Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: Παρελθόν η τρόικα! Σήμερα ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


- Με σπασμένη φωνή από την συγκίνηση ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σε χιλιάδες κόσμο στα Προπύλαια
- Πριν ανέβει στο βήμα τον υποδέχθηκε η Ρένα Δούρου
- «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο λαός μας είναι χαρακτηριστικο παράδειγμα της Ευρώπης που αλλάζει»
- «Εχουμε πλήρη επίγνωση ότι ο ελληνικός λαός δεν μας δίνει σήμερα λευκή επιταγή»

Εμφανώς συγκινημένος ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε σε χιλιάδες κόσμο που συγκεντρώθηκε στα Προπύλαια για να πανηγυρίσει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας αρκετές φορές απευθύνθηκε στον κόσμο με σπασμένη από την συγκίνηση φωνή λέγοντας:

«Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός έδωσε αδιαμφισβήτητη εντολή. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Η Ελλάδα αφήνει πίσω της μια 5ετια οδύνης. Προχωρά με βηματα σταθερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο λαός μας είναι χαρακτηριστικο παράδειγμα της Ευρώπης που αλλάζει».





Και συνέχισε: «Σήμερα, έχουμε ενα πανηγύρι, μια γιορτή. Από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά. Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού κλείνει με τρόπο αδιαμφισβήτητο. Η δική σας ετυμηγορία ακυρώνει τα Μνημόνια της λιτότητας και της καταστροφής και καθιστά πλέον την τρόικα παρελθόν για το κοινό μας ευρωπαϊκό πλαίσιο. Εχουμε πλήρη επίγνωση ότι ο ελληνικός λαός δεν μας δίνει σήμερα λευκή επιταγή αλλα εντολή εθνικής αναγέννησης και αποκαταστασης της κοινωνικής συνοχής στην πατρίδα μας».

Ο κ. Τσίπρας με ενωτικό λόγο είπε:

«Θα σχηματισουμε κυβέρνηση όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων. Θα εμπιστευθούμε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα ξεχωριστά. Θα αγωνιστούμε για να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας σε βάσεις δικαιοσύνης και προκοπής. Σήμερα, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημενοι. Σημερα ηττήθηκε η Ελλάδα των ελιτ η Ελλάδα της συγκάλυψης».

Και συνέχισε: «Αν νίκησε κάποιος είναι η Ελλάδα του μόχθου, της δημιουργίας, της γνώσης και του πολιτισμού. Η Ελλάδα που αγωνίζεται και που ζητά χώρο και χρόνο. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους και όλες και πρωτίστως εκείνους που είναι σε κάθε γωνιά της Ευρώπης για το πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης και την αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαο».



Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους ο κ. Τσίπρας είπε:

«Με γνώμονα το κοινό συμφέρον όλων των λαών της Ευρώπης θέλω να σας διαβεβαιωσω ότι η νεα ελληνική κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να συνεργατεί και να διαπραγματευθεί με τους εταίρους για μια δίκαιη, επωφελή και βιώσιμη λύση».

Πρόσθεσε ότι: «Σε αυτό τον ειλικρινή διάλογο, σε αυτή την ουσιαστική διαπραγμάτευση, η Ελλάδα θα προσέλθει με τις δικές της τεκμηριωμένες προτάσεις με το δικό της 4ετές σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής. Χωρίς νεα ελλείματα, και χωρίς ανέφικτα πλεονάσματα. Με τις δικές της προτάσεις για το χρέος και την ανασυγκρότηση της χώρας».

Μάλιστα αναφερόμενος σε όσους προβλέπουν αποτυχία είπε:

«Η νεα ελληνική κυβέρνηση θα διαψεύσει όλες τις Κασσάνδρες μέσα και έξω από την χώρα. Δεν θα υπάρξει συνέχιση της υποταγής. Μπροστά μας έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία για μια νέα αρχή σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Στις προτεραιότητές του έβαλε την αντιμετώπιση των μεγάλων πληγών της κρίσης. Την αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας, την απόδοση δικαιοσύνης και την ρήξη με το κατεστημένο. Η ρήξη με το καθεστώς όπως είπε, της διαπλοκής και της διαφθοράς.

«Προτεραιότητά μας είναι να αποκτήσει ξανά η χώρα και ο λαός μας την χαμένη τους αξιοπρέπει».

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε ξανά τον κόσμο που όπως είπε νίκησε τον φόβο και έφερε ξανά το χαμόγελο στα χείλη του.

Και κατέληξε: «Εμπρός να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα. Τον ήλιο της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας».

Από ......  newsit

Οι δηλώσεις Καμμένου

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com


 

Οι δηλώσεις Βενιζέλου

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com


 

Οι δηλώσεις Σαμαρά

Αναρτήθηκε από ......... energoipoliteskv.blogspot.com