Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Βούτσης στη Βουλή για αντιπολίτευση: Ξέρω εγώ να χτυπάω, ρε μ@λ@κ@ [βίντεο]

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com




ΤΟΝ ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ

Σκηνές ροκ διαδραματίστηκαν την Παρασκευή στο Κοινοβούλιο, με αφορμή τις κατηγορίες που εκτόξευσε κατά της αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

Αυτό που εξόργισε τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως «εκπροσωπεί τις αιτιάσεις, τις ενστάσεις και τις απόψεις των δανειστών μέσα στη Βουλή κατά 100%».

Ακολούθησε πανδαιμόνιο στη Βουλή, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να αντιδρούν έντονα στα λεγόμενα του κ. Βούτση και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κινούνται απειλητικά εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου.

Παίρνοντας ξανά τον λόγο και παρά το έντονα φορτισμένο κλίμα στην αίθουσα της Ολομέλειας, ο υπουργός Εσωτερικών συνέχισε λέγοντας: «Χαίρομαι για την ιερή αγανάκτηση και την ευαισθησία που εκδηλώνετε, δεν ανακαλώ ούτε μια κουβέντα από αυτά που είπα. Οι ενστάσεις και η κριτική που κάνετε είναι από την ίδια όχθη με τους δανειστές. Είστε μειοψηφία στην κοινωνία, αλλά έχετε ασυλία στα μέσα της διαπλοκής».

Στο σημείο εκείνο κάθισε ξανά στη θέση του και νομίζοντας ότι τα μικρόφωνα είναι κλειστά γύρισε και είπε στους υπουργούς που κάθονταν δίπλα του (τον κ. Φλαμπουράρη και τον κ. Λαφαζάνη):

«Ξέρω εγώ να χτυπάω, ρε μ@λ@κ@».






Από ...... iefimerida

Η κυβέρνηση αναζητά απεγνωσμένα ενδιάμεση συμφωνία

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ EUROGROUP


Λύση στο χρηματοδοτικό αδιέξοδο- πριν «στεγνώσουν» τα ταμεία- επιζητά η ελληνική κυβέρνηση και με μόνιμη επωδό την επίτευξη μιας ενδιάμεσης συμφωνίας, το Μέγαρο Μαξίμου τηρεί «σιγή ασυρμάτου» για τις διαπραγματεύσεις που εισέρχονται στην πιο κρίσιμη φάση τους.
Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις το τελευταίο 24ωρο εντείνονται και παρά το γεγονός ότι άπαντες παραδέχονται πως έχει σημειωθεί «κάποια πρόοδος», αυτό δεν είναι επαρκές και οι θέσεις Ελλάδας-δανειστών εξακολουθούν να απέχουν πολύ με μεγάλο «αγκάθι» και την αμφίδρομη έλλειψη εμπιστοσύνης.

Επιταχύνονται οι συζητήσεις στο Brussels Group
Με στόχο την αναζήτηση συμφωνίας μέχρι την επόμενη Τετάρτη  οι τεχνικές συζητήσεις στο λεγόμενο Brussels Group αρχίζουν και πάλι από αύριο Κυριακή. Αν αυτό καταστεί εφικτό, τότε κανείς δεν αποκλείει να προγραμματιστεί μία έκτακτη συνεδρίαση του Εurogroup την επόμενη Πέμπτη-παρά τις αντιρρήσεις των εταίρων-που θα φέρει και εκταμίευση μέρους των διαθέσιμων του ελληνικού προγράμματος.
«Εμείς θέλουμε να γίνουν τα απαραίτητα βήματα. Θέλουμε να υπάρξει η πολιτική βούληση για λύση. Βελτιώνουμε τις προτάσεις μας», δηλώνει με νόημα στο iefimerida.gr κυβερνητική πηγή, προσθέτοντας ότι «δεν ισχύει αυτό για το οποίο μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε προτάσεις. Έχουμε, τις ξέρουν και τις βελτιώνουμε».

Δανειστές: Δουλειά, πρόοδος και μετά... αποφάσεις
Αντιθέτως, «καμπανάκι» ότι η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου στο επόμενο Eurogroup, στις 11 Μαΐου ήρθε από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ –ο οποίος κλείνοντας το «παράθυρο» μιας έκτακτης συνεδρίασης- είπε ότι εναπόκειται στην ελληνική πλευρά να λάβει τις αποφάσεις που απαιτούνται για την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών.
«Είμαστε ακόμη μακριά» τόνισε και ο Γάλλος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι «οι ελληνικές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες θα πρέπει να ενταθούν».
Την ίδια ώρα, η ανάγνωση που κάνει το Μέγαρο Μαξίμου συμπυκνώνεται στη θέση πως «οι πιέσεις κατά της χώρας είναι αναμενόμενο ότι θα ενταθούν όσο θα πλησιάζει η ώρα της υπογραφής της συμφωνίας».

«Τα χρήματα μαζί με τις μεταρρυθμίσεις»
«Θα κάνουμε τα πάντα, για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ», δήλωσε τέλος η Γερμανίδα Καγκελάριος υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν καλό για την Αθήνα να υπάρξει γρήγορα μια συμφωνία. Επίσης, ότι η χώρα θα πρέπει να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις και πως ορισμένα πράγματα, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, είναι απαραίτητα.

ΣΤΕΛΛΑ Α. ΓΚΑΝΤΩΝΑ

Από ..........  iefimerida

Στο Μαξίμου σήμερα δήμαρχοι και περιφερειάρχες -Συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



Συναντήσεις με την ΚΕΔΕ, αλλά και την Ενωση Περιφερειών Ελλάδος, θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός.

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν αρχικά οι περιφερειάρχες, που θα συναντήσουν τον Αλέξη Τσίπρα στις 12:00, ενώ στις 3 μ.μ. θα ακολουθήσουν οι δήμαρχοι. Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης ζήτησαν αυτή τη συνάντηση, προκειμένου να λάβουν από τον πρωθυπουργό εξηγήσεις για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών τους διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Μετά από τις διαβεβαιώσεις του Δημήτρη Μάρδα ότι από αυτή τη διαδικασία θα εξαιρεθούν τα ανταποδοτικά τέλη, όπως και ότι νομοθετική ρύθμιση θα απαλλάξει από τυχόν ποινικές ευθύνες τους αιρετούς και θα καλύπτει τυχόν πρόστιμα για το σπάσιμο των προθεσμιακών καταθέσεων, φάνηκε ότι υπήρξε πρόοδος μεταξύ των δύο πλευρών.

Ομως, οι δήμαρχοι θέλουν να δουν και γραπτώς αυτές τις δεσμεύσεις, όπως και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και επιστροφής των διαθέσιμων στους δήμους

Από ......... iefimerida

Πατούλης για κινητοποιήσεις δημάρχων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Χαμός στη Βουλή

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com