Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Πρωτιά της Ζωής Ανδρικοπούλου στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com



  Πρώτη η ΖΩΗ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ(First champion in 3000 m during the Halph Marathon in Athens )στα 3000 μ στις γυναίκες κατά την διάρκεια του 4 ου ημιμαραθωνίου που έγινε στην Αθήνα χθές Κυριακή 3/5/2015

Ο αγώνας, που ήταν αφιερωμένος στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού, έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας να τρέξουν και να χαρούν το αθλητικό γεγονός
Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι, κάθε ηλικίας, έλαβαν μέρος στη σημερινή διεθνή διοργάνωση του 4ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας.

Μια σημαντική επιτυχία για την αθλήτρια  ΖΩΗ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ από τα Καμένα Βούρλα  που βγήκε πρώτη στα 3000 μ στις γυναίκες κατά την διάρκεια του 4ου ημιμαραθωνίου που έγινε στην Αθήνα την  Κυριακή 3/5/2015.

«Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας, με διαδρομή σχετικά εύκολη», είπε η νικήτρια  Ζωή Ανδρικοπούλου, που τερμάτισε σε 10.42.




Από νωρίς το πρωί οι δρόμοι στο Σύνταγμα γέμισαν χαρούμενα πρόσωπα. Χιλιάδες δρομείς που δεν δυσκολεύτηκαν να αφήσουν το κρεβάτι τους, προκειμένου να πάρουν μέρος στο κορυφαίο γεγονός της Ανοιξης, τον 4o Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Η τέταρτη στάση του θεσμού, την οποία διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, την Περιφέρεια Αττικής ήταν μια γιορτή για την Αθήνα και τους πολίτες της. Στον αγώνα έτρεξαν περίπου 200 αθλητές με ειδικές ανάγκες και Special Olympics,

Στην εκκίνηση για τον ημιμαραθώνιο δρόμο  (21 χιλ.)και μαζί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πήραν μέρος περισσότεροι από 4.000 δρομείς, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για την διοργάνωση. Ο Μιχάλης Παρμάκης ήταν ο νικητής στην γενική κατάταξη με1ώρα 11.58 Δεύτερος στην γενική κατάταξη και πρώτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν ο Γιώργος Μενής με 1.12.36. Δεύτερος του Πανελληνίου με 1.12.58, Γιώργος Καραβίδας

Τις καλές εμφανίσεις συνέχισε η Σοφία Ρήγα, που μετά τη νίκη στην Αυθεντική διαδρομή επικράτησε και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου με 1.21.58.  Δεύτερη με 1.22.04 ήταν η Μάγδα Γαζέα με 1.22.04  και τρίτη η Παναγιώτα Βλαχάκη με 1.23.53.

Στο κορύφωμα του 4ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας, ένα «ποτάμι» από δρομείς ξεχύθηκε στο κέντρο της πόλης, μετά από την εκκίνηση των 5 χλμ. Με περισσότερους  από 7.000 μετέχοντες- χαρακτηριστικό είναι πως την ώρα που συνεχίζονταν οι εκκινήσεις ανά γκρουπ στην οδό Φιλελλήνων, τερμάτιζαν οι πρώτοι στην επάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, μπροστά από τη Βουλή.
Νικητής του αγώνα ο Χρήστος Καλλίας, ο οποίος τερμάτισε σε 15.35.

Δεύτερος πίσω του, ο Γιώργος Μίνο, τερματίζοντας σε 15.51, ο οποίος δύο ώρες μετά από τη νίκη του στα 3 χλμ. WIND, στάθηκε ξανά στην εκκίνηση για τα 5 χλμ. Εθνική Τράπεζα. Την τρίτη θέση στα 5 χλμ. πήρε ο Ευάγγελος Μαλιόγλου (17.01).

Στις γυναίκες, ταχύτερη όλων η Ελένη Θεοδωρακοπούλου, η οποία κάλυψε την απόσταση σε 18.43. Δεύτερη στα 5 χλμ. τερμάτισε η Βασιλική Σπάθη με 20.17, ενώ τρίτη ήταν η Βασιλική Λάλλα (23.13).

Ένα δίδυμο στη ζωή κυριάρχησε στα 3 χλμ. WIND του 4ου Ημιμαραθωνίου Αθηνών, αφού ο Γιώργος Μίνο και η Ζωή Ανδρικοπούλου που κέρδισαν σε άνδρες και γυναίκες είναι ζευγάρι.

Δεύτερος ήταν ο Κώστας Δρόσος με 8.57, ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Παναγιώτης Αλιφέρης (9.17).
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή στον αγώνα των 3 χλμ. WIND, αφού περίπου 3.000 δρομείς, κάθε ηλικίας και δρομικής εμπειρίας βρέθηκαν στην εκκίνηση και έτρεξαν στο κέντρο της Αθήνας απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή.

«Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας, με διαδρομή σχετικά εύκολη», είπε η Ζωή Ανδρικοπούλου  νικήτρια των 3 χλμ. WIND, που τερμάτισε σε 10.42. Πίσω από την Ανδρικοπούλου τερμάτισε η Τάνια Γκούπου (11.18) και τρίτη ήταν η Αντζελα Ναβάρο (11.27)..

Από .........  lamiafm1

Η Μέρκελ δίνει στον Τσίπρα 50 δις ευρώ για να διώξει το ΔΝΤ

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com



Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "Κουρδιστού Πορτοταλιού" η Μέρκελ δίνει στον Τσίπρα 50 δις ευρώ με επιτόκιο 0,5%, με προυπόθεση να διώξει ο Αλέξης το ΔΝΤ (που επέβαλλε στην Ελλάδα ο ΓΑΠ) και να αποπληρώσει και την ΕΚΤ.

Εάν ο Τσίπρας δεχθεί την πρότασή της θα έχει να κάνει μόνο μαζί της!

Από την άλλη η Λαγκάρντ προτείνει κούρεμα του χρέους (ώστε να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι) και οι Αμερικανοί βάζουν εκβιαστικά διλήμματα στον πρωθυπουργό!

Εάν ο Τσίπρας συμφωνήσει με την Μέρκελ θα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έδιωξε το ΔΝΤ από την Ελλάδα-όπως ο Ερντογάν από την Τουρκία-αλλά θα δυσαρεστήσει τους Αμερικανούς οι οποίοι μέσω του ΓΑΠ έβαλαν το ΔΝΤ στην Ευρώπη ώστε να πατήσουν πόδι οι ίδιοι.

Οι Αμερκανοί με το ΔΝΤ πάτησαν πόδι στην γερμανική Ευρώπη και στην γερμανική Ελλάδα-εδώ όπου αλώνιζαν οι γερμανικές πολυεθνικές. Η Μέρκελ δίνοντας τα 50 δις ευρώ στον Τσίπρα επιχειρεί να επαναφέρει τα πράγματα στην προηγούμενη κατάσταση.

Τα ξημερώματα της μέρας που ο ΓΑΠ έκανε το διάγγελμα στο Καστελόριζο τού είχε τηλεφωνήσει ο Ομπάμα και απαίτησε να μπει η Ελλάδα στον μηχανισμό!

Γι΄αυτό στην πρώτη ευκαιρία (Κάννες) η Μέρκελ και ο Σαρκοζί τον σούταραν με την βοήθεια του Βενιζέλου. Ο ΓΑΠ επανήλθε πριν λίγες μέρες δριμύτερος στο Μαξίμου για να πιέσει τον Τσίπρα να υπογράψει την συμφωνία και με το ΔΝΤ!


Ο Τσίπρας άντεξε στην πίεση του ΓΑΠ και των Αμερικανών και έβαλε στο περιθώριο και τον δημοφιλή Βαρουφάκη ο οποίος θεωρείται άνθρωπος των ΗΠΑ, από τους Γερμανούς!!!!

Από .........  kourdistoportocali

Γιατί στύλωσε τα πόδια το ΔΝΤ για το χρέος και απειλεί να μην πληρώσει

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ

Υποχρεωμένοι να... ξεθάψουν το πρόβλημα του ελληνικού Χρέους είναι, πλέον, οι Ευρωπαίοι, αν τουλάχιστον επιθυμούν την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, όποια μορφή κι αν πάρει αυτό.

Το πρόβλημα, που φρόντισαν να... κρύψουν κάτω από το χαλί οι δανειστές, ξεκινά από την υπογραφή κιόλας της νέας συμφωνίας για την Ελλάδα, δηλαδή το Νοέμβριο του 2012, όταν τέθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί στόχοι και υπολογίστηκαν οι προοπτικές του ΑΕΠ, σε σχέση με τη δυναμική του Χρέους.

Τότε, όπως είχαν επισημάνει εγκαίρως εγχώριοι και διεθνείς αναλυτές, είχε γίνει το εξής παράδοξο: πρώτα μπήκε ο στόχος του Χρέους για το 2022, έτσι ώστε να χαρακτηριστεί αυτό βιώσιμο και εν συνεχεία «κούμπωσαν» οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων για τη δεκαετία και ο πήχης για την ανάπτυξη, ενώ - προκειμένου να ξεπεραστούν και οι τελευταίοι ενδοιασμοί του ΔΝΤ - ελήφθη η δέσμευση για περαιτέρω ελάφρυνση, εάν κριθεί αναγκαίο.

Γιατί έγινε αυτό;
Για να έχουν «και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο», αφού με αυτόν τον τρόπο και το ΔΝΤ πήγε τις εγγυήσεις για ένα βιώσιμο πρόγραμμα έτσι ώστε να συνεχίσει τη χρηματοδότηση και οι Ευρωπαίοι- το Βερολίνο συγκεκριμένα- πήραν την πολυετή δημοσιονομική πειθαρχία που απαιτούσαν από την Ελλάδα.
Ωστόσο, δια γυμνού οφθαλμού ήταν φανερό ότι οι στόχοι αυτοί ήταν όχι απλώς φιλόδοξοι αλλά και ανεδαφικοί, με δεδομένο ότι όλο αυτό το σχέδιο βασιζόταν στην υπόθεση ότι:
  • Αφενός η Ελλάδα θα πετύχει σωρευτικά πρωτογενή πλεονάσματα 38,5% του ΑΕΠ ήτοι πάνω από 4% κάθε χρόνο ήτοι περίπου 77 δισ ευρώ ως το 2022
  • Αφετέρου ότι παρά την απίστευτη δημοσιονομική προσαρμογή οι ρυθμοί ανάπτυξης θα έτρεχαν με ρυθμούς πάνω από 3% κάθε χρόνο, σπάζοντας κάθε ρεκόρ!
Τα πρώτα... συννεφάκια άρχισαν να μαζεύονται από πέρσι, τέτοιο καιρό, όταν το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε και ψήφισε Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο, το οποίο έβαζε 911 εκατ. ευρώ πιο χαμηλά τον πήχη του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2015, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά επρόκειτο να ζητήσει να χαμηλώσει ο στόχος των πρωτογενών πλεονασμάτων για τη διετία 2015- 2016, έτσι ώστε να μην «πνιγούν» οι προοπτικές ανάπτυξης.
Με δεδομένο, πλέον, το δημοσιονομικό εκτροχιασμό, το ΔΝΤ επανέρχεται και ξαναβάζει στο τραπέζι το θέμα της βιωσιμότητας του Χρέους και το μπαλάκι βρίσκεται στο γήπεδο των Ευρωπαίων...

Από ........  iefimerida

Δραγασάκης μετά τη συνάντηση με Ντράγκι: Εφικτή και ρεαλιστική η συμφωνία

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com



Επί μιάμιση ώρα οι έκτακτοι απεσταλμένοι του Αλέξη Τσίπρα στη Φρανκφούρτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος, συζητούσαν με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, αναζητώντας επειγόντως λύση ρευστότητας.

Αμέσως μετά, ο Γιάννης Δραγασάκης είπε ότι εξέφρασε στον κ. Ντράγκι την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης ότι μια συμφωνία είναι ρεαλιστική και εφικτή.

«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Μάριο Ντράγκι. Συζητήσαμε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την πρόοδο των διαπραγματεύσεων. Η ελληνική αντιπροσωπεία εξέφρασε στον κ. Ντράγκι την άποψη, ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι ρεαλιστικός και ορατός στόχος, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι θεσμοί θα δράσουν εποικοδομητικά» τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

«Σφίγγα» η ΕΚΤ
Ωστόσο, η ΕΚΤ, δεν έριξε φως στα άδυτα των συζητήσεων που βρίσκονται σε οριακή φάση.
Με μια λιτή, τυπική, ανακοίνωση 21 λέξεων, η ΕΚΤ αρκείται να σημειώσει:
«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, εξετάστηκε η σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, καθώς και η κατάσταση των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες». Η γενικόλογη και περιγραφική «ενημέρωση» της Κεντρικής Τράπεζας για το αποτέλεσμα της συνάντησης, δείχνει τις διαθέσεις των συμμετεχόντων να μην διαρρεύσει το παραμικρό μέχρι να υπάρξει αποτέλεσμα.
Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τετάρτη συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΚΤ προκειμένου να αποφασίσει για την αύξηση ή όχι του ELA για τα ελληνικά ομόλογα.

Τα tweets του Δραγασάκη μετά τη συνάντηση

Μετά το πέρας της συνάντησης του κ.Δραγασάκη και του κ.Τσακαλώτου με τον Μάριο Ντράγκι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μέσω του Twitter έγραψε Σήμερα είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi. Από την πλευρά μας τονίσαμε ότι η προοπτική της συμφωνίας είναι ρεαλιστική. Προϋπόθεση είναι όλοι οι δρώντες να συμβάλουν δημιουργικά προς την επίτευξή της & να υπάρξει συνεργασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρευστότητας».


Από .........  iefimerida

Στα σκουπίδια οι δεσμεύσεις της Ζωής - Πέρασαν 15 ρουσφετολογικές τροπολογίες

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Σε… «κουρελόχαρτο» μετατρέπονται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, ότι δεν θα αιφνιδιάζεται το Κοινοβούλιο με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, πόσο μάλλον που στην συγκεκριμένη περίπτωση τροπολογίες που κατατέθηκαν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν δεκτές από τον Γιώργο Κατρούγκαλο χωρίς νωρίτερα να έχει γίνει οποιαδήποτε επεξεργασία τους είτε στην Επιτροπή, είτε στην Ολομέλεια.

Αίσθηση αλλά και αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης προκαλεί η ανακοίνωση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών ότι κάνει δεκτές όχι μία, ούτε δύο αλλά… 15 τροπολογίες που στην πλειοψηφία τους κατατέθηκαν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες, όπως καταγγέλει η Ν.Δ. είναι «ρουσφετολικές».

Μάλιστα οι τροπολογίες κατατέθηκαν σε άσχετο νομοσχέδιο, αυτό για τις επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, κάτι που αποδεικνύει πως οι βουλευτές «γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους» τις συστάσεις Τσίπρα και Κωνσταντοπούλου…

Στην αίθουσα της Ολομέλειας προκλήθηκε ένταση με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη να κατηγορεί ευθέως τον Γ. Κατρούγκαλο ότι κρύβεται πίσω από τις ρυθμίσεις αυτές. «Είναι ξεκάθαρο ότι εσείς έχετε υπαγορεύσει σε βουλευτές του κόμματος σας τις τροπολογίες ώστε να τις περάσετε χωρίς καμία συζήτηση ούτε στην Επιτροπή της Βουλής, ούτε στην Ολομέλεια» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι οι βουλευτές δεν ζήτησαν καν το λόγο για να τις εισηγηθούν.

«Μου έρχονται στο μυαλό μαύρες στιγμές του κοινοβουλευτικού μας βίου» αντέδρασε και ο Κοιν. Εκπρόσωπος του «Ποταμιού» Χάρης Θεοχάρης.

Η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς η κυβέρνηση αρνήθηκε να αποσύρει τις τροπολογίες, ενώ αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία και στις 15 τροπολογίες κατέθεσε το Ποτάμι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε τον πρωθυπουργό για τις προγραμματικές του δηλώσεις, που έλεγε ότι η κυβέρνηση είναι κάθε λέξη από το Σύνταγμα και θα υπηρετεί το Σύνταγμα, ενώ αντέκρουσε τις αιτιάσεις Βούτση ότι με τις τροπολογίες διευθετούνται κάποιοι ταλαίπωροι και φουκαράδες.

“Πού είναι αλήθεια σήμερα να σας τραβήξει το αυτί;”, είπε για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: “Όταν τη βολεύει κομματικά εμφανίζεται”.

"Αναρωτιέμαι τι είναι χειρότερο. Ένα φαύλος ή ένας υποκριτής πολιτικός; Ακούμε καταγγελίες για ένα πελατειακό κράτος που εσείς δημιουργήσατε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από τους θύτες να κατηγορούν τα θύματα τους, δηλαδή τους εργαζόμενους για το θεσμικό αίσχος που δημιουργήσατε…", του απάντησε ο κ. Κατρούγκαλος.

Εκ μέρους του Ποταμιού, ο Χάρης Θεοχάρης μίλησε για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και κατέθεσε το αίτημα του Ποταμιού για ονομαστική ψηφοφορία και στις 15 “ντροπολογίες”, όπως είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι “με την ανοχή της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο κανονισμός της Βουλής γίνεται σουρωτήρι”.


Τι προβλέπουν οι συγκεκριμένες τροπολογίες;

- Μετάταξη υπαλλήλων κατά παρέκκλιση διατάξεων για δέσμευση παραμονής σε υπηρεσία.

- Αναγνώριση προϋπηρεσίας εργαζομένων ΕΛΓΑ.

- Αποσπάσεις προσωπικού από ανώνυμες εταιρίες του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

- Επανασύσταση θέσεων και κλάδων όπως και θέσεις προσωπικού των Ασφαλιστικών Ταμείων και ΟΑΕΔ.

- Παύση ποινικών και πειθαρχικών διώξεων εναντίον αιρετών των ΟΤΑ σε περίπτωση μη άσκησης ένδικων μέσων.

- Συμβάσεις προσωπικού δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

- Αποκατάσταση αδικιών στις δασικές υπηρεσίες.

- Δανειοδότηση ΟΤΑ από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.

- Πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα και σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου στους ΟΤΑ.

- Παράταση των προθεσμιών ολοκλήρωσης των οικοδομικών εργασιών από τους δικαιούχους δημοτικών ή κοινοτικών οικοπέδων.

- Δαπάνες δασοκτονίας έτους 2014.



Τι απαντά η Κυβέρνηση;

Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης σε μια προσπάθεια να άρει τις αντιδράσεις απέδωσε την αποδοχή τους στο γεγονός, όπως είπε, πως τα τελευταία χρόνια προέκυψαν διάφορες εκκρεμότητες - αδικίες που πρέπει να τακτοποιηθούν το δυνατόν συντομότερα.

Από ......  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com