Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


 

Λαϊκή Ενότητα - Λαφαζάνης Νομισματοκοπείο

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Προεκλογικό

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


 

Η μάχη του ντιμπέιτ -Οι πολιτικοί αρχηγοί σε σύγκρουση κορυφής

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com




Τα βλέμματα όλων στρέφονται πλέον στο αποψινό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών που θα διεξαχθεί στην ΕΡΤ.

Μπορεί στην τηλεοπτική μάχη να βρεθούν αντιμέτωποι 7 πολιτικοί αρχηγοί, ωστόσο το ενδιαφέρον στρέφεται στη μάχη ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Στα στρατηγεία των κομμάτων τα επιτελεία των πολιτικών αρχηγών 'ήταν στις επάλξεις σχεδιάζοντας τις απαντήσεις που θα πρέπει να δοθούν σε όλες τις κρίσιμες ερωτήσεις που θα τεθούν στους πολιτικούς αρχηγούς.

Η στρατηγική Τσίπρα για το πρώτο ντιμπέιτ
Τον καμβά των θέσεων με τις οποίες θα προσέλθει στην αποψινή τηλεμαχία, στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, επεξεργάζονται ο Αλέξης Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες.
Η στόχευσή τους επικεντρώνεται στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, χωρίς βέβαια να παραλείπουν την προετοιμασία για την αντιμετώπιση και των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών, ενώ μετά από τόσο χρόνια κοινής πορείας για πρώτη φορά...αντίπαλος του κ. Τσίπρα θα είναι και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Οι συσκέψεις στο «στρατηγείο» της Κουμουνδούρου, το τελευταίο εικοσιτετράωρο ήταν πυρετώδεις, και θα συνεχιστούν και σήμερα, καθώς στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδραιωμένη η πεποίθηση ότι ο νικητής στα μάτια της κοινής γνώμης ‘θα είναι αυτός που θα δείξει πόσο καλά γνωρίζει όλα τα θέματα’.
Έχοντας πάντως υπόψιν τους εκ των προτέρων, ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα έχει δίπλα του ένα πάνελ «εχθρικό» στην πλειοψηφία του (καθώς ο μοναδικός του σύμμαχος θα είναι ο Πάνος Καμμένος) το επικοινωνιακό επιτελείο ποντάρει πολλά στην πετυχημένη ως τώρα -όπως εκτιμούν- τηλεοπτική του παρουσία.

Σε χαμηλούς τόνους και με συναινετικό προφίλ ο Μεϊμαράκης  
Εως το βράδυ συνεδρίαζε το επιτελείο της ΝΔ που έχει επιφορτιστεί με το «φροντιστήριο» του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί και σήμερα το πρωί σύσκεψη για την αποψινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr ο κ. Μεϊμαράκης έχει αποφασίσει να κινηθεί σε χαμηλούς τόνους και να εμφανιστεί με συναινετικό προφίλ απέναντι στον βασικό του αντίπαλο Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα επιμείνει στην ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας την επομένη των εκλογών -μαζί και με τον ΣΥΡΙΖΑ - παραμερίζοντας το ζήτημα του προσώπου που θα αναλάβει την πρωθυπουργία. Στόχος του κ. Μεϊμαράκη να επηρεάσει ένα σημαντικό κομμάτι από τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους με τη «λογική της συνεννόησης» κόντρα στην «αλαζονεία του Τσίπρα».
Μάλιστα από τη Συγγρού αναφέρουν πως ο κ.Μεϊμαράκης θα υπερτονίσει την ανάγκη για σταθερότητα την επομένη των εκλογών, έτσι ώστε όχι μόνο να ξεκινήσει η εφαρμογή της συμφωνίας αλλά και να δημιουργηθεί μια ισχυρή κυβερνητική ομάδα.

«Παγίδα» η ελεύθερη ερώτηση
Μεγάλο ενδιαφέρον τέλος, θα έχει η απάντηση που θα δώσουν οι πολιτικοί αρχηγοί στην ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου, όπως και το ποιοι θα επιλέξουν να υποβάλλουν ερώτηση σε άλλον ή άλλους αρχηγούς, και αν οι ερωτηθέντες θα απαντήσουν.

Οι δημοσιογράφοι που θα συμμετέχουν στην τηλεμαχία
Υπενθυμίζεται πως οι έξι δημοσιογράφοι επελέγησαν από τα ίδια τα κανάλια – με μοναδική προϋπόθεση να είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ –  είναι οι εξής:
  • Ολγα Τρέμη από το Mega
  • Μαρία Χούκλη από τον Ant1
  • Αντώνης Σρόιτερ από τον Alpha
  • Μάρα Ζαχαρέα από το Star
  • Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ
  • Μάκης Γιομπαζολιάς από το E TV
  • Πάνος Χαρίτος από την ΕΡΤ σε ρόλο συντονιστή
Οι θεματικές ενότητες του ντιμπέιτ
Η τηλεοπτική αναμέτρηση έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 9 το βράδυ, με τους επτά αρχηγούς (Αλέξης Τσίπρας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Σταύρος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσουμπας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Φώφη Γεννηματά, Πάνος Καμμένος) να κάθονται στα ειδικά έδρανα με βάση τη σειρά εκλογής των κομμάτων τους.
Οπως συμφωνήθηκε ανάμεσα στα κόμματα οι αρχηγοί θα μπορούν, για πρώτη φορά να υποβάλουν ερώτηση ο ένας στον άλλον, ενώ οι θεματικοί κύκλοι συζήτησης στο ντιμπέητ θα είναι οι εξής:
  • 1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
  • 2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική
  • 3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική – προσφυγικό
  • 4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική – ‘Αμυνα
  • 5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου
  • 6ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του κάθε Αρχηγού και δυνατότητα, αν θέλει, να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως, του έχει ήδη υποβληθεί.
Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση θα διαρκεί έως 30”. Η απάντηση θα διαρκεί έως 1,5 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης θα διαρκεί έως 15”και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30”.
Στον 6ο διπλό κύκλο των Αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 1, 5 λεπτό ανά γύρο.
Να σημειωθεί ότι η τηλεμαχία θα μεταδοθεί πανελλαδικά από τους 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της Φωνής της Ελλάδας.

Από .......  iefimerida

Πρώτα ψηφίζουμε, μετά πληρώνουμε! Όλοι οι φόροι

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται και ειδικά από τη στιγμή που ήδη οι πολίτες γνωρίζουν τι έρχεται σε ό,τι αφορά στη φορολόγηση, άσχετα από τον νικητή των εκλογών


Όπως σε τουλάχιστον δυο εκλογικές μάχες έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος ο φόρος στα ακίνητα, είτε ως χαράτσι, είτε ως ΕΝΦΙΑ, έτσι και τώρα η φοροκαταιγίδα του μνημονίου νούμερο 3 αναμένεται να παίξει το ρόλο της.

Αυτή τη φορά όμως οι πολίτες γνωρίζουν ότι άσχετα απ' την πρωτιά και άσχετα απ' τα κόμματα που θα συμμαχήσουν στην επόμενη κυβέρνηση οι φόροι που έρχονται είναι αναπόφευκτοι.

Έτσι και λόγο των καθυστερήσεων αμέσως μετά την κάλπη έρχεται η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος και σχεδόν ταυτόχρονα το ραβασάκι για την πληρωμή και του ΕΝΦΙΑ που δεν άλλαξε.

Οι αγρότες είναι αυτοί που πραγματικά θα μπουν στο μάτι του φοροκυκλώνα καθώς περίπου 600.000 θα κληθούν να πληρώσουν προκαταβολή φόρου 55%, ενώ από την 1η Οκτωβρίου τριπλασιάζεται και ο φόρος στο πετρέλαιο κίνησης ενώ ταυτόχρονα μπαίνει τέλος και στην επιστροφή του φόρου.

Αμέσως μετά τις εκλογές έρχεται και για χιλιάδες ΑΕ και ΕΠΕ η αυξημένη προκαταβολή του φόρου, ενώ αυξάνεται ο φόρος πολυτελείας αλλά και η έκτακτη εισφορά για όσους είχαν εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ/χρόνο.

Κερασάκι στην... τούρτα των φόρων, όπως κάθε χρόνο τα τέλη κυκλοφορίας που θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Από .....  newsit

Δημοσκοπήσεις - Εκλογές 2015: Θρίλερ για τον νικητή και την τρίτη θέση - Η έκπληξη του ΠΑΣΟΚ και η αποδυνάμωση της ΛΑΕ

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com




- Και στη νέα δημοσκόπηση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν εισέρχονται στη νέα Βουλή
- Πτώση παρουσιάζουν και τα ποσοστά της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη
- Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών προβάδισμα έχει αυτή τη φορά ο Ε. Μεϊμαράκης
- Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας με 35% έναντι 33% του κ. Μεϊμαράκη

Άλλη μία δημοσκόπηση 11 ημέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική μάχη της 20ης Σεπτεμβρίου της εταιρείας Pulse για το Action24 δείχνει πως η βραδιά θα είναι θρίλερ όχι μόνο για τον νικητή των εκλογών, αλλά για πολλούς λόγους.

Στη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί και έχει οριακό προβάδισμα κατά 0,5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, ενώ θρίλερ φαίνεται πως θα έχουμε και για την τρίτη θέση.

Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 7% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 6,5% που είναι πραγματικά έκπληξη μιας και τις τελευταίες ημέρες δείχνει σημαντική άνοδο. Ακολουθεί επίσης σε απόσταση αναπνοής το ΚΚΕ με 6%.

Τα ποσοστά του Ποταμιού φαίνεται πως παραμένουν σταθερά και φτάνουν στο 5,5%, ενώ καθοδική τάση δείχνει να έχει η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη που συγκεντρώνει ποσοστό 3,5%. Εκτός Βουλής φαίνεται πως θα παραμείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν ποσοστό 2%, ενώ η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη εισέρχονται στη Βουλή με ποσοστό 3,5%.

Προβάδισμα διατηρεί στις θετικές γνώμες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε ποσοστό 44%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με ποσοστό 41%. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί μικρό προβάδισμα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με 35% έναντι 33% που συγκεντρώνει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Μειωμένη η απόσταση των ποσοστών και στην παράσταση νίκης. Κατά 48% οι πολίτες θεωρούν πως θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 38% θεωρούν πως θα νικήσει η Νέα Δημοκρατία. Αυτή τη φορά η διαφορά είναι 10% ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση ήταν 14 ποσοστιαίες μονάδες.

Στο κρίσιμο ζήτημα της συσπείρωσης, η Νέα Δημοκρατία παραμένει σε υψηλά επίπεδα με 77% έναντι 76% που είχε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει επίσης μικρή αύξηση. Από το 50% που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα φτάνει τώρα στο 54%.

Πάντως, οι πολίτες δείχνουν να επιλέγουν μία κυβέρνηση συνεργασίας. Το 44% θέλουν μία συνεργασία του πρώτου κόμματος με 1-2 μικρότερα κόμματα, ενώ το 39% θέλουν μία συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ


Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Από .......  newsit  

Δηλώσεις Λαφαζάνη - Κωνσταντοπούλου

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


 

Αποκαλύψεις για την Τρεμόντι

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com