Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Στη Βουλή η ελληνική πρόταση για συμφωνία - Ψηφοφορία για εξουσιοδότηση του πρωθυπουργού για τις διαπραγματεύσεις

Αναρτήθηκε από .........  energoipolitskv.blogspot.com




- Απόψε αργά το βράδυ θα κατατεθεί στη Βουλή η ελληνική πρόταση προς τους δανειστές
- Εντολή να μην κλείσει απόψε η Βουλή
- Η ελληνική πρόταση θα κατατεθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος - Ίσως για αυτό η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν στο Μαξίμου
- Το βράδυ της Παρασκευής θα γίνει η ψηφοφορία για το εάν οι βουλευτές συμφωνούν να εξουσιοδοτήσουν τον Αλέξη Τσίπρα, τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Δραγασάκη
- Με e-mail από το υπουργείο Οικονομικών εστάλη ήδη η ελληνική πρόταση προς τους δανειστές



Για πρώτη φορά στα χρονικά, το Μαξίμου αποφασίζει έναν άλλον τρόπο για να ενημερωθούν οι Έλληνες για την πρόταση προς τους δανειστές.

Η ελληνική πρόταση δεν θα έρθει με τη μορφή νομοσχεδίου, αλλά θα έρθει ως η ελληνική πρόταση στη Βουλή και η κυβέρνηση θα ζητά από την Ολομέλεια να εξουσιοδοτήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη προκειμένου να διαπραγματευτούν επί της βάσης της συγκεκριμένης πρότασης.

Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Πέμπτης θα κατατεθεί η ελληνική πρόταση στην Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος, που σημαίνει πως την Παρασκευή θα τεθεί στην αρμόδια Επιτροπή και εν συνεχεία στην Ολομέλεια για να ακολουθήσει αύριο τη νύχτα η ψηφοφορία.

Με αυτό τον τρόπο, η ελληνική πρόταση δεν θα περάσει ως νομοσχέδιο στη Βουλή, αλλά επί της βάσης αυτής της πρότασης θα κληθεί το ελληνικό κοινοβούλιο να δώσει εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης προκειμένου να διαπραγματευτούν με τους Θεσμούς τη συγκεκριμένη πρόταση.

Αφού ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το οριστικό κείμενο θα κατατεθεί και πάλι στη Βουλή προκειμένου να πάρει εκ νέου έγκριση και να γίνει νόμος του κράτους.

Προφανώς, με αυτή την πράξη η κυβέρνηση θέλει να μετρήσει δυνάμεις πριν έρθει η τελική συμφωνία και να δώσει και στους δανειστές ένα σημάδι πως η οποιαδήποτε συμφωνία μπορεί να περάσει από την ελληνική Βουλή και πως υπάρχει ισχυρή βούληση για την εφαρμογή της όποιας συμφωνίας.

Επίσης, με αυτή τη διαδικασία απομακρύνεται το ενδεχόμενο για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, καθώς οι αρχηγοί των υπολοίπων κομμάτων θα μπορούν να ενημερωθούν για αυτή την πρόταση μέσα από τη διαδικασία στη Βουλή.

Πάντως, η ελληνική πρόταση έχει ήδη σταλεί από το υπουργείο Οικονομικών με e-mail προς τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και εκείνος με τη σειρά του θα ενημερώσει όλους τους υπουργούς της ευρωζώμνης. Εν συνεχεία η πρόταση θα σταλεί και στους Θεσμούς.
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Από .......  newsit  

Λαφαζάνης για μνημόνιο 3

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Κατσέλη για κούρεμα καταθέσεων

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com