Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Κατηγορηματικά αρνητικός ο Σύλλογος Ενεργών Δημοτών Καμένων Βούρλων, στην μεταφορά των λυμάτων του Αγίου Κωνσταντίνου στον ΒΙΟΚΑ Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com









Die Welt: Η Ελλάδα πρέπει τώρα να εφαρμόσει 48 σημεία μεταρρυθμίσεων

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com


Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ EUROGROUP

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το θέμα της Ελλάδας, αλλά και στις προγραμματικές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται σήμερα ο γερμανικός Τύπος.

«Χαλαροί έπειτα από όλα τα δράματα», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της Suddeutsche Zeitung, η οποία επισημαίνει ότι μετά τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, τον γρήγορο σχηματισμό κυβέρνησης και τις προσπάθειες που καταβάλει η Αθήνα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων η ατμόσφαιρα στο Eurogroup ήταν πραγματικά χαλαρή.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει οι πιστωτές της Ελλάδας να αξιολογήσουν σύντομα την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να διαπραγματευθεί για το επόμενο σημαντικό ζήτημα: την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.
Εξάλλου η Suddeutsche Zeitung σχολιάζει θετικά και την παρουσία του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, σημειώνοντας ότι «Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι και πάλι εδώ και αυτό είναι ήδη ένα καλό νέο (…) Ο Τσακαλώτος, τον οποίο οι πιστωτές εκτιμούν πολύ ως διαπραγματευτή και υπουργό Οικονομικών είναι αυτό που ήταν και πριν».

Το οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche σχολιάζει τις θετικές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος πριν από τη διεξαγωγή του χθεσινού Eurogroup επεσήμανε ότι αναμένει σύντομα την καταβολή νέων χρημάτων στην Ελλάδα. «Πιστεύω ότι σήμερα έχουμε προχωρήσει τόσο ώστε μπορούμε να καταλήξουμε σε μια κοινή θέση για τα δύο δισεκ. ευρώ» από τον ΕΜΣ που αναμένεται να λάβει η Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε μιλώντας στους ομολόγους του.

Το περιοδικό Focus τηρεί μια πιο συγκρατημένη στάση επισημαίνοντας ότι «το Eurogroup έθεσε την Ελλάδα υπό την πίεση των μεταρρυθμίσεων» και προτάσσοντας τις δηλώσεις του προέδρου του Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με τον οποίο «είναι προς το ελληνικό συμφέρον να εφαρμόσουν το συντομότερο δυνατό» τις μεταρρυθμίσεις. «Μένει πολλή δουλειά για να γίνει», πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ.

Από την πλευρά της η Welt επικεντρώνεται στις προγραμματικές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στο άρθρο της με τίτλο: «Η Ελλάδα πρέπει τώρα να εφαρμόσει 48 σημεία μεταρρυθμίσεων».
Η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει ότι πλέον ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται υπό πίεση για να προχωρήσει στην εφαρμογή του προγράμματος, ενώ προσθέτει ότι πέρασαν οι καλοί καιροί.
Τέλος, η Frankfurter Allgemeine τονίζει ότι ο Τσίπρας βασίζεται σε μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Δύο εβδομάδες μετά την εκλογή του ο Έλληνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε γρήγορες μεταρρυθμίσεις. Η οικονομία όμως μπορεί να ανακάμψει μόνο όταν οι πιστωτές κάνουν υποχωρήσεις, είπε ο Τσίπρας στο κοινοβούλιο», αναφέρει η FAZ.

Από .......  iefimerida

Τα καλά και η ασφάλεια της χούντας των συνταγματαρχών !!!!!!!

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com

             
                         Το  λουτρικό  κατάστημα  " Ασκληπειός" (1930) στα Καμένα Βούρλα

Εστάλη  στο  Blog  από   αναγνώστη

Κε αρχισυντάκτη

Ο προϋπολογισμού του 2016 για την Περιφέρεια Στερεάς είναι προϋπολογισμός φτώχειας. Προβλέπονται 80 εκατομμύρια όταν ο διαμορφωμένος προϋπολογισμός για το 2015 είναι 123 εκατομμύρια, αποδεικνύοντας τη φοροληστεία που σκοπεύουν να κάνουν και πόσο βαθειά στην τσέπη θα υποχρεώσουν τους συντοπίτες μας να βάλουν το χέρι.

Σε ότι αφορά τον τόπο μας, τα Καμένα Βούρλα, η αναφορά του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβούλιου για τα καλά και την ασφάλεια της χούντας των συνταγματαρχών, χωρίς μάλιστα να υπάρξει αντίδραση από τον Δήμαρχο ( αρκέστηκε να χαμογελάσει…) δείχνει ποιοι είναι και τι πιστεύουν.

Το συνέδριο των ιαματικών και η μετατροπή του λιμένα των Καμένων Βούρλων σε τουριστικό καταφύγιο, αλλά και οι πλωτές εξέδρες είναι θέματα προς συζήτηση στην κοινωνία μας. Για να μην είναι οι ιαματικές πήγες προσιτές σε λίγους και να μπορούν να παράγουν ίαση και ευεξία πρέπει να είναι δημοσιές και αναβαθμισμένες, δωρεάν σε ένα λαό που θα μπορεί να έχει δουλεία και να κάνει διακοπές. Ισχύουν αυτά; Όχι! Οι επιλογές τους όπως και στα παρακάτω είναι η επιχειρηματικότητα μέσα από τα προγράμματα για τους υδάτινους πόρους και το πρόγραμμα GIOUNGER. Δηλαδή νέο πάρτι για λίγους και τους πολίτες πελάτες τους.

Δυο είναι οι επιλογές για το λιμάνι και τις πλωτές εξέδρες. Ή να είναι δημοτική υπηρεσία το λιμάνι στην υπηρεσία των δημοτών, ή να παραχωρηθεί σε ιδιώτες για κερδοφορία. Η παραχώρηση σε ιδιώτη αποκλείει τους ψαράδες και τους ντόπιους. Ας μην μας διαφεύγει ότι το φιλέτο για το λιμάνι και τις πλωτές εξέδρες ενιαία είναι οι υπηρεσίες καύσιμων, τροφίμων, εστιατόριων, οι 81 θέσεις ελλιμενισμού κα τα 3,5 στρέμματα χερσαίου χώρου διπλά στην θάλασσα.

Πάντως η ζωή έδειξε πως όταν δεν υπάρχει έτοιμο κέρδος, δεν έρχονται επενδυτές.

Γιάννης Φραγκούλης
Αυτοκινητιστής
Καμένα Βούρλα

Ασφαλιστικό: Τέλος στην 35ετία βάζουν οι δανειστές -Ποιοι επηρεάζονται

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

Νέα βόμβα στο ασφαλιστικό τινάζει στον αέρα χιλιάδες ασφαλισμένους που αποχωρούν με 35 έτη ασφάλισης, καθώς τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές και πρέπει να νομοθετήσει η κυβέρνηση έως τα μέσα Οκτωβρίου θέλουν σταδιακή αύξηση του χρόνου καταβολής εισφορών ως τα 40 έτη.

Το μέτρο αυτό πλήττει τουλάχιστον 100.000 ασφαλισμένους σε Δημόσιο, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, ΕΤΑΑ, αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες και γυναίκες με 10.000 ημέρες ασφάλισης, ενώ αναγκάζει ακόμα και όσους ασφαλίστηκαν πριν από το 1983 να εργαστούν επιπλέον έτη για να εξασφαλίσουν τη σύνταξή τους.

Έτσι, όπως αναφέρει σε σχετικό του ρεπορτάζ ο «Ελεύθερος Τύπος», με το νέο προαπαιτούμενο, ένας ασφαλισμένος που γίνεται 58 ετών το 2015, μετά την ισχύ του νόμου για τα όρια ηλικίας, και έχει ήδη 35 έτη, δεν θα επηρεαστεί μόνο από την αύξηση του ορίου ηλικίας (θα βγει στα 58,5), αλλά θα έχει και αύξηση των ετών ασφάλισης, δηλαδή αντί για 35 θα πρέπει να έχει 35,5 έτη ή 36 έτη για να πάρει σύνταξη. Η αύξηση θα είναι σταδιακή ως το 2022, οπότε η συνταξιοδότηση πριν από τα 67 με πλήρη σύνταξη προϋποθέτει ηλικία 62 ετών και 40 χρόνια εισφορών.

 Η τρόικα λέει, λοιπόν, να αυξάνεται όχι μόνο το όριο ηλικίας, αλλά και τα έτη ασφάλισης από τα 35 ως τα 40 έτη ως το 2022.
Επιπλέον, οι δανειστές ζητούν να κοπούν οι έκτακτες επιχορηγήσεις που παίρνουν τα Ταμεία για να πληρώνουν συντάξεις από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ).

Από ........  iefimerida