Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

4ο Πασχαλινό Bazaar που διοργανώνει το Κατηχητικό Σχολείο και το Χορευτικό Τμήμα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καινουρίου

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com




Σας προσκαλούμε στο 4ο Πασχαλινό Bazaar που διοργανώνει το Κατηχητικό Σχολείο και το Χορευτικό Τμήμα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καινουρίου, το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 και ώρα 4.30 - 8.30 μ.μ., στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού.

Η κυβέρνηση παίρνει πίσω το σχέδιο επιδρομής στα αδιάθετα χρήματα του ΕΣΠΑ - Μένουν στις περιφέρειες

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

Η κυβέρνηση παίρνει πίσω το σχέδιο επιδρομής στα αδιάθετα χρήματα του ΕΣΠΑ - Μένουν στις περιφέρειες

Δεν θα επιστραφούν τελικά στον κρατικό προϋπολογισμό τα αδιάθετα κονδύλια των Περιφερειών για χρηματοδότηση έργων υποδομής.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της σύσκεψης της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας με τους Περιφερειάρχες που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στη διαδικασία διαχείρισης των κονδυλίων των ΠΕΠ (Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα), ούτε θα υπάρξει πρόβλημα υποχρηματοδότησης των έργων ή έλλειψης πόρων στις Περιφέρειες.

Ο υφυπουργός Επικρατείας κ. Τ. Κουίκ που μετείχε επίσης στη σύσκεψη ανέφερε ότι δεν θα φύγουν χρήματα από τις Περιφέρειες για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και συνέστησε «ηρεμία».
Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση εργάζεται προκειμένου να αξιοποιηθεί και το τελευταίο ευρώ του ΕΣΠΑ.

Περιφερειάρχες ανέφεραν μετά τη σύσκεψη ότι η μεταφορά κονδυλίων του ΕΣΠΑ στον κρατικό προϋπολογισμό δεν προβλέπεται από την Κοινοτική νομοθεσία και ότι δεν υπάρχει διαδικασία για την υλοποίηση σχετικής πρόβλεψης που περιλαμβάνεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομίας προς τις Περιφέρειες, να μεταφερθούν δηλαδή στον προϋπολογισμό κονδύλια που δεν είναι άμεσα απαιτητά για την πληρωμή συγχρηματοδοτούμενων έργων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος.

Ενταση με τους Περιφερειάρχες
Το θέμα προέκυψε όταν έγγραφο που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων Αλέξανδρος Χαρίτσης έφτασε στις διαχειριστικές αρχές των Περιφερειών, μέσω του οποίου ζητούσε την αυτόματη ανάκληση από το κράτος των χρημάτων που είναι κανονικά δεσμευμένα για έργα μέσω του ΕΣΠΑ.
Το έγγραφο έχει τίτλο «Επιτάχυνση πληρωμών ΕΣΠΑ και καταχωρήσεων σε ΟΠΣ».

Εντονες αντιδράσεις από τις Περιφέρειες
Αμεση ήταν η αντίδραση από τον πρόεδρο της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ο οποίος μιλώντας το πρωί στο «Ράδιο-Ένα 102,5» ανακοίνωσε πως συγκαλεί έκτακτο συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, «συμβαίνει κάτι πρωτόγνωρο και κινδυνεύει η ανάπτυξη στη χώρα με την αυτόματη ανάκληση από το κράτος των χρημάτων που είναι κανονικά δεσμευμένα για έργα μέσω του ΕΣΠΑ. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, μάλιστα, το ποσό είναι περίπου 26 εκατ. ευρώ». Τόνισε μάλιστα πως το έγγραφο που κοινοποιήθηκε από το αρμόδιο υπουργείο, τους ζητά τα χρήματα του ΕΣΠΑ, να ανακληθούν αυτόματα. «Τα χρήματα, τα οποία δεν έχουν μέχρι σήμερα απορροφηθεί».

Μάλιστα, στο έγγραφο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «στην περίπτωση που δεν προκύπτει εύλογη βεβαιότητα αξιοποίησής τους μέχρι 19/4/2015, (σ.σ.: θα γίνει) ανάκλησή τους μέσω των αρνητικών εντολών κατανομής το αργότερο μέχρι 3/4/2015. Μετά τις 19/4/2015 για τα ποσά αυτά θα έχει εφαρμογή ο Οδηγός Λειτουργίας του Κεντρικού Λογαριασμού και θα ανακληθούν αυτόματα...».
Διαβάστε ολόκληρο το επίμαχο έγγραφο ΕΔΩ

Ποτάμι: Να σταματήσει επιτέλους η αφαίμαξη
Το κρυφτούλι με τα ταμεία που το πρωί είναι άδεια και το βράδυ γεμίζουν μόνο και μόνο για να δηλώνουν αισιόδοξα στις τηλεοράσεις τα κυβερνητικά στελέχη, πρέπει να τελειώσει. Η χώρα έχει ανάγκη τα λεφτά της Ευρώπης. Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι δεν έχει άπειρο χρόνο και κάθε μέρα που περνάει η οικονομία είναι ένα σκαλοπάτι πιο χαμηλά. Η αφαίμαξη ευρώ από κάθε πιθανή και απίθανη πηγή – τελευταία και από το ΕΣΠΑ!- πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Όσο η διαπραγμάτευση δεν καταλήγει, τα αρνητικά σενάρια – ελληνικών και ξένων κύκλων – έρχονται πιο κοντά. Ο μόνος πλέον τρόπος να αποτραπούν αυτά τα εφιαλτικά σενάρια είναι η κυβέρνηση να προχωρήσει στην έντιμη συμφωνία, που τόσο συχνά επικαλείται ο Πρωθυπουργός.

Από ...........  iefimerida

Σε άθλια κατάσταση η Βίκυ Σταμάτη - «Αφήστε με να φύγω! Είμαι πολύ κουρασμένη», λέει στους αστυνομικούς - Περιφερόταν άσκοπα επι ώρες!

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


- Αρνείται η Βίκυ Σταμάτη να πει στους αστυνομικούς πως απέδρασε
- Την βρήκαν έξω από μια εκκλησία στο Χαϊδάρι κοντά στο Δρομοκαΐτειο
- Η ίδια ζήτησε από άγνωστο άνδρα να τηλεφωνήσει στον δικηγόρο της και να του πει ότι θέλει να παραδοθεί
- Στις 14.45 άγνωστος άνδρας ειδοποίησε την Άμεση Δράση
- “Βρέθηκε το κορίτσι μου! Ευτυχώς”, ήταν τα λόγια της μητέρα της, Γεωργίας Σταμάτη
- Οι Αρχές παρακολουθούσαν από χθες συγκεκριμένο πρόσωπο που φέρεται να τη βοήθησε να αποδράσει από το Δρομοκαΐτειο και έχει σχέση με την περιοχή του Χαϊδαρίου
- Νεο στοιχείο από την δικογραφία: Είχε ανοίξει το ντους να τρέχει για να παραπλανήσει τους φρουρούς της
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίσσονται συμφωνα με πληροφορίες στην ΓΑΔΑ, όπου μεταφέρθηκε η Βίκυ Σταμάτη λίγη ώρα μετά την παράδοση - εντοπισμό της έξω από μια εκκλησία στο Χαϊδάρι.  Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου που απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο τα ξημερώματα της Πέμπτης, ζητάει να φύγει και λέει ότι είναι πολύ κουρασμένη και αρνείται να πει στους αστυνομικούς πως έφυγε από το νοσοκομείο.

Η κα Σταμάτη θα υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση στη ΓΑΔΑ. Εκεί βρίσκονται και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος και ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης που ερευνά τις συνθήκες απόδρασής της από το ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο».


ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αφού εξεταστεί από ψυχίατρο, θα κριθεί αν θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για την άσκηση δίωξης για το αδίκημα της απόδρασης κρατουμένου.

Ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης αναφέρει πως η εντολέας του περιφερόταν άσκοπα επί ώρες για να καταλήξει στην εκκλησία στο Χαϊδάρι, κοντά στο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν υπό κράτηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βίκυ Σταμάτη δεν έχει πάρει τα φάρμακα που της χορηγούνται και είναι «σε άθλια ψυχολογική κατάσταση».

Ο κ. Ραγκούσης υποστηρίζει, επίσης, πως η εντολέας του εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε ο ίδιος από άγνωστο πρόσωπο που του είπε «είμαι με τη Βίκυ Σταμάτη στην Παναγίτσα στο Χαϊδάρι και θέλει να παραδοθεί. Μου είπε να σας ρωτήσω τι να κάνει». Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον συνήγορό της ο ίδιος ειδοποίησε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών και κινητοποιήθηκε η αστυνομία ώστε να εξακριβωθεί ότι πράγματι η γυναίκα που βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο ήταν η κ. Σταμάτη.

Εξάλλου, πληροφορίες αναφέρουν πως από το υλικό που συλλέγεται στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία που ενδεχομένως αποσαφηνίζουν την ώρα απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη. Έτσι με βάση στοιχεία ότι το ντους στο κελί της ήταν ανοιχτό γύρω στη 1.00 χθες τα ξημερώματα εκτιμάται πως είναι ο επίμαχος χρόνος και πως η ίδια το είχε ανοίξει για να παραπλανήσει τους φρουρούς της.


Το χρονικό του εντοπισμού της


Μία ημέρα μετά την απόδρασή της από το Δρομοκαΐτειο, η Βίκυ Σταμάτη εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι κοντά στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Χαϊδάρι.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου καθόταν στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, όταν πέρασε ένας άνδρας και εκείνη άρχισε να του μιλάει ακατάπαυστα. Στο τέλος του είπε: "Αυτό είναι το τηλέφωνο του συνήγορου μου. Πάρτον, θέλω να παραδοθώ".

Πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν ότι στις 14.45 άγνωστος άνδρας επικοινώνησε με το κέντρο της Άμεσης Δράσης και τους είπε: “Στα σκαλάκια της Παναγίτσας στο Χαϊδάρι κάθεται μία γυναίκα μάλλον αμνήμων, η οποία μοιάζει με τη Βίκυ Σταμάτη”.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν τα περιπολικά και ειδοποιήθηκε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος είχε ήδη ενημερωθεί από τον Φραγκίσκο Ραγκούση.

Ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη επιβεβαίωσε το τηλεφώνημα στο NewsΙt, υποστηρίζοντας ότι κάποιος τον ειδοποίησε ότι είδε τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου στην εκκλησία και του μετέφερε ότι θέλει να παραδοθεί.  

Όπως δήλωσε ο κ. Ραγκούσης «βγήκε μόνη της από το Δρομοκαϊτειο, χωρίς καμιά βοήθεια, περπάτησε ολη τη νύχτα, περιπλανήθηκε μέχρι που δεν μπορούσε να στηριχτεί στα πόδια της. Γύρισε προς τα πίσω για να πάει στο νοσοκομείο και κάθισε εκεί στο εκκλησάκι. Μάλιστα μίλησε και σε κάποια παιδάκια τα οποία παίζανε. Τα ρώτησε πως τα λένε γιατί ήταν κοντά στην ηλικία του γιου της.

Ειδοποιήθηκα εγώ από το τηλεφώνημα ενός ανθρώπου ότι εκεί είναι η Σταμάτη και αμέσως ειδοποιησα τον κύριο Ντογιάκο. Ενας πολίτης μου είπε ότι εκεί είναι. Δεν ειδοποιήσε την αστυνομία. Μα ποια αστυνομία; Εγώ ειδοποίησα τον κύριο Ντογιάκο και τον κύριο Πεπόνη και τους κάλεσα να κατέβουν κάτω και οι δύο για να διασφαλίσουν την παράδοση, ότι είναι παράδοση και δεν είναι σύλληψη».


Στο ερώτημα σε τι κατάσταση την είδε την Σταμάτη ο κύριος Ραγκούσης απάντησε "χάλια, είναι μια διαλυμένη προσωπικότητα. Παίρνει βαριά φαρμακευτική αγωγή. Καταλάβαινε τι γινόταν, δεν είναι σε άλλο κόσμο. Αλλά είναι ένας άνθρωπος ταλαιπωρημένος, είναι δυο μέρες νηστική και βάδιζε ένα βράδυ ολόκληρο. Αυτή την ώρα μεταφέρεται στον 10 όροφο της ΓΑΔΑ", κατέληξε.

Από ........  newsit