Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Δένδιας: Η χειρότερη ήττα στην ιστορία μας - ΒΙΝΤΕΟ



Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com



Την ανάγκη διεξαγωγής συνεδρίου στη Νέα Δημοκρατία τόνισε ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. 

 «Έχουμε υποστεί τη χειρότερη ήττα της ιστορίας μας», 
ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας, διερωτώμενος: 

«Είναι δυνατόν να μην κάνουμε συνέδριο;

Κι αν δεν κάνουμε τώρα, πότε θα κάνουμε συνέδριο;».

 Δείτε το βίντεο από το MEGA:

 

 Από ....... enikos

Θέμα συνεδρίου και ηγεσίας στη ΝΔ έθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Αντώνης Σαμαράς είχε κλείσει το θέμα ηγεσίας. Στο πλευρό Σαμαρά ο Μάκης Βορίδης. Για «λαθρεπιβάτες» στο μεταρρυθμιστικό κύμα και από το χώρο της ΝΔ, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θέμα συνεδρίου και ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία έθεσε στην ομιλία της στην πολιτική επιτροπή η Ντόρα Μπακογιάννη, λίγη ώρα αφού ο Αντώνης Σαμαράς έκλεισε το θέμα ηγεσίας, με την κ. Μπακογιάννη να λέει χαρακτηριστικά ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν πρέπει να φοβάται το συνέδριο.

Εκείνη τη στιγμή, ορισμένα μέλη του ακροατηρίου αντέδρασαν, με την κ. Μπακογιάννη να άπαντα ότι στη ΝΔ «μιλάμε με επιχειρήματα και όχι με κράχτες».

Σε μετέπειτα δηλώσεις της έξω από τα γραφεία της ΝΔ, ευχήθηκε ο εσωκομματικός διάλογος που ξεκίνησε με τη συνεδρίαση της ΚΟ να συνεχιστεί μέχρι τέλους με αποκορύφωμα ένα έκτακτο συνέδριο όπου η βάση της παράταξης «θα έχει φωνή, άποψη και ψήφο». Είναι παρά πολύ σημαντικό να ακούσουμε τη βάση μας, είπε η πρώην υπουργός.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε νωρίτερα ο κ. Σαμαράς ότι ένα έκτακτο συνέδριο θα έβαζε σε τροχιά εσωστρέφειας το κόμμα, απάντησε ότι από την πλευρά της πιστεύει ότι ο εσωκομματικός διάλογος είναι δύναμη.

Απάντηση στη Ντόρα Μπακογιάννη έστειλε με τη δική του παρέμβαση στην πολιτική επιτροπή ο Μάκης Βορίδης, απηχώντας τη θέση Σαμαρά.

«Υπάρχει θέμα ηγεσίας; Εδόθη η ευκαιρία ανοικτά. Δεν τέθηκε λοιπόν. Άρα το θέμα έκλεισε. Και όχι μόνο εδώ αλλά και στο δημόσιο διάλογο. Όσοι το συνεχίζουν φθείρουν και προκαλούν ζημιά στην παράταξη. Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους».

Για «λαθρεπιβάτες» στο μεταρρυθμιστικό κύμα και από το χώρο της ΝΔ, έκανε λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, από το βήμα της πολιτικής επιτροπής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κάνω έκκληση να κατανοήσουμε ότι δεν κρύβεται πίσω από κάθε καλόπιστη κριτική η εσωστρέφεια. Οφείλω να πω όμως ότι δεν αγωνίστηκαν όλοι με την ίδια ένταση. Κάποιοι τράβαγαν τον κάρο των μεταρρυθμίσεων και κάποιοι τους λιθοβολούσαν. Κάποιοι ήταν λαθρεπιβάτες στο μεταρρυθμιστικό κύμα και από τη δική μας παράταξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε ακομα ότι δεν τον προβληματίζει το 28% που πήρε η ΝΔ στις εκλογές αλλά η πορεία της από εδώ και στο εξής. «Δεν είναι δεδομένο ότι θα καρπωθούμε τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει αγώνα. Δεν είναι κακό στη συζήτηση που ακολουθούμε να επαναοριοθετήσουμε και την ιδεολογία μας. Το έκτακτο συνέδριο σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει αμφισβήτηση του αρχηγού μας. Οι εξελίξεις στη χώρα ίσως να είναι ραγδαίες. Πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι», προσέθεσε.

Από .......  skai

Η "ακτινογραφία" της "βόμβας" Αβραμόπουλου! Κρατούσε την παραίτησή του ως επτασφράγιστο μυστικό! Πως έγινε η στροφή 180 μοιρών

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

- "Θολό" τοπίο στη Νέα Δημοκρατία μετά την απόφαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος
- Λίγα λεπτά μετά την αποθέωση Σαμαρά, ο Ευρωπαίος Επίτροπος έριξε τη... βόμβα
- Αρχηγική... ομιλία: Να τελειώσουμε σήμερα με τη φοβική ΝΔ, δεν μας φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ήττα στις εκλογές
- Η παραίτησή του έρχεται δυο μέρες μετά τη δήλωση πως «έχω και λόγο και φωνή και άποψη σε ό, τι αφορά την Ελλάδα»
- Ποιος ο ρόλος της Κομισιόν, ποιον προτείνει για διάδοχό του!

Ένα πέπλο μυστηρίου έχει τυλίξει την απόφαση του Έλληνα Επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, να θέσει την παραίτησή του κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής.


Μάλιστα, υπήρξε και διάσταση απόψεων ανάμεσα στο περιβάλλον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και του περιβάλλοντος του Έλληνα Επιτρόπου.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Δημήτρη Αβραμόπουλου, η απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας δεν είχε αποκαλυφθεί σε κανέναν.

Αυτό έρχεται ως διάψευση των διαρροών από την πλευρά του κόμματος, με τις οποίες ελέγετο ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν γνώστης των προθέσεων του Δημήτρη Αβραμόπουλου από μέρες, μετά από επικοινωνία των δύο ανδρών.


Σκωτσέζικο ντους!


«Έχω και λόγο και φωνή και άποψη σε ό, τι αφορά την πατρίδα μας. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι μπορεί γεωγραφικά να είμαι στις Βρυξέλλες, αλλά η καρδιά μου είναι εδώ», τόνιζε μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. 



Πριν όμως περάσουν 48 ώρες από την παραπάνω βαρύγδουπη δήλωσε, έριξε την... βόμβα που συνταράσσει συθέμελα τη Νέα Δημοκρατία.

Λίγα λεπτά αφού ο Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, είχε στείλει και μάλιστα εν μέσω αποθέωσης, σαφές και ηχηρό μήνυμα πως δεν θα εγκαταλείψει την ηγεσία, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος.


Η Κομισιόν και οι υποχρεώσεις


Ο Επίτροπος Μετανάστευσης επικαλέστηκε τα καθήκοντά του στην Κομισιόν ως λόγο παραίτησης, ενώ έκανε αρχηγική παρέμβαση κατά την ομιλία του, ζητώντας να «τελειώσουμε σήμερα με τη φοβική ΝΔ» και σημειώνοντας πως πρέπει να αναγνωριστεί πως μεγάλος μέρος του λαού γύρισε την πλάτη στο κόμμα και πρέπει η Συγγρού να σταματήσει να αποδίδει την ήττα στην παροχολογία του ΣΥΡΙΖΑ.




«Επιθυμώ εδώ να δηλώσω ότι λόγω της συνεχούς ενασχόλησης μου με τα ευρωπαϊκά θέματα, σε καθημερινή βάση και με το βάρος ευθύνης ενός εκ των ισχυρότερων πολιτικών χαρτοφυλακίων της ευρωπαϊκής επιτροπής, θέτω σήμερα στη διάθεση του προέδρου και της παράταξης, την τιμητική θέση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ώστε αυτή, σε αυτό το στάδιο που ακολουθεί, να καλυφθεί από ένα στέλεχος που θα είναι κοντά και καθημερινά στον αγώνα της παράταξης μας», είπε ο κ. Αβραμόπουλος.


«Φωτογράφισε» μάλιστα και τον... διάδοχό του, που όπως είπε πρέπει να είναι νέος. «Θεωρώ επίσης, ότι η κάλυψη και της δεύτερης θέσης αντιπροέδρου από έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς, θα ήταν ουσιαστική και χρήσιμη. Είναι ώρα να γεφυρώσουμε τις γενιές σε αυτήν την παράταξη. Εγώ από τις Βρυξέλλες θα είμαι μαζί σας και εδώ».

Στην ομιλία του, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν απέφυγε και την κριτική για τα αίτια που οδήγησαν στην ήττα της 25ης Ιανουαρίου. «Ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού μας γύρισε την πλάτη και πρέπει να το αναγνωρίσουμε, δεν μπορούμε να αποδίδουμε την ήττα μας στην παροχολογία των αντιπάλων μας. Να τελειώσουμε σήμερα με τη φοβική ΝΔ».

Παράλληλα, μίλησε για ένα κόμμα παράταξη, ανοικτό με διεθνές και ευρωπαϊκό κύρος, χωρίς φανατισμούς, οξύτητες και ακρότητες. «Η ΝΔ θα πρέπει έχει ρόλο εθνικού εγγυητή, ο ιδεολογικός άξονας της παράταξης διαχρονικά είναι ο ευρύτερος χώρος της φιλελεύθερης πολιτικής, κοινωνικής και δημοκρατικής κεντροδεξιάς με πειστικό και αξιόπιστο άνοιγμα στον ευρύτερο χώρο του κέντρου», κατέληξε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: newsroom newsit.gr

Κατάληψη γραφεία ΣΥΡΙΖΑ

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


 

Σαμαράς για θέμα ηγεσίας

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Μήνυμα Βαρουφάκη: Εκλογές ή δημοψήφισμα αν δεν αποδεχθούν το σχέδιό μας

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα  «Corriere della Serra», ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη στρατηγική της κυβέρνησης: να παραμείνει σεβαστή η εντολή από τους ψηφοφόρους και την ίδια στιγμή να επιτευχθεί συμφωνία με την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), τους κύριους πιστωτές της χώρας.

«Η ΕΚΤ το 2012 σε παρόμοια κρίση αλλά με επικεφαλής μια συντηρητική κυβέρνηση άνοιξε τα ταμεία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες χρηματοδότησης. Τώρα κρατά μια αυστηρή στάση άνευ προηγουμένου, στάση που θέλει να πειθαρχήσει την Ελλάδα», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην ιταλική Corriere dela Serra.

Ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης ότι «αν δεν δεχθούν το σχέδιό μας, θα υπάρξει πρόβλημα» και προσθέτει ότι «αλλά όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας, δεν είμαστε καρφωμένοι στις θέσεις μας, μπορούμε να πάμε πίσω, σε εκλογές ή να κάνουμε ένα δημοψήφισμα».

Ερωτώμενος για τις σχέσεις με την ΕΚΤ και τον Μάριο Ντράγκι, ο κ. Βαρουφάκης τις χαρακτήρισε τυπικές τονίζοντας ότι «η ΕΚΤ, αντί να αγοράζει μεγάλες ποσότητες γερμανικών ομολόγων, θα έπρεπε να αγοράζει ελληνικά ομόλογα -χθες και όχι αύριο». Η ΕΚΤ το 2012, σε παρόμοια κρίση αλλά με επικεφαλής μια συντηρητική κυβέρνηση, άνοιξε τα ταμεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες χρηματοδότησης. Τώρα κρατά μια αυστηρή στάση άνευ προηγουμένου, στάση που θέλει να πειθαρχήσει την Ελλάδα», προσέθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι η κυβέρνηση μπορεί να επιβιώσει ακόμη και αν δεν υπάρξει συμφωνία με τις Βρυξέλλες ενώ σε άλλο σημείο σημείωσε πως: «Μπορώ να σας πω μόνο ότι έχουμε τα χρήματα να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων -για τα υπόλοιπα θα δούμε».

http://www.koutipandoras.gr/