Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Η Θεατρική ομάδα ΄΄Παλμός " του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμένων Βούρλων " Νεανικός Παλμός " παρουσιάζει την απολαυστική κωμωδία " Μπαμπάδες με ρούμι"

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com



ΤΑΙΠΕΔ τέλος - Πως θα λειτουργεί το Υπέρ-Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων



Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

Έτοιμη είναι η ελληνική πρόταση για να κατατεθεί στους θεσμούς για τη δημιουργία του Υπέρ-Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων που θα διαδεχθεί το ΤΑΙΠΕΔ.

Το νέο ταμείο δεν θα έχει αποκλειστικό σκοπό την πώληση δημόσιων περιουσιακών στοιχείων, αλλά και την αξιοποίησή τους με στόχο τα έσοδα, όπως σημειώνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο στα έσοδα του Ταμείου να ενταχθούν και όλα τα μελλοντικά έσοδα που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του ορυκτού και φυσικού πλούτου της χώρας.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές:

Διαφορετική λειτουργία και λογική από το ΤΑΙΠΕΔ
«1. Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία ενός Ταμείου στο οποίο, με ορίζοντα 30ετίας, θα δημιουργηθεί ένα αποθεματικό ύψους 50 δισ. ευρώ, ως αξία των περιουσιακών του στοιχείων (ακίνητα, μετοχές, κ.λπ.). Ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο, με τελείως διαφορετική λειτουργία και λογική από το ΤΑΙΠΕΔ, παρόμοιο μ' αυτά που έχουν δημιουργήσει αρκετά κράτη σε όλα τα μέρη του πλανήτη - Νορβηγία, Αυστραλία, κ.λπ.

50 δισ. ευρώ αποθεματικό σε βάθος 30ετίας
» 2. Τα 50 δισ. ευρώ του νέου Ταμείου προβλέπονται σε βάθος 30ετίας, γεγονός που δίνει μεγάλη «ανάσα» στο πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Η επίτευξη, δηλαδή, των εσόδων δεν θα γίνει άμεσα, μέσα σ’ ένα περιορισμένο χρονικό περιθώριο με δυσμενείς για την χώρα συνθήκες όπως οι σημερινές, αλλά όταν οι συνθήκες θα είναι περισσότερο ευνοϊκές.
» Χαρακτηριστικό είναι ότι λόγω των συνθηκών και οι θεσμοί έχουν 'χαλαρώσει' τους στόχους ως προς τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις. Το ΔΝΤ, για παράδειγμα, μέχρι το 2018, προβλέπει έσοδα μόλις 1,5 δισ. ευρώ, ενώ η Κομισιόν έχει ανεβάσει πιο ψηλά τον πήχη εκτιμώντας τα έσοδα σε 2,5 δισ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι για το ΤΑΙΠΕΔ προβλέπονταν έσοδα 6 δισ. ευρώ έως το 2018!

Ποια περιουσιακά στοιχεία θα περιέλθουν στο Ταμείο
» 3. Στο Ταμείο θα περιέλθουν περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου, μετοχές των κρατικών επιχειρήσεων, υποδομές, καθώς και ακίνητα του ελληνικού δημοσίου. Στο Ταμείο πιθανόν να ενταχθούν και όλα τα μελλοντικά έσοδα που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του ορυκτού / φυσικού πλούτου της χώρας –υδρογονάνθρακες, κ.λπ.

Στόχος η αξιοποίηση και όχι η πώληση δημόσιων περιουσιακών στοιχείων
» 4. Η ένταξη περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου στο Ταμείο δεν σημαίνει απαραίτητα και πώλησή τους, σε αντίθεση με τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ που είναι προς πώληση. Κάποια ακίνητα, πράγματι, μπορεί να πουληθούν, για ορισμένα να υπάρξουν μακροχρόνιες παραχωρήσεις και άλλα να δημιουργούν εισόδημα που θα εισρέει στο Ταμείο. Για παράδειγμα μπορεί να συμφωνηθεί ότι για κάθε κοντέινερ που μεταφέρεται με τραίνο θα καταβάλλεται στο Ταμείο ένα μικρό ποσό. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τα αεροδρόμια.

» Το Ταμείο θα πρέπει να «εφευρίσκει» τρόπους να έχει μόνιμα έσοδα, όχι κατ’ ανάγκη από την πώληση ακινήτων του δημοσίου. Να σημειωθεί ότι ο χρόνος ζωής (30 χρόνια) δίνει την δυνατότητα στο Ταμείο  να «καλλιεργήσει» τα περιουσιακά του στοιχεία που, ιδίως στα ακίνητα, παρουσιάζουν προβλήματα ως προς την εκμετάλλευσή τους -καταπατήσεις, ελλιπείς τίτλοι, κ.λπ.

Από τα 50 δισ. ευρώ το 50% θα χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση των τραπεζών
» 5. Από τα 50 δισ. ευρώ το 50% θα χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση των τραπεζών [εκτιμάται ότι θα χρειαστούν από 10 έως 25 δισ. ευρώ, ανάλογα με τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών], ενώ το υπόλοιπο 50% θα πάει κατά το ήμισυ σε ανάπτυξη και κατά το ήμισυ στο χρέος. Είναι εμφανής ο διαφορετικός στόχος του Ταμείου. Με το ΤΑΙΠΕΔ από τις αποκρατικοποιήσεις τα τυχόν έσοδα πήγαιναν εξ ολοκλήρου στην αποπληρωμή του χρέους, ενώ με το Ταμείο μόνο το ένα τέταρτο.

Στην Αθήνα η έδρα
» 6. Η έδρα του Ταμείου θα είναι η Αθήνα (και όχι το Λουξεμβούργο), θα ελέγχεται από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ από την Κομισιόν θα υπάρχει μόνο εποπτεία».

Από ........  iefimerida

Η εκλεκτή του Γιώργου Καρατζαφέρη στο γραφείο της Ζωής Κωνσταντοπούλου - Το παρασκήνιο και ο ρόλος της μητέρας της Προέδρου της Βουλής


Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

- Απίστευτες καταγγελίες από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη
- "Η γνώριμη από την θητεία της στο ΤΑΙΠΕΔ, κυρία Άννα Ζωηρού, είχε διοριστεί στο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ έπειτα από πρόταση του κ. Καρατζαφέρη", αναφέρει σε ανακοίνωσή του
- Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για "στενή συνεργασία μεταξύ οικογένειας Κωνσταντόπουλου και του προέδρου του ΛΑΟΣ"


Σε απίστευτες καταγγελίες προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το διορισμό της Άννας Ζωηρού στο ιδιαίτερο γραφείο της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για "στενή συνεργασία μεταξύ της οικογένειας Κωνσταντόπουλου και του Γιώργου Καρατζαφέρη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: "Το κανάλι επικοινωνίας μεταξύ οικογένειας Κωνσταντόπουλου και Γιώργου Καρατζαφέρη είναι γνωστό. Άλλωστε με την κρίσιμη ψήφο (3-2) της μαμάς της Ζωής στο ΕΣΡ, ο Καρατζαφέρης πήρε και την πανελλαδική άδεια για το TELECITY.  Όμως η στενή συνεργασία των φαινομενικά ασύμβατων αυτών μερών συνεχίζεται.

Το νέο φαινόμενο ηθικής "πρώτη φορά Αριστεράς" είναι ο χθεσινός διορισμός (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 568) της Άννας Ζωηρού στο ιδιαίτερο γραφείο της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή".



Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης καταγγέλλει ότι η Άννα Ζωηρού, όταν συμμετείχε σε αντιπροσωπεία του ΤΑΙΠΕΔ στη διεθνή έκθεση ακινήτων ΜΙΡΙΜ στις Κάννες, έκλεισε για τον εαυτό της δωμάτιο στο πολυτελές ξενοδοχείο "Ritz Carlton".

"Η γνώριμη από την θητεία της στο ΤΑΙΠΕΔ, κυρία Άννα Ζωηρού, είχε διοριστεί στο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ έπειτα από πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη. Άλλωστε η "στενή" φιλία του με την όμορφη Άννα του είχε επιτρέψει από πολύ νωρίς να εκτιμήσει τα ιδιαίτερα προσόντα της.

Όμως γεγονός είναι ότι η Άννα Ζωηρού προκάλεσε την κοινή γνώμη όταν συμμετέχοντας σε αντιπροσωπεία του ΤΑΙΠΕΔ στη διεθνή έκθεση ακινήτων ΜΙΡΙΜ στις Κάννες, έκλεισε για τον εαυτό της δωμάτιο στο πολυτελές ξενοδοχείο "Ritz Carlton", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Και συνεχίζει με ειρωνικές αναφορές στο πρόσωπο της κυρίας Ζωηρού και το πώς απασχόλησε τη Βουλή το 2013: "Το "πλούσιο" βιογραφικό της κυρίας Ζωηρού απασχόλησε όμως το 2013 και τη Βουλή, όταν αποκαλύφθηκε πως προκειμένου να διοριστεί στο Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ είχε ψευδώς δηλώσει ανύπαρκτη "διευθυντική εμπειρία", σε βελγική πολυεθνική και στον ΕΟΤ του Λονδίνου.

Σήμερα το άτομο που εξαπατούσε τη Βουλή με ψευδείς διαβεβαιώσεις για δήθεν διεθνή, στην πραγματικότητα τελείως ανύπαρκτη "διευθυντική εμπειρία", βρίσκει μέσω Καρατζαφέρη για ακόμα μια φορά τρύπα να τρυπώσει".

Από ........  newsit

Τσίπρας για μετανάστες

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com