Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Bloomberg: Η Μέρκελ θα ζητήσει από τον Τσίπρα να πέσουν οι τόνοι ανάμεσα σε Αθήνα και Βερολίνο

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



Ετοιμη να αναζητήσει το συμβιβασμό, προκειμένου να κατευνάσει την ολοένα εντεινόμενη πολεμική ρητορική ανάμεσα στην Αθηνα και το Βερολίνο και να ανακτήσει τον έλεγχο των προσπαθειών για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ είναι η Ανγκελα Μέρκελ.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται Γερμανό αξιωματούχο, με γνώση του σκεπτικού της Καγκελάριου ενόψει των συναντήσεών της με τον Ελληνα πρωθυπουργό, στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, τις επόμενες πέντε ημέρες.

Η Μέρκελ είναι διατεθειμένη να καλύψει πολύ δρόμο, για να βρει ένα συμβιβασμό, σύμφωνα με τον αξιωματούχο που ζήτησε να μην κατονομαστεί, καθώς αποκάλυψε στο Bloomberg ζητήματα εσωτερικής στρατηγικής.

Παρόλα αυτά, η Καγκελάριος θα πει στον κ. Τσίπρα ότι περιμένει η Ελλάδα να παίξει με τους κανόνες, όπως συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η Μέρκελ, μετά από εβδομάδες διαφωνιών θέλει τώρα με τις συνομιλίες να ξαναφέρει τη συζήτηση στο σωστό δρόμο, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο. Οποιοσδήποτε υπαινιγμός ότι θα στείλει τελεσίγραφο στον κ. Τσίπρα είναι εντελώς ανόητος και διαδίδεται από εκείνους που θέλουν να πυροδοτήσουν την αντιπαράθεση, πρόσθεσε ο Γερμανός.

Η Καγκελάριος βλέπει αυτές τις συναντήσεις της με τον κ. Τσίπρα περισσότερο ως μία ευκαιρία για να τον γνωρίσει και δεν σκοπεύει να διαπραγματευτεί απευθείας τις λεπτομέρειες για τη μοίρα της Ελλάδας, κάτι που το αντιμετωπίζει ως θέμα ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές της, αναφέρει η ίδια πηγή. Αλλωστε, σημειώνει ο αξιωματούχος, έχει περιορισμένη ελευθερία κινήσεων, εξαιτίας των αντιστάσεων μέσα στην ίδια την κοινοβουλευτική της ομάδα.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος της Ανγκελα Μέρκελ, Στέφεν Σέιμπερτ, είχε αναφέρει πως η καγκελάριος θεωρεί ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για εκτενείς συζητήσεις για το ελληνικό θέμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει, έπειτα από δικό του αίτημα, την Καγκελάριο, τον Φρανσουά Ολάντ, τον Μάριο Ντράγκι, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ το βράδυ της Πέμπτης, ενώ η Ανγκελα Μέρκελ έχει καλέσει τον Ελληνα πρωθυπουργό στο Βερολίνο στις 23 Μαρτίου.


Από .........  iefimerida

Παρέμβαση Ομπάμα στη Μέρκελ υπέρ της Ελλάδας: Βρείτε μια ρεαλιστική λύση

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com




Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Μπάρακ Ομπάμα για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των εταίρων με την Ελλάδα.

Πριν από λίγο, τηλεφώνησε στην Ανγκελα Μέρκελ, με την οποία συνομίλησε ειδικά για το ελληνικό ζήτημα. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από την Γερμανίδα καγκελάριο να γίνει προσπάθεια ώστε να υπάρξει «μια ρεαλιστική συμφωνία για την χώρα μας».
Μια λύση που - όπως φέρεται να είπε ο Μπάρακ Ομπάμα - θα βασίζεται σε μεταρρυθμίσεις με στόχο την επιστροφή της χώρας μας στην ανάπτυξη, μέσα στη Ζώνη του ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής συνομίλησε σήμερα Τετάρτη τηλεφωνικά με την καγκελάριο Μέρκελ σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Όπως σημειώνεται, «οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη για πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή των τριών συμφωνιών του Μινσκ, προκειμένου να επιτευχθεί μια διαρκής και ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης. Επανέλαβαν τη συμφωνία τους ότι δεν θα υπάρξει χαλάρωση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία μέχρι να έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της συμφωνίας του Μινσκ.
 Ο πρόεδρος και η καγκελάριος συμφώνησαν επίσης για τη συνεχιζόμενη σημασία στην παροχή οικονομικής στήριξης στην Ουκρανία, καθώς αυτή υλοποιεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».
Στην ανακοίνωση του Λ. Οίκου υπογραμμίζεται ότι «επίσης, εξέτασαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα και τις προσπάθειες να επιτευχθεί μια ρεαλιστική συμφωνία που θα βασίζεται σε πρόσφατες μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης».
Το τηλεφώνημα Ομπάμα έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς γίνεται λίγες ώρες πριν την Σύνοδο Κορυφής αύριο Πέμπτη στις Βρυξέλλες αλλά και λίγο πριν ξεκινήσει η εξαμερής (Αλέξης Τσίπρας, Ανγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι, Γερούν Ντάισελμπλουμ) την οποία ζήτησε ο Ελληνας Πρωθυπουργός και έγινε αποδεκτή.
Η συνάντηση αυτή θα γίνει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στις 21:00 ώρα Βελγίου.

Τι θα ζητήσει ο Τσίπρας από την εξαμερή
Πηγές από το μέγαρο Μαξίμου δήλωναν άγνοια για το περιεχόμενο του τηλεφωνήματος Ομπάμα-Μέρκελ, σημειώναν όμως ότι κινείται σε θετική κατεύθυνση.
Ο Αλέξης Τσίπρας στην αυριανή εξαμερή συνάντηση, αναμένεται να κινηθεί στη γραμμή που έχει χαράξει μέχρι τώρα η κυβέρνηση. Να δοθεί πολιτική λύση, διαμηνύοντας παράλληλα ότι δεν θα κάνει πίσω στις εξαγγελίες του.
Κυβερνητικοί κύκλοι, μιλώντας στο iefimerida.gr, συμπύκνωναν τις θέσεις μας:
  • Ζητάμε την εφαρμογή της απόφασης της 20ης Φλεβάρη για υιοθέτηση ενός μεταρρυθμιστικού προγράμματος, αυτού του οποίου αποστείλαμε και αποδέχθηκε το Eurogroup.
  • Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε την ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ειδάλλως θα είχαμε ψηφίσει από τα δύο πρώτα Eurogroup.
  • Αν χρειαστεί μπορούμε να το διασαφηνίσουμε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.
  • Να βρεθεί λύση στο χρηματοδοτικό

Από ........  iefimerida

Αλλάζουν όλα στο εφάπαξ – Ανατροπές στις πληρωμές σε 17 Ταμεία – Πως θα γίνεται ο νέος υπολογισμός των χρημάτων

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


- Οι αλλαγές στα εφαπαξ ξεκινούν από τους εργαζόμενους που βγήκαν σε σύνταξη μετά το Σεπτέμβριο του 2013
- Καταργείται ο μαθηματικός τύπος που μείωνε το εφάπαξ από 40% ως 60%, όμως θα υπάρξουν και πάλι μειώσεις
- Από τις αλλαγές επηρεάζονται οι ασφαλισμένοι σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, Τράπεζες και ιδιωτικό τομέα
- Δείτε παραδείγματα

Τα πάνω κάτω έρχονται και πάλι στο εφάπαξ, όμως αυτή τη φορά τα νέα είναι καλύτερα για τους ασφαλισμένους.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες και με βάση τα όσα έχουν πει οι κύριοι Στρατούλης και Ρωμανιάς οι αλλαγές που έρχονται θα φέρουν μεν κάποιες μειώσεις, ωστόσο αυτές θα είναι περιορισμένες σε σχέση με τον προηγούμενο σχεδιασμό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος καταργείται πλήρως ο μαθηματικός τύπος που οδηγούσε σε μειώσεις από 40% ως και 60% στο ποσό που δικαιούται κάθε ασφαλισμένος και πλέον ο υπολογισμός του εφάπαξ θα γίνεται με βάση τα επιτόκια της τράπεζας της Ελλάδος καθ΄όλη τη διάρκεια του εργασιακού βίου του κάθε ασφαλισμένου.

Σήμερα το μέσο εφάπαξ είναι στις 27.000 ευρώ. Με το προηγούμενο σύστημα με τον μαθηματικό τύπο το εφάπαξ θα έπεφτε στις 17.000 ευρώ. Με το νέο σύστημα η μείωση θα ψαλιδιστεί πολύ.
 Οι πρώτοι που θα πάρουν το νέο εφάπαξ με τον νέο υπολογισμό θα είναι όσοι πήραν σύνταξη μετά το Σεπτέμβριο του 3013 και είναι ακόμη σε αναμονή.




Με βάση τον νέο υπολογισμό ένας υπάλληλος ΠΕ που αποχώρησε από το Δημόσιο πριν το Σεπτέμβριο του 2013 μετά από 35 έτη εργασίας και έλαβε εφάπαξ 39.900, πλέον θα δικαιούται ένα εφάπαξ της τάξης των 35.000 ευρώ.
 
Αντίστοιχα για έναν εργαζόμενο ΤΕ με ανάλογα έτη τομ εφάπαξ από τα 38.200 ευρώ πάει με το νέο σύστημα στα 33.500 ευρώ.

Ένας υπάλληλος του Δημοσίου ΔΕ με 35 έτη ενώ ως τον Αύγουστο του 2013 λάμβανε εφάπαξ 34.200 ευρώ, πλέον θα λαμβάνει 30.000 ευρώ.

Από ......  newsit

Κόντρα Κωνσταντοπούλου - Μητσοτάκη

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com


 

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com