Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Νέος αρχηγός στη Ν.Δ.

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com




Ο σχηματισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η βαριά ήττα της Ν.Δ. θα αναδιατάξει τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς παράταξης. Η ηγεσία Σαμαρά θα εισπράξει όλο το κόστος της βαριάς ήττας, που εάν μάλιστα συνοδευτεί και από μια συμφωνία της νέας κυβέρνησης με την Ε.Ε., τότε μπορεί να πάρει τα χαρακτηριστικά στρατηγικής υποχώρησης.

Για να μην συμβεί αυτό και να παραμείνει η κεντροδεξιά παράταξη ενωμένη, θα γίνουν άμεσα κινήσεις συσπείρωσης που θα ξεκινήσουν από την εκλογή νέας ηγεσίας. Αυτό είναι το κλίμα αυτή τη στιγμή ανάμεσα στα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ.
Η ηγεσία Σαμαρά βαρύνεται με τα εξής πολύ σοβαρά λάθη, τα οποία και θα καταλογιστούν άμεσα στον ίδιο και στο περιβάλλον του.

1) Ο Σαμαράς προσδέθηκε χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς δική του εθνική αντζέντα, στις προσωπικές επιδιώξεις της Μέρκελ. Δεν έκανε τίποτε απολύτως για να προστατέψει την πολιτική παράδοση της κεντροδεξιάς, δηλαδή παρέδωσε άνευ όρων την πολιτική εξουσία στην τρόικα, με αποτέλεσμα να απαξιώσει το σύνολο του αστικού πολιτικού κόσμου και να φέρει έτσι τον Τσίπρα στη θέση του εκπροσώπου του συνόλου σχεδόν του πολιτικού κόσμου της χώρας. Ήταν ο πρωθυπουργός του email. Μιλούσε στον κόσμο, ο ίδιος και οι ακραίοι υπουργοί του (Κυριάκος, Χατζηδάκης, Άδωνης, Βορίδης, Χαρδούβελης), με τη φωνή των δανειστών. Ο πολιτικός λόγος της Ν.Δ. έγινε έτσι η μεταγλώττιση της φωνής της τρόικας.

2) Εξαπάτησε σε απόλυτο βαθμό το εκλογικό σώμα, καθώς η διακυβέρνησή του δεν τήρησε απολύτως καμία προεκλογική δέσμευση (με εξαίρεση ορισμένους τομείς, όπως η παιδεία και ο τουρισμός). Όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις προσάρμοζαν σε έναν βαθμό τις αποφάσεις τους και είχαν έναν βαθμό απόκλισης από τις προεκλογικές τους εξαγγελίες. Όμως δεν εξαπατούσαν στον απόλυτο βαθμό. Ο Σαμαράς έσπασε όλα τα κοντέρ της αναξιοπιστίας ανάμεσα στα Ζάππεια και στις πράξεις του.

3) Υποβάθμισε το κοινοβούλιο, σε βαθμό κατάργησης. Νομοθετούσε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, μεταφράζοντας τις απαιτήσεις της τρόικας και των δανειστών, τις οποίες διαβίβαζε στους βουλευτές στο παραπέντε, υποχρεώνοντάς τους να τις ψηφίζουν με την απειλή της διαγραφής. Κυβερνούσε με κατεπείγοντα και άσχετες τροπολογίες, ενώ ο ίδιος ήταν εξαφανισμένος και εμφανιζόταν μόνον στον προϋπολογισμό! Ουδέποτε πρωθυπουργός είχε απαξιώσει σε τέτοιο βαθμό το κοινοβούλιο. Επιπλέον, διέκοψε κάθε επαφή με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πράγμα επίσης πρωτοφανές.

4) Διολίσθησε προς την ακροδεξιά και έστρεψε την Ν.Δ. σε μια αντιαριστερή ρητορεία, εντελώς ξένη προς την παράδοσή της. Τοποθέτησε σε καίριες θέσεις τους εκπροσώπους της ακροδεξιάς, τον Βορίδη, τον Μπαλτάκο και τον Άδωνη, ενώ ο ίδιος εμφάνισε την εικόνα ενός έξαλλου δεξιού πολιτικού της μετεμφυλιακής περιόδου. Αυτή η στροφή της Ν.Δ. άνοιξε κυριολεκτικά το δρόμο στον ΣΥΡΙΖΑ, αποενοχοποίησε σημαντικά τμήματα των κεντροδεξιών ψηφοφόρων και τα οδήγησε απευθείας στην κάλπη της αριστεράς, που εμφανίστηκε ως ο μόνος υπερασπιστής της αστικής νομιμότητας και των δημοκρατικών θεσμών.

5) Διεξήγαγε μια εντελώς αποτυχημένη ακροδεξιά προεκλογική εκστρατεία. Αντί να προστρέξει σε έμπειρα πολιτικά στελέχη, τοποθέτησε στην κρίσιμη θέση του εκπροσώπου τύπου άπειρα στελέχη, στα οποία μάλιστα έδωσε και εντολή να κινδυνολογούν με ακραίο τρόπο. Με τις γραφικές τους δηλώσεις εξέθεσαν ανεπανόρθωτα το σύνολο της κεντροδεξιάς παράταξης. Στο επιτελείο του είχε τοποθετήσει πρόσωπα χωρίς συνθετική ικανότητα, με ιδεολογικές εμμονές, πρόσωπα ουσιαστικά εκτός κλίματος και εποχής.
Κατόπιν όλων αυτών, η  ήττα της ΝΔ θα οδηγήσει σε αλλαγή αρχηγού. Η διαδικασία αμφισβήτησης και η απαίτηση αντικατάστασης θα ξεκινήσει άμεσα και απαιτείται τυπικά η υπογραφή του ενός τρίτου της κοινοβουλευτικής ομάδας, ώστε να τεθεί το θέμα. Δηλαδή θα απαιτηθούν περίπου 25 βουλευτές.

Ποιος θα είναι ο στόχος της αλλαγής αυτής; Η επανένωση της κεντροδεξιάς παράταξης, δηλαδή η απομάκρυνσή της από τις ακραίες δεξιές ιδεοληψίες και η επαναφορά της στη βασική της πολιτική κοίτη, χαρακτηριστικά της οποίας είναι η φιλελεύθερη και λαϊκή της παράδοση και ο ευρωπαϊσμός. Η Ν.Δ. θα προσπαθήσει να ανακτήσει την κεντρική της θέση στον εθνικό πολιτικό κορμό και να αποφύγει τον κίνδυνο του κατακερματισμού, στον οποίο έχει περιπέσει η κεντροαριστερά. Για τον σκοπό αυτό ο νέος αρχηγός είναι βέβαιον ότι θα λειτουργήσει συνθετικά, ώστε να επανακάμψουν πολιτικές, συνδικαλιστικές και ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις της κεντροδεξιάς στην πολιτική τους κοίτη.

Ποιος θα είναι αυτός ο αρχηγός; Δεν είναι εύκολο να το προβλέψει κανείς. Ωστόσο, έχουμε ορισμένες ενδείξεις, με βάση το πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί από Δευτέρα. Η πρωθυπουργία Τσίπρα είναι βέβαιον ότι αποστρατεύει το παλιό ηλικιακά πολιτικό προσωπικό. Ήδη το ΠΑΣΟΚ, με δήλωση Βενιζέλου, ετοιμάζεται για αρχηγό σχεδόν τριαντάρη. Διότι δεν είναι δυνατόν να σταθεί απέναντι στον Τσίπρα, μέσα στη Βουλή, πρόσωπο που θα συμβολίζει το χρεοκοπημένο πολιτικό παρελθόν.

 Επομένως, η Ν.Δ. θα πάει  στην νεώτερη γενιά.

Υπάρχει, όμως, και κάτι επιπλέον: αποκλείεται το πρόσωπο αυτό να ανήκει στην ακροδεξιά, ή στην ακραία νεοφιλελεύθερη τάση που απλώς υπέγραφε μέχρι σήμερα τις αποφάσεις της τρόικας. Θα είναι κάποιος ή κάποια με συνθετικό προφίλ, που να έχει επικοινωνιακές δυνατότητες, ώστε να δημιουργήσει αίσθηση ανανέωσης και σιγουριάς.

Ο ρόλος του Καραμανλή θα είναι εδώ καθοριστικός, καθώς αυτός ο πόλος θα είναι εκείνος που θα διασφαλίσει την ομαλή διαδοχή και θα δώσει την ελπίδα στην ηττημένη κεντροδεξιά πως θα σταθεί σύντομα στα πόδια της.

Ο Απόστολος Διαμαντής είναι πανεπιστημιακός και συγγραφέας.


Από .........   realpolitics

Αυτοί είναι οι πέντε νέοι βουλευτές στη Φθιώτιδα - Θρίλερ με μια έδρα

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com



Βασίλης Κυριακάκης, Αποστόλης Καραναστάσης, Δημήτρης Βέττας, Βάσω Λέβα από το ΣΥΡΙΖΑ και Χρήστος Σταϊκούρας από τη Νέα δημοκρατία, είναι οι πέντε βουλευτές του νομού που προέκυψαν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Θρίλερ τη νύχτα με 1 έδρα στη Φθιώτιδα, που μέχρι 4:00΄ τα ξημερώματα φαινόταν ότι πήγαινε στον Θανάση Γιαννόπουλο των ΑΝ.ΕΛ., αλλά τελικά "έκατσε" στο ΣΥΡΙΖΑ, που εκλέγει 4 βουλευτές, 1 η Νέα Δημοκρατία, ενώ η έδρα των ΑΝ.ΕΛ πήγε στην Εύβοια.

Πρώτος βουλευτής στο νομό σε σταυρούς ο Χρήστος Σταϊκούρας με 14. 409 ψήφους, ακολουθεί ο Βασίλης Κυριακάκης 13.453, ο Αποστόλης Καραναστάσης με 9.402, ο Δημήτρης Βέττας με 7.512 και η Βάσω Λέβα με 5.876. (Έχουν καταμετρηθεί τα 341 από 345 εκλογικά τμήματα).

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Τμήματα 341/345 Εγγεγραμμένοι 148.880 Ψήφισαν 101.444
Λευκά 546 Ακυρα 1.573 Έγκυρα 99.325
Ενσωμάτωση 98,84% Αποχή 31,86%

α/α Υποψήφιος Σταυροί
1 ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 13.453
2 ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 9.402
3 ΒΕΤΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ 7.512
4 ΛΕΒΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 5.876
5 ΜΙΧΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 5.689
6 ΜΙΧΑΗΛ-ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ 4.616
7 ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 2.358
Σύνολο 48.906
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τμήματα 341/345 Εγγεγραμμένοι 148.880 Ψήφισαν 101.444
Λευκά 546 Ακυρα 1.573 Έγκυρα 99.325
Ενσωμάτωση 98,84% Αποχή 31,86%
α/α Υποψήφιος Σταυροί
1 ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 14.409
2 ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 10.370
3 ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 5.094
4 ΜΑΚΡΗ-ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 4.845
5 ΜΠΡΙΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 3.453
6 ΚΑΤΣΙΚΟΝΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2.281
7 ΜΠΡΕΚΟΥΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ 1.619
Σύνολο 42.071
Αναλυτικά όλοι οι σταυροί και τα ποσοστά των κομμάτων.

Δείτε τα ποσοστά των κομματων στη Φθιώτιδα και την κατανομή των εδρών: εδώ

Δείτε αναλυτικά όλους τους σταυρούς των υποψηφίων στη Φθιώτιδα: εδώ

Δείτε αναλυτικά τους σταυρούς σε κάθε Δήμο και εκλογικό τμήμα της Φθιώτιδας: εδώ (πατώντας στο επιλέγετε δήμο και εκλογικό τμήμα)

Δείτε τα ποσοστά των κομμάτων σε όλη την Επικράτεια: εδώ


Από ..........  lamiareport

Αλλαγές τελευταίας ώρας στους βουλευτές της Φθιώτιδας!

Αναρτήθηκε από ...........  energoipoliteskv.blogspot.com



  Ένα πραγματικό θρίλερ εκτυλίχτηκε από τις δυο το  πρωί και μετά στους σταυρούς των υποψηφίων βουλευτών και  τελικά επαναλήφθηκε το σκηνικό των εκλογών του Ιουνίου του 2012 αλλά με αντίστροφη φορά. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει  4 έδρες σε αντιδιαστολή με τις 4 έδρες που είχε καταλάβει η ΝΔ το 2012.

Μέχρι  τις πρώτες πρωινές ώρες η πέμπτη  έδρα πήγαινε στους ΑΝΕΛ και  στον Θανάση Γιαννόπουλο. Κι όμως μετά τις δύο που συνεχίστηκε η ροή αποτελεσμάτων από την Περιφέρεια Στερεάς η εικόνα άλλαξε η πέμπτη έδρα με αναγωγή και στα αποτελέσματα της Εύβοιας οι ΑΝΕΛ χάνουν την έδρα στην Φθιώτιδα και πάει στην Εύβοια.

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 4 έδρες και εκλέγεται στην 4 θέση η Βάσω Λέβα.
Στην Ν.Δ. ο Σταϊκούρας ως εν ενεργεία υπουργός στην προεκλογική περίοδο τα σάρωσε όλα και άφησε τη σκόνη του στους συνυποψήφιους του αν εξαιρεθεί η υποψηφιότητα του Γιώργου Κοτρωνιά που παρότι πολιτεύθηκε την τελευταία στιγμή έχοντας στην διάθεση του σχεδόν μόλις 15 ημέρες το πάλεψε και  πήγε πολύ κοντά στον Σταϊκούρα τον οποίο όπως αναφέρουν συνεργάτες του θα τον κέρδιζε αν είχε 10 ημέρες ακόμη προεκλογικό χρόνο στην διάθεσή του.

Όσο για τους  υπόλοιπους της ΝΔ μιλούν για προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα αλλά  δεν τόλμησαν  να ζητήσουν από τον κ.Σαμαρά να  παιχτεί το παιγνίδι  επί ίσοις όροις και στην Φθιώτιδα αντικαθιστώντας τον κ.Σταικούρα από την υπουργική του ιδιότητα. 
Τώρα είναι αργά για....δάκρυα . 

Τελικό αποτέλεσμα σταυροδοσίας.

1 ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 13.453
2 ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 9.402
3 ΒΕΤΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ 7.512
4 ΛΕΒΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 5.876

5 ΜΙΧΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 5.689
6 ΜΙΧΑΗΛ-ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ 4.616
7 ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 2.358
 
Νέα Δημοκρατία


1 ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 14.409
2 ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 10.370
3 ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 5.094
4 ΜΑΚΡΗ-ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 4.845
5 ΜΠΡΙΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 3.453
6 ΚΑΤΣΙΚΟΝΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2.281
7 ΜΠΡΕΚΟΥΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ 1.619

Από  .........  lamiafm1

Το τρένο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μηχανοδηγό τον Καμμένο - Δίνουν τα χέρια σήμερα Τσίπρας - Καμμένος για κυβέρνηση 162 εδρών


Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


- Στις 10.30 το ραντεβού - Ένα με δυο υπουργεία στους ΑΝΕΛ - Ποιά ακούγονται
- Ορκίζεται σήμερα πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας! - Θα είναι ο νεότερος στην ιστορία της μεταπολίτευσης
- Νεα κυβέρνηση ορκίζεται την Τρίτη το απόγευμα ή το αργότερο την Τετάρτη το πρωί
- Ο Αλέξης Τσίπρας θα εξασφαλίσει δήλωση στήριξης από τον Πάνο Καμμένο
- Τι θα ζητήσει από τον Σταύρο Θεοδωράκη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ
- Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα το απόγευμα

Ιστορική μπορεί να χαρακτηριστεί η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς για πρώτη φορά μέσα από δημοκρατική διαδικασία ένα κόμμα της Αριστεράς καταγράφει μια καθαρή και μεγάλη νίκη έναντι του αιώνιου αντιπάλου του της Δεξιάς.

Μια νίκη που θέτει βέβαια τον ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα προ των εθνικών ευθυνών τους σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία και με ανοιχτή τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και τους εταίρους.

Και επειδή η πλειοψηφία που επιτυγχάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυριολεκτικά οριακή, 149 έδρες δηλαδή, η ηγεσία του κόμματος στράφηκε σε συνεργασίες. Δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί με άλλα κόμματα ο Αλέξης Τσίπρας παρά μόνο με το ΠΟΤΑΜΙ ή τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, καθώς ο κ. Τσίπρας στις προεκλογικές του ομιλίες είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν συνεργάζεται με τις λεγόμενες μνημονιακές δυνάμεις, δηλαδή τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με τη ναζιστική ΧΑ, ενώ το ΚΚΕ αρνείται οποιαδήποτε συνεργασία με τους οπορτουνιστές.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά από σύσκεψη είχε με κορυφαία στελέχη και στενούς συνεργάτες στην νικητήρια ομιλία του στα Προπύλαια αποτύπωσε το συμπέρασμα της μέσα από το δύσκολο δρόμο της ισορροπίας, αφού επί της ουσίας είπε ότι θα ακολουθήσει ένα δρόμο που...“δεν θα οδηγεί στην καταστροφική ρήξη αλλά ούτε στη υποταγή”.

Έτσι, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στράφηκε στην βοήθεια του Πάνου Καμμένου ο οποίος σε όλη την προεκλογική περίοδο είχε δηλώσει ετοιμος να δείξει στον "μικρό" Αλέξη πως να οδηγήσει το τρένο που λέγεται Ελλάδα.... Πληροφορίες αναφέρουν ότι Τσίπρας και Καμμένος συμφώνησαν οι ΑΝΕΛ να συμμετέχουν στην κυβέρνηση με 2 υπουργεία. Μαλιστα εικάζεται ότι αυτά θα είναι τα Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη.


Το χρονικό της συμφωνίας

Ήταν γύρω στις 2 τα ξημερώματα όταν ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους πολιτικούς αρχηγούς των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού και του ΚΚΕ.

Το πρώτο που έγινε ήταν να κλειστεί ραντεβού με τον Πάνο Καμμένο στις 10.30 το πρωί. Ο κ. Καμμένος αναμένεται να κάνει δήλωση στήριξης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εφοδιάζοντας τον κ. Τσίπρα με άλλους 13 βουλευτές.

Μετά το ραντεβού του με τον Πάνο Καμμένο, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Αφού πάρει την εντολή και με την ασφάλεια των 162 βουλευτών ο Αλέξης Τσίπρας θα ορκιστεί πρωθυπουργός της χώρας σήμερα Δευτέρα. Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα γίνει την Τρίτη το απόγευμα ή την Τετάρτη το πρωί.


Ο ρόλος του Ποταμιού

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί κυβερνητικά σε ένα σχήμα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα διστάσει να δώσει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση που θα προκύψει από την συνεργασία, Τσίπρα - Καμμένου. Που σημαίνει ότι όταν ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή, εκτός από τους 162 βουλευτές της κυβέρνησης συνεργασίας που θα έχει σχηματίσει θα έχει και την ψήφο άλλων 17 βουλευτών.

Η κυβέρνησή του δηλαδή θα κάνει μια δυναμική εκκίνηση φτάνοντας σε δύναμη τους 178 βουλευτές.

Το πόσο θα αντέξει η νέα κυβερνητική συμμαχία είναι ζητούμενο από τη στιγμή που ο νέος συμβιβασμός που θα επιδιώξει ο Αλέξης Τσίπρας με τους δανειστές να είναι υπό τη αίρεση της σκληροπυρηνικής “αριστερής πλατφόρμας”.

Αποτελέσματα εκλογών 2015 - Εκλογές 2015 - Δείτε εδώ τα αποτελέσματα ανά νομό

Από ........  newsit

Τα πιθανά ονόματα της νέας κυβέρνησης -Ποιοι αναλαμβάνουν υπουργοί

Αναρτήθηκε από ...........  energoipoliteskv.blogspot.com



ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Σειρά συναντήσεων ξεκινά ο αρχηγός του πρώτου κόμματος την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης κι έτσι ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δεχτεί σήμερα στις 10.30 στην Κουμουνδούρου τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο προκειμένου να λάβει στήριξη για την πιθανότατη συμμετοχή του στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Το πιθανότερο πάντως,  είναι να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του πρωθυπουργού σήμερα το απόγευμα και της νέας κυβέρνησης την Τρίτη το απόγευμα ή το αργότερο την Τετάρτη το πρωί.
Τα ονόματα που ακούγονται για το νέο υπουργικό συμβούλιο

Επικρατέστερος για το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να είναι ο κ. Γιάννης Δραγασάκης αν δεν αναλάβει θέση Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ενώ άλλοι κάνουν λόγο για το ότι στο υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείεται να βρεθεί ο Γιάννης Βαρουφάκης, τον οποίο πιθανότατα θα πλαισιώσουν οι κκ Μηλιός και Τσακαλώτος.

Για το υπερυπουργείο Ανάπτυξης προορίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γιώργος Σταθάκης και για το υπουργείο Επικρατείας ο κ. Νίκος Παππάς.

Στο υπουργείο Παιδείας πιθανότατα οδεύει ο κ. Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ενώ δεν αποκλείεται ο κ. Πάνος Σκουρλέτης να επιλεγεί για το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε παραγωγικό υπουργείο θα τοποθετηθεί εκτός απροόπτου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ πολύ έντονα έχει ακουστεί το όνομα του Θεόδωρου Δρίτσα για τη θέση του Πρόεδρου της Βουλής.


Από ........  iefimerida

Πώς διαμορφώνεται ο εκλογικός χάρτης και οι έδρες στο 99.80% [εικόνες]

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΕΣ

ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 36,34% σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών στις 7.15 το πρωί (ενσωμάτωση 99,8%).

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών (ενσωμάτωση 99,8%), η κατανομή των ποσοστών και των εδρών ανά κόμμα, έχει ως εξής:
  • ΣΥΡΙΖΑ: 36,34% - 149 έδρες
  • ΝΔ: 27,81% - 76 έδρες
  • Χρυσή Αυγή: 6,28% -17 έδρες
  • Το Ποτάμι: 6,05%- 17 έδρες
  • ΚΚΕ: 5,47%- 15 έδρες
  • ΑΝΕΛ: 4,75%- 13 έδρες
  • ΠΑΣΟΚ: 4,68%- 13 έδρες
  • ΚΙΔΗΣΟ: 2,46%
  • Ένωση Κεντρώων: 1,79%
  • Τελεία: 1,77%
  • ΛΑ.Ο.Σ.: 1,03%


Από .......  iefimerida