψης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κυβέρνηση δεν πήρε τελικά το μέτρο πίσω, αλλά πρόκρινε τη λύση της μείωσής του και την εφαρμογή του με κλίμακες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κλίμακες διαμορφώνονται ως εξής:
  • 0% σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία 
  • 6% ΦΠΑ σε ΙΕΚ, φροντιστήρια ξένων γλωσσών, σχολές χορού, ωδεία
  • 13% σε ιδιωτικά σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια)
Η κυβερνητική απόφαση για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση
Συνεδρίασαν από κοινού υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού το Κυβερνητικό  Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής.
Στην συνεδρίαση υπήρξε διεξοδική συζήτηση για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.
Επίσης, αποφασίστηκε η απόσυρση του μέτρου για συνολική επιβολή 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Έγινε αναλυτική συζήτηση για τα ισοδύναμα, τα οποία θα ανακοινωθούν στο τέλος της εβδομάδας.
Το καθεστώς του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αποφασίστηκε να τροποποιηθεί ως εξής:
  • Στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία, όπου οι θέσεις στα αντίστοιχα δημόσια είναι περιορισμένες, δεν θα επιβληθεί ΦΠΑ. (0%)
  • Στα  φροντιστήρια, τα ΙΕΚ, τις σχολές ξένων γλωσσών, σχολές χορού, ωδεία κλπ,  τα οποία κρίνονται σημαντικά για την εξωσχολική παιδεία που παρέχουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στα παιδιά τους, επιβάλλεται μειωμένος ΦΠΑ 6%. 
  • Τέλος στα ιδιωτικά δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, θα ισχύσει καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ 13%
Φίλης: Πολύ καλή εξέλιξη στο θέμα του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση
Για πολύ καλή εξέλιξη στο θέμα του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση προϊδέασε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, εξερχόμενος από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. «Θα υπάρξουν κυβερνητικές ανακοινώσεις, δεν θέλω να προτρέξω, υπάρχει πολύ καλή εξέλιξη», δήλωσε για το θέμα του 23% ΦΠΑ.

Ωστόσο νωρίτερα, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μιλώντας στα Παραπολιτικά FΜ, είχε παραδεχθεί ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει ισοδύναμα και ότι θα προχωρήσει σε εκλογίκευση του μέτρου, ενός μέτρου που όπως είπε «μας απομακρύνει από την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να το λειάνουμε. Ξεκινώ από την πιο ήπια αντιμετώπιση δημοσιονομικά.

Θα υπάρξει πρόβλημα για τις επιχειρήσεις, είναι σαφές». «Άλλο πράγμα το ιδιωτικό σχολείο, πάνε εύποροι συμπολίτες μας τα παιδιά τους. Άλλο είναι το φροντιστήριο. Άλλοι οι παιδικοί σταθμοί και άλλο τα νηπιαγωγεία. Δεν θέλω να μπω σε συγκεκριμένη εξαγγελία. Ψάχνουμε μια ελάφρυνση του μέτρου», πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας, ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί δεν το καταργούν, απάντησε: «Δεν μπορούμε να το καταργήσουμε γιατί έχουμε δεσμευθεί από τον Αύγουστο.

 Με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία όσα πεδία φορολογούνται για πρώτη φορά μπαίνουν στο 23%. Πρέπει να συννενοηθούμε και με την τρόικα γι αυτό. Θα συνεννοηθούμε με την τρόικα για να μειώσουμε τον συντελεστή. Δυστυχώς δεν είναι θέμα που λαμβάνει μόνη της την απόφαση η κυβέρνηση. Η τελική απόφαση θα βγει τις προσεχείς μέρες. Δεν πληρώνει ο κόσμος τώρα».

Για τους διορισμούς και τα κενά στα σχολεία είπε ότι «έχουν καλυφθεί με προσλήψεις αναπληρωτών. Έχουν φύγει 25.000 εκπαιδευτικοί και έχουν προσληφθεί λιγότεροι από 1.000.

Οι αναπληρωτές δεν αποτελούν λύση και είναι ευκαιριακή μορφή εκπαιδευτικού λειτουργήματος. Οι πρώτοι διορισμοί που θα γίνουν θα έχουν ισχυρή δόση Παιδείας και θα είναι μέσα στο 2016. Δεν μπορώ να πω αριθμό γιατί θα είναι ανεύθυνο. Η κυβέρνηση έχει χρέος να προχωρήσει σε μέτρα με κοινωνικά αντισταθμίσματα, με ένα παράλληλο πρόγραμμα και θα το αποδείξει στον χώρο της εκπαίδευσης.

Να δούμε τι ακριβώς θα γίνει στο Ασφαλιστικό. Αυτά που γίνονται είναι νόμοι που δεν είχαν ψηφιστεί από εμάς. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί δικαιολογία. Θα γίνει μια συνολική ασφαλιστική μεταρρύθμιση με μια όσο το δυνατόν αξιοπρεπή σύνταξη».

Από ......  iefimerida

" ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ" από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεανικό Παλμό των Καμένων Βούρλων


Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com



Ψάχνουν ισοδύναμα 3,350 δισ. ευρώ, αλλιώς έρχονται σκληρότερα μέτρα

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com



ΓΙΑ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΝΟΙΚΙΑ, ΑΓΡΟΤΕΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


Ούτε ψύλλος στον κόρφο του Ευκλείδη Τσακαλώτου και των υπόλοιπων μελών του οικονομικού επιτελείου, που κάθονται από αύριο στο ίδιο τραπέζι με τους επικεφαλής του Κουαρτέτου, καθώς για να ανατρέψουν και να αποτρέψουν μέτρα που έχουν ήδη συμφωνηθεί θα πρέπει να βρουν κάτι... λιγότερο από 3,5 δισ. ευρώ.

Ήδη από τον χειρισμό του θέματος με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση γίνεται αντιληπτό ότι η αναζήτηση αξιόπιστων αντίμετρων αποδεικνύεται μάταιη. Ειδικότερα:
  • Η μείωση των συντελεστών στο 13% για τα σχολεία και στο 6% για τα φροντιστήρια -από 23%- ανοίγει μια «τρύπα» περίπου 150 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον ότι αυτά πρέπει να καλυφθούν σε κάθε περίπτωση από άλλα μέτρα, ανεξαρτήτως του αν θα έμπαιναν τελικά στον Προϋπολογισμό τα περίπου 300 εκατ. ευρώ που είχαν υπολογιστεί από την εφαρμογή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Όπως είχε γράψει εξαρχής το iefimerida, είναι μια από τις μεγαλύτερες παγίδες που έπεσε η κυβέρνηση, προτείνοντας αυτά τα «φουσκωμένα» έσοδα.
  • Για το εισιτήριο των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία το προσχέδιο προβλέπει ισοδύναμα. Υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν 20 εκατ. ευρώ.
  • Για τη φορολογία των αγροτών, αφού τελικά εφαρμόστηκε η αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο που χρησιμοποιούν κι αφού ήδη έχουν σταλεί τα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά με την αναδρομικά αυξημένη προκαταβολή φόρου, μένει να ξεκαθαριστεί αν θα αυξηθεί ο φόρος εισοδήματός τους από το 13% στο 20%. Για να μη συμβεί αυτό, απαιτούνται περίπου 100 εκατ. ευρώ από άλλες πηγές.
  • Για την αύξηση της φορολογίας των ενοικίων το υπουργείο Οικονομικών είχε υποσχεθεί 200 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Η διάταξη αποσύρθηκε κακήν κακώς και μένει να δούμε εάν η διαφορετική κλίμακα που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο μπορεί να αποφέρει τα ίδια.
  • Για το ΕΚΑΣ το κονδύλι που απαιτείται σε ετήσια βάση είναι περίπου 500 εκατ. ευρώ κι αυτό είναι το ποσό που πρέπει να καλύψει η κυβέρνηση αν θέλει τελικά να το διασώσει.
  • Για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, που αποτελεί μια από τις ήττες στη διαπραγμάτευση, υπολογίζεται ότι αν δεν εφαρμοστεί το μέτρο, απαιτούνται περίπου 375 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Από την άλλη, είναι κοινή η διαπίστωση ότι ακόμα κι αν δεν εφαρμοστεί το μέτρο, η μείωση των επικουρικών συντάξεων είναι αναπόφευκτη, ενώ πλέον στην κυβέρνηση μιλάνε για ενσωμάτωσή τους στις κύριες συντάξεις.
  • Για τις αποφάσεις του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας των μειώσεων στις συντάξεις, το ετήσιο κόστος για την επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2012 ανέρχεται σε 2 δισ. ευρώ και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» της επόμενης ημέρας. Σημειωτέον ότι η κυβέρνηση εξετάζει μοντέλο ανάλογο με αυτό για τις αποφάσεις του ΣτΕ για τους ενστόλους, δηλαδή μικρότερες μειώσεις συντάξεων, από αυτές που ψηφίστηκαν το 2012 ή διαφορετική κλιμάκωσή τους, χωρίς να είναι σαφές αν μπορεί καλυφθεί μόνο έτσι το κονδύλι των 2 δισ. ευρώ.
Από ........  iefimerida

"Τα έχωσε" στους υπουργούς τηλεπερσόνες ο Τσίπρας


Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


- Δεν συζήτησαν μόνο για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και για το Ασφαλιστικό στην ευρύτατη κυβερνητική σύσκεψη
- Εξοργισμένος ο πρωθυπουργός με υπουργούς του που κάνουν συνεχείς τηλεοπτικές εμφανίσεις
- Δεν μπορεί να περιγράφουν στα τηλεοπτικά παράθυρα σχέδια για το Ασφαλιστικό ή για το Φορολογικό ενώ δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, φέρεται να δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Στα παλαιότερα των υποδημάτων τους έγραψαν υπουργοί της κυβέρνησης την παραίνεση του Αλέξη Τσίπρα στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο στις 25 Σεπτεμβρίου για λιγότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις και περισσότερη δουλειά. Μάλιστα είχε χρησιμοποιήσει και τους στίχους του γνωστού τραγουδιού του 1976, «Σου στέλνω χαιρετίσματα», απευθυνόμενος στους υπουργούς του λέγοντας: «λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά».

Σχεδόν ένα μήνα μετά οι τηλεοπτικές εμφανίσεις συγκεκριμένων υπουργών δεν έχουν σταματήσει. Το αντίθετο. Έτσι, σήμερα ο κ. Τσίπρας επιχείρησε σύμφωνα με πληροφορίες να συμμαζέψει την πολυλογία των υπουργών αφού κρίνει ότι  δημιουργεί σύγχυση και ενισχύει το κλίμα ανασφάλειας στην κοινωνία.

Ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση των υπουργών του και ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να περιγράφουν στα τηλεοπτικά παράθυρα σχεδόν καθημερινά είτε για το Ασφαλιστικό είτε για το φορολογικό, διάφορα σχέδια την ώρα που δεν υπάρχουν ακόμη τελικές αποφάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων.

Να σημειωθεί ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη μιλώντας χθες στο ραδιοσταθμό "Παραπολιτικά fm", είχε πει με νόημα: "μια σειρά σκέψεων οι οποίες ακούγονται δεν σημαίνει ότι είναι και θέσεις της κυβέρνησης" και τόνισε: "Δεν απαγόρευσε ο πρωθυπουργός σε υπουργούς να μιλάνε για ζητήματα της αρμοδιότητάς τους και για ζητήματα τα οποία είναι φλέγοντα. Ωστόσο, η δουλειά τους είναι κυρίως να εργάζονται στο υπουργείο και λιγότερο να κάνουν τηλεοπτικές εμφανίσεις, πράγμα το οποίο κάνουν".


Από ......  newsit



Διακοπή συνεδρίασης στη βουλή

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


 

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com